הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ היקף יד

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
לפני אימונים התחלתי ב-33.5. זה היה באוקטובר.
היום 10 חודשים אחרי אני 36.

עליתי ל35.1 לאחר כ-3 חודשים ואז נתקעתי עם זה עד יוני.
ביולי עליתי ל36 בגלל קראטין כנראה.

במהלך הזמן ניסיתי תרגילים מורכבים וזה לא עבד. בחודש וחצי מסוים עשיתי תוכנית עם יום רק לידיים וזה עבד ועלה בהיקף של ס"מ ואז שוב נתקעתי.
אחר כך לקחתי חודש קראטין עם תוכנית אחרת וזה שוב עבד.

הבעיה- אני 1.87. הידיים שלי ארוכות ונראות נורא רזות. העליה הזו סבירה ב-10 חודשים או שזה מעט מדיי?

אני עושה מעט מאוד בייספס בתור תרגיל מבודד אבל אם כבר הנושא עלה.
אם אתה עושה מתח ולא צ'ינאפס איך תדע שהבייספס שלך חלשים, כמה כבר הבייספס מעורבים בתרגילי הבסיס ?
נ.ב
אני בכוונה מדבר על בייספס כי כשאנשים מדברים על יד קטנה/גדולה הרוב מתייחסים לבייספס.
יד זה באופן כללי ולא רק בייספס
צ'ין אפס מערבים יותר בייספס ממתח רגיל אבל זה שולי יחסית
וכמו שאמרתי אין דבר רע בקצת נפח משלים ותרגיל לבייספס באימון כלשהו של 4-5 סטים
רק שזה לא יהפוך לפיצול ומהות האימון

איך אתה מתאמן? מה התוכנית שלך? קודם כל שים לב שרוב הנפח ביד מגיע מיד אחורית בד"כ אז כדאי להשקיע גם בו. בכל מקרה במקום להוסיף אימון ספציפי לידיים אתה תקבל תוצאות טובות בהרבה אם תוסיף 2-3 סטים כמה פעמים בשבוע. כשאני רוצה להגדיל מהר ידיים אני בוחר לרוב לעבוד כ4 פעמים בשבוע כחלק מהתוכנית הכלל גופנית הרגילה שלי. כשאני רואה שנתקעתי בעלייה אני מוסיף עוד סטים שבועיים בהדרגה. בכל מקרה ברמה שלך לא הייתי עוקף 2.

התרגילים הכי בסיסיים שאתה צריך לעשות הם כפיפה ללא זווית כי היא מפעילה הכי טוב את השריר הכי גדול ביד ועדיף שתשלב באחורית לפחות תרגיל אחד שבו היד מוטה קדימה עם פשיטה בעמידה כי כך תעבוד על שלושת הראשים ועל חלקים שונים בראשים עצמם בצורה הכי טובה.

מנסיוני מבחינת טווחי חזרות ומשקלים תשלב אימונים עם טווחים גבוהים מאוד אפילו 20-30 עם טווחים נמוכים כמו 5-8 . תקפיד לעבוד על טווח תנועה מלא כי יש מחקרים שמראים שבסטים ממוצעים עבודה עם השריר עד למתיחה היא פקטור חשוב להיפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
איך אתה מתאמן? מה התוכנית שלך? קודם כל שים לב שרוב הנפח ביד מגיע מיד אחורית בד"כ אז כדאי להשקיע גם בו. בכל מקרה במקום להוסיף אימון ספציפי לידיים אתה תקבל תוצאות טובות בהרבה אם תוסיף 2-3 סטים כמה פעמים בשבוע. כשאני רוצה להגדיל מהר ידיים אני בוחר לרוב לעבוד כ4 פעמים בשבוע כחלק מהתוכנית הכלל גופנית הרגילה שלי. כשאני רואה שנתקעתי בעלייה אני מוסיף עוד סטים שבועיים בהדרגה. בכל מקרה ברמה שלך לא הייתי עוקף 2.

התרגילים הכי בסיסיים שאתה צריך לעשות הם כפיפה ללא זווית כי היא מפעילה הכי טוב את השריר הכי גדול ביד ועדיף שתשלב באחורית לפחות תרגיל אחד שבו היד מוטה קדימה עם פשיטה בעמידה כי כך תעבוד על שלושת הראשים ועל חלקים שונים בראשים עצמם בצורה הכי טובה.

מנסיוני מבחינת טווחי חזרות ומשקלים תשלב אימונים עם טווחים גבוהים מאוד אפילו 20-30 עם טווחים נמוכים כמו 5-8 . תקפיד לעבוד על טווח תנועה מלא כי יש מחקרים שמראים שבסטים ממוצעים עבודה עם השריר עד למתיחה היא פקטור חשוב להיפרטרופיה.

התוכנית שלי זה ABC

A- חזה ויד קדמית
יד קדמית -כפיפת מרפקים על כיסא "כומר" 3X7
כפיפה עם מוט אולימפי 10X3
פטישים 3X12

B- רגליים כתפיים

C- גב יד אחורית
יד אחורית- כפיפה בעמידה עם מוט V הפוך 3X8
כפיפה לכיון המצח בשכיבה עם מוט W 3X10
מקבילים - עד כמה שאני מצליח עם המשקל של עצמי

4 פעמים בשבוע. ובעצם הכוונה להוסיף סטים לB?

אגב שוקל 89 187 אחוז שומן 16.3 לפי קליפר

התוכנית שלי זה ABC

A- חזה ויד קדמית
יד קדמית -כפיפת מרפקים על כיסא "כומר" 3X7
כפיפה עם מוט אולימפי 10X3
פטישים 3X12

B- רגליים כתפיים

C- גב יד אחורית
יד אחורית- כפיפה בעמידה עם מוט V הפוך 3X8
כפיפה לכיון המצח בשכיבה עם מוט W 3X10
מקבילים - עד כמה שאני מצליח עם המשקל של עצמי

4 פעמים בשבוע. ובעצם הכוונה להוסיף סטים לB?

אגב שוקל 89 187 אחוז שומן 16.3 לפי קליפר
תוכנית מאוד לא טובה בלשון המעטה

• פותח/ת השרשור
יכול להיות. התוכנית המקורית היא ABCD לאחר שמיציתי AB. עם זו אני רק חודש רק כדי להחליף תרגילים כי נתקעתי ואני אשנה אותה עוד שבוע וחצי כנראה כי אני אתחיל חיטוב. עליתי במסה כשהתחלתי במשקל 79 אבל זה לא נראה טוב בגלל מבנה גוף

יכול להיות. התוכנית המקורית היא ABCD לאחר שמיציתי AB. עם זו אני רק חודש רק כדי להחליף תרגילים כי נתקעתי ואני אשנה אותה עוד שבוע וחצי כנראה כי אני אתחיל חיטוב. עליתי במסה כשהתחלתי במשקל 79 אבל זה לא נראה טוב בגלל מבנה גוף
כבר ציינתי בעבר - אשמח שתחפש ותקרא - לא מחליפים כל כך מהר תוכנית, כאשר נתקעים.

צריך לבחון את סיבת חוסר ההתקדמות, אשר יכולה לנבוע ממספר סיבות:
1. עומס מיותר
2. טכניקת עבודה לא נכונה
3. תזונה לא הולמת
4. מנוחה לא הולמת
5. חלוקת תרגילים/סטים/חזרות לא אידיאלית
6. שונות - לחץ חיצוני (נפשי, חברתי, סביבתי )
7. חלק מהנ"ל גם יחד

כאשר מבינים מדוע יש חוסר התקדמות, אפשר בהחלט לבצע שינויים מינוריים ובכך לראות המשך תוצאות טובות.

שקול עניין זה בכובד (תרתי משמע) ראש. רבה הפגיעה וחוסר ההתקדמות הפוטנציאל במעבר חד ולא נכון לפיצול כה גדול, מאשר התקדמות בפועל

• פותח/ת השרשור
כבר ציינתי בעבר - אשמח שתחפש ותקרא - לא מחליפים כל כך מהר תוכנית, כאשר נתקעים.

צריך לבחון את סיבת חוסר ההתקדמות, אשר יכולה לנבוע ממספר סיבות:
1. עומס מיותר
2. טכניקת עבודה לא נכונה
3. תזונה לא הולמת
4. מנוחה לא הולמת
5. חלוקת תרגילים/סטים/חזרות לא אידיאלית
6. שונות - לחץ חיצוני (נפשי, חברתי, סביבתי )
7. חלק מהנ"ל גם יחד

כאשר מבינים מדוע יש חוסר התקדמות, אפשר בהחלט לבצע שינויים מינוריים ובכך לראות המשך תוצאות טובות.

שקול עניין זה בכובד (תרתי משמע) ראש. רבה הפגיעה וחוסר ההתקדמות הפוטנציאל במעבר חד ולא נכון לפיצול כה גדול, מאשר התקדמות בפועל

מה הכוונה בעומס מיותר? אני לא חושב שאחד מהנ"ל פה כל כך נוגע לי. אולי רק מנוחה שאני לא נרדם לפני 12 בלילה וקשה לי לקום ב7 וחצי בבוקר אבל לא נראה לי שזה כזה קריטי.
לגבי האימונים אני תמיד משתדל להוסיף משקלים בצורה מתונה ולעשות את זה בצורה הכי טובה ולהגיע לכשל בסוף. אני מרגיש אחרי אימון שעבדתי טוב על הגוף. עליתי בברץ' פרס ב-10 קילו. בסקווט ב15 קילו, גם במתח. אני מתקדם במשקלים, אבל מצד שני מרגיש שהגוף "מתנגד" לי מבחינת עליה במסה. שכאילו העבודה הקשה במכון ופדנטיות בתזונה לא מתורגמים כמו שצריך לעלייה במסה רזה. עליה בהיקף של 2.5 ס"מ ב-10 חודשים נראית לי מעט מדיי ואני לא מבין מה הקטע. מישו פה דיבר על גנטיקה וכן הגנטיקה שלי רחוקה מלהיות טובה. אבל גם מעט ככ בתקופה כזו נראית לי מוגזם

מה הכוונה בעומס מיותר? אני לא חושב שאחד מהנ"ל פה כל כך נוגע לי. אולי רק מנוחה שאני לא נרדם לפני 12 בלילה וקשה לי לקום ב7 וחצי בבוקר אבל לא נראה לי שזה כזה קריטי.
לגבי האימונים אני תמיד משתדל להוסיף משקלים בצורה מתונה ולעשות את זה בצורה הכי טובה ולהגיע לכשל בסוף. אני מרגיש אחרי אימון שעבדתי טוב על הגוף. עליתי בברץ' פרס ב-10 קילו. בסקווט ב15 קילו, גם במתח. אני מתקדם במשקלים, אבל מצד שני מרגיש שהגוף "מתנגד" לי מבחינת עליה במסה. שכאילו העבודה הקשה במכון ופדנטיות בתזונה לא מתורגמים כמו שצריך לעלייה במסה רזה. עליה בהיקף של 2.5 ס"מ ב-10 חודשים נראית לי מעט מדיי ואני לא מבין מה הקטע. מישו פה דיבר על גנטיקה וכן הגנטיקה שלי רחוקה מלהיות טובה. אבל גם מעט ככ בתקופה כזו נראית לי מוגזם
עומס מיותר זה הגורם העיקרי. קשה לכמת אותו, אבל מבחינה כללית זה אומר יותר מידי נפח, פציעות, Overtraining, חוסר התקדמות במשקל גוף למרות אכילה ומנוחה הולמת וכו'

איך שלא תרצה, גם למתאמן מוזרק לא הייתי ממליץ ABC של 4 אימונים בשבוע

• פותח/ת השרשור
עומס מיותר זה הגורם העיקרי. קשה לכמת אותו, אבל מבחינה כללית זה אומר יותר מידי נפח, פציעות, Overtraining, חוסר התקדמות במשקל גוף למרות אכילה ומנוחה הולמת וכו'

איך שלא תרצה, גם למתאמן מוזרק לא הייתי ממליץ ABC של 4 אימונים בשבוע

אז בעצם כדאי אולי להוריד הילוך וזה יביא תוצאות אולי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית