הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה מורכבת על מאזן קלורי חיובי

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
אומרים במדריך ה"מסה" שמומלץ לאכול ב500 מעל הניטרלי,ולכוון לעלייה של חצי קילו בשבוע ו-2 קילו בחודש (נתעלם מהעובדה שהיא לא הכי מדוייקת ,וכל אחד יגיב אליה אחרת בהתאם לחילוף החומרים).
השאלה שלי היא מדוע ככל שמתקדמים בחדר כושר הפלוס קלורי אמור לעלות?
למה מתאמן מתקדם צריך לאכול בפלוס של 1000-1500 שכנראה יעלה אותו בקילו-קילו וחצי לשבוע בשביל לשפר תרגילים כבדים?
למה פלוס 500 שיעלו אותו בחצי קילו כבר לא מספיקים?
והאם מתאמן מתקדם שעולה קילו-קילו וחצי בשבוע ומשפר משקלי עבודה כבדים יעלה ביחס אחוז שומן VS שריר באותו יחס אילולא היה מתאמן מתחיל שמעלה חצי קילו בשבוע ומתקדם בקפיצות של משקלים נמוכים? או שבגלל שהפלוס קלורי גבוהה היחס ינטה לטובת העלייה בשומן?
בוא נתעלם מהעובדה שככל שיש יותר מסת שריר ככה צריך לאכול במאזן קלורי יותר גבוהה,מכיוון שמדובר סך הכל ב100-150 קלוריות יומיות יותר מבנאדם בלי מסת שריר או מתאמן מתחיל(קילו שריר שורף בערך 20 קלוריות ליממה)

@Moshe

• פותח/ת השרשור
נראה לי שהסברתי את עצמי בנושא הזה אבל אתה חוזר על אותו דבר. אין לי איך להסביר יותר טוב.
למה אתה טוען שאני לא מבין?
בוא ניקח דוגמא :
נגיד דניאל בן 25 התחיל להתאמן ושוקל 70 גובה 1.75 מחשבון הBMR חישב לי 1711 הכפלתי ב 1.2 קיבלתי 2053 BMR= צריך לאכול בפלוס 500 בשביל לעלות חצי קילו בשבוע.

אותו זכר בן 25 העלה במסת השריר ועכשיו שוקל 90 והBMR שלו 1986 כפול 1.2 קיבלנו 2383 RMR= ואמור לאכול 2883 בשביל לעלות בחצי קילו בשבוע . העניין הוא שבגלל שהוא שוקל "90" המחשבון הזה לא מדויק והוא צריך לאכול משהו כמו 3000-3300 קלוריות בשביל לעלות חצי קילו בחודש. ומה שאתה אמרת במילים אחרות זה שאותו אדם למרות שאוכל 700-900 מעל המחשבון,הוא נחשב כאוכל 500 בגלל שהRMR של המחשבון לא נכון. והחישוב של הפלוס הוא לפי העלייה במשקל.

אתה מתבלבל. rmr אומר כמה קלוריות אתה שורף ביממה.
נוסחה לחישוב rmr מעריכה את זה.
אי אפשר לדעת במדויק כי אלה דברים שמשתנים לפי גורמים כמו מסת שריר שעולה במסה ולכן צריך לאכול יותר
לסיכום הנוסחה היא לא מדוייקת ולכן לא נכון למשל להגיד שאתה אוכל מעל הניטרלי ולא עולה, אלא שהrmr שלך יותר גבוה ממה שחישבת בנוסחה

אתה מחפש דיוק מתמטי איפה שלא תמצא.
גם אם ממש תתאמץ לחשב קלוריות תהיה לך סטיה של פלוס/מינוס 200 קלוריות בנוסף עוד פחות יש לך דרך לדעת כמה שרפת ביום ואם זה לא מספיק גם עליה במשקל תלויה בסוג האוכל פחמימות/נתרן.
כך ש 500 קלוריות זה מספר מנחה, אם אתה מתכנן מסה אתה מכוון לתפריט של פלוס 500 ורואה אם אתה מצליח לעלות חצי קילו בשבוע ולפי זה מזיז את התפריט.
באופן כללי במסה לא חייבים לספור את טוטאל הקלוריות, תדאג למספיק חלבון ושומן ואת השאר תשלים לפי הרעב.

במסה לא חייבים לספור את טוטאל הקלוריות, תדאג למספיק חלבון ושומן ואת השאר תשלים לפי הרעב.

דווקא עם זה אני לא מסכימה. אם הייתי אוכלת לפי רעב הייתי יורדת במשקל, ויש כאלה שאם הם יאכלו לפי רעב הם יעלו מהר מידי במשקל..

דווקא עם זה אני לא מסכימה. אם הייתי אוכלת לפי רעב הייתי יורדת במשקל, ויש כאלה שאם הם יאכלו לפי רעב הם יעלו מהר מידי במשקל..
אם הגעת למספיק חלבון ושומן הפספוס בפחמימות לא יכול להיות גדול מדי.
בכל מקרה בגלל זה נשקלים כל שבוע ומתקנים.
לפחות אצלי בתקופת אימונים חזקה אני משמעותית רעב יותר

אם הגעת למספיק חלבון ושומן הפספוס בפחמימות לא יכול להיות גדול מדי.
בכל מקרה בגלל זה נשקלים כל שבוע ומתקנים.
לפחות אצלי בתקופת אימונים חזקה אני משמעותית רעב יותר

בסופו של דבר שכל אחד יעשנ מה שנוח לו ומביא לו תוצאות

את לא יכולה להסכים או לא עפ"י מה שציינת.
אם הייתי... יש כאלה...

למה? הוא אמר שבמסה אין צורך להתייחס לסך הקלוריות ואני אמרתי שכן כי רעב הוא לא דבר שאפשר להתבסס עליו
כנראה מאחר והאמירה "אוכלת לפי רעב..." נשמעת לי חסרת משמעות

לדעתך סך הקלוריות לא משנה? בהנחה שעומדים בכמות החלבון.
לא. אולי חלקית... תלוי מה המטרה...
באופן כללי (לקח לחיים), תמיד הכי כדאי לנסות ולשמור על תזונה שמתאימה למטרות שלך שלרוב, במבחן התוצאה, לא תהיה מרוצה מהם...
סך הקלוריות, רמות הנתרן, מידת השימוש בשומן צמחי, סוג החלבון, כמות הפחמימה, סוג הפחמימה...
רשמתי חלבון כעיקר, משום שהוא כזה.

,ולכוון לעלייה של חצי קילו בשבוע
יותר כמו 300 גרם בשבוע

השאלה שלי היא מדוע ככל שמתקדמים בחדר כושר הפלוס קלורי אמור לעלות?
כי הגוף מתרגל לסך קלורי מסויים ואתה תתקע במשקל. בנוסף העלאה במסת השריר גוזלת עוד אנרגיה/קלוריות ומגדילה את ה-RMR (נטרלי), כך שיש להעלות את הקלוריות בהדרגה כל שבוע/זמן נתון

למה מתאמן מתקדם צריך לאכול בפלוס של 1000-1500 שכנראה יעלה אותו בקילו-קילו וחצי לשבוע בשביל לשפר תרגילים כבדים?
בין היתר מה שתכבתי למעלה + ידרוש יותר זמן להתאושש

למה פלוס 500 שיעלו אותו בחצי קילו כבר לא מספיקים?
בין היתר מה שכתבתי למעלה + עניין הורמונלי שמשחק תפקיד (ולא מובן כלל כיצד בדיוק)

והאם מתאמן מתקדם שעולה קילו-קילו וחצי בשבוע ומשפר משקלי עבודה כבדים יעלה ביחס אחוז שומן VS שריר באותו יחס אילולא היה מתאמן מתחיל שמעלה חצי קילו בשבוע ומתקדם בקפיצות של משקלים נמוכים? או שבגלל שהפלוס קלורי גבוהה היחס ינטה לטובת העלייה בשומן?
אם הוא עולה קילו-קילו וחצי בשבוע הוא עולה כמעט ברובו שומן. מתאמן מתקדם בעל פוטציאל נמוך הרבה יותר לעלות בשבוע נתון כנגד מתאמן מתחיל. אם מתאמן מתחיל יעלה קילו בשבוע זה עוד מילא (אם כי יותר מידי לטעמי) כי הוא מתחיל וסביר להניח שיעלה הרבה פחות שומן ממתאמן המתקדם (בהנחה ששניהם טבעיים כמובן)
מכיוון שמדובר סך הכל ב100-150 קלוריות יומיות יותר מבנאדם בלי מסת שריר או מתאמן מתחיל(קילו שריר שורף בערך 20 קלוריות ליממה)
תלוי כמה מסת שריר יש לך. זה נכון שכל קילו מסת שריר יתן לך אולי עוד 10-12 קלוריות במנוחה אבל זה לא נכון במאמץ. ואם תוסיף עשרות קילוגרמים של מסת שריר זה כבר יכול להיות מאוד משמעותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית