הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תפריט תזונה + אחרי פגישה אצל דיאטן

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
פרסמתי את זה גם בלוג שפתחתי אבל זה קשור בעיקר לתזונה אז אשמח אם אקבל כאן תגובות.

חזרתי כרגע מפגישה אצל הדיאטן צחי כנען.. מי שמכיר.

זאת למעשה כבר פגישה שנייה שלי אצלו, בפגישה הראשונה הוא מדד אותי והכניס את הנתונים שלי לתוך מוניטור שנראה כמו שעון יד שהייתי אמור להסתובב איתו שבוע ימים.
המוניטור הזה למעשה בודק את כמות הקלוריות שאני מוציא במהלך היום בכל הפעולות שאני עושה.
היום הגעתי אליו והמשכנו את האבחון.

עשיתי בדיקת RMR חוזרת שהתוצאה הפעם יצאה - 780 קק"ל בלבד! שלפי הערך החזוי זה אמור להיות 1415 קק"ל כלומר ירידה של 45%! הוא אמר אבל שזה יישתנה במהלך התהליך של העלייה במשקל וזה לא משהו שדפוק אצלי.. זה נגרם בשל מצבי הרעבה קיצוניים.

התוצאות של מדידת המוניטור היה שאני מוציא ביום בממוצע בכל הפעולות כ- 650 קלוריות.

מה שאומר שסך כל ההוצאה האנרגטית שלי, כלומר המאזן הנייטרלי הוא : 1430 קלוריות.
כל דבר שאני אוכל מעל המספר הזה יעלה אותי במשקל.

עשיתי גם בדיקת הרכב גוף - נכנסתי עם תחתונים לתוך מכונה שנקראת BOD POD שעושה בדיקה 3 פעמים.
התוצאות יצאו ככה:

משקל גוף: 47.5 ק"ג
אחוזי שומן: 10.4%

בהמלצות שלו הוא רשם ככה: 3 אימוני כח, פעילות על כל קבוצות השריר, 8-12 חזרות, 2-3 סטים. לא לבצע אימונים אירוביים כלל!
משקל המטרה = נגזר מאחוז השומן. המטרה להעלות ל-15% שומן. משהו שנראה תמוהה בעיניי.. שהוא דווקא מתמקד בעלייה באחוזי השומן.

זה התפריט הראשוני שהוא נתן לי:

א.בוקר:
2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (לא קל)
גבינה לבנה או קוטג' או גבינה צהובה עד 9% שומן או אבוקדו - למריחה בסנדוויץ.

א.צהריים:
קופסאת טונה או 100 גרם גבינה בולגרית
מעט ירקות

אחה"צ:
כל דבר עד 100 קלוריות - אנרג'י בר או פרי או 3 פירות יבשים או 2 יוגורטים

א.ערב:
ביצה שלמה
קופסאת קוטג' או 2 פרוסות גבנ"צ או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה/חומוס
מעט ירקות

לילה:
כל דבר עד 100 קלוריות

התפריט כולו מכיל כ-1450-1500 קלוריות.

אשמח אם תשתפו אותי מה אתם חושבים על כל מה שכתבתי כאן.. 😃

אין לי ממש יותר מה להגיב, כל אחד יושב בפורום וחושב שמה שפועל עליו יפעל גם על אחרים.
אף אחד כאן לא היה במצב של הבחור למעלה ואף אחד לא יודע איך זה לאכול 700 או כמה שזה לא יהיה קלוריות ביום.
בשביל כולכם זה טרוויאלי לאכול 2000 או 3000 או 4000 קלוריות ביום, בשביל אותו בן אדם לא.
זה כמו שאני אתן לאנורקסית שאכלה חצי שנה 500 קלוריות תפריט של 2000, זה נראה לכם הגיוני? לי לא, לפחות לא אחת עם בעיות אכילה וכזו שלא תתמיד בכך.
לוקחים את התפריט הקיים ומעלים פה מעט ושם מעט, בסופו של דבר עושים הכל בהדרגה כי אם לא הבן אדם ישבר מהר.
זה כמו לקחת בן אדם 150 קילו ולתת לו לרוץ מרתון, כן, זו קצת הגזמה אבל זה מה שאתם מנסים לעשות כרגע.

נראה לי שאני היחידה כאן שמכירה את צחי כנען, לפחות היחידה שמציינת את זה. מנסיון של אמא שלי איתו (הלוואי והיא גם היתה מקשיבה למה שהוא אמר לה!!!!) האיש רציני, מבין, מעמיק (ויקר).
קנה אותי כשהוא נתן לה דיאטה בלי לאכול פחמימות, שבועיים אמרתי לה "אמרתי לך! יכלת לחסוך 500₪".
בלי להישמע כמו פרסומת, ולפי הטיפול שלו באמא, דודה, ובת דודה שלי, אני הייתי סומכת עליו שהוא יודע מה צריך לעשות.
ולחבוב שפתח את האשכול, לא תמיד צריך לשאול לעצות של אחרים, מי שיש לו שני שעונים אף פעם לא יודע מה בדיוק השעה. הלכת לצחי כנען, הכי חשוב שתקשיב לו. בקשר לאימונים יכולים לתת לך כאן יופי של עצות, בטיפול באנורקסיה.... פחות. שיהיה לך המון בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מרגיע לשמוע שעוד מישהו כאן חולק ניסיון עם צחי.. על אף כל הסיפורים שכבר קראתי ועל אף ששמתי לב לרמת הרצינות שלו עם כל האיבחונים שהוא עושה.

נכון, הוא לא דיאטן ספורט והוא לא דיבר איתי על גרמים של פחמימות/חלבונים/שומנים אבל אני מקווה שבהמשך הוא יענה לי על השאלות הספציפיות שיש לי ואם באמת החלוקה של כל השלושה ביום באמת משפיעה על ההתקדמות בתהליך.

בנוגע לאימונים הוא נתן לי המלצה מאד כללית, לא יודע אם ללכת לפיה אבל בינתיים אני עם הSS.

נראה לי שאני היחידה כאן שמכירה את צחי כנען, לפחות היחידה שמציינת את זה. מנסיון של אמא שלי איתו (הלוואי והיא גם היתה מקשיבה למה שהוא אמר לה!!!!) האיש רציני, מבין, מעמיק (ויקר).
קנה אותי כשהוא נתן לה דיאטה בלי לאכול פחמימות, שבועיים אמרתי לה "אמרתי לך! יכלת לחסוך 500₪".
בלי להישמע כמו פרסומת, ולפי הטיפול שלו באמא, דודה, ובת דודה שלי, אני הייתי סומכת עליו שהוא יודע מה צריך לעשות.
ולחבוב שפתח את האשכול, לא תמיד צריך לשאול לעצות של אחרים, מי שיש לו שני שעונים אף פעם לא יודע מה בדיוק השעה. הלכת לצחי כנען, הכי חשוב שתקשיב לו. בקשר לאימונים יכולים לתת לך כאן יופי של עצות, בטיפול באנורקסיה.... פחות. שיהיה לך המון בהצלחה.

ולחדד - הכי מטופש מכל האפשרויות שיש, זה לשלם למישהו (אחרי שהחלטת שאתה מרגיש טוב עם מה ששמעת לגיו) על עיצה, ואז ללכת לקחת עיצות מאחרים...

ולחדד - הכי מטופש מכל האפשרויות שיש, זה לשלם למישהו (אחרי שהחלטת שאתה מרגיש טוב עם מה ששמעת לגיו) על עיצה, ואז ללכת לקחת עיצות מאחרים...
לקחת לא, אבל לברר ולהתעניין בסיבות כן.
זה כמו חוות דעת מרופא, תקבל 2 או 3 הרווחת גם אם כולם בתשלום

אתה עשוי להיות צודק כעקרון. אבל לא הפעם, לא במקרה הזה.
מה שאתה אומר רלוונטי (i) כשמדובר במחלה/מקרה 'מיוחד', (ii) שכל הממליצים
אליהם אתה מגיע הינם בעלי ידע וניסיון מתאים, וביחוד - שיש להם את היתרון שהם ישבו
ושמעו ובדקו אותך אישית, ולא קראו עשרים מילים בפוסט.

כאשר לא מתקיימים אחד משני התנאים הנ"ל, זה פשוט לא לענין.

לדעתי זה ששילמת כסף לבעל מקצוע לא אומר שאינך זכאי או זקוק ללכת ולשאות במקומות אחרים ולקבל עוד עצות, מה שתעשה עם העצות לאחר שתקבל זו כבר בעיה שלך.
אני הייתי הולך עם מה שיותר הגיוני לי, אם יסבירו לי כמו שצריך והדברים ישמעו לי הרבה יותר טוב, יסתדרו לי בראש ואף אלך ושאל את בעל המקצוע את אותם הדברים שאמרו לי, אם אראה קצת עירעור בתשובה או מחשבה או כביכול חירטוט כולשהו אדע שהוא לא מקצועי, סוגל של SHIT TEST 😃

למה זה מטומטם? אם שילמת על עיצה זה הופך אותה אוטומטית לאחת טובה?

אז הנה אני מעתיק לכאן שוב את הקטע שהדגשתי שם למעלה בכחול.
..לא תמיד צריך לשאול לעצות של אחרים, מי שיש לו שני שעונים אף פעם לא יודע מה בדיוק השעה. הלכת לצחי כנען, הכי חשוב שתקשיב לו. בקשר לאימונים יכולים לתת לך כאן יופי של עצות, בטיפול באנורקסיה.... פחות.

אין לי מושג מי זה הצחי כנען הזה, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בעל ניסיון וידע רב.
עכשיו, המינימום שבן אדם לטעמי מחויב בו (לטובת עצמו, לא לטובת כבוד לזה שאליו הוא פנה), זה לפחות לתת צ'אנס לדיאטה/טיפול/שיטת אימון/וכד' שאותה היתווה המומחה אליו הוא פנה. אם מה שהותווה עבורך לא עובד אחרי פרק זמן סביר, לך תחפש אלטרנטיבות.

ותקרא בבקשה שוב גם את שני התנאים שרשמתי שם קודם למשה, כמסייגים.

יודע מה, נסה לדמיין מצב בו מישהו פונה אליך ומבקש שתסייע לו (בתשלום או לא) בליווי של אימוניו - וזאת מאחר ואתה בעל ניסיון וידע רב בתחום. ואני מדבר על ליווי בו אתה פיזית רואה אותו, מדבר איתו, ולבסוף ממליץ לו על תוכנית אימון שלהערכתך מתאימה למצבו הספציפי.
יום למחרת, אותו המישהו כותב שתי שורות בפורום אינטרנטי כלשהו ושואל איך לדעת נכבדי הפורום (שמעולם לא ראו, שמעו או בדקו אותו) כדאי לו להתאמן..
שים בצד את האגו שלך שאני משוכנע שיתמה על הצעד הזה, אתה חושב שאותו המישהו פועל בהגיון?
(לא מדובר כאן על מותר או אסור, סתם הגיון בסיסי)

אז הנה אני מעתיק לכאן שוב את הקטע שהדגשתי שם למעלה בכחול.
..לא תמיד צריך לשאול לעצות של אחרים, מי שיש לו שני שעונים אף פעם לא יודע מה בדיוק השעה. הלכת לצחי כנען, הכי חשוב שתקשיב לו. בקשר לאימונים יכולים לתת לך כאן יופי של עצות, בטיפול באנורקסיה.... פחות.

אין לי מושג מי זה הצחי כנען הזה, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בעל ניסיון וידע רב.
עכשיו, המינימום שבן אדם לטעמי מחויב בו (לטובת עצמו, לא לטובת כבוד לזה שאליו הוא פנה), זה לפחות לתת צ'אנס לדיאטה/טיפול/שיטת אימון/וכד' שאותה היתווה המומחה אליו הוא פנה. אם מה שהותווה עבורך לא עובד אחרי פרק זמן סביר, לך תחפש אלטרנטיבות.

ותקרא בבקשה שוב גם את שני התנאים שרשמתי שם קודם למשה, כמסייגים.

יודע מה, נסה לדמיין מצב בו מישהו פונה אליך ומבקש שתסייע לו (בתשלום או לא) בליווי של אימוניו - וזאת מאחר ואתה בעל ניסיון וידע רב בתחום. ואני מדבר על ליווי בו אתה פיזית רואה אותו, מדבר איתו, ולבסוף ממליץ לו על תוכנית אימון שלהערכתך מתאימה למצבו הספציפי.
יום למחרת, אותו המישהו כותב שתי שורות בפורום אינטרנטי כלשהו ושואל איך לדעת נכבדי הפורום (שמעולם לא ראו, שמעו או בדקו אותו) כדאי לו להתאמן..
שים בצד את האגו שלך שאני משוכנע שיתמה על הצעד הזה, אתה חושב שאותו המישהו פועל בהגיון?
(לא מדובר כאן על מותר או אסור, סתם הגיון בסיסי)

א) זה לא משנה כמה ידע וניסיון יש לו, הוא יכול לעשות טעויות. תמיד טוב לחשוב בעצמך ולחפש עוד דיעות.

ב) כן, המישהו הזה פועל בהיגיון. אני אוהב אנשים שלא מקבלים טענות בצורה עיוורת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית