הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ריי וויליאמס שיא עולם בסקוואט ללא רצועות (IPF)

יש לו סקוואט מושלם לדעתי, העומק והסכרון בין השרירים בכל הגוף זה אחד שלא ויתר על טכניקה בשביל משקלי עבודה ועדיין שיאן עולם.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט צריך להיות מאוד מדויק,
כל טעות קטנה בטכניקה (קריסה הכי קטנה, אם זה מהברכיים או מהחזה) ואתה מאבד כוח.

לא חושב שספציפית אצלו הסקוואט מושלם. בכל הנוגע לטכניקה דווקא יותר מרשים אותי שחיפים שלא נהנים מערימות שומן שעוזרות בבאונס.

מבלי להכנס שחיפים נגד שמנים, אני מאוד נהנה לראות סקוואט כבד, אבל מבחינת טכניקה לא יודע אם ריי וויליאמס הוא ה"רול מודל". תעקבו אחרי האימונים שלו, זה לא תמיד נראה כזה יפה וחלק.

בלי קשר, משקל פסיכי ואכן נראה קל, מרשים כמה זה קרוב לסקוואט עם רצועות בלי בדיקות. (לא אמרתי טבעי, אמרתי בדיקות)

בסקוואט צריך להיות מאוד מדויק,
כל טעות קטנה בטכניקה (קריסה הכי קטנה, אם זה מהברכיים או מהחזה) ואתה מאבד כוח.

מצחיק שאתה אומר את זה...

טוב לא מצליח להעלות את הסרטון של נועם עושה סקוואט עם ברכיים שעוד שניה נוגעות אחת בשניה.
אני לא בא להטריל, רק בתור מאמן שלה שכותב כזה דבר התוצאות בשטח שונות

https://www.facebook.com/782708645190138/videos/900897016704633/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מצחיק שאתה אומר את זה...

טוב לא מצליח להעלות את הסרטון של נועם עושה סקוואט עם ברכיים שעוד שניה נוגעות אחת בשניה.
אני לא בא להטריל, רק בתור מאמן שלה שכותב כזה דבר התוצאות בשטח שונות

https://www.facebook.com/782708645190138/videos/900897016704633/

שני הדברים שונים.
דווקא ממך לא ציפיתי כWL, שלא חסרים מרימים בתחומך שבסקוואט קורסים עם הברכיים בכוונת תחילה.
לעומת הבעיות שהזכרתי - קריסה עם החזה וקריסה בתחתית עם הברכיים קדימה, שבשני המצבים האלה חד וחלק אתה מאבד משקל מהמוט.
אני לא יודע כמה ניסיון יש לך עם מתאמנים, אבל לי יש גם ברמות הנמוכות וגם ברמות הגבוהות, ולא תמיד ברכיים פנימה = ירידה מהמשקל על המוט.

שני הדברים שונים.
דווקא ממך לא ציפיתי כWL, שלא חסרים מרימים בתחומך שבסקוואט קורסים עם הברכיים בכוונת תחילה.
לעומת הבעיות שהזכרתי - קריסה עם החזה וקריסה בתחתית עם הברכיים קדימה, שבשני המצבים האלה חד וחלק אתה מאבד משקל מהמוט.
אני לא יודע כמה ניסיון יש לך עם מתאמנים, אבל לי יש גם ברמות הנמוכות וגם ברמות הגבוהות, ולא תמיד ברכיים פנימה = ירידה מהמשקל על המוט.

יש לי מספיק נסיון עם מתאמנים אמנם מודה שפווארליפטינג נטו לא לימדתי חוץ מקצת עזרה בסדנאות של הנחש ואופק.
חוצמזה שאני לא טענתי שקריסת ברכיים מביאה לאיבוד כוח אלא אתה, בגלל זה שאלתי.
ולא ידעתי שאתה אומר ׳קריסה׳ אתה מתכוון לקריסה קדימה (שאין לי מושג מה זה כל כל) הקריסה שאני מכיר היא פנימה וגם מרימי משקולות אפשר לבקר, אני לדוגמא בחיים לא הייתי מרשה לעצמי או למתאמנים שלי לקום מקלין כמו אנטולי (הנציג שלנו באולימפיאדה כנראה) אבל מה לעשות הוא מרשה לעצמו ואחרי שנים של נסיון כנראה שהוא יודע על עצמו מה הוא עושה.

• פותח/ת השרשור
יש לי מספיק נסיון עם מתאמנים אמנם מודה שפווארליפטינג נטו לא לימדתי חוץ מקצת עזרה בסדנאות של הנחש ואופק.
חוצמזה שאני לא טענתי שקריסת ברכיים מביאה לאיבוד כוח אלא אתה, בגלל זה שאלתי.
ולא ידעתי שאתה אומר ׳קריסה׳ אתה מתכוון לקריסה קדימה (שאין לי מושג מה זה כל כל) הקריסה שאני מכיר היא פנימה וגם מרימי משקולות אפשר לבקר, אני לדוגמא בחיים לא הייתי מרשה לעצמי או למתאמנים שלי לקום מקלין כמו אנטולי (הנציג שלנו באולימפיאדה כנראה) אבל מה לעשות הוא מרשה לעצמו ואחרי שנים של נסיון כנראה שהוא יודע על עצמו מה הוא עושה.
אם כך כנראה שלא הבנו אחד את השני נכון.

לגבי קריסה קדימה לעומת קריסה פנימה: כאשר קורסים קדימה המוט עף קדימה ובמקום לנוע בקו ישר מעל אמצע כף הרגל, הוא עולה באלכסון ויותר לכיוון קצות האצבעות ואף יותר קדימה.

אם כך כנראה שלא הבנו אחד את השני נכון.

לגבי קריסה קדימה לעומת קריסה פנימה: כאשר קורסים קדימה המוט עף קדימה ובמקום לנוע בקו ישר מעל אמצע כף הרגל, הוא עולה באלכסון ויותר לכיוון קצות האצבעות ואף יותר קדימה.

אני יודע מה זה קריסה קדימה עם הגב(ואז קורה מה שכתבת) , אבל עם הברכיים אני לא כל כל יודע תוכל להביא לי סרטון לדוגמא שאבין?

• פותח/ת השרשור
אני יודע מה זה קריסה קדימה עם הגב(ואז קורה מה שכתבת) , אבל עם הברכיים אני לא כל כל יודע תוכל להביא לי סרטון לדוגמא שאבין?
העניין די פשוט,
יש ליפטרים שבכוח לא לוותר על ברכיים החוצה - יוריד להם משקל מהמוט.
אצלי זה לא ככה, אצל ריי וויליאמס זה לא ככה,
אבל אצל יניב, מתאמן שלי שהעלאתי סרטון שלו בSS עם 180 סקוואט והיה שם דיון ארוך לגבי עניין הברכיים,
ברכיים החוצה בכוח גרמו לו להאט, אותו דבר אצל נועם, וWLים רבים. אני לא זוכר את השם של הWL הסיני הזה, אבל לפני 7 שנים בערך היה דיון בפורום עליו ועל הברכיים שקורסות פנימה, והציגו טיעון שגם בחימום (משקלים נמוכים) הוא נתן לברכיים להיכנס. האם זה לא בסדר? גורם לפציעות? שנינו יודעים שבהשוואה לכדורגל וכדורסל (שכל הורה שולח את הילד שלו מגיל צעיר) הספורט שלי ושלך נמצא בתחתית הטבלה. גם בטכניקה "שלא נראית בריאה".

העניין די פשוט,
יש ליפטרים שבכוח לא לוותר על ברכיים החוצה - יוריד להם משקל מהמוט.
אצלי זה לא ככה, אצל ריי וויליאמס זה לא ככה,
אבל אצל יניב, מתאמן שלי שהעלאתי סרטון שלו בSS עם 180 סקוואט והיה שם דיון ארוך לגבי עניין הברכיים,
ברכיים החוצה בכוח גרמו לו להאט, אותו דבר אצל נועם, וWLים רבים. אני לא זוכר את השם של הWL הסיני הזה, אבל לפני 7 שנים בערך היה דיון בפורום עליו ועל הברכיים שקורסות פנימה, והציגו טיעון שגם בחימום (משקלים נמוכים) הוא נתן לברכיים להיכנס. האם זה לא בסדר? גורם לפציעות? שנינו יודעים שבהשוואה לכדורגל וכדורסל (שכל הורה שולח את הילד שלו מגיל צעיר) הספורט שלי ושלך נמצא בתחתית הטבלה. גם בטכניקה "שלא נראית בריאה".

אבל אתה סותר את עצמך למעלה כתבת משהו אחר...
כתבת שכל סטיה קטנה בטכניקה תוריד משקל מהמוט , לא דיברתי על בריאות עכשיו אבל כאשר הברכיים קורסות כנראה שאתה מפעיל פחות מסת שריר מהמקרבים.
זה לא כל כך רלוונטי בתנועות מהירות כמו קלין וסנאץ או כאלו שיודעים לקום מהר מהבור (וויטליפטינג) וגם ככה לא משתמשים כל כך במקרבים
לעומת זאת בrm1 איטי זה אולי בעייתי במיוחד בפווארליפטינג , אולי לא יודע...

• פותח/ת השרשור
אבל אתה סותר את עצמך למעלה כתבת משהו אחר...
כתבת שכל סטיה קטנה בטכניקה תוריד משקל מהמוט , לא דיברתי על בריאות עכשיו אבל כאשר הברכיים קורסות כנראה שאתה מפעיל פחות מסת שריר מהמקרבים.
זה לא כל כך רלוונטי בתנועות מהירות כמו קלין וסנאץ או כאלו שיודעים לקום מהר מהבור (וויטליפטינג) וגם ככה לא משתמשים כל כך במקרבים
לעומת זאת בrm1 איטי זה אולי בעייתי במיוחד בפווארליפטינג , אולי לא יודע...
נכון, כתבתי שכל סטייה מהטכניקה תוריד משקל, אבל מה עם הברכיים פנימה זה חלק מהטכניקה כמו אותו WL סיני? או פשוט ככה הוא ירים יותר?
לעומת מוט שלא נע בקו ישר שמוריד משקל מהמוט, על זה אין ויכוח.

אבל מה עם הברכיים פנימה זה חלק מהטכניקה כמו אותו WL סיני? או פשוט ככה הוא ירים יותר?
באמת שקטונתי, אבל מתי מחליטים שבירכיים פנימה זה חלק מהטכניקה ומתי זו טעות טכנית שלא רצוי להשלים איתה?

• פותח/ת השרשור
באמת שקטונתי, אבל מתי מחליטים שבירכיים פנימה זה חלק מהטכניקה ומתי זו טעות טכנית שלא רצוי להשלים איתה?
לא באימון אחד, לא בשניים ולא בעשרה.
יניב הוא דוגמה טובה שהגיע אחרי 10 חודשים ל180 סקוואט, עליו יכולתי לראות שב120 בכוח להוציא את הברכיים בעלייה (ממש מהרגע שהמוט מתחיל עלייה ראשונית) היה מאט אותו.

כשלא בא לך לתקן בעיה בטכניקה, אתה מגדיר אותה כחלק מהטכניקה.

מתי מחליטים שבירכיים פנימה זה חלק מהטכניקה
אף פעם... אין שום סיבה ליזום דיספרופורציה ושימוש לא נכון בשרירים שגורמים לאבדקציה בירך

אין אף סיבה שבעולם לעבוד בצורה שכזו , יש תקלה מתקנים לא "זורמים" ורק מחמירים את המצב.

לא מבין את השטות שנכנס לכאן בשנתיים +- האחרונות של עידוד גב עגול , ברכיים קורסות ומה לא תוך כדי תירוץ של "ככה אני הכי חזק" , אז לא אתה לא הכי חזק ככה , לכולם הטכניקה בהתחלה קשה אבל עובדים נכון ולאט לאט זה מתאזן.

לא מצליח להבין את זה בכלל , אתם פאקינג בני 20 כמה זמן תמשיכו ככה? לעבוד בטכניקה גרועה לאורך זמן לא יתן כלום .
יש לי חדשות בשבילכם , יש חיים גם מעל גיל 30,

אין אף סיבה שבעולם לעבוד בצורה שכזו , יש תקלה מתקנים לא "זורמים" ורק מחמירים את המצב.

לא מבין את השטות שנכנס לכאן בשנתיים +- האחרונות של עידוד גב עגול , ברכיים קורסות ומה לא תוך כדי תירוץ של "ככה אני הכי חזק" , אז לא אתה לא הכי חזק ככה , לכולם הטכניקה בהתחלה קשה אבל עובדים נכון ולאט לאט זה מתאזן.

לא מצליח להבין את זה בכלל , אתם פאקינג בני 20 כמה זמן תמשיכו ככה? לעבוד בטכניקה גרועה לאורך זמן לא יתן כלום .
יש לי חדשות בשבילכם , יש חיים גם מעל גיל 30,
במילא כולנו בכיסאות גלגלים אחרי גיל 30 בגלל הדדליפט... מי שחכם קונה מניות ביד שרה

במילא כולנו בכיסאות גלגלים אחרי גיל 30 בגלל הדדליפט... מי שחכם קונה מניות ביד שרה
בנימה רצינית זו, אנשים בטוחים שהם המציאו שיטה חדשה למשוך בגב עגול ולתת סקואט עם ברכיים קורסות בלי מחשבה על המשך הדרך.
לא מבין את זה באמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית