הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוט עקום בסקוואט

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם.
לאחרונה צילמתי את הסקוואט שלי מאחורה וגיליתי שהסקוואט שלי ממש עקום. לא הרגשתי את זה עד שהגעתי למשקלים כבדים בשבילי. בקיצור היום עשיתי יותר מעשרה סטים עם כל מיני משקלים ומוט ריק ולא משנה מה אני עושה, המוט נשאר עקום. שאלתי את המאמן והוא בדק את הסט אפ שלי והוא אומר שהסט אפ טוב אבל ברגע שאני מוציא את המוט, מרפק שמאל שלי קרוב יותר לגוף מאשר מרפק ימין. הוא הסתכל עליי בדדליפט והוא טוען שגם בדדליפט אני נוטה לצד שמאל. אני מצרף סרטון של שני סטים סקוואט עם מוט ריק וסט של דדליפט עם 115 ק"ג

אני תופס בצורה שווה, ללא אגודלים ומקפיד על מפרקים ישרים. פעם אחת הצלחתי לשמור על המוט ישר ע"י הטיית האגן לצד ימין.
מהזה כול להיות? בעיית גמישות בכתפיים? בלאטס? אולי לנסות לעשות סקוואט עם אחיזה מלאה ומקסימום לקנות רצועות לשורש כף היד?
תודה רבה מראש!

בדרך כלל זה נובע מעקמת בגב. תצלם את עצמך ללא חולצה מכיוון הגב ורוב הסיכויים שתראה שהגוף שלך נוטה לצד שמאל.
גם יכול להיות בעיה של אורך רגליים לא שווה, אם כי ברמה שלך לא יתכן שלא היית שם לב לזה ביום יום במקרה של שוני באורך הרגליים.

• פותח/ת השרשור
בדרך כלל זה נובע מעקמת בגב. תצלם את עצמך ללא חולצה מכיוון הגב ורוב הסיכויים שתראה שהגוף שלך נוטה לצד שמאל.
גם יכול להיות בעיה של אורך רגליים לא שווה, אם כי ברמה שלך לא יתכן שלא היית שם לב לזה ביום יום במקרה של שוני באורך הרגליים.
תודה רבה על התגובה.
a0SrWLx.jpg

זו עקמת לפי דעתך? שכחתי לציין משהו די קריטי. כתף ימין שלי נמוכה קצת מכתף שמאל שלי. ועוד משהו, המאמן אמר לי לנסות פרונט סקוואט, ניסיתי וגם שם המוט נטה שמאלה אבל הרבה פחות. אז מה, מעכשיו אני אצטרך לעשות פרונט סקוואט לכל החיים? מה עם סקוואט אחורי?

שים לב שמרפק ימין יותר מורם ממרפק שמאל.
הפתרון לדבר, מניסיוני עם מתאמנים, הוא לא להרים את השמאלי, אלא להוריד את הימני לאותו קו.

• פותח/ת השרשור
שים לב שמרפק ימין יותר מורם ממרפק שמאל.
הפתרון לדבר, מניסיוני עם מתאמנים, הוא לא להרים את השמאלי, אלא להוריד את הימני לאותו קו.
שמתי לב לזה וניסיתי לשחק עם המרפקים בכל מיני תנוחות ודווקא על להוריד את הימני לא חשבתי, אני אנסה ביום חמישי. דרך אגב, ניתן להירשם עדיין לסמינר ב-250 ש"ח? פשוט דיברתי עם ההורים שלי והם עדיין לא החזירו לי תשובה סופית, היום אני אבקש מהם תשובה סופית וארשם אם תהיה חיובית.
תודה רבה על התגובה!

שמתי לב לזה וניסיתי לשחק עם המרפקים בכל מיני תנוחות ודווקא על להוריד את הימני לא חשבתי, אני אנסה ביום חמישי. דרך אגב, ניתן להירשם עדיין לסמינר ב-250 ש"ח? פשוט דיברתי עם ההורים שלי והם עדיין לא החזירו לי תשובה סופית, היום אני אבקש מהם תשובה סופית וארשם אם תהיה חיובית.
תודה רבה על התגובה!
אכן, היום יום אחרון להרשמה.

בלי קשר לדעות על טכניקה, מרפקים למעלה או למטה, זה מצב לא תקין. אני אחד שנוטה יחסית להבליג על בעיות טכניקה לא מהותיות, אבל אני חושב שחובה ללכת לאיש מקצוע לטפל בזה. ההימור שלי שאיזשהו שריר בכתף שמאל תפוס בטירוף.

לפני 5~ שנים הייתה לי פציעת כתף לא נעימה, ושניסיתי לעשות לואו באר בהתחלה, זה הרגיש די דומה למה שאני רואה בסרטון.

אני לא חושב שהפתרון הוא להוריד מרפק אחד, זה עדיין יצור עומס לא שווה שצד אחת מתוח והשני לא. לא רואה שום פתרון הגיוני שאתה יכול לעשות לבד. רופא משפחה לא יעזור, הייתי מנסה אולי עיסוי ספורטאים קודם.

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לדעות על טכניקה, מרפקים למעלה או למטה, זה מצב לא תקין. אני אחד שנוטה יחסית להבליג על בעיות טכניקה לא מהותיות, אבל אני חושב שחובה ללכת לאיש מקצוע לטפל בזה. ההימור שלי שאיזשהו שריר בכתף שמאל תפוס בטירוף.

לפני 5~ שנים הייתה לי פציעת כתף לא נעימה, ושניסיתי לעשות לואו באר בהתחלה, זה הרגיש די דומה למה שאני רואה בסרטון.

אני לא חושב שהפתרון הוא להוריד מרפק אחד, זה עדיין יצור עומס לא שווה שצד אחת מתוח והשני לא. לא רואה שום פתרון הגיוני שאתה יכול לעשות לבד. רופא משפחה לא יעזור, הייתי מנסה אולי עיסוי ספורטאים קודם.
תודה רבה על התגובה. אני אדבר עם יוני מהפורם, אולי אני אלך אליו לאבחון.

מה הגיל שלך?
אני נתקל במצב זה של חוסר איזון בעיקר עם מתאמנים כאן בטווח הגילאים 14-17.
בדרך כלל, כמו שכתבתי קודם, הורדת המרפק לאותו קו, ועבודה על הRotator Cuff פותרים את הבעיה.

אחד המתאמנים הוא @x7haim מהפורום אגב.

• פותח/ת השרשור
מה הגיל שלך?
אני נתקל במצב זה של חוסר איזון בעיקר עם מתאמנים כאן בטווח הגילאים 14-17.
בדרך כלל, כמו שכתבתי קודם, הורדת המרפק לאותו קו, ועבודה על הRotator Cuff פותרים את הבעיה.

אחד המתאמנים הוא @x7haim מהפורום אגב.
בקרוב 17, אני אנסה לעשות מה שאמרת באימון הבא שלי. תודה!

האמת שצילמתי מהזווית הזאת סקוואט עם מקל מטאטא גיליתי שגם שלי לא ישר (אולי זה ככה רק בגלל המקל מטאטא? ) 😭

• פותח/ת השרשור
האמת שצילמתי מהזווית הזאת סקוואט עם מקל מטאטא גיליתי שגם שלי לא ישר (אולי זה ככה רק בגלל המקל מטאטא? ) 😭
מציע לך לבדוק את זה, אל תיהיה כמוני שגילה את זה רק בסוף SS

תעבוד על גמישות בכתפיים. שים לב לפני כל כניסה מתחת למוט שהוא נמצא סימטרי וישר על הגב לאט לאט זה ישתפר לצורה שווה

גמישות בכתפיים זה לא משהו שעושים בגוגל ומשתפרים פלאים. ההבדלים ניכרים מאוד, אני לא חושב שזה משהו שאתה יכול לפתור לבד.

• פותח/ת השרשור
תעבוד על גמישות בכתפיים. שים לב לפני כל כניסה מתחת למוט שהוא נמצא סימטרי וישר על הגב לאט לאט זה ישתפר לצורה שווה

גמישות בכתפיים זה לא משהו שעושים בגוגל ומשתפרים פלאים. ההבדלים ניכרים מאוד, אני לא חושב שזה משהו שאתה יכול לפתור לבד.

דווקא לא נראה לי שזה משהו בכתפיים. הייתי בסמינר אצל אושר והסתבר ששמתי את המוט נמוך מדי. אחרי ששמתי את המוט במקום הנכון אושר אמר שהמוט כבר נמצא באותו הגובה אבל הוא נוטה קצת קדימה בצד שמאל. ד״ר אדטו אמר שצד שמאל שלי חזק יותר מצד ימין וכשאני אסדר את החוסר איזון שלי הכל יסתדר.

גם ראיתי את הסרטון הזה, יש לי את מה שהוא מדבר עליו, רק שהוא מראה את זה בצורה ממש מוגזמת, אצלי זה לא ככה. אני אנסה לעשות מה שהוא אומר שם גם והמצב אמור להתסדר.

שאתה אומר צד ימין/שמאל יותר חזק, לאיזה שריר בדיוק אתה מתכוון ואיך החוסר איזון יפתר בדיוק? ע"י איזה תרגיל?

• פותח/ת השרשור
שאתה אומר צד ימין/שמאל יותר חזק, לאיזה שריר בדיוק אתה מתכוון ואיך החוסר איזון יפתר בדיוק? ע"י איזה תרגיל?
הוא אמר שבאופן כללי צד שמאל חזק יותר מימין והציע לי לעבוד יותר על האלכסונים בימין, לעשות יותר פשיטת רגליים ברגל ימין ולעשות מתח לצד ימין

לא הולך להתווכח עם מי שראה אותך פנים מול פנים וראה איך אתה מבצע את התרגיל.

תנסה את הפתרון שהוצע לך. תעדכן אם עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית