הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה הסיבה שהבודיבלדרים נחים דקה בדרך כלל

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
מה הסיבה לכך שהרוב המכריע של הבודיבלדרים נחים בדרך כלל סביבות הדקה? אם זה גורם היפרטרופיה מעבר שיפור הסיבולת שלא ניתן להשיג במנוחות ארוכות יותר?
זה חייב לתת משהו לא יכול להיות שפשוט כולם עובדים בצורה הזאת לחינם?

תגיד את זה לוונדלר.
אם אתה מדבר על הטמפלייט שבו עושים רק את המיין ליפט לפי 5/3/1 וזהו אז הוא בעצמו רושם שהוא לא ממליץ על זה ומשתמש בזה רק שאין לו זמן.
גם באופן כללי, 5/3/1 זאת תוכנית עם ווליום כל כך נמוך שאלא אם אתה משפצר לה תחיים ומוסיף עוד עבודה ההתקדמות בה איטית רצח.
לא סתם הוא עשה את זה בעצמו בגרסאות האחרונות של 5/3/1.

אם אתה מדבר על הטמפלייט שבו עושים רק את המיין ליפט לפי 5/3/1 וזהו אז הוא בעצמו רושם שהוא לא ממליץ על זה ומשתמש בזה רק שאין לו זמן.
גם באופן כללי, 5/3/1 זאת תוכנית עם ווליום כל כך נמוך שאלא אם אתה משפצר לה תחיים ומוסיף עוד עבודה ההתקדמות בה איטית רצח.
לא סתם הוא עשה את זה בעצמו בגרסאות האחרונות של 5/3/1.
הסיבה העיקרית שהוא בנה את התוכנית היא כדי לבוא למכון לכמה שפחות זמן, לתת PR וללכת.
דיברתי על העיקרון של ה 531, כמובן שה FSL וה BBB והג'וקרים לוקחים לך תוספת זמן אבל גם אותם אפשר בפחות משעה לסיים אם אתה לא מוסיף תרגילי עזר.

ולא חייב לשפצר לתוכנית את החיים כמו שאתה טוען כדי להתקדם ולהצליח בה.

הסיבה העיקרית שהוא בנה את התוכנית היא כדי לבוא למכון לכמה שפחות זמן, לתת PR וללכת.
דיברתי על העיקרון של ה 531, כמובן שה FSL וה BBB והג'וקרים לוקחים לך תוספת זמן אבל גם אותם אפשר בפחות משעה לסיים אם אתה לא מוסיף תרגילי עזר.

ולא חייב לשפצר לתוכנית את החיים כמו שאתה טוען כדי להתקדם ולהצליח בה.

סבבה, לעשות מיין ליפט במשך שעה זה הגיוני. ושוב מחזיר לציטוט שלו בעצמו, שהוא ממליץ לא לוותר על תרגילי עזר.
וברור שאפשר להתקדם. אפשר להתקדם בצורה כלשהי מכל תוכנית לא מפגרת לגמרי. השאלה כמה אתה מתקדם, באיזה מהירות ועד איזה שלב ב-lifting career שלך זה ימשוך לפני שתהיה חייב להוסיף עוד ווליום.

סבבה, לעשות מיין ליפט במשך שעה זה הגיוני. ושוב מחזיר לציטוט שלו בעצמו, שהוא ממליץ לא לוותר על תרגילי עזר.
וברור שאפשר להתקדם. אפשר להתקדם בצורה כלשהי מכל תוכנית לא מפגרת לגמרי. השאלה כמה אתה מתקדם, באיזה מהירות ועד איזה שלב ב-lifting career שלך זה ימשוך לפני שתהיה חייב להוסיף עוד ווליום.
זה כבר עניין אחר.. מי שנכנס לתוכנית הזאת יודע שהתכנון יהיה ארוך ושבסוף התוצאות ישתלמו אך קצב ההתקדמות הוא בטח לא כמו בטקסס או SS לצורך העניין.

סבבה, לעשות מיין ליפט במשך שעה זה הגיוני
אז בסופו של דבר אתה מסכים איתי 😉

זה כבר עניין אחר.. מי שנכנס לתוכנית הזאת יודע שהתכנון יהיה ארוך ושבסוף התוצאות ישתלמו אך קצב ההתקדמות הוא בטח לא כמו בטקסס או SS לצורך העניין.

אז בסופו של דבר אתה מסכים איתי 😉

מדבר על השוואה בין תוכניות אחרות בשלב יותר מתקדם, אחרי התקדמות שבועית.
ושאלה לי אלייך, כמה ליפטרים ברמה גבוהה אתה מכיר שלא עושים בכלל תרגילי עזר/ווריאציות של מיין ליפטס?

מדבר על השוואה בין תוכניות אחרות בשלב יותר מתקדם, אחרי התקדמות שבועית.
ושאלה לי אלייך, כמה ליפטרים ברמה גבוהה אתה מכיר שלא עושים בכלל תרגילי עזר/ווריאציות של מיין ליפטס?
אנחנו כבר נכנסים לדיון אחר בנושא אחר.
אתה כתבת באופן כללי (לא פרטני כלפי רמות כאלה ואחרות) ש-
ואימון של פחות משעה לא אפקטיבי מלכתחילה

ומסתמן שהבנת את כוונתי בנושא, ואתה לא שולל אותה.
ליפטרים ברמה גבוהה זה לא רלוונטי למה שאנחנו מדברים עליו.

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה לבדוק בסרטים של רוני קולמן אם הוא עומד עם סטופר של דקה?
אתה חושב שרוני עושה תוכנית כוח?
אני זוכר שדובר על זה מתישהו כאן, שהנפח יותר חשוב מזמן המנוחה כלומר אם אתה יכול לנוח יותר זמן וכתוצאה מכך להרים יותר/לעשות יותר חזרות בסט הבא זה עדיף.

כן יכול להיות. יש מצב שזה עובד טוב על סוג מסויים של מתאמנים (למשל כאלה שלוקחים חומרים ומרוויחים מהפאמפ. זה סתם דוגמה אני לא בקיא בשיטות אימון עם חומרים), ושאר האנשים מנסים לחקות את זה כי "יוסי יד 50 עובד ככה ותראה איזה סוס הוא"
אז למה רוב המתאמנים שעובדים בצורה הזאת ניראה עם מסה מרובה יותר לעומת ליפטרים? כולם לוקחים חומרים? באמת.

אז למה רוב המתאמנים שעובדים בצורה הזאת ניראה עם מסה מרובה יותר לעומת ליפטרים? כולם לוקחים חומרים? באמת.
עו פעם מגיעים לנושא "מי יותר גדול בילדרים או ליפטרים"
לא יודע מה איתך, אני בכל מכון שהייתי ראיתי שרוב המתאמנים בכללי אין להם מסה מרובה ככה שאני לא יודע איפה ראית את ה"רוב מתאמנים" הזה.
לגבי ליפטרים, תלוי על מי אתה מסתכל, ילד שסיים עכשיו SS עם 65 בנץ' ו 165 דדליפט כנראה שלא תהיה לו מסה משמעותית.

• פותח/ת השרשור
עו פעם מגיעים לנושא "מי יותר גדול בילדרים או ליפטרים"
לא יודע מה איתך, אני בכל מכון שהייתי ראיתי שרוב המתאמנים בכללי אין להם מסה מרובה ככה שאני לא יודע איפה ראית את ה"רוב מתאמנים" הזה.
לגבי ליפטרים, תלוי על מי אתה מסתכל, ילד שסיים עכשיו SS עם 65 בנץ' ו 165 דדליפט כנראה שלא תהיה לו מסה משמעותית.
רוני קולמן ושאר הבודיבלדרים המפורסים עובדים במתכונת כוח? בגלל שהם משתמשים בסייקל אז נחים פחות?
הבודיבלדרים עדיין יחסית גדולים למרות שנחים מעט ועובדים עם הפח ממש גבוהה.
אתה חושב באמת שצוברים יותר מסת שריר באימוני כוח? בכל מקרה קשה לי להסכים.

רוני קולמן ושאר הבודיבלדרים המפורסים עובדים במתכונת כוח? בגלל שהם משתמשים בסייקל אז נחים פחות?
כולם לוקחים חומרים?
אתה רציני?

אתה חושב באמת שצוברים יותר מסת שריר באימוני כוח?
איפה אמרתי את זה?

מה הסיבה לכך שהרוב המכריע של הבודיבלדרים נחים בדרך כלל סביבות הדקה?
הם לא, סתם דיון סרק על משהו שמראש לא נכון.

שים לב לגדול הבאדיבילדרים: (דקה 6:30 ככה הוא מתחיל לעשות חימום)

• פותח/ת השרשור
אתה רציני?

איפה אמרתי את זה?
אז מי צובר יותר מסת שרירי מתאמן בתוכנית כוח או מתאמן בתוכנית קלאסית בודיבלדינג??
הם לא, סתם דיון סרק על משהו שמראש לא נכון.

שים לב לגדול הבאדיבילדרים: (דקה 6:30 ככה הוא מתחיל לעשות חימום)

אז מאיפה הגייע הדבר שכולם בחדר כושר נחים דקה מנוחה אם זה באמת לא נכון?
מה שאתה מנסה להגיד בסרטון בעצם?
ד"א המשקל הוא מרים בדדליפט לא גדול בכלל ביחס למשקל גוף שלו.

את הסרטון הזה צריך לראות בחור שעושה 20 סטים עם משקל גוף....
בילדרים עלאק
אז מי צובר יותר מסת שרירי מתאמן בתוכנית כוח או מתאמן בתוכנית קלאסית בודיבלדינג??

מה שאתה מנסה להגיד בסרטון בעצם?
ד"א המשקל הוא מרים בדדליפט לא גדול בכלל ביחס למשקל גוף שלו.

משקל לא גדול , אתה רציני?

תלוי בהרבה דברים כמו רמת המתאמן, תזונה, חומרים ומה זה לדעתך "תכנית בילדינג קלאסית". אם אתה מדבר על ABCDE עם 20 סטים כפול 10 חזרות לכל שריר אז וואלה הרוב לא יראו ממנה תוצאות כל כך.
מאותו מקום שהרבה בחדר כושר רצים לשתות את השייק חלבון אחרי אימון כי חייב להספיק לפני שהחלון ייסגר. מאותו מקום ש"בשביל ידיים גדולות צריך לעבוד יום אחד רק על ידיים". מאותו מקום ש"1-5 חזרות זה כוח ולא מגדיל אותך, 8-12 זה היפרטרופיה, 15 זה חיטוב". מאותו מקום שלרוץ בבוקר על בטן ריקה זה הכי טוב כי זה שורף נטו שומן.

• פותח/ת השרשור
תלוי בהרבה דברים כמו רמת המתאמן, תזונה, חומרים ומה זה לדעתך "תכנית בילדינג קלאסית". אם אתה מדבר על ABCDE עם 20 סטים כפול 10 חזרות לכל שריר אז וואלה הרוב לא יראו ממנה תוצאות כל כך.

מאותו מקום שהרבה בחדר כושר רצים לשתות את השייק חלבון אחרי אימון כי חייב להספיק לפני שהחלון ייסגר. מאותו מקום ש"בשביל ידיים גדולות צריך לעבוד יום אחד רק על ידיים". מאותו מקום ש"1-5 חזרות זה כוח ולא מגדיל אותך, 8-12 זה היפרטרופיה, 15 זה חיטוב". מאותו מקום שלרוץ בבוקר על בטן ריקה זה הכי טוב כי זה שורף נטו שומן.
אני מדבר יותר בכיוון של ABC 5 אימונים בשבוע.
חבר אמר שבקורס מדריכי כושר דווקא מלמדים שכדי לקבל את מקסימום היפרטרופיה צריך לעבוד בטווח של 8-12 עם זמני מנוחות של דקה.

אני רואה כל יום במכון את ילדי ה-ABCDEFG האלה שעובדים עם "תוכניות בילדינג" עם כל מה שמומלץ לדבר הזה. במקרה הטוב מתקדמים קצת בהתחלה (כי כל אחד שלא הסתגל לשום דבר יתקדם גם מהדבר הכי מפגר שיש) ובמקרה הרע (מה שבדרך כלל קורה) נראים אותו דבר אחרי כמה חודשים. חלק פורשים או משלימים עם המצב שאין להם "גנטיקה טובה", אלה שמספיק מורעלים, נחושים וחיים בסרט של בילדרים ובאים עם כל האקססוריז כמו כובעים, חולצות מפגרות ותמונות ערוכות מהתחת באינסטוש מתחילים בשלב הזה להזריק כי זה מה זה נפוץ ואפשר להשיג את זה בקלות ובלי מאמץ. אחרי זמן קצר אתה פתאום רואה אצלהם התקדמות ממשית אחרי חודשים של תקיעה במקום והם זוקפים את זה כמובן לזכות התוכנית המהוללת והעצות של הבילדר האח וחס מלהזכיר חומרים. פויה חומרים, מה אני רמאי? אני טבעי, אחי.

בקצרה וקצת בעילגות כי אני עייף, ככה נולדים חארטות.

• פותח/ת השרשור
אני רואה כל יום במכון את ילדי ה-ABCDEFG האלה שעובדים עם "תוכניות בילדינג" עם כל מה שמומלץ לדבר הזה. במקרה הטוב מתקדמים קצת בהתחלה (כי כל אחד שלא הסתגל לשום דבר יתקדם גם מהדבר הכי מפגר שיש) ובמקרה הרע (מה שבדרך כלל קורה) נראים אותו דבר אחרי כמה חודשים. חלק פורשים או משלימים עם המצב שאין להם "גנטיקה טובה", אלה שמספיק מורעלים, נחושים וחיים בסרט של בילדרים ובאים עם כל האקססוריז כמו כובעים, חולצות מפגרות ותמונות ערוכות מהתחת באינסטוש מתחילים בשלב הזה להזריק כי זה מה זה נפוץ ואפשר להשיג את זה בקלות ובלי מאמץ. אחרי זמן קצר אתה פתאום רואה אצלהם התקדמות ממשית אחרי חודשים של תקיעה במקום והם זוקפים את זה כמובן לזכות התוכנית המהוללת והעצות של הבילדר האח וחס מלהזכיר חומרים. פויה חומרים, מה אני רמאי? אני טבעי, אחי.

בקצרה וקצת בעילגות כי אני עייף, ככה נולדים חארטות.
אז הדרך הטובה ביותר לצבירת מסת שריר היא ע"י תוכנית כוח? ובהעצם כול התוכניות של הבודיבלדרים זאת טעות אחת גדולה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית