הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ היקף יד

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
לפני אימונים התחלתי ב-33.5. זה היה באוקטובר.
היום 10 חודשים אחרי אני 36.

עליתי ל35.1 לאחר כ-3 חודשים ואז נתקעתי עם זה עד יוני.
ביולי עליתי ל36 בגלל קראטין כנראה.

במהלך הזמן ניסיתי תרגילים מורכבים וזה לא עבד. בחודש וחצי מסוים עשיתי תוכנית עם יום רק לידיים וזה עבד ועלה בהיקף של ס"מ ואז שוב נתקעתי.
אחר כך לקחתי חודש קראטין עם תוכנית אחרת וזה שוב עבד.

הבעיה- אני 1.87. הידיים שלי ארוכות ונראות נורא רזות. העליה הזו סבירה ב-10 חודשים או שזה מעט מדיי?

צריך לדעת מה המכלול השלם לפני שמבררים למה הידיים לא מספיק גדולות.
קודם כל יש עניין של גנטיקה, לא לכולם היד הופכת לגדולה ברגע שמתחילים להתאמן.
שנית, ידיים גדולות תקבל אם תשלב לחיצות+חתירות+צ'ין אפס כבדים ותתקדם בהם. לתת יום שלם לידיים זאת בדיחה מארץ הבדיחות.

יש בנעוצים מאמר שמסביר איך לגרום לידיים לגדול..
מה משקלי העבודה בתרגילי הבסיס?

• פותח/ת השרשור
צריך לדעת מה המכלול השלם לפני שמבררים למה הידיים לא מספיק גדולות.
קודם כל יש עניין של גנטיקה, לא לכולם היד הופכת לגדולה ברגע שמתחילים להתאמן.
שנית, ידיים גדולות תקבל אם תשלב לחיצות+חתירות+צ'ין אפס כבדים ותתקדם בהם. לתת יום שלם לידיים זאת בדיחה מארץ הבדיחות.

יש בנעוצים מאמר שמסביר איך לגרום לידיים לגדול..
מה משקלי העבודה בתרגילי הבסיס?

הרבה פה ראיתי בתגובות אחרות אומרים שזה בדיחה אבל תכלס בחודש שכן עשיתי ככה זה עבד. אגב הרבה מסביבי בחד"כ עושים את זה. או משלבים עם עוד תרגיל אחד ואצלם יש תוצאות יפות.
אגב אמרת שלא כולם גודל ברגע שמתחילים. מצד שני תמיד אומרים שבשלבים מתקדמים קשה לגדול. זה לא סותר? ו10 חודשים זה מתחיל?

ובתרגילי בסיס בנץ' פרס זה 80
סקווט 90-100

יש לך חשיבה מוטעית כמעט בכל מה שכתבת כאן, אני אכתוב לך את דעתי פעם אחת בלבד ותבחר לאן לקחת את זה.

הרבה מסביבי בחד"כ עושים את זה
הרבה בחד"כ גם מתאמנים כמו ליצנים אבל עדיין יכולים לגדול יפה יותר בגלל גנטיקה טובה\חומרים. זה לא אומר שמה שעובד לאחרים יעבוד גם לך.

או משלבים עם עוד תרגיל אחד ואצלם יש תוצאות יפות.
יש הבדל בין לשלב עוד תרגיל לבין לתת יום שלם לידיים. אין בעיה עם להוסיף תרגיל עזר של כפיפות מרפק.

אגב אמרת שלא כולם גודל ברגע שמתחילים. מצד שני תמיד אומרים שבשלבים מתקדמים קשה לגדול. זה לא סותר?
אתה מעוות את מה שכתבתי. לא דיברתי על גדילה במסת השריר הכללית בגוף אלא התכוונתי לידיים שכן זה הנושא של הפוסט שלך, לכן אין כאן סתירה.
לא לכולם היד הופכת לגדולה ברגע שמתחילים להתאמן.

ו10 חודשים זה מתחיל?
אני מכיר אנשים שמתאמנים בחדר כושר גם 6 שנים והם עדיין מתאמנים מתחילים.
גם אני התאמנתי בחדר כושר מגיל 16 ורק לפני שנתיים התחלתי למצות את הפוטנציאל שלי כמתאמן מתחיל.

מתאמן מתחיל זה לא מושג של זמן אלא של יכולת התאוששות והתקדמות במשקלי העבודה.

בגדול כל חמישה קילו במשקל גוף יהיו שווים ל 2.5 סנטימטר בהיקף.
כמה היה שינוי במשקל גוף?

בטח t-nation

אם אני זוכר נכון זה 1 אינטש
יכול להיות.
מה שכן אני רק יורד בהיקף ידיים ככל שמשקלי העבודה שלי עולים.
התחלתי להוסיף קרלז (@White Walker ) 🤡 עם דרופ סטים למוות

כמה היה שינוי במשקל גוף?
זה נתון כללי ולא תקף. שוב, זה נתון להמון משתנים.

נכתב כאן בחכמה ובפירוט כבר, שיש להסתכל על מכלול הפרמטרים. גם מתאמן שהוא די מתקדם לא אמור לחפש השלמת פרופורציות, על חשבון המשך גדילה כללית, התחזקות והתקדמות.

הוספת נפח משלים בתרגילים מבודדים כמו לידיים/כתפיים וכדומה, תהיה כדאית במצבים בהם נדרש לשפר לא רק מראה, אלא גם התחזקות ספציפית באיזור חלש. לחיצות חזקות תלויות גם בטרייספס חזק. אז כדי לחזק את הטרייספס יש, קודם כל, להתמקד בתרגילי הבסיס ורק לאחר מכן להקדיש בצורה מושכלת מקום לנפח משלים בתרגילים מבודדים.

המון טועים בבחירה בסיסית בתכנית - תרגילים, חלוקה, נפח. אם לחדד, תוכנית נכונה היא כזו, שלצד תזונה ומנוחה אידיאלים, תביא להתקדמות תמידית, כמעט (לא באותו השיעור, אבל באופן כללי להתקדמות) ובכך לשיפור המראה.

בחינת תוכנית מחדש - ושוב, פיצול, נפח, תרגילים, תתבצע למול התקדמות עד כה ומטרות להמשך. לא כל כך מהר יהיה כדאי לעבור מרוטינת FBW ל-AB או פיצול כזה או אחר.

תוכניות רבות מתבססות על פלטפורמות קבועות (FBW, AB) והשינוי בתכנית עצמה היא זו שמשנה את ההתקדמות למול ההישגים שכבר הושגו.

• פותח/ת השרשור
דדליפט ופרס?
מתח עושה?

דד ליפט לא.
מתח כן. 7-10 בסט הראשון ואחר כך יורד ל5 בשני ובשלישי.
במשקלים אני עדיין עולה. שהקצב הכי איטי זה בבנץ פרס והכי מהיר זה בסקווט.
ומבחינת מה שאתה אומר שיש ליצנים שעובדים לא נכון וגדלים בגלל גנטיקה, אז מי שיש לו גנטיקה מחורבנת לצורך הענין יכול לעבוד מפה עד מחר וכלום לא ישתנה? או שזה בעצם מחייב אותו להשתמש בחומרים?

כמה היה שינוי במשקל גוף?

המשקל שלי הוא 89

אז מי שיש לו גנטיקה מחורבנת לצורך הענין יכול לעבוד מפה עד מחר וכלום לא ישתנה?
מה פתאום, פשוט מצריך יותר עבודה והתחזקות הרבה יותר משמעותית.

או שזה בעצם מחייב אותו להשתמש בחומרים?
ממש אבל ממש לא. שימוש בחומרים זה לעולם לא קיצור דרך.

זה נתון כללי ולא תקף. שוב, זה נתון להמון משתנים.

נכתב כאן בחכמה ובפירוט כבר, שיש להסתכל על מכלול הפרמטרים. גם מתאמן שהוא די מתקדם לא אמור לחפש השלמת פרופורציות, על חשבון המשך גדילה כללית, התחזקות והתקדמות.

הוספת נפח משלים בתרגילים מבודדים כמו לידיים/כתפיים וכדומה, תהיה כדאית במצבים בהם נדרש לשפר לא רק מראה, אלא גם התחזקות ספציפית באיזור חלש. לחיצות חזקות תלויות גם בטרייספס חזק. אז כדי לחזק את הטרייספס יש, קודם כל, להתמקד בתרגילי הבסיס ורק לאחר מכן להקדיש בצורה מושכלת מקום לנפח משלים בתרגילים מבודדים.

המון טועים בבחירה בסיסית בתכנית - תרגילים, חלוקה, נפח. אם לחדד, תוכנית נכונה היא כזו, שלצד תזונה ומנוחה אידיאלים, תביא להתקדמות תמידית, כמעט (לא באותו השיעור, אבל באופן כללי להתקדמות) ובכך לשיפור המראה.

בחינת תוכנית מחדש - ושוב, פיצול, נפח, תרגילים, תתבצע למול התקדמות עד כה ומטרות להמשך. לא כל כך מהר יהיה כדאי לעבור מרוטינת FBW ל-AB או פיצול כזה או אחת.

תוכניות רבות מתבססות על פלטפורמות קבועות (FBW, AB) והשינוי בתכנית עצמה היא זו שמשנה את ההתקדמות למול ההישגים שכבר הושגו.
אני עושה מעט מאוד בייספס בתור תרגיל מבודד אבל אם כבר הנושא עלה.
אם אתה עושה מתח ולא צ'ינאפס איך תדע שהבייספס שלך חלשים, כמה כבר הבייספס מעורבים בתרגילי הבסיס ?
נ.ב
אני בכוונה מדבר על בייספס כי כשאנשים מדברים על יד קטנה/גדולה הרוב מתייחסים לבייספס.

כמה כבר הבייספס מעורבים בתרגילי הבסיס ?
בלחיצות הם עובדים כשריר מייצב. זה בהחלט יכול לייצר חוליה חלשה בשלב מסויים.
אני נורא אוהב reverse barbell curls בהקשר הזה.

אני בכוונה מדבר על בייספס כי כשאנשים מדברים על יד קטנה/גדולה הרוב מתייחסים לבייספס.
והם טועים, כי לרוב זה יהיה הטרייספס שיקבע את "גודל היד" 😃

בלחיצות הם עובדים כשריר מייצב. זה בהחלט יכול לייצר חוליה חלשה בשלב מסויים.
אני נורא אוהב reverse barbell curls בהקשר הזה.

והם טועים, כי לרוב זה יהיה הטרייספס שיקבע את "גודל היד" 😃
אני מסכים לכן כיוונתי את השאלה שלי לבייספס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית