הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לדעת אם אני עדיין מתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור Shaco
  • פורסם בתאריך

Shaco

משתמש מתחיל
57
1
נק' מוניטין:
1
57
1
אני מתאמן כמעט חצי שנה, עכשיו בחודשיים הראשונים לא התאמנתי כל כך טוב ולא ידעתי כלום על תזונה, רק לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן טוב ושמרתי על תזונה, הגעתי מ51 קילו ל56 (במסה נקייה), עכשיו הגעתי למשקל הזה ואז התחלתי שוב לאכול לא טוב לא יודע למה, והייתי על הרבה חלבון ושמרתי על המשקלי עבודה רק ירדתי במשקל ונראלי הרוב שומן ולא שריר, ואני שוקל 53 כרגע.

אני כול הזמן מחליף תוכנית ואין לי מושג מה לעשות, SS זה לא אפשרי לדעתי למה אני לא מסוגל לאכול 3000 קלוריות ביום (אני בקושי מצליח להגיע ל500 מעל הנטרלי).
בנוסף לזה שאני לא יודע לעשות פרס ודדליפט.
חשבתי על לעשות AB בסיסית או FBW, להתחיל לאכול שוב נכון ולראות איך הולך
AB-

A-
חזה -
בנץ פרס 3X8
פרפר 3X10
כתפיים -
לחיצת כתפיים עם משקולות 3X10
הרחקה לצדדים 3X12
יד אחורית -
פשיטת מרפק 3X10

B-
רגלים-
סקוואט 3X8
תאומים בסמית' 3X15
גב-
מתח רחב/פולי עליון 3X10
וחתירה בפולי תחתון/מסור עם משקולות יד 3X10
יד קידמית-
פטישים 3X10
או שעדיף איזה FBW עם תרגיל לכל שריר.
נתונים עליי:
מטר 63-64, שוקל 53, בן 16
משקלי עבודה: בנץ 50 קילו, סקוואט 40.

אתה מתאמן מתחיל ללא שום צל של ספק
לאדם הממוצע לוקח כמה שנים להיות מתאמן מתקדם, ויש כל מני קריטריונים לזה, אבל העיקרי הוא ברגע שאתה מפסיק להשתפר מאימון לאימון או משבוע לשבוע, ודורש כבר טכניקות יותר מתקדמות מסתם להעלות משקלים בשביל להשתפר
ואתה לא חייב לאכול 3000 קלוריות בשביל לעשות SS, מספיק שתהיה במסה מסוימת וזהו, ולדעתי עדיף לך לעשות את זה, כי התוכנית שפרסמת פה היא די על הפנים, במיוחד לאור העובדה שהבנץ' שלך חזק משמעותית יותר מהסקוואט שלך

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן מתחיל ללא שום צל של ספק
לאדם הממוצע לוקח כמה שנים להיות מתאמן מתקדם, ויש כל מני קריטריונים לזה, אבל העיקרי הוא ברגע שאתה מפסיק להשתפר מאימון לאימון או משבוע לשבוע, ודורש כבר טכניקות יותר מתקדמות מסתם להעלות משקלים בשביל להשתפר
ואתה לא חייב לאכול 3000 קלוריות בשביל לעשות SS, מספיק שתהיה במסה מסוימת וזהו, ולדעתי עדיף לך לעשות את זה, כי התוכנית שפרסמת פה היא די על הפנים, במיוחד לאור העובדה שהבנץ' שלך חזק משמעותית יותר מהסקוואט שלך
כלכך חייב SS? כי זה גם נראת תוכנית כוח כזאת.
אי אפשר איזה FBW שיהיה בה בעיקר מורכב בכל שריר?
כמו זאת

סקוואט 3X8

בנץ' פרס 3X8

מתח 3X6

פשיטת מרפק 3X10

כפיפת מרפק 3X10

כפיפות בטן 3X15

נערך לאחרונה:
כלכך חייב SS? כי זה גם נראת תוכנית כוח כזאת.
אי אפשר איזה FBW שיהיה בה בעיקר מורכב בכל שריר?
כמו זאת

סקוואט 3X8

בנץ' פרס 3X8

מתח 3X6

פשיטת מרפק 3X10

כפיפת מרפק 3X10

כפיפות בטן 3X15
זו באמת תוכנית כוח
ולא חייב, אבל זו באמת אחת התוכניות היותר טובות למתחילים, גם לא משנה איזה סוג תוכנית תרצה לעשות, כוח זה הבסיס לכל דבר

• פותח/ת השרשור
זו באמת תוכנית כוח
ולא חייב, אבל זו באמת אחת התוכניות היותר טובות למתחילים, גם לא משנה איזה סוג תוכנית תרצה לעשות, כוח זה הבסיס לכל דבר
אני ומודע לזה, פשוט אני מעדיף שלא לעשות דדליפט וזה חלק גדול מהתוכנית ככה..
אני חושב על לעשות תוכנית FBW בסיסית שבה יש תרגיל לכל שריר שהוא בעצם המורכב
כמו זאתי שציינתי למעלה

אני ומודע לזה, פשוט אני מעדיף שלא לעשות דדליפט וזה חלק גדול מהתוכנית ככה..
אני חושב על לעשות תוכנית FBW בסיסית שבה יש תרגיל לכל שריר שהוא בעצם המורכב
כמו זאתי שציינתי למעלה
אני מבטיח לך כל מתאמן מתחיל פחד בהתחלה מלעשות דדליפט והיה לו "סיבה" לא לעשות אותו, אין לך מה לדאוג
ואתה יכול לעשות FBW כהתחלה, כמשהו כדי לבסס את העקרונות, אבל יהיה קשה להתקדם משם, אבל אתה תבזבז קצת את שלב המתחיל שלך

• פותח/ת השרשור
אני מבטיח לך כל מתאמן מתחיל פחד בהתחלה מלעשות דדליפט והיה לו "סיבה" לא לעשות אותו, אין לך מה לדאוג
ואתה יכול לעשות FBW כהתחלה, כמשהו כדי לבסס את העקרונות, אבל יהיה קשה להתקדם משם, אבל אתה תבזבז קצת את שלב המתחיל שלך
איך זה שאף אחד כמעט לא מכיר את התוכנית הזאתי אז? כאילו כול מאמן או בן אדם שמתאמן שהוא לא בפורומים והוא מבין בעיקר רק בתזונה מהאינטרנט ולא יותר מידי עושה FBW/AB/ABC או משהו כזה.
כאילו, אם SS היא כזאת טובה למה אין לה כזאת מודעות שפשוט היו מחלקים אותה בחדכ לכול בן אדם שנרשם?

איך זה שאף אחד כמעט לא מכיר את התוכנית הזאתי אז? כאילו כול מאמן או בן אדם שמתאמן שהוא לא בפורומים והוא מבין בעיקר רק בתזונה מהאינטרנט ולא יותר מידי עושה FBW/AB/ABC או משהו כזה.
כאילו, אם SS היא כזאת טובה למה אין לה כזאת מודעות שפשוט היו מחלקים אותה בחדכ לכול בן אדם שנרשם?
התוכנית הזאת מאוד מוכרת, אבל יש כמה סיבות עיקריות שלא נותנים אותן לכולם, העיקרית מביניהן היא חוסר הבנה של אחוז גבוה מאוד של מדריכי חדר כושר
בנוסף, כמעט כל מי שמגיע לחדר כושר מוכן להשקיע מעט ומבקש לרוב ריבועים וידיים גדולות, וזו תוכנית שלא מיועדת לזה, היא דורשת השקעה, ידע מקדים מסויים ורצון להיות חזק, לא נפוח
בנוסף, גם המדריכים וגם רוב המתאמנים, לא רוצים לעשות כולם אותו הדבר ובאותה צורה, אז מה שיוצא כתוצאה זה סוג של כל אחד מקבל משהו פשוט, שיגרום לו להתאמן, לגוון וליהנות מהזמן בחדר כושר ומהתוצאות , בלי יותר מדי לחשוב או להשקיע
כדי לגדול מאימוני משקולות זה כל אידיוט יכול לעשות כמעט עם כל מאמץ, במיוחד מתחילים, אבל ליצור התקדמות עקבית, וליצור יכולת התפתחות לאורך הרבה שנים, צריך ללמוד להיות חזק, אחרת באיזשהו שלב אתה פשוט תדרוך במקום

בוא נגיד ככה מדריכים נורמלים. שלא עשו פשוט קורס מדריכים ובזה סיימנו להתעניין בתחום לרוב כן מכירים.

לדעתי יש כמה סיבות למה לא מעבירים אותה בכלל.
1. חוסר חשק של המדריך ללמד עכשיו סקוואט נכון דדליפט פרס ובנץ. הרבה פעמים גם הם בעצמם לא בדיוק יודעים.
2. מתאמנים מגיעים תמיד ואומרים אני רוצה להגדיל את הידיים או חזה. ואם יתנו להם כזאת תוכנית ברוב המקרים הם לא ירצו כי הם ירצו "להרגיש" את השריר. אז נותנים להם מכונות ל 15 חזרות.

3. חוסר הבנה של המדריכים בתוכנית נכונה. כלומר בגלל שהם באים מווינגייט הם חושבים שצריך לעשות 3 תרגילים לבייספס ולרוץ לדפוק טונה במלתחות.

מתאמן מתחיל בדרך כלל שואל איך אפשר לדעת אם אני עדיין מתאמן מתחיל..

וזה שהמאמנים שאתה מכיר או האנשים סביבך לא מכיר את הss זה אומר רק שהם חושבים שמה שלמדו בווינגייט מספיק כדי לדעת הכל מהכל.

אותם אנשים בטח הוסיפים fit ליד השם שלהם בפייסבוק ועושים כסף מאנשים נאיביים.

דבר ראשון, תסתכלעל רוב המתאמנים הקבועים בחדר כושר. רובם באים שבוע אחרי שבוע, חודש אחרי חודש ולא מתקדמים, לא במשקלי עבודה ולא במסת שריר. אם אתה רוצה לעשות את מה ש"כולם" עושים (יותר נכון הדברים הסטנדרטיים שמדריכים סטנדרטיים נותנים למתאמנים סטנדרטיים) אז תהנה.
דבר שני:
וואלה..? עשית סקר בנושא?
דבר שלישי:
לדעתי יש כמה סיבות למה לא מעבירים אותה בכלל.
1. חוסר חשק של המדריך ללמד עכשיו סקוואט נכון דדליפט פרס ובנץ. הרבה פעמים גם הם בעצמם לא בדיוק יודעים.
2. מתאמנים מגיעים תמיד ואומרים אני רוצה להגדיל את הידיים או חזה. ואם יתנו להם כזאת תוכנית ברוב המקרים הם לא ירצו כי הם ירצו "להרגיש" את השריר. אז נותנים להם מכונות ל 15 חזרות.

3. חוסר הבנה של המדריכים בתוכנית נכונה. כלומר בגלל שהם באים מווינגייט הם חושבים שצריך לעשות 3 תרגילים לבייספס ולרוץ לדפוק טונה במלתחות.

אגב יש לי איזה מדריך במכון שקצת מבין עניין. ראיתי שהוא מראה למתאמנים חדשים סקוואט בסמית, מכשירים וכו'. שאלתי אותו למה הוא לא מראה להם תרגילי בסיס, הוא אמר "בשביל מה? הרוב בכל מקרה לא יעשו את זה, הם ירצו לעשותשטויות שיותר קל לעשות, ודברים בשביל להרגיש פאמפ, או בכלל יפרשו אחרי חודשים בודדים כשיראו שצריך לעבוד קשה בשביל תוצאות. אלה שאני רואה אחרי כמה זמן שבאמת מוכנים להשקיע ולא סתם לבוא לאונן שעה וללכת, אני מדריך אותם כבר בצורה טובה יותר".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית