עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן הסט חימום האחרון באמת יחסית כבד בדדליפט ובפרס למה שאמורים לעשות בSS( אני עושה רק 2-3 חזרות עם המשקל המדובר בחימום האחרון)
אבל עדיין, ירידה של הדדליפט משלוש פעמים בשבועיים לפעמיים בשבועיים לפי ההגיון אמור להחליש/לעצור לי את ההתקדמות בדדליפט/פרס ובוודאי שלא יחזק לי אותו עם כל הכבוד לסט חימום האחרון העצים.
לפי ההגיון זה ניראה כמו תכנית שתחזק לי את הלחיצת חזה/מתח ותתקע לי במקום את הדדליפט/פרס.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, נישמע פשוט לא הגיוני שמ1.25 קילו שאני מעלה בפרס אני פתאום יעבור ל2.5 וזה עוד בלי תרגילי עזר.
אולי לעלות את הלחיצת חזה והמתח ב2.5 בזמן שאני יורד מ5 ל3 חזרות נישמע קצת יותר הגיוני. להמשיך לעלות את הדדליפט ב2.5 גם נישמע הגיוני אבל לעלות את הפרס ב2.5 נישמע הזוי. אבל מבחן התוצאה הוא מה שקובע,ננסה מה יש להפסיד?
אצלי הסקוואט כבר תקוע, הדדליפט עדיין מתקדם אז זה עדיין גבולי.כל הרעיון במעבר לתוכנית שבועית זה כי אתה לא יכול להמשיך להתקדם מאימון לאימון. כלומר בתדירות כזאת גבוהה.
זה למה הסקוואט מתחיל להתקדם הרבה יותר לאט כמו גם הבנץ, זה שאתה עושה דדליפט פעמיים בשבוע ולא 3 לא אומר שתעצור או תחלש. אתה אמור להמשיך להתקדם משבוע לשבוע. אם אתה עדיין יכול להתקדם עדיין בסקוואט ובדדליפט במתכונת SS תמשיך בהם ב SS ובלחיצות תעבור ל טקסס לינארית.
מסכים שזו אחת היתרונות הגדולים של הטקסס,אבל מנגד יש חסרונות גם .1. פרס רק פעם בשבוע, בניגוד לטקסס ששם זה פעם ב 4-5 ימים
לגבי 3 ממש לא מכיוון שזה פירמידה. אל תשכח שהיית פעם עושה 3 סטים כבדים של אקרוס,ואתה עובר רק לסט כבד אחד,אז זו ממש לא בעיה.2. יותר קשה להתקדם בפרס כי לעשות חמישייה עם 90% משקל ואחריו לבצע את הסט הכבד (נסיון לשבור שיא) נראה לי קצת בעייתי, לעשות 1X5 או 1X3 יקדם אותי במשקל יותר .
3. לשבור שיא בבנץ' (באימון של יום חמישי ) יומיים אחרי פרס כבד יכול להיות גבולי מבחינת התאוששות לא ?
אני לא מגיע אחרי SS אלא אחרי AB שהתבצעה 4 פעמים בשבוע, אימון ראשון בשבוע לעצימות ושני לנפחלגבי 3 ממש לא מכיוון שזה פירמידה. אל תשכח שהיית פעם עושה 3 סטים כבדים של אקרוס,ואתה עובר רק לסט כבד אחד,אז זו ממש לא בעיה
לא אמרתי בלי חימום אבל אם אני עושה 1X5 או 1X3 עם כמה סטים חימום אגיע לסט הכבד עם יותר כוח מאשר אם אעשה חמישייה עם 90% משקל לפני הסט הכבד (זה גם נשמע יותר הגיוני) , כיום בבנץ' ובפרס אני עושה 3-4 סטים חימום לפני הסט הכבד ומגיע מוכן.לגבי 2 , אני לא בטוח לגבי זה, ויתקנו אותי אם אני טועה, אבל חושב שאתה צריך להתחמם ל3 סטים כמו ב5X5 או 4X4
גם שאתה עושה 1X3 או 1X5. פשוט לא נראה לי הגיוני להכנס לסט כבד בלי שעשית חימום בכלל.
לא לפי משקלי עבודה, אלא כמה נפח עבודה הוא צריך בשביל להתקדם וכמה מהר הוא מתאושש מהאימונים. למתאמן מתחיל מספיק 3x5 בשביל שהגוף יגיב והוא יתחזק, ומספיק לו יומיים-שלושה אחרי אימון כזה השביל להתאושש ולהיות חזק יותר. כשמתאמן כבר לא יכול להתקדם ככה הוא כבר לא מתאמן מתחיל.לגבי הסקר למעלה, מהי ההגדרה של "מתאמן בינוני" ? ,זה נמדד לפי משקלי עבודה ?, אם כן אז מה הקריטריון של מתאמן בינוני והשלב שמעל ?
אז בעצם מי שמתאמן כבר כמה שנים בשביל להתקדם יצטרך יותר , יותר מנוחה ופחות עצימות ?א לפי משקלי עבודה, אלא כמה נפח עבודה הוא צריך בשביל להתקדם וכמה מהר הוא מתאושש מהאימונים. למתאמן מתחיל מספיק 3x5 בשביל שהגוף יגיב והוא יתחזק, ומספיק לו יומיים-שלושה אחרי אימון כזה השביל להתאושש ולהיות חזק יותר. כשמתאמן כבר לא יכול להתקדם ככה הוא כבר לא מתאמן מתחיל.
קודם כל כמה זמן אדם מתאמן זה לא ממש מדד, אפשר גם אחרי שנים בחדר כושר להיות מתאמן מתחיל.אז בעצם מי שמתאמן כבר כמה שנים בשביל להתקדם יצטרך יותר , יותר מנוחה ופחות עצימות ?