הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אפשר לשלב אימון ריצה לביןואימון כוח בימים שונים כשהמטרה היא לפתח גוף שרירי וחטוב

vladiii02

משתמש מתחיל
12
1
נק' מוניטין:
1
12
1
שלום, אני אוהב לבצע אימוני ריצה למרחקים בין 8 ל12 קילומטר, 3 - 4 פעמים בשבוע עד בערך לפני כשבועה הייתה לי מטרה אחת ,והיא להרזות ...אבל מיכיוון שנמאס לי כל הזמן לרעוב ולאכול פחות אז החלטתי פשוט לנסות משהו אחר לאכול נורמלי ,אוכל בריא ולהתמקד בפיתוח שרירים וגוף חטוב ,אבל גם לא להזניח את עניין הריצה , אני רוצה לשלב בין שניהם ,לעשות יום אחד אימון כוח ויום אחר אימון ריצה בין 10 - 12 קילומטר וככה כל השבוע ..
אבל חבר אמר לי שזה בעיה מכיוון שבאימון ריצה הגוף יכול להגיע למצב שהוא יתחיל לשרוף ריקמת שריר שזה עלול לפגוע לי במטרה "פיתוח גוף שריר" ,האם השמועה הזאת נכונה ? האם בכלל אפשר להשקיע בשני התחומים ?

מכיוון שבאימון ריצה הגוף יכול להגיע למצב שהוא יתחיל לשרוף ריקמת שריר שזה עלול לפגוע לי במטרה "פיתוח גוף שריר"
זה לא נכון. הריצה יכולה להכניס אותך לגרעון קלורי גדול, במידה ואתה לא אוכל מספיק ביומיום. אם התפריט שלך, מבחינה קלורית, יתאים לריצות שאתה עושה + כל האימונים מסביב אז אתה לא תאבד שריר ואף תעלה שריר בטווח הארוך. זה הכל עניין של ייחוס קלורי, אם רצת ושרפת 800 קל' והשלמת אותם לאחר הריצה, אז אין מצב אפשרי קיים לאיבוד מסת שריר...

השקעה ב-2 התחומים תגרום לך להתקדם לאט יותר במסת השריר ולאט יותר בשיפור הריצה (מבחינת זמנים). אבל אתה כן תתקדם בשניהם בו זמנית (בהנחה שתאכל נכון).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית