הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה מורכבת על מאזן קלורי חיובי

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
אומרים במדריך ה"מסה" שמומלץ לאכול ב500 מעל הניטרלי,ולכוון לעלייה של חצי קילו בשבוע ו-2 קילו בחודש (נתעלם מהעובדה שהיא לא הכי מדוייקת ,וכל אחד יגיב אליה אחרת בהתאם לחילוף החומרים).
השאלה שלי היא מדוע ככל שמתקדמים בחדר כושר הפלוס קלורי אמור לעלות?
למה מתאמן מתקדם צריך לאכול בפלוס של 1000-1500 שכנראה יעלה אותו בקילו-קילו וחצי לשבוע בשביל לשפר תרגילים כבדים?
למה פלוס 500 שיעלו אותו בחצי קילו כבר לא מספיקים?
והאם מתאמן מתקדם שעולה קילו-קילו וחצי בשבוע ומשפר משקלי עבודה כבדים יעלה ביחס אחוז שומן VS שריר באותו יחס אילולא היה מתאמן מתחיל שמעלה חצי קילו בשבוע ומתקדם בקפיצות של משקלים נמוכים? או שבגלל שהפלוס קלורי גבוהה היחס ינטה לטובת העלייה בשומן?
בוא נתעלם מהעובדה שככל שיש יותר מסת שריר ככה צריך לאכול במאזן קלורי יותר גבוהה,מכיוון שמדובר סך הכל ב100-150 קלוריות יומיות יותר מבנאדם בלי מסת שריר או מתאמן מתחיל(קילו שריר שורף בערך 20 קלוריות ליממה)

@Moshe

אומרים במדריך ה"מסה" שמומלץ לאכול ב500 מעל הניטרלי,ולכוון לעלייה של חצי קילו בשבוע ו-2 קילו בחודש (נתעלם מהעובדה שהיא לא הכי מדוייקת ,וכל אחד יגיב אליה אחרת בהתאם לחילוף החומרים
נכון, אבל זה משהו כללי שיתפוס לרוב האנשים

השאלה שלי היא מדוע ככל שמתקדמים בחדר כושר הפלוס קלורי אמור לעלות?
כי אתה עולה במשקל גוף.
זה קורה כשמפסיקים לעלות.
לדוגמא, בן אדם אוכל בפלוס קלורי ןאחרי כל הדבוע לא עלה במשקל, מה שאומר דהפלוס הזה הפך להיות נייטרלי, אז מוסיפים עוד קצת קלוריות

או שבגלל שהפלוס קלורי גבוהה היחס ינטה לטובת העלייה בשומן?
נכון, בגלל הפלוס הקלורי הגבוה מדי

• פותח/ת השרשור
כי אתה עולה במשקל גוף.
זה קורה כשמפסיקים לעלות.
לדוגמא, בן אדם אוכל בפלוס קלורי ןאחרי כל הדבוע לא עלה במשקל, מה שאומר דהפלוס הזה הפך להיות נייטרלי, אז מוסיפים עוד קצת קלוריות
אבל אם עליתי במשקל, הניטרלי שלי גם עולה זה אומר שאם התחלתי במשקל 64 ניטרלי של 1900, אז במשקל 68 הניטרלי שלי כבר 2000.
אז ברור שבמצב 64 צריך לאכול 2400 ובמצב 65 צריך לאכול 2500(אם הדגש הוא לחצי קילו בשבוע).
השאלה למה אומרים שצריך לעלות את הפלוס הקלורי מעל הניטרלי? כלומר מ500 פלוס, צריך לעלות ל700 או 800 בהתאם לעצימות משקלי העבודה

אז אתה אומר שכמתאמן מתחיל אם אני עולה בחודש מ60 ל62 קילו אני אצבור בזה יותר מסת שריר, מאשר אם הייתי מתאמן מתקדם עם משקלים גבוהים שעולה מ80 ל82 בחודש?

אבל אם עליתי במשקל, הניטרלי שלי גם עולה זה אומר שאם התחלתי במשקל 64 ניטרלי של 1900, אז במשקל 68 הניטרלי שלי כבר 2000.
אז ברור שבמצב 64 צריך לאכול 2400 ובמצב 65 צריך לאכול 2500(אם הדגש הוא לחצי קילו בשבוע).
השאלה למה אומרים שצריך לעלות את הפלוס הקלורי מעל הניטרלי? כלומר מ500 פלוס, צריך לעלות ל700 או 800 בהתאם לעצימות משקלי העבודה
אם אתה מתחיל נגיד מ 2400 ועולה במשקל, מאוד סביר שאחרי כמה זמן אתה כבר לא תעלה במשקל או תעלה פחות ממה שאתה מצפה מהכמות הזאת כי הגוף מתרגל אליה. ואז אם אתה רוצה להמשיך לעלות צריך להוסיף קלוריות. זה לא בהכרח אומר שתהיה בפלוס גדול יותר, כי הניטרלי שלך ישתנה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתחיל נגיד מ 2400 ועולה במשקל, מאוד סביר שאחרי כמה זמן אתה כבר לא תעלה במשקל או תעלה פחות ממה שאתה מצפה מהכמות הזאת כי הגוף מתרגל אליה. ואז אם אתה רוצה להמשיך לעלות צריך להוסיף קלוריות. זה לא בהכרח אומר שתהיה בפלוס גדול יותר, כי הניטרלי שלך ישתנה.
אז אתה אומר שאדם במשקל 80 מול אדם במשקל 60 פשוט צריך לאכול 500 מעל הRMR וזה מספיק בכל שלב של האימון בשביל עלייה של חצי קילו בחודש?
במילים אחרות , אוכלים בהתאם לRMR של אותו משקל ולא בהתאם לעצימות במשקלים?
כי אני יודע שבחיטוב זה לא הולך ככה וצריך להגדיל את הגירעון כי הגוף מתרגל.

אז אתה אומר שאדם במשקל 80 מול אדם במשקל 60 פשוט צריך לאכול 500 מעל הRMR וזה מספיק בכל שלב של האימון בשביל עלייה של חצי קילו בחודש?
במילים אחרות , אוכלים בהתאם לRMR של אותו משקל ולא בהתאם לעצימות במשקלים?
התפריט הראשוני הוא בהתאם ל rmr הראשוני.

אחרי שתעלה במשקל אפשר לחשב מחדש הכל, אבל יותר פשוט להוסיף 100-200 קלוריות כל פעם.

נכון, אבל זה משהו כללי שיתפוס לרוב האנשים

כי אתה עולה במשקל גוף.
זה קורה כשמפסיקים לעלות.

הוא שואל למה מעלים את הפלוס הקלורי ככל שמתקדמים, לא למה להעלות את הקלוריות כדי להישאר על אותו פלוס קלורי.

זה נכון רק לגבי SS (כנראה זה מה שהטעה אותך), כי בשלב מסויים אתה כבר לא יכול לעלות במשקלי עבודה מאימון לאימון אם לא תעלה את הפלוס הקלורי.
אחרי SS אני לא רואה סיבה לעבור את ה-500 מעל הנייטרלי.

• פותח/ת השרשור
הוא שואל למה מעלים את הפלוס הקלורי ככל שמתקדמים, לא למה להעלות את הקלוריות כדי להישאר על אותו פלוס קלורי.
.
יפה שהצלחת להבין אותי

זה נכון רק לגבי SS (כנראה זה מה שהטעה אותך), כי בשלב מסויים אתה כבר לא יכול לעלות במשקלי עבודה מאימון לאימון אם לא תעלה את הפלוס הקלורי.
אחרי SS אני לא רואה סיבה לעבור את ה-500 מעל הנייטרלי.
אני לא מתכוון לעלות את הפלוס שלי מעל ל-500.
ברגע שאתקע בSS (כנראה במשקלים נמוכים) אעבור לתכנית אחרת.
תגיד לי מה ההגיון בתכנית שתגרום לך לאכול מלא כמויות של מזון? אמנם אתה תשפר את משקלי העבודה, אבל אתה תשמין ותראה כמו בהמה.
אגב בתכניות כמו טקסס לינארית ומדקאו לא אוכלים ביותר מפלוס 500 מעל הניטרלי?

יפה שהצלחת להבין אותי

אני לא מתכוון לעלות את הפלוס שלי מעל ל-500.
ברגע שאתקע בSS (כנראה במשקלים נמוכים) אעבור לתכנית אחרת.
תגיד לי מה ההגיון בתכנית שתגרום לך לאכול מלא כמויות של מזון? אמנם אתה תשפר את משקלי העבודה, אבל אתה תשמין ותראה כמו בהמה.
אגב בתכניות כמו טקסס לינארית ומדקאו לא אוכלים ביותר מפלוס 500 מעל הניטרלי?

אם המטרה היא פאוורליפטינג תחרותי אני יכול להבין את זה, זה אומנם דופק קצת את המטבוליזם וזה גם לא נראה טוב אבל כל אחד ומה שהוא בוחר.
בטקסס ובלינארית לא צריך יותר מ-500 מעל הניטרלי, גם ככה ההתקדמות היא שבועית או אפילו יותר אז אפשר להתקדם בפלוס קלורי מתון.

הבנתי אותו, פשוט יש לכם טעות לגבי מה זה פלוס קלורי. פלוס של 500 לצורך העניין, זה 500 קלוריות מעל הכמות קלוריות שאתה שורף בפועל, לא 500 מעל מספר כלשהו שחישוב או נוסחה אומרת שאתה אמור לשרוף. כלומר אם לפי החישוב אתה בפלוס של 500 אבל בפועל אתה לא עולה במשקל אז אתה לא בפלוס של 500 אלא בניטרלי. לכן אם אתה רוצה להמשיך לעלות אתה מעלה קלוריות, לפי חישובי RMR זה נראה שאתה מעלה את הפלוס אבל בפועל זה לא כי הניטרלי שלך הוא לא מה שהחישוב מראה.
גם בחיטוב זה ככה. נכון, הגוף מתרגל, כלומר הניטרלי שלך נהיה יותר נמוך לכן הכמות שהייתה מביאה אותך לגירעון מסויים מתישהו כבר לא מביאה אותך לגירעון הזה, ואז לא שמגדילים את הגרעון אלא מורידים קלוריות בשביל להגיע לאותו גירעון.

הנוסחאות לא יכולות להראות בצורה מדוייקת כמה אתה שורף.
אני בעד גישה של ניסוי וטעייה- לעקוב אחרי קצב העליה במשקל ולהעלות או להוריד בהתאם.
עובד לי הכי טוב

הבנתי אותו, פשוט יש לכם טעות לגבי מה זה פלוס קלורי. פלוס של 500 לצורך העניין, זה 500 קלוריות מעל הכמות קלוריות שאתה שורף בפועל, לא 500 מעל מספר כלשהו שחישוב או נוסחה אומרת שאתה אמור לשרוף. כלומר אם לפי החישוב אתה בפלוס של 500 אבל בפועל אתה לא עולה במשקל אז אתה לא בפלוס של 500 אלא בניטרלי. לכן אם אתה רוצה להמשיך לעלות אתה מעלה קלוריות, לפי חישובי RMR זה נראה שאתה מעלה את הפלוס אבל בפועל זה לא כי הניטרלי שלך הוא לא מה שהחישוב מראה.

גם בחיטוב זה ככה. נכון, הגוף מתרגל, כלומר הניטרלי שלך נהיה יותר נמוך לכן הכמות שהייתה מביאה אותך לגירעון מסויים מתישהו כבר לא מביאה אותך לגירעון הזה, ואז לא שמגדילים את הגרעון אלא מורידים קלוריות בשביל להגיע לאותו גירעון.

אני לא יודע אם הוא יודע מה זה פלוס קלורי או לא.
הוא שאל שאלה אז עניתי בהנחה שהוא יודע מה זה פלוס קלורי, משום מה אתה ויוגב באים בהנחה שהוא לא יודע מה זה ומנסים להסביר לו את זה למרות שהוא כבר יודע.

לפי הלוג שלו הוא ב-SS עכשיו, אז כנראה שהוא פשוט התבלבל עם זה שריפטו אומר שצריך להעלות את הפלוס הקלורי ככל שמתקדמים במשקלי עבודה, וזה נכון רק ל-SS.

הוא שאל שאלה אז עניתי בהנחה שהוא יודע מה זה פלוס קלורי, משום מה אתה ויוגב באים בהנחה שהוא לא יודע מה זה ומנסים להסביר לו את זה למרות שהוא כבר יודע.

לפי הלוג שלו הוא ב-SS עכשיו, אז כנראה שהוא פשוט התבלבל עם זה שריפטו אומר שצריך להעלות את הפלוס הקלורי ככל שמתקדמים במשקלי עבודה, וזה נכון רק ל-SS.
הנחתי שהוא מתבלבל מה זה פלוס קלורי מהתגובות שלו, כי הוא מתייחס לניטרלי בתור מה שמתקבל מחישובים לעומת מה שאני אמרתי.
אני לא זוכר בדיוק מה ריפטו אמר, אבל בכל מקרה לעלות את הפלוס לרמה של לעלות למשל קילו וחצי בשבוע זה מיותר לגמרי לדעתי בכל תכנית כי זה לא יתרום בכלום.

• פותח/ת השרשור

דווקא עכשיו אחרי שהוא הסביר את עצמו ממש הבנתי למה הוא התכוון.
אני חשבתי שהעניין של הגירעון קלורי לא זהה לפלוס קלורי, כי בניגוד לגירעון שהגוף נכנס למגננה כי הוא פוחד שלא יהיה לו מזון ,בפלוס קלורי זה לא קורה, וככל שתכניס לגוף קלוריות הוא ישמח ויקבל אותם לגוף בתור שומן/שריר.
@yujinius לפי מה שאני מבין ממך הסיבה שמבקשים לעלות במסה את הפלוס הקלורי ככל שעולים בעצימות, חוץ מהעובדה ששריר שורף יותר קלוריות, היא כי הגוף כבר לא יצליח לעלות חצי קילו בחודש כמו שהצליח בהתחלה כי היה במשקל נמוך?
ואדם ששוקל במשקל 80 כבר יצטרך לאכול בפלוס גבוהה יותר מפלוס 500 קלוריות מעל הRMR בשביל לעלות בחצי קילו בשבוע מאשר היה במשקל 60 קילו?(פלוס 500 של 60 קילו זה 2200 ושל ה80 זה 3000 לצורך העניין)
אתה חושב שזה קריטי? כי שוב , נראה לי הגיוני שאם תיתן לגוף +500 מעל התחזוקה יהיה לו קל לאגור את זה גם ב80 ב100 קילוגרם, בניגוד לחיטוב ששם הסיפור שונה לגמרי. מה אתה אומר?

לפי מה שאני מבין ממך הסיבה שמבקשים לעלות במסה את הפלוס הקלורי ככל שעולים בעצימות, חוץ מהעובדה ששריר שורף יותר קלוריות, היא כי הגוף כבר לא יצליח לעלות חצי קילו בחודש כמו שהצליח בהתחלה כי היה במשקל נמוך?
ואדם ששוקל במשקל 80 כבר יצטרך לאכול בפלוס גבוהה יותר מפלוס 500 קלוריות מעל הRMR בשביל לעלות בחצי קילו בשבוע מאשר היה במשקל 60 קילו?
אתה חושב שזה קריטי? כי שוב , נראה לי הגיוני שאם תיתן לגוף +500 מעל התחזוקה יהיה לו קל לאגור את זה גם ב80 ו90, בניגוד לחיטוב ששם הסיפור שונה לגמרי. מה אתה אומר?
אתה שוב אומר אותו דבר לגבי הפלוס הקלורי, את הדבר שאני חולק עליו.
אני אחזור עוד פעם על הנקודה שלי ואחדד אותה:
פלוס של 500 לצורך העניין, זה 500 קלוריות מעל הכמות קלוריות שאתה שורף בפועל, לא 500 מעל מספר כלשהו שחישוב או נוסחה אומרת שאתה אמור לשרוף.
נגיד הצבת את הנתונים שלך במחשבון RMR, הוספת את הקלוריות של האימונים וכל מה שצריך, קיבלת למשל 2000 קלוריות. נגיד ואתה אוכל 2500 ולא עולה במשקל כבר כמה זמן. זה אומר שאתה לא בפלוס 500 אלא בניטרלי (למרות התוצאה שקיבלת לפי החישוב). ואם תעלה עכשיו את הקלוריות ל 3000 אתה לא תהיה בפלוס 1000 אלא בפלוס 500.

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן חודשיים בSS עם 500 קלוריות מעל הRMR ועליתי כמו שצריך במ.ג(חצי קילו בשבוע ,2-1.5 קילו בחודש)
עכשיו ככל שאני עולה במ.ג ככה הRMR שלי עולה ואני צריך להוסיף עוד קלוריות בשביל עלייה של חצי קילו בחודש .

1.ב-SS אני מבין שככל שעולים במשקלי עבודה ומתקדמים בתכנית צריך לעלות במשקל גוף יותר משבוע לשבוע. האם זה אומר שצריך להגיע למצב בתוכנית שצריך להתקדם לעלייה של קילו-קילו וחצי בשבוע או שעלייה של חצי קילו בשבוע בכל מהלך התכנית אמורה להספיק בשביל למצות את התכנית?

2. האם מסה עובדת כמו בחיטוב? כלומר נגיד בדיאטה בהתחלה 500 קלוריות מתחת לRMR יספיקו בשביל להשיל חצי קילו בשבוע, אבל ככל שיורדים במשקל ככה הגירעון יצטרך להיות יותר גבוהה ואצטרך לטפס אפילו לגירעון 1000 קלוריות בשביל ירידה של חצי קילו.
האם במסה שמתחילים להתקדם בתכנית SS כבר פלוס 500 מעל הRMR לא יספיק לעלות אותי במשקל גוף בחצי קילו בשבוע כמו בהתחלה? ואצטרך להגיע לפלוס 1000 כמו הגירעון?
אני כרגע במ.ג 68. ועליתי יפה בפלוס 500 מעל הRMR , אם אתה חושב שבעתיד הקרוב(אני מתכנן להגיע עד מ.ג 78 במסה) אצטרך פלוס קלורי גבוהה מ500?

האם זה אומר שצריך להגיע למצב בתוכנית שצריך להתקדם לעלייה של קילו-קילו וחצי בשבוע או שעלייה של חצי קילו בשבוע בכל מהלך התכנית אמורה להספיק בשביל למצות את התכנית?

עלייה של חצי קילו בשבוע תספיק, למרות שההמלצה של ריפטו זה שצריך יותר מזה וזה באמת יעזור לך להמשיך להתקדם יותר זמן אבל אני לא רואה בזה צורך, סתם משמין ודופק את המטבוליזם.

האם מסה עובדת כמו בחיטוב? כלומר נגיד בדיאטה בהתחלה 500 קלוריות מתחת לRMR יספיקו בשביל להשיל חצי קילו בשבוע, אבל ככל שיורדים במשקל ככה הגירעון יצטרך להיות יותר גבוהה ואצטרך לטפס אפילו לגירעון 1000 קלוריות בשביל ירידה של חצי קילו.

אחרי שירדת במשקל אתה מפחית קלוריות בשביל להישאר על גרעון של 500 קלוריות, זה לא אומר שאתה בגרעון של 1000 קלוריות.
אני לא מבין איך לא הבנת את זה עד עכשיו, גם אני וגם yujinius הסברנו לך את זה טוב.
נגיד הגוף שלך שורף 2500 קלוריות, כשאתה בחיטוב אתה צריך להכניס 2000 קלוריות כדי להיות בגרעון של 500.
אחר כך כשאתה יורד במשקל הגוף שלך שורף פחות קלוריות, נגיד 2000, אז בשביל להיות בגרעון 500 אתה צריך להכניס 1500 קלוריות, זה לא אומר שאתה בגרעון של 1000 קלוריות.

האם במסה שמתחילים להתקדם בתכנית SS כבר פלוס 500 מעל הRMR לא יספיק לעלות אותי במשקל גוף בחצי קילו בשבוע כמו בהתחלה? ואצטרך להגיע לפלוס 1000 כמו הגירעון?

פלוס קלורי של 500 תמיד יעלה אותך בחצי קילו בשבוע בערך.
מוסיפים קלוריות רק בגלל שעלית במשקל והגוף שלך שורף יותר קלוריות אז כדי להישאר על פלוס 500 אתה צריך להוסיף קלוריות.

אם אתה חושב שבעתיד הקרוב(אני מתכנן להגיע עד מ.ג 78 במסה) אצטרך פלוס קלורי גבוהה מ500?

לא, עניתי על זה מקודם.

• פותח/ת השרשור
אני הבנתי אותכם חברים,אבל אתם לא הבנתם מה אני שואל.

פלוס קלורי של 500 תמיד יעלה אותך בחצי קילו בשבוע בערך.
מוסיפים קלוריות רק בגלל שעלית במשקל והגוף שלך שורף יותר קלוריות אז כדי להישאר על פלוס 500 אתה צריך להוסיף קלוריות.

עולים במשקל בגלל שעולים במשקל גוף והמחשבון RMR כבר מחשב לי את זה.
אחרי כל 2 קילו שאני עולה אני מחשב מה הRMR החדש שלי בכל מקרה.
עכשיו שים לב מה אני שואל :
אמנם הRMR מחשב כמה אני צריך לאכול בשביל פלוס 500 בהתחלה, אבל זה כבר לא מדוייק באיזשהו שלב מכיוון שהגוף שלי הגיע לנקודה שזה לא מספיק לו בשביל לעלות חצי קילו בשבוע(כבר הסברתם את זה מיליון פעם והבנתי את זה ואני אומר את זה בשביל שתבינו שהבנתי מה אתם אומרים)
השאלה באיזה נקודה הגוף אומר שצריך לאכול יותר מ-500 קלוריות מעל הRMR?[כלומר אם המחשבון אומר שהRMR שלי הוא 2000 קלוריות לצורך העניין ,אז אני צריך לאכול 2800 קלוריות בשביל עלייה של חצי קילוגרם וחודש וזה עדיין נחשב ל500+(שוב אני חוזר בשביל שתבינו שהבנתי אותכם)]
אני יודע שתגיד לי להסתכל על המשקל ולבדוק אם הקלוריות שאכלתי כבר לא מספיקות ואז להוסיף עוד 300 קלוריות,אבל מבחינתי אם אני מגיע למצב כזה שאני צורך 3000 קלוריות ליום אני רוצה להפסיק את המסה ולעבור לחיטוב. כי אין סיבה שאני אצטרך 3000-3500 קלוריות ביום, ולא בא לי להתעסק באוכל! . סך הכל אני רוצה מראה טוב,ולא להיות בודיבילדר ששוקל 80-90 קילו.

שהגוף שלי הגיע לנקודה שזה לא מספיק לו בשביל לעלות חצי קילו בשבוע

מאיפה הבנת את זה?
פלוס קלורי של 500 יתן לך תמיד אותה עלייה במשקל, לא משנה אם ה-RMR שלך הוא 2000 או 4000.

בקיצור, במסה תהיה בפלוס 500 מעל הנייטרלי ובחיטוב תהיה במינוס 500 מתחת לנייטרלי, זה לא מדע טילים.

1.ב-SS אני מבין שככל שעולים במשקלי עבודה ומתקדמים בתכנית צריך לעלות במשקל גוף יותר משבוע לשבוע. האם זה אומר שצריך להגיע למצב בתוכנית שצריך להתקדם לעלייה של קילו-קילו וחצי בשבוע או שעלייה של חצי קילו בשבוע בכל מהלך התכנית אמורה להספיק בשביל למצות את התכנית?
לדעתי מיותר לעלות יותר מחצי קילו בשבוע.
2. האם מסה עובדת כמו בחיטוב? כלומר נגיד בדיאטה בהתחלה 500 קלוריות מתחת לRMR יספיקו בשביל להשיל חצי קילו בשבוע, אבל ככל שיורדים במשקל ככה הגירעון יצטרך להיות יותר גבוהה ואצטרך לטפס אפילו לגירעון 1000 קלוריות בשביל ירידה של חצי קילו.
אני כרגע במ.ג 68. ועליתי יפה בפלוס 500 מעל הRMR , אם אתה חושב שבעתיד הקרוב(אני מתכנן להגיע עד מ.ג 78 במסה) אצטרך פלוס קלורי גבוהה מ500?
נראה לי שהסברתי את עצמי בנושא הזה אבל אתה חוזר על אותו דבר. אין לי איך להסביר יותר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית