הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרבה שומן בתפריט

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
יש לי שאלה קצת מוזרה שאני מקווה שאני אצליח להעביר בפשטות[או בכלל חח]:
ידוע ששומן בתפריט לא גורם להשמנה בהכרח.
אבללל [במצב של צריכת קלוריות עודפת] הגוף יאגור שומן מהתפריט כשומן בגוף ויצטרך להשתמש רק ב0-0.03% מכל גרם שומן כדי לאגור אותו כטריגליצרידים.
לעומת זאת...כדי שהגוף יאגור פחמימה במאגר השומן שלנו באותו מצב, הגוף צריך להשקיע 25% מכל גרם פחמימה.
[תרגישו חופשי לתקן אותי אם אני טועה כי אני לא מומחה או משהו אבל זה מה שאני מכיר]
זאת אומרת שלגוף יותר קללל לקחת גרם שומן נתון מהתפריט להפוך אותו לשומן שאנחנו אוגרים [שוב...אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה]
אזזזז....נכון לומר שתפריט שעתיר בשומן [150 גרם ומעלה בתפריט של 2600-3000 קלוריות ליום] יגרום לעליה גדולה יותר באחוזי השומן שלנו בגוף מאשר תפריט עתיר בפחמימות? [כמובן בפלוס קלורי מסויים]

השאלה הזאת הייתה בראש שלי הרבה זמן ואשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.
תודה רבה מראש וסליחה על הניסוח הנוראי חח.

אתה חושב על זה לא נכון. כשאתה אוכל יותר שומן אתה שורף יותר שומן וכשאתה אוכל יותר פחמימות אתה שורף יותר סוכר.

בסופו של יום גם אם לטווח הקצר הסיכוי שפחמימה תהפוך לשומן גדול יותר כשאוכלים הרבה פחמימות בתפריט אחרי כמה ימים הגוף פשוט יסתגל ויכוון את המטבוליזם שלו יותר לכיוון של פירוק פחמימות כך שהוא יאגור מעט שומן ופשוט ישתמש בהן לאנרגיה או יאגור אותן זמנית במאגרי הגליקוגן.

• פותח/ת השרשור
אתה חושב על זה לא נכון. כשאתה אוכל יותר שומן אתה שורף יותר שומן וכשאתה אוכל יותר פחמימות אתה שורף יותר סוכר.

בסופו של יום גם אם לטווח הקצר הסיכוי שפחמימה תהפוך לשומן גדול יותר כשאוכלים הרבה פחמימות בתפריט אחרי כמה ימים הגוף פשוט יסתגל ויכוון את המטבוליזם שלו יותר לכיוון של פירוק פחמימות כך שהוא יאגור מעט שומן ופשוט ישתמש בהן לאנרגיה או יאגור אותן זמנית במאגרי הגליקוגן.
ממממממ.
ואם נגיד התפריט שלי בנוי מ200 גרם חלבון 20 גרם פחמימה ו200גרם שומן[2580 קלוריות]? מה הגוף יעשה עם כל כך הרבה שומן? ישתמש לאנרגיה? או שיש סיכוי גבוה שהוא ימיר את זה לשומן?

המוח חייב שיספקו לו בסביבות ה100 גרם גלוקוז(סוכר) ליום כי הוא לא יודע לחיות על שומן ,אבל אם אתה לא אוכל פחמימה למשך פרק זמן ארוך מספיק הוא יכול להסתגל בצורה חלקית לחיות על גופים קטונים שאפשר לייצר אותם משומן.

אז במקרה של תפריט דל פחמימה כמו שתיארת חלק גדול מהחלבון וחלק קטן מהשומן (בעיקר הגליצרול) יהפוך לגלוקוז כדי לספק סוכר למוח ואחרי שבועיים כשהמוח סיים להסתגל לדל פחמימה חלק מהשומן יהפוך לגופים קטונים וחלק קטן מהחלבון לגלוקוז. בכל מקרה רוב\כל השומן יישרף לאנרגיה בהתאם למאזן הקלורי.

ללא קשר לכך, לפעילות גופנית אינטנסיבית חייבים סוכר.

אם התכוונת מה יקרה אם תאכל הרבה פחמימה ומעט (מאוד) שומן, אז במקרה הזה באמת הגוף יאלץ ליצור שומן מפחמימות ויבזבז על זה אנרגיה, אבל קשה נורא לעשות זאת וזה בדרך כלל לא בריא.

נערך לאחרונה:
המוח חייב שיספקו לו בסביבות ה100 גרם גלוקוז(סוכר) ליום כי הוא לא יודע לחיות על שומן ,אבל אם אתה לא אוכל פחמימה למשך פרק זמן ארוך מספיק הוא יכול להסתגל בצורה חלקית לחיות על גופים קטונים שאפשר לייצר אותם משומן.

אז במקרה של תפריט דל פחמימה כמו שתיארת חלק גדול מהחלבון וחלק קטן מהשומן (בעיקר הגליצרול) יהפוך לגלוקוז כדי לספק סוכר למוח ואחרי שבועיים כשהמוח סיים להסתגל לדל פחמימה חלק מהשומן יהפוך לגופים קטונים וחלק קטן מהחלבון לגלוקוז. בכל מקרה רוב\כל השומן יישרף לאנרגיה בהתאם למאזן הקלורי.

אם התכוונת מה יקרה אם תאכל הרבה פחמימה ומעט (מאוד) שומן, אז במקרה הזה באמת הגוף יאלץ ליצור שומן מפחמימות ויבזבז על זה אנרגיה, אבל קשה נורא לעשות זאת וזה בדרך כלל לא בריא.
אז מה בעצם קורה בתזונה דלת פחמימות 5פ עד 100 גרם פחמימה ליום עם העמסה שבועית?
מצד אחד זה לא מספיק קטגוני ומצד שני לא מספיק פחמימות?

אז הכבד ייצר את הגלוקוז שחסר למוח משומן וחומצות אמינו והעודפים מהעמסה יאגרו במאגרי הגליקוגן. הסתגלות של המוח לשימוש בקטונים תיהיה רק אם מה שאתה אוכל +מה שהכבד מייצר לא יספיק לו.

העניין הוא שצריך להבין גם שלפעילות אנאירובית חייבים סוכר. גם אם תאכל מספיק פחמימות על הנייר אבל תעשה אימונים אינטנסיבים בסופו של דבר תכנס לקטוזיס. לא רק זה, בשלב מסויים כשהמאגרים מדוללים, אימון אינטנסיבי יוריד את רמת הסוכר בדם בצורה כזאת שיאפשר יהיה לקבל סחרחורת ולהתעלף. זאת אחת הסיבות שעושים ההעמסות.

נערך לאחרונה:
אז הכבד ייצר את הגלוקוז שחסר למוח משומן וחומצות אמינו והעודפים מהעמסה יאגרו במאגרי הגליקוגן. הסתגלות של המוח לשימוש בקטונים תיהיה רק אם מה שאתה אוכל +מה שהכבד מייצר לא יספיק לו.

העניין הוא שצריך להבין גם שלפעילות אנאירובית חייבים סוכר. גם אם תאכל מספיק פחמימות על הנייר אבל תעשה אימונים אינטנסיבים בסופו של דבר תכנס לקטוזיס. לא רק זה, בשלב מסויים כשהמאגרים מדוללים, אימון אינטנסיבי יוריד את רמת הסוכר בדם בצורה כזאת שיאפשר יהיה לקבל סחרחורת ולהתעלף. זאת אחת הסיבות שעושים ההעמסות.
במאזן נייטראלי, אתה רואה מניעה לצרוך באופן קבוע פחות מ 100 גרם פחמימות עם העמסה שבועית?
האימונים יהיו פחות מוצלחים?

• פותח/ת השרשור

מיום ליום אני לומד יותר ומבין כמה שאני לא מבין חחחח עם הזמן אני אלמד.
תודה רבה על התשובה המפורטת ורק בשביל חידוד: כל עוד אני במאזן קלורי שלילי אני ארד באחוז שומן ללא קשר למקרו נכון? [כמובן שהרבה חלבון לשימור שריר אבל מבחינת שומן פחמימה]

מיום ליום אני לומד יותר ומבין כמה שאני לא מבין חחחח עם הזמן אני אלמד.
תודה רבה על התשובה המפורטת ורק בשביל חידוד: כל עוד אני במאזן קלורי שלילי אני ארד באחוז שומן ללא קשר למקרו נכון? [כמובן שהרבה חלבון לשימור שריר אבל מבחינת שומן פחמימה]
בכללי כן.
עם זאת, ככל שמשך זמן הגרעון הקלורי יהיה ארוך יותר וגודלו גדול יותר, אזי הפוטנציאל לשיבוש המטאבולים יהיה מהיר יותר. הווה אומר, שאיכות הירידה במאסת השומן למול מאסת שריר רזה/נוזלים תואט. אם להקצין את המצב, האדם יפסיק לרדת באחוזי שומן ויאבד מאסת שריר רזה (אנורקסיה הוא מקרה קיצון מעולה להסברת הדוגמא). כמובן ואני מאמין שלא תגיע למצב כזה, אך זאת רק כדי לסבר את האוזן ולהסביר את הצד השני, לפיו יש גם מקרים בהם גרעון קלורי אינו גורם להמשך ירידה במאסת השומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית