הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ניצול שומן כאנרגיה

נאור ברק

משתמש מתחיל
266
5
נק' מוניטין:
5
266
5
האם יש שלב מסוים שבו הגוף מתחיל להשתמש בשומן מהמזון כאנרגיה?
אם אני בדיאטה של 60-70 גרם פחמימה כלומר לא דלה באופן קיצוני האם הגוף מנצל את האנרגיה מהפחמימה עדיין או שלאחר תקופת הסתגלות הוא מנצל גם את השומן?

אם אני לא טועה כל עוד אתה אוכל פחמימה יש ניצול מסויים קודם של מאגרי הגליקוגן בתנאי שהם לא מרוקנים ואחרי זה הגוף עובר במרביתו לנצל את השומן וקצת חלבון

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה כל עוד אתה אוכל פחמימה יש ניצול מסויים קודם של מאגרי הגליקוגן בתנאי שהם לא מרוקנים ואחרי זה הגוף עובר במרביתו לנצל את השומן וקצת חלבון
אוקיי תודה אחי אני אשמח לעוד תשובות קצת יותר מבוססות
מעניין אותי אם לכמות פחמימה כזאתי יש משמעות בכלל כי אם רק מתחת ל50 גרם ישנו שימוש בשומן אז בעצם מה היתרון בכמות פחמימה של בין 50 ל100 מעבר לגרעון הקלורי שהוא נותן ?

אוקיי תודה אחי אני אשמח לעוד תשובות קצת יותר מבוססות
מעניין אותי אם לכמות פחמימה כזאתי יש משמעות בכלל כי אם רק מתחת ל50 גרם ישנו שימוש בשומן אז בעצם מה היתרון בכמות פחמימה של בין 50 ל100 מעבר לגרעון הקלורי שהוא נותן ?
שמאגרי הגליקון נגמרים מהר יותר ואז אתה מתחיל לשרוף שומן...

האם יש שלב מסוים שבו הגוף מתחיל להשתמש בשומן מהמזון כאנרגיה?
אם אני בדיאטה של 60-70 גרם פחמימה כלומר לא דלה באופן קיצוני האם הגוף מנצל את האנרגיה מהפחמימה עדיין או שלאחר תקופת הסתגלות הוא מנצל גם את השומן?
בתפריט דל פחמימה אתה תשרוף שומן למטרות אנרגייה. כמה בדיוק למול פחמימות כבר לא ניתן בדיוק לדעת. אפשר להעריך איכותית את ניצולת השומן לאנרגייה על ידי ירידה בשיעור גבוה יותר בשומן למול מאסת שריר רזה

בדרך כלל בדלפ (דל פחמימה), לא עובר את ה35 פחמימה, אחרי התקופה של השבועיים הגוף נכנס לקטוזיס ואז הגוף משתמש בשומן כאנרגיה. אגב, הפחמימה שיש לך זה לא אורז, לחם וכו' זה פחמימה שבא מקוטג' נגיד, ירקות, גבינצ וכו'.

בדרך כלל בדלפ (דל פחמימה), לא עובר את ה35 פחמימה, אחרי התקופה של השבועיים הגוף נכנס לקטוזיס ואז הגוף משתמש בשומן כאנרגיה. אגב, הפחמימה שיש לך זה לא אורז, לחם וכו' זה פחמימה שבא מקוטג' נגיד, ירקות, גבינצ וכו'.
מה עם העמסות?

מה עם העמסות?
שכחתי לכתוב על זה 😭
אחרי התקופה של שבועיים עושים העמסה. אחרי העמסה הזאת, כל 6-7 ימים עושים העמסה שוב(אני עושה אחרי 7 ימים). 😁 אני עושה אנאבוליק דיאט אבל יש קטוגנים שלא עושים העמסה למיטב ידעתי.

אם אתה עושה העמסה, אתה לא קטוגני ואתה מונע מהגוף מלהשתמש בקטונים כמקור לאנרגיה ואז מפספס את המטרה.
אתה ממלא את מאגרי הגליקוגן כל הזמן, לכן אין טעם לגוף לעשות זאת.

דל פחמימה של מתחת ל 50 עם העמסות זה נראה לי מיותר.

אם אתה עושה העמסה, אתה לא קטוגני ואתה מונע מהגוף מלהשתמש בקטונים כמקור לאנרגיה ואז מפספס את המטרה.

העמסות אבל נותנות כוח להמשיך והן כיפיות 😋🍴🍽️🥹🍿
אבל מסכים1

ומי שמעל 50? יש טעם לעשות העמסות?

גם בתזונה קטוג'נית עושים העמסות, העמסה קלורית של חלבון ושומן גבוה ולא פחמימה. (יש לציין שבסוג העמסה כזה אין את היתרון של מילוי מאגרי הגליקוגן, אך עדיין חשוב לעשות העמסות מבחינה הורמונלית/פסיכולוגית והתאוששות טובה יותר של השרירים והגוף מבחינת חילוף החומרים)

כך מרוויחים את היתרונות של ההעמסה ולא פוגעים בקטוזיס.

גם בתזונה קטוג'נית עושים העמסות, העמסה קלורית של חלבון ושומן גבוה ולא פחמימה. (יש לציין שבסוג העמסה כזה אין את היתרון של מילוי מאגרי הגליקוגן, אך עדיין חשוב לעשות העמסות מבחינה הורמונלית/פסיכולוגית והתאוששות טובה יותר של השרירים והגוף מבחינת חילוף החומרים)

כך מרוויחים את היתרונות של ההעמסה ולא פוגעים בקטוזיס.
כל יום לומדים דברים חדשים!

• פותח/ת השרשור
דרך אגב,לכל הקטוגנים בעלי הניסיון כאן ובאופן כלי למחטבים...
השבוע התייעצתי עם תזונאי לגבי הנושא והוא המליץ לי על צריכת 40-50 גרם שומן
שמתוכם לפחות 15 מן החי וכל השאר מן הצומח
מישהו יודע מה הסיבה ליחסים האלה בניהם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית