הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב של ליפטינג וריצה, צריך את דעת המומחים

StrongEnough

משתמש קבוע
1,468
1,551
נק' מוניטין:
3,043
1,468
1,551
מצטער מראש אם קצת ארוך
לצורך מעבר של מיונים לאיזו עבודה אני צריך לעבור כמה מבחני ריצה (בראור, אולי גם 400 ספרינט ועוד כמה שטויות). לא רצתי בערך מאז שהשתחררתי לפני שנה וחצי והתחלתי לשלב את זה בתכנית אבל אני קצת מבולבל איך לעבוד מבחינת הליפטינג ואשמח לעזרה מהמומחים פה.

קצת רקע:
בסוף תקופת חיטוב, עובד בטקסס מופחתחת נפח. ירדתי ב16 שבועות כ11 ק''ג. אמשוך את הגרעון עוד כחודש וארד בערך עוד קילו. שוקל כרגע 85.
משקלים:
סקוואט- חמישה סינגלים של 140 (התחלתי בחמישיות, בהמשך קיצצתי לשלשות ובאימון האחרון עברתי לסיגלים).
דדליפט- 170X3
פרס- 72X3
בנץ'- 100X3
צ'ין אפס- 5 חזרות +40 ק''ג

עכשיו אני רוצה להמשיך במתכונת של טקסס, לעשות שני אימוני כח בשבוע ושני אימוני ריצה. התכנית כרגע תראה ככה:

יום שני טקסס, נפח:
סקוואט 4X5
בנץ'\פרס 4X5
צ'ין אפס 3X5
ליינג טריייספרס אקסטנשיין 2X12 (עזר ללחיצות, מקווה שיעזור במשהו)

יום שלישי ריצת נפח (20-30 דק' קצת קל)

יום שישי, טקסס עצימות:
סקוואט 5X1 (סינגלים)
פרס\בנץ'- שלשה כבדה
דדליפט- שלשה כבדה
צ'ין אפס- חמישיה כבדה
טרייספס אקסטנשיין- 2X12

יום שבת, ריצת איכות (אינטרוולים)

העצות שאני צריך ממכם זה בעיקר על העצימות, באיזה מתכונת חזרות לעבוד. כמובן שהסיכוי להעלות משקלי עבודה הוא נמוך מאוד, המטרות זה לשמר כמה שיותר משקלי עבודה ולעבוד בעצימות גבוהה כדי לא לאבד שריר, וכמובן להכנס לכושר אירובי. כרגע השלשות של הלחיצות והדדליפט הרבה פעמים מגיעות לכשל. כדאי לעבור לחמישה סינגלים בתרגילים האלו, או אולי מתכונת אחרת? והסקוואט, להמשיך בחמישה סינגלים?
אני מאמין שאני אצטרך למשוך את המתכונת הזאת בין חודש וחצי לחודשיים, ואז אוכל להוריד את האימוני ריצה.
מבולבל כרגע מאוד לגבי ההמשך בעצימות. מקווה שתצליחו לעשות לי קצת סדר. אם יש שאלות כמובן שתשאלו ואענה.

תודה רבה.

אין ממש מתודה איך לשלב אימוני כוח וריצה במקביל.
לדעתי תוכנית כוח במתכונת חיטוב כמו הלינארית שמשלבת סט כבד אחד בכל תרגיל היא משהו שיכול להשתלב עם אימוני ריצה.
בגדול זה הרבה ניסוי וטעייה לראות איך אתה מרגיש בריצה ואיך אתה מרגיש באימון הכוח הבא.

לא חושב שפעם בשבוע לרוץ חצי שעה ועוד פעם של אינטרבלים אמור כזה להשפיע.
אולי מה שצריך זה ריסט במשקלי עבודה ולחזור לחמישיות ביום עצימות.

אבל בכל מקרה, בזמנו שעשיתי שילוב דומה עבדתי במתכונת כזאת:

יום 1-
סקוואט
בנץ'
חתירה
תרגילי עזר אופציונאליים

יום 2 -
דדליפט
פרס
מתח
תרגילי עזר אופציונאליים

אפשר להשתמש במשהו כמו 5/3/1 להתקדמות במידה ואתה מרגיש שזה בעייתי להתקדם משבוע לשבוע.

זה לא עובד ביחד בצורה אידיאלית, אבל תתן עדיפות לריצה שתהיה נוח עם הרף קבלה, ואחרי זה תחזור להתמקד בכוח נטו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית