הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט לגבי המשך החיטוב

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
בעקרון הגעתי פחות או יותר לתוצאה הרצויה בחיטוב (ירדתי 6.5 קילו ב-3 חודשים בערך) וכרגע אני על 78 קילו (גובה 1.83), אין לי מושג לגבי א.ש כי אני לא מאמין במכשיר מדידה שיש לנו בחד"כ (המכשיר האלקטרוני שעומדים עליו יחפים ולפי כף הרגל ועוד כמה נתונים הוא פולט א.ש, לא נראה לי אמין בעליל).

אני מתלבט איך להמשיך מכאן כאשר המטרה היא להגיע ל 21/8 בשיא החיטוב (נוסע שבוע לאילת), להלן האופציות שחשבתי עליהן:

אופציה א': להמשיך בתפריט חיטוב אבל לבצע העמסה כל 5-6 ימים (כל יום שישי או שבת, אחליט כבר באותו הסופ"ש) .

אופציה ב': לעלות קצת באוכל לכיוון הנייטרלי ולא לבצע העמסות בכלל, בסביבות תחילת אוגוסט (3 שבועות לפני תאריך היעד) לחזור חזרה לחיטוב ובשבוע האחרון לפני תאריך היעד לתת שבוע חיטוב קטלני, החסרון פה שאין לי את ימי ההעמסה שאני מאוד אוהב אותם וכנראה שאאבד קצת מהחיטוב שיש לי כרגע למשך הקיץ עקב עלייה בנוזלים (בעקבות חזרה לנייטרלי אעלה קצת פחמימות).

דרך אגב, יש לציין ששמרתי די יפה על משקלי העבודה אז אני מניח שמסת השריר שאיבדתי היא די מזערית.

מה תשיג אם תלך על אופציה ב'?🫤
אם אתה רוצה להגיע לשיא החיטוב ב21/8 אז הדרך היא לא לקחת הפסקה של חודש מהחיטוב..

• פותח/ת השרשור
מה תשיג אם תלך על אופציה ב'?
אשמור על המשקל הנוכחי ואתן פוש קטן של חיטוב לפני תאריך היעד, לי זה נראה פחות טוב כי לא אהיה חטוב כמו עכשיו במשך הקיץ , מצד שני הגוף לא יהיה "בטראומה" עקב מאזן קלורי שלילי למשך 5 חודשים (בייחוד שאני כבר די חטוב)

לדעתי אופציה ב לשישה שבועות היא טובה ושבועיים לפני החופש תעבור לדל פחמימה כדי לרוקן נוזלים

לא כך ולא כך.
פשוט המשך בגרעון קלורי מאוד קטן (150 לערך), ורק אם אתה ממש מרגיש צורך, בצע העמסה אחת לשבועיים.
כשבועיים-שלושה לפני תאריך היעד, הפחת את הקלוריות על גבי שבוע עד כניסה לתפריט דל פחמימה, אותו תיישם למשך השבועיים האחרונים

• פותח/ת השרשור
לדעתי אופציה ב לשישה שבועות היא טובה ושבועיים לפני החופש תעבור לדל פחמימה כדי לרוקן נוזלים
באופציה זאת אני אאבד קצת מהחיטוב הנוכחי עקב עלייה בנוזלים, המטרה היא להישאר חטוב ככל האפשר למשך הקיץ ולהגיע לשיא בסוף אוגוסט
לא כך ולא כך.
פשוט המשך בגרעון קלורי מאוד קטן (150 לערך), ורק אם אתה ממש מרגיש צורך, בצע העמסה אחת לשבועיים.
כשבועיים-שלושה לפני תאריך היעד, הפחת את הקלוריות על גבי שבוע עד כניסה לתפריט דל פחמימה, אותו תיישם למשך השבועיים האחרונים
זה די דומה לאופציה א', המאזן הקלורי השלילי שלי בחיטוב הוא סביבות 300 ויש ימים שאולי 400, לא יותר מזה...
הסיבה שחשבתי על אופציה א' היא כדיי להנות מההעמסה אחת לשבוע ואז בעצם לקבל כל שבוע בוסט לשבוע החיטוב שיבוא אחרי.

באופציה זאת אני אאבד קצת מהחיטוב הנוכחי עקב עלייה בנוזלים, המטרה היא להישאר חטוב ככל האפשר למשך הקיץ ולהגיע לשיא בסוף אוגוסט

זה די דומה לאופציה א', המאזן הקלורי השלילי שלי בחיטוב הוא סביבות 300 ויש ימים שאולי 400, לא יותר מזה...
הסיבה שחשבתי על אופציה א' היא כדיי להנות מההעמסה אחת לשבוע ואז בעצם לקבל כל שבוע בוסט לשבוע החיטוב שיבוא אחרי.
אז לך על א' או על מה שהצעתי

• פותח/ת השרשור
אז לך על א' או על מה שהצעתי
אוקיי תודה.

דרך אגב, אתה רואה חסרון כלשהו באופציה א' ? ,האם העמסה אחת לשבוע זה בעייתי ?, מבחינתי המטרה זה אפילו לא לרדת באחוז שומן בחודש וחצי הקרובים או מקסימום לרדת חצי קילו בקטנה, העיקר להישאר חטוב(ולשמור על הקיים) ונראה לי שהעמסה אחת לשבוע לא תעלה אותי באחוז שומן או במשקל בכלל אבל תתן לי פוש פסיכולוגי, אני צודק ?

אוקיי תודה.

דרך אגב, אתה רואה חסרון כלשהו באופציה א' ? ,האם העמסה אחת לשבוע זה בעייתי ?, מבחינתי המטרה זה אפילו לא לרדת באחוז שומן בחודש וחצי הקרובים או מקסימום לרדת חצי קילו בקטנה, העיקר להישאר חטוב(ולשמור על הקיים) ונראה לי שהעמסה אחת לשבוע לא תעלה אותי באחוז שומן או במשקל בכלל אבל תתן לי פוש פסיכולוגי, אני צודק ?
אם אתה רוצה לשמור על המראה, אז אתה צריך לעבור למאזן נייטרלי בהדרגתיות או אפילו מאזן שלילי קל (100 קלוריות מתחת לנייטרלי)

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לשמור על המראה, אז אתה צריך לעבור למאזן נייטרלי בהדרגתיות או אפילו מאזן שלילי קל (100 קלוריות מתחת לנייטרלי)
ולמה מאזן של 300-400 קלוריות + העמסה אחת לשבוע לא ישמור על המראה ?
@Moshe , מעניינת אותי במיוחד הדעה שלך בנושא...

ולמה מאזן של 300-400 קלוריות + העמסה אחת לשבוע לא ישמור על המראה ?
@Moshe , מעניינת אותי במיוחד הדעה שלך בנושא...
לא, כי כל עוד אתה במאזן שלילי, ולמרות העמסות, אתה תמשיך לרדת במשקל

• פותח/ת השרשור
לא, כי כל עוד אתה במאזן שלילי, ולמרות העמסות, אתה תמשיך לרדת במשקל
מסכים אבל מדובר בירידה מינורית, בחודש ארד סביבות חצי קילו פלוס מינוס וגם זה יהיה ירידה באחוזי שומן

• פותח/ת השרשור
הפחת את הקלוריות על גבי שבוע עד כניסה לתפריט דל פחמימה,
דרך אגב, מה זה מבחינתך "דל-פחמימה" ? ,בחיטוב רגיל אני על 120-150 גרם פחמימה כאשר מתוכם בערך 50 גרם פחמימות זה מירקות..., זה נקרא סטנדרטי או דל פחמימה ?

דרך אגב, מה זה מבחינתך "דל-פחמימה" ? ,בחיטוב רגיל אני על 120-150 גרם פחמימה כאשר מתוכם בערך 50 גרם פחמימות זה מירקות..., זה נקרא סטנדרטי או דל פחמימה ?
זה לא דל פחמימה. רד למתחת ל100 כולל ירקות

• פותח/ת השרשור
ד למתחת ל100 כולל ירקות
את התענוג הזה אשמור לי לשבוע לפני תאריך היעד.
בינתיים אשאר עם התפריט הנוכחי ואעשה העמסה אחת לשבוע.... אני מניח שאשמור על המשקל , מקסימום ארד כמה גרמים בשבוע, לא משמעותי (יכול רק לחטב טיפה יותר)
דרך אגב, אין חשיבות לאירובי אל מול כמות הפחמימה ? ,נניח מי שצורך 150 גרם פחמימה ביום ועושה 120 דקות אירובי בשבוע לעומת מי שצורך 100 גרם פחמימה ביום ולא עושה כלל אירובי , מי מבין השניים יהיה יותר במצב דל פחמימה ?

אירובי עוזר לדלל את מאגרי הגליקוגן, ובדל פתחמימה במילא המאגרים די מרוקנים. אין משמעות קריטית לכמה אירובי מול כמה פחמימה בדל פחמימה, כל עוד אתה לא מגזים בכמות האירובי השבועית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית