הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי האימון

מתן1412

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום אני בן 18.5. מתאמן כבר שנה וחצי ורואה תוצאות. אבח הבעייה שלי היא בעיקר בחזה.

אני הולך לחדר כושר 3 פעמים בשבוע

אימון a: מתח מקסימום גב עם המוט של הסקוואט שהוא על הריצפה ואז אני מרים אותו לא דדליפט. חזרות 6-8 3 סטים

פול אובר 12 חזרות 3 סטים

מכונת כתפיים שמעלים למעלה 2 סטים .10 חזרות

כתפיים הנפות לצדדים 3 סטים 15 חזרות

יד קידמית עם מוט w שלוש סטים 12 חזרות
יד קידמית בישיבה עם משקולות חופשיות 3 סטים 12 חזרות.

אימון b חזה עם המוט הגדול 6-8 חזרות 3 סטים

חזה על המיטה בשיפוע עם משקולות חופשיות 6-8 חזרות 3 סטים

לחיצה צרפתית משקולות חופשיות 3 סטים 10 חזרות

נשען על המיטה והנפוץ ידיים לאחור ( יד אחורית ) 10 חזרות 3 סטים

מקבילים 3 סטים של מקסימום

המטרה שלי היא שיראו ממש את השריר אני בסוף כל אימון מוסיף הליכון 20 דק. כאשר ניסיתי חיטוב כמו שהמאמן אמר לי שלהוריד את משך זמן המנוחה בין סט לסט אז ממש ירדתי בשריר וחא הייתי מרוצה. עכשיו אני רוצה שיראו את השרירים יותר אבל גם חעלות בגודל של השריר מה אני צריך לעשות?

ובחזה אני תקוע במשקלים מה לעשות כי הבנתי שאם אין התקדמות במשקלים אז גם השריר לא מתפתח וכנל אני תקוע במוט w יד קידמית וביד אחורית

תודה רבה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בבקשה, בלי הטיית מילים ובלי קו מתחת לכל המילים, הרסת לי את העיניים.
נערך.

הבעיה שלך מתחילה בזה שאתה עובד 3x10 בהכל, יש רשימת מכולת עם אוסף תרגילים ואין קצב התקדמות כלשהו.
אתה לא אמור לרדת בזמן המנוחה (לטובתך אל תקשיב למאמן שאומר את הדברים האלה).

חסר לך הרבה ידע בנושא, שיכול רק לעזור לך.
קודם כל להתחיל בלקרוא את המאמרים הבאים, אח"כ נהיה כאן לשאלות :

המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

הפילוסופיות בהעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

הורדה בשומן תוך כדי העלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית אימונים שאני ממליץ לכל מתאמן מתחיל :

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
סליחה...
אימון ss עשיתי לפני כחצי שנה ורוב המאמרים שהבאת לי לקרוא עוסקים בתזונה. אני אוכל טוב לא אוכל מתוק חוץ מפירות לא שתייה מתוקה. לחם קל ובקיצור מנסה לשמור על תזונה נכונה כמה שאני יכול.

השאלות שלי הם יותר לגבי התוכנית אימון על תרגילים שיכולים לעזור לי במספר הסטים וחזרות שיגרמו לי להיות מרוצה (לדוגמא חזה יותר גדול כמו שציינתי ותרגילים חלופיים ליד אחורית שאני לא מצליח לעלות במשקל) וכו... תודה רבה

אתה לכאורה "אוכל טוב",אבל אתה לא עושה את זה נכון.
כלומר,אמנם אתה אוכל דברים "בריאים" אבל סך הקלוריות והיחס בין חלבון פחמימה ושומן בתפריו שלך הם שיקבעו..בשביל להשיג את המטרה שלך תצרך לעלות במסה-כלומר להיות בפלוס קלורי,ולאחר סיום התקופה לחטב את זה-כלומר להיות בגרעון קלורי,לאכול בריא זה לא מספיק,תצטרך לעצב לעצמך תפריט מסודר לפי המאמרים שקיבלת..לא מסובך כמו שזה נשמע.כמובן לבחור סוגי אימון מתאימים למסה או חיטוב.
תשכח את השטות שאמר לך המאמן לגבי זמני המנוחה.
בהצלחה

סליחה...
אימון ss עשיתי לפני כחצי שנה ורוב המאמרים שהבאת לי לקרוא עוסקים בתזונה. אני אוכל טוב לא אוכל מתוק חוץ מפירות לא שתייה מתוקה. לחם קל ובקיצור מנסה לשמור על תזונה נכונה כמה שאני יכול.

השאלות שלי הם יותר לגבי התוכנית אימון על תרגילים שיכולים לעזור לי במספר הסטים וחזרות שיגרמו לי להיות מרוצה (לדוגמא חזה יותר גדול כמו שציינתי ותרגילים חלופיים ליד אחורית שאני לא מצליח לעלות במשקל) וכו... תודה רבה

אם אתה לא מצליח לעלות במשקלים ואתה רוצה חזה גדול יותר תעשה SS ואחרי 2 ריסטים בתכנית תתקדם לתכנית מתקדמת יותר.
אם עשית כבר SS ואתה עדיין באותו מצב כמו שאתה אומר כנראה שלא עשית SS כמו שצריך/אכלת כמו שצריך.
אני מדבר בתור אחד שעכשיו עושה את התכנית כמו שצריך ורואה תוצאות יפות.
דרך אגב במאמרים האלו יש את כל התשובות שאתה מחפש, ממליץ לך לקרוא אותם שוב.
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית