הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת סוגי שומן שונים

נאור ברק

משתמש מתחיל
266
5
נק' מוניטין:
5
266
5
התייעצתי השבוע עם תזונאי מסוים לגבי התפריט שלי .הוא המליץ לצרוך באופן חיצוני(חוץ מהשומן בחזה עוף ושאר מקורות החלבון או הפחמימה)
30-40 גרם שומן שמתוכם 15 מן החי והשאר מן הצומח
לגבי זה יש לי 2 שאלות:
1)מה הסיבה לחלוקה הזו ?
2)אם נאמר מקורות השומן מן החי שלי הם החלמונים ,ואני כרגע בתהליך של חיטוב על 75 גרם פחמימה אני אעדיף להחליף 2 חלמונים בכף טחינה או בשקדים שישביעו אותי יותר מה הנזק במקרה של החלפה?
תודה לעונים!פשוט לא מצאתי שום מקור ידע לגבי זה .

כנראה כי הוא יוצא מנקודת הנחה ששומן מהחי פחות בריא מזה שמהצומח וממליץ לך לצמצם בו. זה לא בהכרח נכון.

יכול להיות גם שהוא רוצה שתכסה הכל מבחינת חומצות שומן חיוניות שמגיעות מהצומח ואין אותן בבעלי חיים.

לגבי השאלה לא יגרם נזק אם תחליף אך אולי כדאי שתשים לב שאתה צורך מספיק אומגה 3.

רוב התזונאים(הרגילים לפחות, לא העוסקים גם בספורטאים) אכן חושבים ששומן רווי מזיק, ומציע לצמצם בו. (מה שלא נכון)

• פותח/ת השרשור
30-40 גרם שומן ליום נשמע נמוך מידי, במיוחד בתפריט דל פחמימה.
הכוונה להוסיף חיצונית עוד 30-40 חוץ מהשומן שכבר יש במקורות החלבון והפחמימה
כנראה כי הוא יוצא מנקודת הנחה ששומן מהחי פחות בריא מזה שמהצומח וממליץ לך לצמצם בו. זה לא בהכרח נכון.
לדעתי דווקא לא כי הוא המליץ לי על 3 חלמונים ,כף שמן זית ,כף טחינה וחצי אבוקדו
רק בתוק התחלה שהפחמימה עוד הייתה גבוהה יחסית
הוא אמר משהט בסגנון "לפחות 15 גרן מתוכם שיבואו מהחי"
עכשיו השאלה שלי היא העצם האם אני יכול להחליף את כל החלמונים בשומן צמחי?

כמו שכתבתי לך אין עם זה בעיה. בביצים יש הרבה אומגה שלוש וכמה ויטמינים ומינרלים שאין בתחליפים מהצומח אבל אלה לא הבדלים דרסטיים שישפיעו בהרבה על היעילות של התפריט.

• פותח/ת השרשור
כמו שכתבתי לך אין עם זה בעיה. בביצים יש הרבה אומגה שלוש וכמה ויטמינים ומינרלים שאין בתחליפים מהצומח אבל אלה לא הבדלים דרסטיים שישפיעו בהרבה על היעילות של התפריט.
אני אגיד לך למה אני שואל,נגיד ששאלתי אותו אם ביו-יומיים שאני משלב סלמון אז להוריד נגיד חלמון ביצה כדי לאזן את כמות השומו והוא אמר לי שזה לא קשור אחד לשני...מצד שני שניהם שומנים מן החי
אז רציתי יותר להבין את הסיבה

במקום לנסות להבין מה הסיבה שהתזונאי הנחה אותך כך או אחרת, תדע כי לשומן מן החי יש חשיבות בתזונה ואורח החיים הבריא. כמו כן, אם לנסות ולדייק ולשאוף למיטבי ביותר, אזי שמירה על יחס של 1:1:1 בין שלושת סוגי חומצות השומן מכלל התפריט נחשב לאידיאלי ביותר. בפרקטיקה זה קשה להשיגה, ולכן גם לא כדאי מראש לכוון לכך. כמו שנאמר כאן למעלה, חשוב לבדוק כי צורכים מספיק אומגה 3. הדבר קשה להשגה מהמזון המוצק, ולכן יש מקום לתסף בכדורי אומגה 3.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית