הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עובר מחיטוב למסה

• פותח/ת השרשור eve123
  • פורסם בתאריך

eve123

משתמש מתחיל
19
3
נק' מוניטין:
3
19
3
אהלן, אני חדש בפורום הזה וצריך קצת עזרה בנושא מסה.

אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע AB כבר 5 חודשים - חצי שנה. (בבסיס)

גובה: 180
משקל: 72
אחוז שומן: לא ידוע מקווה שאולי תגידו לי.

עד עכשיו ראיתי שיפור משמעותי אבל רוצה עכשיו להעלות במסת שריר כי הרגשתי שאני מחטב את מה שאין,
כרגע עושה 3X12 על שריר גדול וקטן ועולה במשקלים ויורד בחזרות בין סט לסט.

כמה שאלות:
1. הבנתי שצריך להיות במאזן נייטרלי 10-14 יום בשביל לעבור ממאזן קלורי שלילי לחיובי, אז עם איזה תוכנית להיות בפרק זמן הזה ?

2. בחיטוב אני יודע שעושים 3X12-15 חזרות, במסה אמרו לי בין 6-8 עם משקלים כבדים, האם זה תקף לגבי שריר גדול וקטן ?

3. כמה אחוז שומן אני לדעתכם ועד איזה משקל להגיע בתקופת המסה ? (כרגע 72 ק"ג)

4. קראתי את המאמר פה באתר של העלאה במסת שריר ולא הבנתי דבר אחד, עם הRMR שלי הוא 2100 אז לחשב את התפריט תזונה בפלוס חיובי של 400-500 מעל 2100 או לחשב בפלוס חיובי מעל 2100+ קלוריות שאני שורף בחדר כושר ?

מצורפת תמונה:

20160610_193431-1.jpg

אהלן, אני חדש בפורום הזה וצריך קצת עזרה בנושא מסה.

אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע AB כבר 5 חודשים - חצי שנה. (בבסיס)

גובה: 180
משקל: 72
אחוז שומן: לא ידוע מקווה שאולי תגידו לי.

עד עכשיו ראיתי שיפור משמעותי אבל רוצה עכשיו להעלות במסת שריר כי הרגשתי שאני מחטב את מה שאין,
כרגע עושה 3X12 על שריר גדול וקטן ועולה במשקלים ויורד בחזרות בין סט לסט.

כמה שאלות:
1. הבנתי שצריך להיות במאזן נייטרלי 10-14 יום בשביל לעבור ממאזן קלורי שלילי לחיובי, אז עם איזה תוכנית להיות בפרק זמן הזה ?

2. בחיטוב אני יודע שעושים 3X12-15 חזרות, במסה אמרו לי בין 6-8 עם משקלים כבדים, האם זה תקף לגבי שריר גדול וקטן ?

3. כמה אחוז שומן אני לדעתכם ועד איזה משקל להגיע בתקופת המסה ? (כרגע 72 ק"ג)

4. קראתי את המאמר פה באתר של העלאה במסת שריר ולא הבנתי דבר אחד, עם הRMR שלי הוא 2100 אז לחשב את התפריט תזונה בפלוס חיובי של 400-500 מעל 2100 או לחשב בפלוס חיובי מעל 2100+ קלוריות שאני שורף בחדר כושר ?

מצורפת תמונה:

צפה בקובץ המצורף 34707

1. ממש לא חייב להיות בניטרלי, פשוט מומלץ לא להיכנס לפלוס קלורי מטורף, אני אישית מתחיל לאט ב+300 ומעלה גם פחמימה וגם קלוריות עם הזמן ועם הצורך.

2. החזרות בחיטוב זה פאקינג בולשיט, כנל למסה, כל עוד אתה מתאמן כמו שצריך והורס את השריר (נכנס למצב אנאבולי) עם פלוס קלורי ככה אתה תגדל, בחיטוב אתה לא תגדל בחיים גם אם תעשה 2-3 חזרות במקסימום משקל מהסיבה הפשוטה שאתה נמצא בגירעון קלורי, מה שכן - אני אישית בבילדינג אוהב לעשות טווח חזרות של 8+ או לשלב סופר סטים, כי בחזרות נמוכות אני לא מרגיש שאני ממש גומר את עצמי, אבל זה כבר אינדיבידואלי.

3. לפי דעתי אתה ב11% שזה יפה מאוד להתחיל מסה, אני לא יודע להגיד לך עד איזה משקל אתה צריך להגיע, הכל תלוי במטרה שלך ובאיזה אחוז שומן כבר יפריע לך ותרצה לחטב שוב, אני במצב שלך הייתי עושה מסה נקייה ואיטית של חצי שנה לפחות.

4. אתה צריך להיות בפלוס קלורי RMR+ הקלוריות שאתה שורף, כלומר RMR 2100 ושרפת באימון 200 קלוריות אתה צריך להכניס 2800 קלוריות בשביל להיות ב+500.

זה ככה בקטנה, סך הכול אתה בנקודת פתיחה מצוינת, שא ברכה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה ועל המענה המהיר !

שני דברים שלא כל כך הצלחתי להבין,

אמרת שאני שורף באימון + RMR יוצא 2300 אז אני צריך לאכול תפריט של 2800 קלוריות, מה אני עושה ביום שהוא ללא אימון ואני שורף רק 2100, כל הזמן לשנות את התפריטים ?

ושאתה אומר מסה נקייה למה אתה מתכוון ?

אתה לא משנה את התפריט בין יום של אימון ליום ללא אימון, פשוט יהיה פלוס יותר גבוה ביום התאוששות, דבר מאוד חיוני לעליה במאסת שריר.

כל חישובי הrmr לא מדוייקים בכלל, כדאי להתחיל ולראות איך הגוף מגיב למה שאתה אוכל ולשנות בהתאם(להעלות/להוריד כמויות)

מאסה נקיה: לא לאכול ג'אנק פוד בשביל להשלים קלוריות ולא להיות בפלוס קלורי גבוה מאוד כדי לעלות במאסה.
מעבר לזה כדאי לנסות לשלב כמה שיותר מזון טרי ולא מקופסאות/מעובד.

בקשר לטווחי חזרות: מי שאמר לך את זה לא מבין כל כך בפיזיולוגיה של גוף האדם(הטבעי).

בקשר למשקל אין כל כך מה לדאוג, אבל כל דבר מתחת ל10 קילו למאסה ראשונה ייחשב מעט, תכוון ל10-12 קילו בחצי שנה הקרובה.

• פותח/ת השרשור
אז מה כמות החזרות שצריכות להיות ?

אז מה כמות החזרות שצריכות להיות ?
בתרגילים הראשיים - סקוואט,דדליפט,בנץ',פרס - 3x5 עם התקדמות במשקלי העבודה.
בתרגילי העזר\ השלמת נפח - 8-10 חזרות לטעמי זה מספיק

• פותח/ת השרשור
בתרגילים הראשיים - סקוואט,דדליפט,בנץ',פרס - 3x5 עם התקדמות במשקלי העבודה.
בתרגילי העזר\ השלמת נפח - 8-10 חזרות לטעמי זה מספיק

הבנתי תודה רבה על העזרה

Back
למעלה תחתית