הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף לארוחה לפי ערכים

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
כמו ששמתם לב אני עובד לפי תפריט שצחי כנען בנה לי, אך היום הוא אמר לי שלא יהיה זמין ונתקעתי עם שאלה שאשמח אם תוכלו לענות לי.

בתפריט שהוא בנה לי יש ארוחת ערב כזאת:

• 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (עינן צהוב)
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%
  • מעט ירקות
עכשיו ככה, יש לי חולשה אחת מאד גדולה וזו התמכרות לגלידות 0% שומן של פלדמן.. זאת קופסא של 450 גרם יש בטעמי ריבת חלב/שוקו פקאן וכאלה.. ואני נורא אוהב לאכול קופסא כזאת נגיד ביום.

הערכים של קופסת גלידה כזאת זה: 300 קלוריות, 45 גרם פחמימה, 21 גרם חלבון, 3 גרם שומן.

רציתי לדעת אם ניתן לאכול קופסא אחת לארוחת ערב במקום הארוחה שהוא נתן לי, אני חושב שהערכים זהים פחות או יותר..

אשמח לתשובה בהקדם ! רב תודות.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה מה מקור הפחמימות נגיד? בארוחה שהוא כתב לי זה פחמימות שבאות בעיקר מהלחם והירקות ובגלידה זה בא בצורה של לקטוז לדעתי.. כי היא בעיקר מורכבת מאבקת חלב רזה, ממתיקים מלאכותיים ועמילן מעובד.

אני אישית לא הייתי בוחר לאכול גלידה כתחליף לארוחה בגלל כמות הסוכר, אבל במצבך הייתי אוכל כל מה שניתן לאכילה, ואולי מגלה כמה דברים חדשים שאפשר לאכול.

עם כל הכבוד לדיאטנים שהמליצו מעלי, גלידה היא לא תחליף ללחם ובטח לא לירקות
ובטח שלא באופן קבוע.

• פותח/ת השרשור
האמת שהיא מאד טעימה..

רוב הפחמימות סביר להניח שמגיעות מרב כהליים ומלקטוז החלב.. זה כמו לאכול 450 גרם מעדני יוגורט חלב.. שזה בערך רביעייה.. מה ההבדל?

• פותח/ת השרשור
מה חי בסרט? מה אתה קשור?

תסתכל על הרכיבים של מעדן 0% שומן בטעמים (וניל, שוקולוד) תסתכל על הרכיבים של הגלידה וזה לגמרי זהה כמעט..

רכיבים: מים, אבקת חלב רזה, גליצרול, עמילן מעובד, מייצבים ומתחלבים, אספרטיים וסוכרלוז (ספלנדה).

אגב, רשום ש-100 גרם מהגלידה מהווה תחליף למנת פרי.

ואת כל החרא הזה אתה משווה לגבינה וירקות?

אם רשום אז זה נכון. תמיד תעשה מה שרושמים לך.

• פותח/ת השרשור
תשימו לב שדיברתי על ערכים תזונתיים בלבד.. קלוריות, פחמימות, שומנים וחלבונים..
זה יוצא אותם ערכים כמו הארוחה שהייתה צריכה להיות לי, כמעט אחד לאחד.
אז מה הבעיה להחליף את זה אחד בשני אם זה אחד לאחד אותם הערכים? זה ישנה משהו בגלל איכות המזון כביכול?

• פותח/ת השרשור
והמשפט שמוטבע על האריזה הוא מטעם אגודת א.י.ל לחולי סכרת.. אני לא רואה מה שגוי בזה.. 100 גרם גלידה מכילה 66 קלוריות, 4.5 גרם חלבון ו-10 גרם פחמימה.. מאד קרוב למנת פרי אחת מבחינת הערכים.

כן, כביכול איכות המזון זה דבר חשוב. רק כביכול.

אגודת א.י.ל לחולי סכרת כנראה אוהבים את חולי הסכרת שלהם במצב רע.

• פותח/ת השרשור
אז בוא תסביר לי למה שאני לא יאכל נגיד 40 גרם פחמימות שבאות מלקטוז מול 40 גרם פחמימות שבאות מלחם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית