אהלן, אני חדש בפורום הזה וצריך קצת עזרה בנושא מסה.
אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע AB כבר 5 חודשים - חצי שנה. (בבסיס)
גובה: 180
משקל: 72
אחוז שומן: לא ידוע מקווה שאולי תגידו לי.
עד עכשיו ראיתי שיפור משמעותי אבל רוצה עכשיו להעלות במסת שריר כי הרגשתי שאני מחטב את מה שאין,
כרגע עושה 3X12 על שריר גדול וקטן ועולה במשקלים ויורד בחזרות בין סט לסט.
כמה שאלות:
1. הבנתי שצריך להיות במאזן נייטרלי 10-14 יום בשביל לעבור ממאזן קלורי שלילי לחיובי, אז עם איזה תוכנית להיות בפרק זמן הזה ?
2. בחיטוב אני יודע שעושים 3X12-15 חזרות, במסה אמרו לי בין 6-8 עם משקלים כבדים, האם זה תקף לגבי שריר גדול וקטן ?
3. כמה אחוז שומן אני לדעתכם ועד איזה משקל להגיע בתקופת המסה ? (כרגע 72 ק"ג)
4. קראתי את המאמר פה באתר של העלאה במסת שריר ולא הבנתי דבר אחד, עם הRMR שלי הוא 2100 אז לחשב את התפריט תזונה בפלוס חיובי של 400-500 מעל 2100 או לחשב בפלוס חיובי מעל 2100+ קלוריות שאני שורף בחדר כושר ?
מצורפת תמונה:
אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע AB כבר 5 חודשים - חצי שנה. (בבסיס)
גובה: 180
משקל: 72
אחוז שומן: לא ידוע מקווה שאולי תגידו לי.
עד עכשיו ראיתי שיפור משמעותי אבל רוצה עכשיו להעלות במסת שריר כי הרגשתי שאני מחטב את מה שאין,
כרגע עושה 3X12 על שריר גדול וקטן ועולה במשקלים ויורד בחזרות בין סט לסט.
כמה שאלות:
1. הבנתי שצריך להיות במאזן נייטרלי 10-14 יום בשביל לעבור ממאזן קלורי שלילי לחיובי, אז עם איזה תוכנית להיות בפרק זמן הזה ?
2. בחיטוב אני יודע שעושים 3X12-15 חזרות, במסה אמרו לי בין 6-8 עם משקלים כבדים, האם זה תקף לגבי שריר גדול וקטן ?
3. כמה אחוז שומן אני לדעתכם ועד איזה משקל להגיע בתקופת המסה ? (כרגע 72 ק"ג)
4. קראתי את המאמר פה באתר של העלאה במסת שריר ולא הבנתי דבר אחד, עם הRMR שלי הוא 2100 אז לחשב את התפריט תזונה בפלוס חיובי של 400-500 מעל 2100 או לחשב בפלוס חיובי מעל 2100+ קלוריות שאני שורף בחדר כושר ?
מצורפת תמונה: