הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה קטנה על SS

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
הבנתי שב-3 שבועות הראשונים ההתקדמות היא
7.5 קילו בדדליפט
5 קילו סקוואט
בנץ ,פרס 2.5
צ'ין אפ 2.5

ולאחר מכן משקלי העבודה נחתכים בחצי.

אבל מה קורה שיוצא להתאמן פעמיים בשבוע?
נגיד סיימתי את האימון האחרון של השבוע ביום חמישי או שישי ויום ראשון אני עושה אימון רגיל.
אם התאמנתי אחר כך ביום רביעי או חמישי איזה מין קפיצה אני אמור לעשות?

ומה לגבי מקרה שאני מתאמן ביום ראשון ואז מתאמן ביום שלישי אבל אימון הבא הוא רק בתחילת השבוע הבא כלומר ביום ראשון?

אני יודע שזה לא אמור לקרות, אבל לפעמים יש חגים, בילויים וכל מיני סידורים שלא מאפשרים להתאמן 3 פעמים בשבוע

@לוטם
@stitch
@White Walker
@Beast and cheat

סבבה תודה @White Walker
עוד שאלה,
אם באימון מסויים העלתי משקל כמו שאני אמור לעלות בSS( שתיים וחצי בסקוואט, 2.5 בדדליפט, 1.25 בפרס ,לחיצת חזה ומתחת)
ובסט ראשון אני מצליח לסיים רק 4 חזרות(נחתי מספיק והכשל לא נגרם מבעיה בטכניקה)
מה מהשיטות יהיה יותר אפקטיבי לאימון הבא : בסט השני והשלישי להוריד משקל לאותו אימון ,כך שאצליח לסיים את הסט השני והשלישי ל-5 חזרות.
או פשוט להמשיך עם אותו משקל ומה שסביר להניח שיקרה זה שאסיים את הסט השני והשלישי רק עם 4-3 חזרות?

הקפצה
תנסה אותו משקל לסטים הבאים, כדאי שבאימון הבאה תוכל לעשות אותו משקל ולראות אם יש התקדמות או לא.

בכל מקרה לפעמים הסט הראשון מרגיש יותר קשה מהסט השני

• פותח/ת השרשור
תנסה אותו משקל לסטים הבאים, כדאי שבאימון הבאה תוכל לעשות אותו משקל ולראות אם יש התקדמות או לא.

בכל מקרה לפעמים הסט הראשון מרגיש יותר קשה מהסט השני
אתה לא חושב ש5 חזרות במשקל טיפה יותר נמוך יחזק אותי יותר מ4 חזרות במשקל גבוהה יותר?

אתה לא חושב ש5 חזרות במשקל טיפה יותר נמוך יחזק אותי יותר מ4 חזרות במשקל גבוהה יותר?
אתה מסתכל על אותו הרגע, אתה צריך להתסכל על חודש קדימה. להוריד משקל אחרי סט אחד אומר שאימון הבאה אתה תעשה אותו משקל כמו באימון הזה. כלומר על פני 2 אימונים אין התקדמות. ובמידה וגם באימון הבאה אתה תעשה רק 4 ? מה אז ? עוד פעם תוריד משקל ? ואם תצליח לעשות 5 ואז 4 4 ? מה תעשה עכשיו ?

אם אתה עושה 2 חזרות בסט הראשון אז כן כנראה צריך יהיה לעשות אפילו ריסט.

אם אתה עושה 2 חזרות בסט הראשון אז כן כנראה צריך יהיה לעשות אפילו ריסט.
אם אתה עושה 2 חזרות בסט הראשון אז כנראה שיש כאן בעיה חד פעמית או משהו, כי לא נראה לי הגיוני שאימון קודם מתאמן הצליח 3X5 ובאימון הבא עם 2.5 קילו יותר הוא לא מצליח יותר מ 2 חזרות.
אני חושב שזה מיותר להתעסק מה יותר יחזק אותך באימון הספציפי הזה. תלך עם ההמלצות של התכנית, תעשה את המשקל שאתה אמור לעשות. אם בסט השני והשלישי הצלחת 5 חזרות תעלה משקל אימון הבא, אם לא אז תחזור עליו אימון אחרי זה.

אם אתה עושה 2 חזרות בסט הראשון אז כנראה שיש כאן בעיה חד פעמית או משהו, כי לא נראה לי הגיוני שאימון קודם מתאמן הצליח 3X5 ובאימון הבא עם 2.5 קילו יותר הוא לא מצליח יותר מ 2 חזרות.
.
מסכים לכן אמרתי שצריך כנראה יהיה לעשות ריסט. לי זה קרה פעמיים בפרס. ורק ריסט קטן עזר לי לצאת מזה. כמובן שבדדליפט סקוואט ובנץ זה כנראה לא יקרה סתם ככה אולי רק מחוסר שינה רציני או דברים כאלו

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה מיותר להתעסק מה יותר יחזק אותך באימון הספציפי הזה. תלך עם ההמלצות של התכנית, תעשה את המשקל שאתה אמור לעשות. אם בסט השני והשלישי הצלחת 5 חזרות תעלה משקל אימון הבא, אם לא אז תחזור עליו אימון אחרי זה.
אז אם הייתי אומר לך מראש שמצד אחד תצליח לסיים 5 חזרות אם תקפוץ בפחות משקל (נגיד 625 גרם במקום 1.25 כמו שרפיטו ממליץ)
ומצד שני אם תעלה כמו שאתה אמור לעלות(1.25 קילו) תסיים 4 או 3 חזרות , היית בוחר בלסיים 4-3 חזרות העיקר לעשות מה שהתכנית אומרת?

אז אם הייתי אומר לך מראש שמצד אחד תצליח לסיים 5 חזרות אם תקפוץ בפחות משקל (נגיד 625 גרם במקום 1.25 כמו שרפיטו ממליץ)
ומצד שני אם תעלה כמו שאתה אמור לעלות(1.25 קילו) תסיים 4 או 3 חזרות , היית בוחר בלסיים 4-3 חזרות העיקר לעשות מה שהתכנית אומרת?
חד וחלק להוסיף פחות משקל ולסיים את הסט בהצלחה.

א. אתה לא יכול לדעת את זה מראש.
ב. בד"כ אין במכונים פלטות פחות מ 1.25 (אתה מתכוון 1.25 כל צד כלומר עליה של 2.5 קילו כן?)
ג. אני אישית כן הייתי מעדיף לעלות ב 2.5 קילו ואם אני מסיים נגיד 4,4,4 אז אימון הבא לנסות להגיע לחמישיות.

א. אתה לא יכול לדעת את זה מראש.
ב. בד"כ אין במכונים פלטות פחות מ 1.25 (אתה מתכוון 1.25 כל צד כלומר עליה של 2.5 קילו כן?)
ג. אני אישית כן הייתי מעדיף לעלות ב 2.5 קילו ואם אני מסיים נגיד 4,4,4 אז אימון הבא לנסות להגיע לחמישיות.
לרוב זה סימן שזה הזמן לבלוק עצימות של שלשות (לפחות בסוג התוכניות שאני עובד בהן) או לחלופין סתם יום חלש או פאשלה טכנית

• פותח/ת השרשור
ב. סוגר שוקל 220 גרם(אני עד כדי כך אובססיבי שהבאתי איתי משקל למכון ומדדתי)
אז התכוונתי פשוטו כמשמעו.
רפיטו ממליץ לעלות בפרס ובלחיצה 1.25 קילוגרם כל אימון כלומר 3 סוגרים כל צד.
ג. לדעתי @MikeRozner צודק כאן. אבל אני יסביר לך למה אני חושב שהוא צודק.
לפני חודש עשיתי בנץ פרס וסיימתי 18.75 כל צד. קפצתי ב1.25(יותר מדי ממה שהייתי אמור לקפוץ) כל צד והצלחתי לסיים רק 3-4 חזרות.
באימון השני שוב ניסיתי אותו משקל. ושוב נתקעתי ב3-4 חזרות, באימון השלישי ניסיתי שוב אותו משקל ושוב נתקעתי ב3-4 חזרות אם ספוטר שעזר לי בחזרות החיוביות. אימון רביעי עשיתי ריסט קטן למשקל הקודם שסיימתי ב18.75 ומשם התקדמתי בקפיצות קטנות, והצלחתי כבר להגיע ל22.5 קילו כל צד בלי תקיעות וריסט. מסקנה כשל מוביל לכישלון במיוחד בSS.

מסקנה כשל מוביל לכישלון במיוחד בSS.
טוב זה נכון, כשל זה משהו שרצוי מאוד להימנע ממנו. אני התכוונתי יותר בכיוון של לעצור נגיד אחרי החזרה הרביעי אם אתה מרגיש שהיא עלתה גבולי. אבל יש משהו במה שאתם אומרים.
ותפסיק כבר לכתוב כמה אתה שם בכל צד, מה שמשנה זה סה"כ המשקל

• פותח/ת השרשור
טוב זה נכון, כשל זה משהו שרצוי מאוד להימנע ממנו. אני התכוונתי יותר בכיוון של לעצור נגיד אחרי החזרה הרביעי אם אתה מרגיש שהיא עלתה גבולי. אבל יש משהו במה שאתם אומרים.
אז יש אישור לשים את "המשקל הנכון" שיעזור לי לסיים 5 חזרות אם הגעתי לכשל של 4 או 3 חזרות בסט הראשון (כמובן שאנסה להמנע מזה מלכתחילה)באימון הבא של לחיצת חזה?

אז יש אישור לשים את "המשקל הנכון" שיעזור לי לסיים 5 חזרות אם הגעתי לכשל של 4 או 3 חזרות בסט הראשון (כמובן שאנסה להמנע מזה מלכתחילה)באימון הבא של לחיצת חזה?
אני כנראה הייתי נשאר עם אותו משקל, פשוט כמו שאמרתי אם החזרה עולה גבולי אז לא הייתי מנסה את הבאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית