עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא ניסיתי טקסס. קח בחשבון שמשך האימונים בטקסס ארוך. אימוני נפח יכולים לקחת שעתיים.
מבחינתי זה הוריד אותה מהפרק.
בספר של ריפטו יש כמה עשרות עמודים לגבי וריאציות של הטקסס
אימון 1 ווליום – 5 סטים 5 חזרות עם אותו משקל
אימון 2 התאוששות – 3סטים 3 חזרות עם אותו משקל
אימון 3 עצימות– סט אחד של 1-3 חזרות כבדות.
אכן נראה ארוך מאוד אבל האימון השני נראה קצר מאוד (אין ממש צורך במנוחה של יותר מדקה-דקה וחצי כשעושים 3 חזרות עם 80 אחוז משקל), האימון השלישי יהיה סביר, צריך חימום ראוי לפני סט כבד אבל מדובר בסט אחד ולכן גם פה אני לא רואה אימון ארוך במיוחד.אימון a. הוא אימון ארוך מאוד
אימון A (סטים של 5X5) זה אימון נפחלא הבנתי איפה רואים נפח?
כמה שאלות לגבי טקסס (היות ואני שוקל לעשות אותה בספטמבר הקרוב):אפשר לפצל את הנפח לעליון תחתון אם יש בעיה עם אימונים ארוכים.
מבחינתי טקסס זו התוכנית הכי טובה שקיימת ומי שיש לו ידע בתכנון אימונים גם יודע להתאים אותה טוב לאורח חיים שלו ולאילוצים שלו, מה שפחות אפשר לעשות עם הלינארית.
לא. ביום נפח לא עושים נפח דדליפט ובכללי בטקסס עושים סט אחד של דדליפט ביום עצימות וזהו. אחרי סקוואט ובנץ' אפשר לעשות חתירה או מתח ל 5x5A
סקוואט 5X5
לחיצת חזה 5X5
דדליפט 5X5
תרגיל עזר או שניים
כן, אני בדיוק עובר על האקסל ורואה שהתכנית שפורסמה כאן למעלה היא לא נכונה.לא. ביום נפח לא עושים נפח דדליפט ובכללי בטקסס עושים סט אחד של דדליפט ביום עצימות וזהו. אחרי סקוואט ובנץ' אפשר לעשות חתירה או מתח ל 5x5
אין צורך גם מתח וגם בנט אובר.אז ביום של נפח האימון ייראה ככה:
סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
מתח 5X5
בנט אובר 5X5 (לא פנדליי אלא בנט אובר רגיל, לא עדיף לעשות 3X8 ?)
קראתי את המאמר של רן כהן והוא ממליץ על בנט אובר באימון A ובאימון התאוששות צ'ין אפס ....אין צורך גם מתח וגם בנט אובר
לא הייתי עושה ידיים ביום נפח, הוא יהיה מספיק קשה וארוך גם בלי זה. אם אתה ממש רוצה אפשר להכניס ידיים בסוף אימון עצימות.חוץ מזה סבבה.קראתי את המאמר של רן כהן והוא ממליץ על בנט אובר באימון A ובאימון התאוששות צ'ין אפס ....
איך התכנית המצורפת נראה לך ?
שיכנעתם אותי עם הקטע של הנפח. כרגע בחרתי בלינארית.לא הייתי עושה ידיים ביום נפח, הוא יהיה מספיק קשה וארוך גם בלי זה. אם אתה ממש רוצה אפשר להכניס ידיים בסוף אימון עצימות.חוץ מזה סבבה.
לדדליפט מספיק אימון בשבוע כדי להתקדם בו (לפחות בהתחלה ) והפרס הוא תרגיל עזר לבנץ' שלתוכנית כזאת זה אמור להספיק (שוב , לפחות בהתחלה)מדוע הדגש עובר לחזה שמקבל 2 אימונים בשבוע והאובראד פרס והדדליפט מקבלים רק אימון אחד?
מי אמר שמעלים ב5 קילו? אתה יכול לעלות לאט יותר (למשל ב2.5, או אם אתה רוצה פחות אז פחות) .2.בתכנית רשום שבאימון העצים ,במתח, לחיצת חזה ,והסקוואט מעלים 5 קילו ויורדים ל3 חזרות.
האם זה לא הרבה מדי?
כאילו אני יכול להבין למה בסקוואט מעלים , כי יש שם הרבה מפרקים שמעורבים, אבל במתח (שמחליף את החתירה) ובבנץ פרס אני לא מבין איך אפשר לעלות כל כך הרבה במשקל בוואת אחת?
כמה שאתה רוצה. אני אישית עושה את התוכנית ומעלה 2.5 בפרס ו5 בדדליפט כל שבוע.3.בכמה משקל אני אמור לעלות את המשקל של הפרס והדדליפט באימון B של שבוע לאחר מכן?
איך מגיעים לחלק השני של המאמר?Medcow הליניארית של ביל סטאר עדיפה לדעתי
טקסס מתקדמת יותר ותהיה טובה לאחר מיצוי מדקאו
למאמר שלי על הליניארית Medcow
לדדליפט מספיק אימון בשבוע כדי להתקדם בו (לפחות בהתחלה ) והפרס הוא תרגיל עזר לבנץ' שלתוכנית כזאת זה אמור להספיק (שוב , לפחות בהתחלה)
מי אמר שמעלים ב5 קילו? אתה יכול לעלות לאט יותר (למשל ב2.5, או אם אתה רוצה פחות אז פחות) .
אגב למה אתה מחליף את הBOR במתח?
כמה שאתה רוצה. אני אישית עושה את התוכנית ומעלה 2.5 בפרס ו5 בדדליפט כל שבוע.
ב SS הדדליפט הוא לא 3X5 אלי 1X5, ומבוצע 3 פעמים בשבועיים. כאן יש לך סט אחד מקסימלי בשבוע אבל שאר הסטים הם לא בדיוק חימום, לפחות לא הסט הלפני אחרון, זה סט עבודה אבל קל יותר מהסט האחרון.כי לרדת מ3X5 אקרוס לפירמידה של סט אחד לא אמור לחזק לי את הפרס או את הדדליפט. אתם לא מסכימים?
מומלץ לעשות ריסט של 4 שבועות. לדעתי תוסיף 2.5 קילו לכל הרמה.2.אם עד עכשיו בשלבים האחרונים של SS העלתי 2.5 בסקוואט ובדדליפט כל אימון, בפרס לחיצת חזה ומתח העלתי 1.25 קילו.
בכמה אתם ממליצים לי לעלות בהתחלה בתכנית בתרגילים?
כן הסט חימום האחרון באמת יחסית כבד בדדליפט ובפרס למה שאמורים לעשות בSS( אני עושה רק 2-3 חזרות עם המשקל המדובר בחימום האחרון)ב SS הדדליפט הוא לא 3X5 אלי 1X5, ומבוצע 3 פעמים בשבועיים. כאן יש לך סט אחד מקסימלי בשבוע אבל שאר הסטים הם לא בדיוק חימום, לפחות לא הסט הלפני אחרון, זה סט עבודה אבל קל יותר מהסט האחרון.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, נישמע פשוט לא הגיוני שמ1.25 קילו שאני מעלה בפרס אני פתאום יעבור ל2.5 וזה עוד בלי תרגילי עזר.מומלץ לעשות ריסט של 4 שבועות. לדעתי תוסיף 2.5 קילו לכל הרמה.
התכנון שלי לעשות טקסס לחודשיים , בתקופת זמן כזאת אקפיץ את המשקלים בצורה הלא הייתי עושה ידיים ביום נפח, הוא יהיה מספיק קשה וארוך גם בלי זה. אם אתה ממש רוצה אפשר להכניס ידיים בסוף אימון עצימות.חוץ מזה סבבה.
Medcow הליניארית של ביל סטאר עדיפה לדעתי
טקסס מתקדמת יותר ותהיה טובה לאחר מיצוי מדקאו