הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון אין מקום לab?

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
ראיתי את ההתחלה של ההרצאה הבאה (ראיתי רק עד דקה 27 אבל הייתי חייב לפרסם את האשכול.- אני ממשיך לראות עכשיו)

יוסי קלמנוביץ- איך עולים במסת שריר (הרצאה מלאה)
ולפי מה שהוא אומר מי שהתקדם עבד עם תוכנית על כל הגוף לשנתיים שלוש.
אז רציתי לדעת אם באמת אין טעם ל ab אם זה ייתן לי פחות תוצאות מ fbw.
הוא אומר עוד הרבה דברים שנראים לי חדשים ושלא הכרתי למרות שידעתי ששריר עובד בעומס גבוה הוא מסביר שab הוא לא מתאים לאנשים ברמה ממוצעת.
בקיצור תראו את ההרצאה ותנו את הדעה שלכם בנושא.

כאשר מתמקדים בתרגילים מורכבים. סקווט, דדליפט, בנץ׳, פרס קשה מאוד לסדר תוכנית ab יעילה.
עבור מתאמן מתחיל עד בינוני הדרך היעילה ביותר לצבור מסת שריר תהיה העלאת משקלי עבודה בתרגילים האלה ולשם כך תוכנית מבוססת fbw תהיה יעילה יותר.
לצורך העניין אם אין לך בנץ׳ משקל גוף ומעלה, סקווט 1.5 משקל גוף ודדליפט פי 2 משקל גוף (יש מי שיגיד שזאת אפילו הערכה נמוכה) אין לך בשביל מה לפצל ולהוסיף תרגילי עזר לתרגילים העיקריים.

• פותח/ת השרשור
כאשר מתמקדים בתרגילים מורכבים. סקווט, דדליפט, בנץ׳, פרס קשה מאוד לסדר תוכנית ab יעילה.
עבור מתאמן מתחיל עד בינוני הדרך היעילה ביותר לצבור מסת שריר תהיה העלאת משקלי עבודה בתרגילים האלה ולשם כך תוכנית מבוססת fbw תהיה יעילה יותר.
לצורך העניין אם אין לך בנץ׳ משקל גוף ומעלה, סקווט 1.5 משקל גוף ודדליפט פי 2 משקל גוף (יש מי שיגיד שזאת אפילו הערכה נמוכה) אין לך בשביל מה לפצל ולהוסיף תרגילי עזר לתרגילים העיקריים.
ואם אני לא עושה דדליפט וסקוואט (בגלל בעיה פרטית שאין לי ממש כוח לפרט עליה) גם אין טעם לעבור לab? או להתייחס ליחס כלפי הבנץ?
זאת אומרת כשאני יגיע לבנץ משקל גוף (שאגב אני ממש לא רחוק מזה) אני יעבור ל ab?

אם יש מגבלה בביצוע סקווט ודדליפט זה דורש תוכנית שונה לגמרי ויכול להיות שכן יש מקום ל ab בעיקר כי צריך יותר תרגילים כדי לכסות על החסרון של הסקווט והדדליפט.

בנץ׳ משקל גוף הוא לא אינדיקציה לעבור ל ab אבל אפשר להוסיף תרגיל עזר כמו פרפר או מקבילים עם משקל

• פותח/ת השרשור
אם יש מגבלה בביצוע סקווט ודדליפט זה דורש תוכנית שונה לגמרי ויכול להיות שכן יש מקום ל ab בעיקר כי צריך יותר תרגילים כדי לכסות על החסרון של הסקווט והדדליפט.

בנץ׳ משקל גוף הוא לא אינדיקציה לעבור ל ab אבל אפשר להוסיף תרגיל עזר כמו פרפר או מקבילים עם משקל
התוכנית שלי כרגע היא:
בנץ פרס 3*6
לג פרס4*6
מתח עם משקל 3*6
לחיצת כתפיים 3*8
יד קדמית 2*10
יד אחורית 2*10
מתי לדעתך אני יוכל לעבור ל ab?
ודכדאי להוסיף תרגילים לתוכנית הנוכחית?
אני מרגיש שעם התוכנית הזאת אני מתקדם יפה בכל המשקלים

אני מרגיש שעם התוכנית הזאת אני מתקדם יפה בכל המשקלים
אם אתה מתקדם אז מה הלחץ לעבור ל AB?
לגבי התכנית, אם אין שום אפשרות לסקוואט ודדליפט הייתי מוסיף עוד תרגיל לרגליים, לאנג'ים זה אחלה תרגיל.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתקדם אז מה הלחץ לעבור ל AB?
לגבי התכנית, אם אין שום אפשרות לסקוואט ודדליפט הייתי מוסיף עוד תרגיל לרגליים, לאנג'ים זה אחלה תרגיל.

כמה שאלות:
1) מה דעתך על ההרצאה? באמת לא צריך להתאמן ב ab בשנתיים שלוש הראשונות עד שהופכים למתאמנים מתקדמים מאוד?
2) לגבי התוכנית- מה עם חזה וגב? להם העבודה מספיקה? וחוץ מהרגליים שלהם אני יוסיף לאנגים התוכנית נראית טובה?
3) מתי לדעתך כדאי לעבור ל ab? (אם בכלל כדאי לעבור בהקשר לשאלה הראשונה)

1) מה דעתך על ההרצאה? באמת לא צריך להתאמן ב ab בשנתיים שלוש הראשונות עד שהופכים למתאמנים מתקדמים מאוד?
לא ראיתי את ההרצאה, עדיין, מתכנן לראות.
בגדול הדעה שלי זה שכן יש מקום ל AB, אבל AB זה מושג כללי מדי, אפשר לבנות אינספור תכניות AB. אם אתה מוסיף קצת תרגילים לכל קבוצת שרירים אבל עיקר התכנית זה תרגילי הבסיס אז אתה תתקדם. אבל אם מישהו שמתאמן בקושי שנה חושב שהוא בילדר ומתחיל לבודד כל סיב של כל שריר ולעשות 3X15 זה יהיה פחות יעיל.
2) לגבי התוכנית- מה עם חזה וגב? להם העבודה מספיקה? וחוץ מהרגליים שלהם אני יוסיף לאנגים התוכנית נראית טובה?
אם אתה מתקדם במשקלים אל תוסיף תרגילים. בסופו של דבר אם אתה מתחזק אתה גם גודל במסה (בהנחה ואתה אוכל טוב ועולה במשקל גוף).
3) מתי לדעתך כדאי לעבור ל ab? (אם בכלל כדאי לעבור בהקשר לשאלה הראשונה)
כשבשביל להמשיך להתקדם אתה צריך להוסיף עוד נפח, מה שעם הזמן מביא אותך לכך שאם אתה נשאר עם FBW יש קושי להתאושש מהנפח הזה 3 פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
כשבשביל להמשיך להתקדם אתה צריך להוסיף עוד נפח, מה שעם הזמן מביא אותך לכך שאם אתה נשאר עם FBW יש קושי להתאושש מהנפח הזה 3 פעמים בשבוע.

עוד שאלה (סליחה על החפירה)
איך אני יודע אם כדי להמשיך להתקדם אני יצטרך להוסיף עוד נפח? זאת אומרת כשאני לא עולה יותר במשקלים אפילו אם אני עושה ריסטים ודברים כאלה (בהנחה שאני אוכל נכון ויושן נכון כמובן) אז כדאי להוסיף נפח? אם כן אז זה יכול לקרות עוד חצי שנה+ (אני מעריך)

"מה שעם הזמן מביא אותך לכך שאם אתה נשאר עם FBW יש קושי להתאושש מהנפח הזה 3 פעמים בשבוע" -לא ממש הבנתי למה התכוונת
שוב סליחה על החפירה ותודה על העזרה אני מעריך את זה

יך אני יודע אם כדי להמשיך להתקדם אני יצטרך להוסיף עוד נפח? זאת אומרת כשאני לא עולה יותר במשקלים אפילו אם אני עושה ריסטים ודברים כאלה (בהנחה שאני אוכל נכון ויושן נכון כמובן) אז כדאי להוסיף נפח?
כן
"מה שעם הזמן מביא אותך לכך שאם אתה נשאר עם FBW יש קושי להתאושש מהנפח הזה 3 פעמים בשבוע" -לא ממש הבנתי למה התכוונת
שוב סליחה על החפירה ותודה על העזרה אני מעריך את זה
אתה עושה עכשיו 3 פעמים בשבוע את התכנית שרשמת, נכון? בוא נגיד שאתה מתחיל להוסיף נפח לתכנית הנוכחית שלך, בין אם זה עוד סטים לתרגילים שאתה עושה או עוד תרגילים אחרים. ככל שתוסיף עוד נפח יהיה לך יותר קשה להתאושש מהאימון, ומתישהו תגיע למצב שלא תתאושש מהאימון תוך יומיים (שזה הזמן עד האימון הבא), חוץ מזה שהאימון מתחיל לקחת יותר מדי זמן. אז אפשר לפצל וככה יהיה יותר זמן בין אימונים על אותה קבוצת שרירים.

כרגע אתה עושה fbw עם אימון יחיד כלומר aaa
השלב הבא יהיה לשלב 2 סוגי אימונים מסוג fbw.
לדוגמא a1 ו a2.
ואז למשל עושים רוטציה בין בנץ׳ לפרס או וריאציות אחרות.

בכל מקרה כל עוד יש התקדמות אין צורך לשנות כלום. תוכנית אימונים היא אמצעי לא מטרה

• פותח/ת השרשור
כרגע אתה עושה fbw עם אימון יחיד כלומר aaa
השלב הבא יהיה לשלב 2 סוגי אימונים מסוג fbw.
לדוגמא a1 ו a2.
ואז למשל עושים רוטציה בין בנץ׳ לפרס או וריאציות אחרות.

בכל מקרה כל עוד יש התקדמות אין צורך לשנות כלום. תוכנית אימונים היא אמצעי לא מטרה
כן

אתה עושה עכשיו 3 פעמים בשבוע את התכנית שרשמת, נכון? בוא נגיד שאתה מתחיל להוסיף נפח לתכנית הנוכחית שלך, בין אם זה עוד סטים לתרגילים שאתה עושה או עוד תרגילים אחרים. ככל שתוסיף עוד נפח יהיה לך יותר קשה להתאושש מהאימון, ומתישהו תגיע למצב שלא תתאושש מהאימון תוך יומיים (שזה הזמן עד האימון הבא), חוץ מזה שהאימון מתחיל לקחת יותר מדי זמן. אז אפשר לפצל וככה יהיה יותר זמן בין אימונים על אותה קבוצת שרירים.

אוקיי דבר אחרון כדי לפשט את הדברים ואז אני יפסיק לחפור לכם.
כדי לעלות במסת שריר בצורה האופטימלית אם הבנתי נכון צריך לעשות את התוכנית שרשמתי עד שאני מפסיק להתקדם במשקלים (יקח כמה זמן שייקח זה לא משנה כל עוד אני מעלה משקלים)
ואז אחרי שאני מפסיק להוסיף משקלים אז לעבור לתוכנית fbw עם תרגילי עזר ואז אחרי שאני מפסיק להתאושש בה לעבור לab
הבנתי נכון?

אוקיי דבר אחרון כדי לפשט את הדברים ואז אני יפסיק לחפור לכם.
כדי לעלות במסת שריר בצורה האופטימלית אם הבנתי נכון צריך לעשות את התוכנית שרשמתי עד שאני מפסיק להתקדם במשקלים (יקח כמה זמן שייקח זה לא משנה כל עוד אני מעלה משקלים)
ואז אחרי שאני מפסיק להוסיף משקלים אז לעבור לתוכנית fbw עם תרגילי עזר ואז אחרי שאני מפסיק להתאושש בה לעבור לab
הבנתי נכון?
לא. אין שום שלב שבו חייבים לעבור ל ab. בחירת התוכנית הבאה נקבעת לפי היכולות של המתאמן המטרות שלו וכדומה.

• פותח/ת השרשור
לא. אין שום שלב שבו חייבים לעבור ל ab. בחירת התוכנית הבאה נקבעת לפי היכולות של המתאמן המטרות שלו וכדומה.
ברור שלא חייב לעבור ל ab.
אבל אם המטרה שלו היא לעלות כמה שיותר במסת השריר והוא לא מצליח לעלות במשקלים יותר אז כדי להמשיך להתקדם הוא יצטרך לעבור ל ab לא?
בקיצור אני אמור להמשיך עם ה fbw עד שאני מפסיק להתקדם במשקלי עבודה ואז להוסיף נפח? (אם המטרה היא עלייה במסת השריר)

ברור שלא חייב לעבור ל ab.
אבל אם המטרה שלו היא לעלות כמה שיותר במסת השריר והוא לא מצליח לעלות במשקלים יותר אז כדי להמשיך להתקדם הוא יצטרך לעבור ל ab לא?
בקיצור אני אמור להמשיך עם ה fbw עד שאני מפסיק להתקדם במשקלי עבודה ואז להוסיף נפח? (אם המטרה היא עלייה במסת השריר)
אין לזה תשובה מוחלטת.

• פותח/ת השרשור
אין לזה תשובה מוחלטת.
אז במה זה תלוי ומתי להוסיף נפח? (אני יודע שהבטחתי שאני יפסיק לחפור אבל אני רוצה להיות בטוח שאני מנצל את הזמן כדי לעלות במסה בצורה הכי טובה שאני יכול-במיוחד בהתחשב בזה שאני לא עושה סקוואט ודדליפט)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית