עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה בחיטוב או במסה?
אם במסה זה לא משנה מאיפה הקלוריות יגיעו אם הגעת לכמות החלבון היומית (2 גרם קילו) וכמות השומן היומית (1 גרם לקילו)
ככה שאתה יכול להשלים את הקלוריות מכל מקור שבאלך
אבל אם לא הגעת לאחד מהכמויות היומיות בחלבון או שומן עדיף להשלים מהם מאשר מפחמימה
אני בחיטוב מה בקשר לזה?
אפשר וכדאי להשלים גם מפחמימה (בנוסף חלבון ושומן)עדיף תשלים משומן וחלבון לדעתי אבל חכה לעוד תגובות של אנשים טיפה יותר מנוסים בחיטוב ממני
אפשר וכדאי להשלים גם מפחמימה (בנוסף חלבון ושומן)
גם ככה יש גרעון ומאגרי הגליקוגן מדללים, לא יהיה ריבאונד כלשהו
כמה כבר אתה ממלא? שרפת באימון 200 קלוריות, ונניח, במקרה הקיצון, שהחזרת את כל הקלוריות מ-50 גרם פחמימה. זה מאוד שולי. המאגרים לא מתמלאים בין רגע, ובטח שלא מכמות כה קטנה (30-50 גרם). הרי מה שבאמת משיב את המאגרים למילוי, וגם הוא זמני, היא רק העמסת פחמימות מספקת. מלבד כך, ככל והחיטוב מתמשך, ולאו דווקא כשהגרעון גדול או שכמות הפחמימה נמוכה, המאגרים ממשיכים להידלל מעט יותר ויותר. זה רק מצדיק את העובדה, שככל והחיטוב יתקדם, יהיה דווקא כדאי להשיב את הקלוריות הנשרפות מאימון מפחמימה.חשבתי בהתחלה על האופציה שהצעת של להשלים מפחמימה בנוסף לחלבון ושומן
אבל אז עברה בי המחשבה שאנחנו מחפשעם שמאגרי הגליקוגן ישארו ריקים ולא יתמלאו כדי שהגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה ובגלל זה פסלתי את האופציה
מילוי מסויים חלקי של מאגרי הגליקוגן לא יעכב את החיטוב? כי אם הוא עושה נגיד 3 פעמים בשבוע אירובי וכל פעם יאכל פחמימה אחרי אז יהיה מילוי מסויים של המאגרים ואז הגוף יחזור לנצל גליקוגן במקום שומן ביום שאחרי אז זה לא יכול ליצור עיכוב מסויים של החיטוב בגלל מילוי לא רצוי כל פעם של המאגרים?
כמה כבר אתה ממלא? שרפת באימון 200 קלוריות, ונניח, במקרה הקיצון, שהחזרת את כל הקלוריות מ-50 גרם פחמימה. זה מאוד שולי. המאגרים לא מתמלאים בין רגע, ובטח שלא מכמות כה קטנה (30-50 גרם). הרי מה שבאמת משיב את המאגרים למילוי, וגם הוא זמני, היא רק העמסת פחמימות מספקת. מלבד כך, ככל והחיטוב מתמשך, ולאו דווקא כשהגרעון גדול או שכמות הפחמימה נמוכה, המאגרים ממשיכים להידלל מעט יותר ויותר. זה רק מצדיק את העובדה, שככל והחיטוב יתקדם, יהיה דווקא כדאי להשיב את הקלוריות הנשרפות מאימון מפחמימה.
אני אוהב להשלים את הקלוריות מחלבון ופחמימה בשייק. נכון, זה לא חובה כלל אין לזה משמעות פרט להשלמת קלוריות. אך כך נוח ויעיל עבורי. זה מעולם לא פגע בתוצאות החיטובים שביצעתי (לא בין חיטוב טבעי או על סייקל)
מה הכוונה בלהשלים.?אפשר וכדאי להשלים גם מפחמימה (בנוסף חלבון ושומן)
גם ככה יש גרעון ומאגרי הגליקוגן מדללים, לא יהיה ריבאונד כלשהו
מאיזו כמות חלבון זה "ישרף". זה נטו עוד קצת גליקוגן שיוצא מהשרירים וחומצות שומן. אפשר להוסיף חלבון בכמות היחסית שנשרפה כפול הכמות הקבועה לכל קילו מ"ג.מה הכוונה בלהשלים.?
נגיד אני אמור לאכול 130 גרם חלבון ביום. והגעתי לזה בלי האירובי.
ובאירובי שרפתי 500 קלוריות. איך אני יודע כמה גרם נשרף מכמות החלבון?
אני מתאר לעצמך שמחלקים את זה ב3 ואז יוצא שחסר לי 166 קלוריות של חלבון כלומר 40 גרם חלבון שאני אמור להשלים?
אפשר להוסיף חלבון בכמות היחסית שנשרפה כפול הכמות הקבועה לכל קילו מ"ג.
כדי לענות תצטרך לומר על כמה גרם פחמימה לכל קילו מ"ג ועל כמה שומן לכל קילו מ"ג אתה נמצאאם שרפתי בריצה 500 קלוריות במשקל 68 ואני אמור לאכול 2 גרם חלבון על כל קילו מהגוף
כמה גרם חלבון אני צריך?
למה זה משנה?כדי לענות תצטרך לומר על כמה גרם פחמימה לכל קילו מ"ג ועל כמה שומן לכל קילו מ"ג אתה נמצא
הרעיון הוא להשלים את כמות הקלוריות שנשרפה באימון, לפי אותו היחס של כלל אבות המזון בתפריט.למה זה משנה?
נניח 2.5 גרם פחמימה והשאר יגיעו מהשומנים
אני סופר רק חלבונים אז קשה לי להגיד לך כמה.
לא יותר פשוט להכניס את הקלוריות של האירובי לחישוב השבועי ואז להוסיף כמות קבועה של קלוריות פר יום?הרעיון הוא להשלים את כמות הקלוריות שנשרפה באימון, לפי אותו היחס של כלל אבות המזון בתפריט.
אם אתה אוכל 2 גרם חלבון לכל קילו מ"ג, 1 גרם שומן ו-1 גרם פחמימה ושוקל -X משקל גוף, אתה תדע כמה קלוריות מכל אב מזון לאכול בהתאם לכמות הקלוריות ששרפת.
כן, אפשרי. אני עונה ספציפית לשאלה על החזרת הקלוריות באותו היום, כפי שפותח האשכול שאללא יותר פשוט להכניס את הקלוריות של האירובי לחישוב השבועי ואז להוסיף כמות קבועה של קלוריות פר יום?