הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פלג גוף עליון SS

• פותח/ת השרשור Pitz
  • פורסם בתאריך

Pitz

משתמש מתחיל
20
2
נק' מוניטין:
2
20
2
שלום לכולם, אז אני כבר משהו כמו חודשיים ב ss
מתקדם יפה מאוד בסקוואט ודדליפט. הגעתי ל 97.5 סקוואט ועשיתי ריסט כי נהיה לי קשה לשמור על טכניקה, עכשיו אני כבר על 92.5 עוד שני אימונים חוזר ל 97.5 (מעלה 2.5 כל אימון)
דדליפט כנל אני כבר ב 110 מתקדם יפה
אבל באוברהד פרס ובבנץ פרס אני פשוט נתקע כל הזמן.
עומד כרגע על 62.5 בנץ פרס ו 40 אוברהד פרס
היום למשל היה לי אימון והייתי אמור לעשות 45 פרס (אחרי שאימון קודם הצלחתי 42.5 אבל כנראה זה היה מוט קטן יותר)
בחזרה הראשונה הבנתי שלא יקרה.
הורדתי ל 42.5 ושוב אחרי 3 חזרות הבנתי שלא יקרה.
הורדתי ל 40 והצלחתי בראשון 5 ובאחרים 4.
מאכזב מאוד, זה חלק מאוד חלש אצלי ואני לא מבין למה אני לא מתקדם
אני בפלוס קלורי יפה של 500 קלוריות, עולה במשקל גוף באופן מבוקר ובאמת מצליח להתקדם בסקוואט ודדליפט.
אני כבר אחרי ריסט אחד בסקוואט. בפרס ובנץ פרס עוד לא עשיתי ריסט מהסיבה שכל אימון שני בערך אני פתאום כן מצליח את המשקל, אבל אני יכול נגיד להצליח משקל מסויים באימון ואימון הבא לא להצליח למרות שאני מקפיד מאוד על טכניקה ותזונה.
אשמח לשמוע עצות, אני לא רוצה לסיים ss לפני 70 בנץ ו 50 פרס לפחות

פרס זה התרגיל שמתקדם הכי לאט, אין מה לעשות, הכי מעט מסת שריר מעורבת שם מכל תרגילי הבסיס. בכל אופן אתה עושה מקבילים? אם לא אני ממליץ להוסיף, תתחייל מ 2 סטים של 8 ביום של הפרס, אם קל לך אז שים משקל עליך.

• פותח/ת השרשור
פרס זה התרגיל שמתקדם הכי לאט, אין מה לעשות, הכי מעט מסת שריר מעורבת שם מכל תרגילי הבסיס. בכל אופן אתה עושה מקבילים? אם לא אני ממליץ להוסיף, תתחייל מ 2 סטים של 8 ביום של הפרס, אם קל לך אז שים משקל עליך.
הבנתי שאין צורך בתרגילי עזר ב SS. אתה חושב שאני צריך?
אשמח לשמוע עוד דעות.

מעלה 2.5 קג
נח מספיק, סביבות ה 3 דקות אבל אם אני מרגיש שאני צריך יותר אני נח יותר
פה הבעיה. תתקדם בחצי מזה.תוסיף 2 סוגרים כל צד (סוגר אחד שווה ל250 גרם)
אם הצלחת לסיים סט ראשון 5 חזרות וסט שני או שלישי 4-3 חזרות זה אומר שלא נחת מספיק
6-7 דקות לפחות.

לא עדיף לעשות ריסט?
אפשר לעשות ריסט, לא בטוח שזה יעזור, אני חושב שלהוסיף עוד קצת נפח בצורת עזר ללחיצות (שזה מקבילים) יעזור, כי הלחיצות לא מקבלות מספיק נפח ב SS. בהתחלה כן אבל יש נטיה להיתקע בהם.
באיזה אופן להוסיף מקבילים?
כתבתי
תתחייל מ 2 סטים של 8 ביום של הפרס, אם קל לך אז שים משקל עליך.

• פותח/ת השרשור
פה הבעיה. תתקדם בחצי מזה.תוסיף 2 סוגרים כל צד (סוגר אחד שווה ל250 גרם)
אם הצלחת לסיים סט ראשון 5 חזרות וסט שני או שלישי 4-3 חזרות זה אומר שלא נחת מספיק
6-7 דקות לפחות.
זה המשקולת הכי קטנה במכון כושר ובעיה בשבילי לעבוד עם סוגרים כי כל הסוגרים שונים אצלנו במכון כושר ורובם שבורים.
6-7 דקות זה זמן שאני נח בסקוואט ודדליפט שכבדים לי, אתה לא חושב שזה הרבה בשביל פרס ובנץ?

• פותח/ת השרשור
אפשר לעשות ריסט, לא בטוח שזה יעזור, אני חושב שלהוסיף עוד קצת נפח בצורת עזר ללחיצות (שזה מקבילים) יעזור, כי הלחיצות לא מקבלות מספיק נפח ב SS. בהתחלה כן אבל יש נטיה להיתקע בהם.

כתבתי
אוקיי לעשות אותו אחרי מתח עם משקל? אני עושה ביום של הפרס מתח עם משקל כמשיכה במקום פאוור קלין כי אין לי אפשרות לעשות את זה במכון שלי.
אני מפחד שזה עוד יותר יתקע אותי כי אולי כן יש לי פוטנציאל להגיע לגבוה יותר מזה בלי להוסיף נפח

אוקיי לעשות אותו אחרי מתח עם משקל?
כן.
אני עושה ביום של הפרס מתח עם משקל כמשיכה במקום פאוור קלין כי אין לי אפשרות לעשות את זה במכון שלי.
אני מפחד שזה עוד יותר יתקע אותי כי אולי כן יש לי פוטנציאל להגיע לגבוה יותר מזה בלי להוסיף נפח
תראה, אתה לנסות לעשות ריסט ואם לא ילך אז להוסיף מקבילים, אף אחד לא רודף אחריך. אבל זה כן כלי טוב לעזור ללחיצות להתקדם, אחרי חודשיים בתכנית.
אגב אם אתה כבר חודשיים בתכנית אז ההתקדמות של גם בסקוואט ודדליפט איטית מדי.

זה המשקולת הכי קטנה במכון כושר ובעיה בשבילי לעבוד עם סוגרים כי כל הסוגרים שונים אצלנו במכון כושר ורובם שבורים.
6-7 דקות זה זמן שאני נח בסקוואט ודדליפט שכבדים לי, אתה לא חושב שזה הרבה בשביל פרס ובנץ?

התגובה הייתה כי אלו שלושת השאלות של מארק ריפטו כשמישהו נתקע (בזמן 1:02:00)

The Case for The Starting Strength Model

מה זה מכון כושר בלי סוגרים?
חייב להיות סוגרים בכל מכון כושר.

קרדיט ל @לוטם
לא רואה צורך לנוח 6-7 בין הסטים במיוחד לא במשקלים האלה.
אנחנו ניתווכח עם ריפטו?
תיראה את הסירטון

ואני גם אומר לך מניסיון שהייתי גם נח 3 דקות ואחרי שסיימתי 5 חזרות, בסט השני והשלישי הייתי עושה רק 3-4 חזרות אחר כך.
ברגע שהתחלתי לנוח 6 דקות הבעיה נפתרה.
מה שכן, הבחור פה אומר שהבעיה שלו היא הסט הראשון.
אם לא הצלחת לסיים 5 חזרות בסט הראשון זה אומר שהמשקל שהעלת מלתחילה גבוהה מדי.

• פותח/ת השרשור
כן.

תראה, אתה לנסות לעשות ריסט ואם לא ילך אז להוסיף מקבילים, אף אחד לא רודף אחריך. אבל זה כן כלי טוב לעזור ללחיצות להתקדם, אחרי חודשיים בתכנית.
אגב אם אתה כבר חודשיים בתכנית אז ההתקדמות של גם בסקוואט ודדליפט איטית מדי.
למה ? התחלתי מ 60 סקוואט אני ב 95 אימון הבא לאחר ריסט ( הייתי מעלה 5 כל אימון עכשיו חתכתי ל 2.5)
דדליפט גם התחלתי מ 70 בערך ואני ב 110 הייתי מעלה 7.5 כל אימון וחתכתי ל 5,מה לאט בזה? דווקא אני רואה הרבה אנשים שעושים ss במשקל שלי (60 קג) עם משקלים הרבה יוץר נמוכים בסקוואט ודדליפט

התחלתי מ 60 סקוואט אני ב 95 אימון הבא לאחר ריסט
2.5 קילו באימון, 3 אימוני סקוואט בשבוע, זה 7.5 קילו בשבוע, כ-70 קילו בחודשיים. אם העלת 5 כל אימון אז זה יותר (לא יודע בכמה כי אני לא יודע מתי הפסקת להעלות ב 5).
דדליפט גם התחלתי מ 70 בערך ואני ב 110 הייתי מעלה 7.5 כל אימון וחתכתי ל 5
גם כאן זה היה אמור להיות התקדמות של יותר מ 70 קילו בחודשיים, כלומר 140+, משהו לא מסתדר.
מה הגובה שלך וכמה עלית במשקל גוף בחודשיים האלה?

• פותח/ת השרשור
2.5 קילו באימון, 3 אימוני סקוואט בשבוע, זה 7.5 קילו בשבוע, כ-70 קילו בחודשיים. אם העלת 5 כל אימון אז זה יותר (לא יודע בכמה כי אני לא יודע מתי הפסקת להעלות ב 5).

גם כאן זה היה אמור להיות התקדמות של יותר מ 70 קילו בחודשיים, כלומר 140+, משהו לא מסתדר.

מה הגובה שלך וכמה עלית במשקל גוף בחודשיים האלה?
גובה 165 התחלתי מ 57 קילו אחרי חיטוב צברתי איזה 3 קג נוזלים ל 60 ועכשיו אני 62.5
דדליפט 7.5 כל אימון כלומר 3 אימונים בשבועיים כלומר 15 קילו בחודש ובחודשיים 30 קילו התחלתי מ 80 ואני ב 110 שזה בדיוק...
סקוואט עשיתי ריסט בגלל זה לא מסתדר לך, אני חושב שהשקעתי 100 אחוז מעצמי בחודשיים האלה, ברור שלפעמים היו אימונים פחות טובים אבל בגדול נצמדתי לתזונה ולטכניקה נכונה והשתדלתי תמיד להעלות.
הבעיה שלי היא רק בפרס ובבנץ שפחות הולך לי

דדליפט 7.5 כל אימון כלומר 3 אימונים בשבועיים כלומר 15 קילו בחודש ובחודשיים 30 קילו התחלתי מ 80 ואני ב 110 שזה בדיוק...
3 אימונים בשבועיים כפול 7.5 קילו באימון זה 22.5 קילו בשבועיים, איך הגעת ל 15 קילו בחודש?
בכל אופן אם אתה מתקדם בתרגילים האלה באופן קבוע זה כבר טוב. אבל שים לב גם שאתה עולה באופן קבוע במשקל גוף. לא חייב לעלות המון והמון שומן, אבל חצי קילו בשבוע זו עליה סבירה בהחלט שלא צריך לרדת ממנה בתכנית.
לגבי לחיצות אמרתי מה אני ממליץ. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
3 אימונים בשבועיים כפול 7.5 קילו באימון זה 22.5 קילו בשבועיים, איך הגעת ל 15 קילו בחודש?
בכל אופן אם אתה מתקדם בתרגילים האלה באופן קבוע זה כבר טוב. אבל שים לב גם שאתה עולה באופן קבוע במשקל גוף. לא חייב לעלות המון והמון שומן, אבל חצי קילו בשבוע זו עליה סבירה בהחלט שלא צריך לרדת ממנה בתכנית.
לגבי לחיצות אמרתי מה אני ממליץ. בהצלחה.
זאת הבעיה שזה לא 22.5 קילו בשבוע
מאימון אחד לאימון שני עולים ב 7.5, מאימון שני לאימון שלישי עוד 7.5 וזה סוגר לך שבועיים.
לגבי סקוואט 5 קג מאימון א לאימון ב, מ ב ל ג עוד 5 זה 10 בשבוע
בחודש, בערך ב 85 קג חתכתי התקדמות ל 2.5

זאת הבעיה שזה לא 22.5 קילו בשבוע
3 אימונים בשבועיים כפול 7.5 קילו באימון זה 22.5 קילו בשבועיים
לגבי סקוואט 5 קג מאימון א לאימון ב, מ ב ל ג עוד 5 זה 10 בשבוע
5 קילו מאימון לאימון כפול 3 אימונים בשבוע זה 15 קילו בשבוע, לא 10

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית