הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עובר מFBW לAB

ווילשר

משתמש מתחיל
124
15
נק' מוניטין:
18
124
15
בעיקרון הייתי מתאמן שנה וחצי בתכנית AB, לא הגעתי לתוצאות מרשימות בעיקר בגלל שלא היה לי זמן ליותר משתי אימונים בשבוע (צבא)

בכל אופן, עשיתי הפסקה של 4 חודשים בגלל טיול של אחרי צבא, וחזרתי להתאמן

אני אחרי שלושה שבועות של FBW (ארבע אימונים בשבוע), עשיתי ריסט לכל תרגיל ולאט לאט העלתי משקלים
עכשיו אני רוצה לחזור ל AB אבל לשפצר אותה.

בעיקרון אני מתכנן לחלק את זה כך:
A: חזה יד אחורית רגליים
B: יד קדמית גב כתפיים

כמה תרגילים/סטים כדאי לתת לשריר גדול וכמה לשריר קטן?
ולגבי רגליים, יש בכלל עוד תרגילים מומלצים חוץ מסקוואטים? אני יודע שיש מכונות, אבל השאלה אם זה לא בדיוק אותו דבר כמו לעשות סקוואט רק יותר ממוקד לשרירים ספיציפיים ברגליים?

אישית לא אוהב AB אבל נזרום.

קודם כל לשאלתך האחרונה על הסקוואט.
יותר ממוקד לשרירים ספציפיים ברגליים? סקוואט התרגיל הכי טוב לרגליים שאפשר להציע. יותר ממוקד? לעבוד על ראש ספציפי בארבע ראשי? מיותר לחלוטין.
למתאמנים מתחילים/בנוניים אין טעם לבודד ולהוסיף עוד לרגליים מלבד סקוואט ודדליפט. לא תמצא טובים מהם. תרגילים שמפעילים גיוס כ"כ גדול של יח' מוטוריות אין עוד בחדר כושר.

מבחינת החלוקה:
אולי היה תלוי בי, החלוקה האופטימלית (אם כבר לחלק) זה:
A חזה, כתפיים, יד אחורית.
B רגליים, גב.

B נראה לך קצר ותמים. אבל אל תשכח שרגליים כולל סקוואט ודדליפט (תרגילים שכוללים חלק גדול מאוד מכל הגוף), ונמצאים באותו יום עם גב עקב הדדליפט.

הבעיתיות בתוכנית שלך:
1. חזה (= באנצ פרס= כתפיים גם כן) ולמחרת כתפיים (=פרס= כתפיים). קצת עומס יתר על הכתפיים שעובדות בלאו הכי הרבה. לכן הייתי ממליץ לך בA גם חזה וגם כתפיים- באנצ + פרס ברוטציה/רוטציה של קל/כבד.
2. דדליפט (בA, רגליים) ולמחרת גב. הייתי ממליץ אימון רגליים כB, שיהיה לאחריו יום מנוחה.

יותר ממוקד לשרירים ספציפיים ברגליים? סקוואט התרגיל הכי טוב לרגליים שאפשר להציע. יותר ממוקד? לעבוד על ראש ספציפי בארבע ראשי? מיותר לחלוטין.
למתאמנים מתחילים/בנוניים אין טעם לבודד ולהוסיף עוד לרגליים מלבד סקוואט ודדליפט. לא תמצא טובים מהם. תרגילים שמפעילים גיוס כ"כ גדול של יח' מוטוריות אין עוד בחדר כושר.

מבחינת החלוקה:
B רגליים, גב.

B נראה לך קצר ותמים. אבל אל תשכח שרגליים כולל סקוואט ודדליפט (תרגילים שכוללים חלק גדול מאוד מכל הגוף), ונמצאים באותו יום עם גב עקב הדדליפט.

הבעיתיות בתוכנית שלך:
1. חזה (= באנצ פרס= כתפיים גם כן) ולמחרת כתפיים (=פרס= כתפיים). קצת עומס יתר על הכתפיים שעובדות בלאו הכי הרבה. לכן הייתי ממליץ לך בA גם חזה וגם כתפיים- באנצ + פרס ברוטציה/רוטציה של קל/כבד.
2. דדליפט (בA, רגליים) ולמחרת גב. הייתי ממליץ אימון רגליים כB, שיהיה לאחריו יום מנוחה.
איפה היד קדמית פה ?

• פותח/ת השרשור

מבחינת החלוקה:
B רגליים, גב.

הבעיתיות בתוכנית שלך:
אז ביום שאני עובד על רגליים זה סבבה לעשות רק סקוואטים? כמה סטים מומלץ לעשות אם כך?

וזה לא מעמיס על הגוף לעשות דדליפט וסקוואט באותו אימון?

אז ביום שאני עובד על רגליים זה סבבה לעשות רק סקוואטים? כמה סטים מומלץ לעשות אם כך?

וזה לא מעמיס על הגוף לעשות דדליפט וסקוואט באותו אימון?
רק סקוואט ודדליפט.
סקוואט הייתי ממליץ ל3X5, ודדליפט גם 5 חזרות, כ2 סטים.
ולא מעמיס מידי, זה לגיטימי לגמרי. שים לב שאתה מתחמם טוב, עם טכניקה נכונה- והכל בסדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית