ייעוץ לגבי סוג המתח שמומלץ ב Starting Strength

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
לפי ההסבר בספר, chins מדובר על אחיזה תחתית, כלומר כמו הסוג שעושים ליד קדמית, הסוג הקל יותר, וזה הסוג שריפטו בדרך כלל מתייחס אליו.
זה אומר שעדיף לעשות את הסוג הזה?

אפשר לעשות רוטציה בין מתח בסופינציה למתח בפרונציה, אני אישית עושה רק בסופינציה (כפות ידיים לכיוון הפנים).

לפי ההסבר בספר, chins מדובר על אחיזה תחתית, כלומר כמו הסוג שעושים ליד קדמית, הסוג הקל יותר, וזה הסוג שריפטו בדרך כלל מתייחס אליו.
זה אומר שעדיף לעשות את הסוג הזה?

לא חושב שזה כזה הבדל, במקרה הזה לפי דעתי זה שיקולים שלך, אני עובד רגיל לחזרות כי זה תרגיל מאוד בסיסי של בגרות בספורט, צבא ועוד...

• פותח/ת השרשור
יאפ גם אני חושב, אבל לא יודע בזמן האחרון המתח נהיה לי קשה, כנראה בגלל העלייה העצבנית במשקל (מתחיל להיות קשה להרים 90+ קילו, ועוד עם תוספת משקל).
אני חושב שאני אעשה בכללי אחיזה רגילה, ואולי בשביל מנוחה אני אעשה פעם בשבוע (בשבוע שיוצא רק פעם אחת מתח) אחיזה ליד קדמית, לתת מנוחה יחסית לאחיזה הרגילה, מה דעתכם?

יאפ גם אני חושב, אבל לא יודע בזמן האחרון המתח נהיה לי קשה, כנראה בגלל העלייה העצבנית במשקל (מתחיל להיות קשה להרים 90+ קילו, ועוד עם תוספת משקל).
אני חושב שאני אעשה בכללי אחיזה רגילה, ואולי בשביל מנוחה אני אעשה פעם בשבוע (בשבוע שיוצא רק פעם אחת מתח) אחיזה ליד קדמית, לתת מנוחה יחסית לאחיזה הרגילה, מה דעתכם?

לא חושב, אותו מאמץ לפי דעתי.

• פותח/ת השרשור
אני אישית עושה מתח רגיל, עם גב כף היד מופנה אליי...
בתכל'ס גם אני עושה.
אמרתי פשוט שהעלאת משקלים נהיית כבר קשה עקב המשקל גוף שלי כנראה, ירדתי כבר ממתח רחב רגיל, ועכשיו אני במתח רוחב כתפיים ובכל זאת בעייתי, אז חשבתי אולי להחליף פעם בשבוע, או זמנית למתח עם כף היד מופנת אלי, עד שאני אגיע לבערך תוספת משקל של 10-12 קילו, ואז אני אשנה למתח רגיל/רחב.
(אני שם דאמבל בין הרגליים, ככה שאני אשנה אחיזות עד מתח יחסית רחב מאוד, כדי להשאיר את המשקל נמוך, ואז אני אתעסק בקניית חגורה או משהו לשים את המשקל כפלטה עליו או משהו).

• פותח/ת השרשור
לא פלא שקשה לך להתקדם, אתה עובד עם דאמבל. עם דאמבלים ההתקדמות מהירה יותר מבחינת משקל.
לא הבנתי את ההגיון במשפט.
אני שם דאמבל בין הרגליים במתח.. אני לא עובד עם דאמבלים בכללי.
תסביר את עצמך קצת.

לא הבנתי את ההגיון במשפט.
אני שם דאמבל בין הרגליים במתח.. אני לא עובד עם דאמבלים בכללי.
תסביר את עצמך קצת.

הכוונה הייתה שההתקדמות מאימון לאימון מהירה מידי עם דאמבלים, ולכן אתה תתקע מהר. אלא אם יש לך במכון דאמבלים בעליות של קילו-קילו וחצי, מה שלא נראה לי כי ברוב המכונים זה בקפיצות של 2.5 קילו.

מה הבעיה עם קפיצות של 2.5 ?
זה אידיאלי
זה לא שאתה קופץ מ 20 קילו ל 22.5 קילו (12.5%)
צריך להוסיף את המשקל גוף למשל מי ששוקל 80 קילו + משקולת של 20 אז זה קפיצה מ 100 קילו ל 102.5 קילו. (2.5%)

הכוונה הייתה שההתקדמות מאימון לאימון מהירה מידי עם דאמבלים, ולכן אתה תתקע מהר. אלא אם יש לך במכון דאמבלים בעליות של קילו-קילו וחצי, מה שלא נראה לי כי ברוב המכונים זה בקפיצות של 2.5 קילו.
גם לי היה נראה ככה בהתחלה אבל אפשר לסחוב את זה די יפה... הבעיה בסופו של דבר היא להחזיק את הדאמבל בין הרגליים כי זה נהיה ממש ממש כבד והוא הופך להיות החלק הבעייתי (מה גם שאם מישהו לא תולה לך את הדאמבל על הרגליים ואתה מנסה להחזיק את זה עם כפות הרגליים אתה מקבל חתיכת אימון בטן 😆)

• פותח/ת השרשור
גם לי היה נראה ככה בהתחלה אבל אפשר לסחוב את זה די יפה... הבעיה בסופו של דבר היא להחזיק את הדאמבל בין הרגליים כי זה נהיה ממש ממש כבד והוא הופך להיות החלק הבעייתי (מה גם שאם מישהו לא תולה לך את הדאמבל על הרגליים ואתה מנסה להחזיק את זה עם כפות הרגליים אתה מקבל חתיכת אימון בטן 😆)
אכן, לכמה הגעת בדאמבלים?
דווקא אני יכול להוסיף דאמבלים ועניינים ובהתחלה לעשות עליות קטנות.
אבל זה מתחיל להיות בעייתי.. אולי אני אעשה מתח בסופינציה עד שאני אתחזק קצת במתח.
אני אתן דוגמה, אני אעשה מתח בסופינציה עד 10-12 קילו בין הרגליים, ואז אחליף למתח רחב רגיל לדוגמה על משקל גוף (כמו ריסט), או קודם למתח רגיל, ואז למתח רחב, מה דעתכם?

מה הבעיה עם קפיצות של 2.5 ?
זה אידיאלי
זה לא שאתה קופץ מ 20 קילו ל 22.5 קילו (12.5%)
צריך להוסיף את המשקל גוף למשל מי ששוקל 80 קילו + משקולת של 20 אז זה קפיצה מ 100 קילו ל 102.5 קילו. (2.5%)

הבעיה היא שזה לא קפיצות של 2.5, הרי הוא גם עולה במשקל גוף.

אכן, לכמה הגעת בדאמבלים?
דווקא אני יכול להוסיף דאמבלים ועניינים ובהתחלה לעשות עליות קטנות.
אבל זה מתחיל להיות בעייתי.. אולי אני אעשה מתח בסופינציה עד שאני אתחזק קצת במתח.
אני אתן דוגמה, אני אעשה מתח בסופינציה עד 10-12 קילו בין הרגליים, ואז אחליף למתח רחב רגיל לדוגמה על משקל גוף (כמו ריסט), או קודם למתח רגיל, ואז למתח רחב, מה דעתכם?
מממ הגעתי לדאמבל של 25 ק"ג. וזה היה כל כך גיהנום שזה נתן לי מוטיבציה ללמוד את הPC 🤡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית