הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין

• פותח/ת השרשור sukre
  • פורסם בתאריך

sukre

מושעה
103
11
נק' מוניטין:
14
103
11
היי אני מעוניין להתחיל לקחת קריאטין,
אני בטוח שפורסמו פה בפורום מאות שאלות של איך לעשות את זה אבל הרצתי חיפוש ולא מצאתי מדריך ממשי והכל נורא מבלבל.

הבנתי שהכי טוב זה לעשות העמסה של 10 גרם במשך 10 יום אבל לא הבנתי איך מפסיקים ומתי..
אני 164 ס"מ
שוקל 70
14 אחוז שומן

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
5 גרם בכל יום וזהו

הסיבה היחידה שעושים העמסה היא כדי להרוות את הגוף בקריאטין כמה שיותר מהר(20 גרם ביום) וגם כדי לשרוף לך את הארנק.

עשה את מה שרשמתי בתחילת הפוסט וזהו.

• פותח/ת השרשור
5 גרם בכל יום וזהו

הסיבה היחידה שעושים העמסה היא כדי להרוות את הגוף בקריאטין כמה שיותר מהר(20 גרם ביום) וגם כדי לשרוף לך את הארנק.

עשה את מה שרשמתי בתחילת הפוסט וזהו.

5 גרם לכמה ימים? ומה קורה כשמפסיקים?

אין הגבלה בזמן

אתה תאבד בעיקר נוזלים כי הקריאטין סופח אליו נוזלים לשרירים.

זאת גם הסיבה שצריך לשתות הרבה מים בעת השימוש בו.

• פותח/ת השרשור
אין הגבלה בזמן

אתה תאבד בעיקר נוזלים כי הקריאטין סופח אליו נוזלים לשרירים.

זאת גם הסיבה שצריך לשתות הרבה מים בעת השימוש בו.

מה הכוונה באין הגבלה בזמן?
ומה עושה מי שיש לו קופסאת קריאטין 300 גרם שזה 60 מנות או 600 גרם שזה 120 מנות?
הבנתי שזה תלוי במשקל שלך ושאתה צריך לעצור לשבועיים אחר כך להמשיך ואז להפסיק אבל לא הבנתי בדיוק את הכמות

מה הכוונה באין הגבלה בזמן?
ומה עושה מי שיש לו קופסאת קריאטין 300 גרם שזה 60 מנות או 600 גרם שזה 120 מנות?
הבנתי שזה תלוי במשקל שלך ושאתה צריך לעצור לשבועיים אחר כך להמשיך ואז להפסיק אבל לא הבנתי בדיוק את הכמות

אין צורך בהפסקה.

5 גרם כל יום.

לא הבנת את השאלה שלי, אם אין צורך בהפסקה ואתה לוקח 5 גרם ביום, מה ההבדל בין אדם שקנה 600 גרם ויתסף במשך 120 ימים לבין אדם שקנה 300 ויתסף רק במשך 60?

התשובה בגוף השאלה.
ברגע שנגמר לך הקריאטין אתה קונה חדש וממשיך לקחת אותו.
השאלה כמה זמן אתה רוצה לתסף עם קריאטין.

• פותח/ת השרשור
התשובה בגוף השאלה.
ברגע שנגמר לך הקריאטין אתה קונה חדש וממשיך לקחת אותו.
השאלה כמה זמן אתה רוצה לתסף עם קריאטין.

אין לי מושג, כמה עושים בדרך כלל ומה הוכח במחקרים כהכי יעיל? הבנתי שצריך להיות תקופה של תחזוקה גם לא?

FoodsDictionary - כרע עוף מבושל-צלוי, ערכים תזונתיים

גודל ממוצע ע"פ הניסיון שלי זה 160 גרם חלקים אכילים בלי העצמות והעור.
שזה משהו כמו 50 גרם חלבון
ו10 גרם שומנים לכרע אחד ומשהו כמו 300 קלוריות
לא הבנתי מה רבע קשור אבל תחלק את הקלוריות ואת מספר החלבונים ב4 ותראה כמה אכלת

אין לי מושג, כמה עושים בדרך כלל ומה הוכח במחקרים כהכי יעיל? הבנתי שצריך להיות תקופה של תחזוקה גם לא?

אתה לוקח קריאטין 5 גרם כל יום בלי לקחת תקופה של 10 בלי לקחת תקופה של 3 בלי משחקים
5 גרם כל יום
עד שאתה מחליט להפסיק לקחת קריאטין
אתה יכול לקחת קריאטין חודש אתה יכול לקחת שנה זה לא משנה מתי שאתה מחליט להפסיק זה מתי שאתה מפסיק
עד שלא החלטת להפסיק אתה ממשיך לקחת 5 גרם כל יום לא משנה כמה זמן אתה כבר לוקח
ואין צורך בהפסקות באמצע או בשטוית כאלה
ותדאג לשתות הרבה מים לפחות מינימום 3 ליטר

FoodsDictionary - כרע עוף מבושל-צלוי, ערכים תזונתיים

גודל ממוצע ע"פ הניסיון שלי זה 160 גרם חלקים אכילים בלי העצמות והעור.
שזה משהו כמו 50 גרם חלבון
ו10 גרם שומנים לכרע אחד ומשהו כמו 300 קלוריות
לא הבנתי מה רבע קשור אבל תחלק את הקלוריות ואת מספר החלבונים ב4 ותראה כמה אכלת

נראלי טעית באשכול חח

איזו שטויות נאמרים פה , הזוי כמה שאתם מדברים שטויות.
לפרוטוקול , תתווסף בקריאטין במשך כחודשיים , 5 גרם [כפית שטוחה זו הכמות] כל יום [ גם יום ללא אימון]
לאחר חודשיים , בצע הפסקה של חודשיים.
ההפסקה הזו נועדה כדי להוריד עומס רב שמצטבר על הכליות בזמן העמסת הקריאטין.
אני משער שאתה מגיע לכמות חלבון נכבדת בנוסף לקריאטין , ולכן הכליות מחויבות לקבל את המנוחה.
וכדי למנוע התייבשות , תשתה לא פחות מ-3 ליטר מים בכל יום. העדיפות היא לחלק את ה3 ליטר בכל היום , אך המצב לא יגרע אם תשתה 1.5 ליטר במכה. הקריאטין כמו שנאמר סופח נוזלים , ומכאן שהגוף מתייבש במהרה.

נערך לאחרונה:
היי אני מעוניין להתחיל לקחת קריאטין,
אני בטוח שפורסמו פה בפורום מאות שאלות של איך לעשות את זה אבל הרצתי חיפוש ולא מצאתי מדריך ממשי והכל נורא מבלבל.

הבנתי שהכי טוב זה לעשות העמסה של 10 גרם במשך 10 יום אבל לא הבנתי איך מפסיקים ומתי..
אני 164 ס"מ
שוקל 70
14 אחוז שומן
קרא את חוקי הפורום, אסור לפרסם קישורים לתוספי תזונה מאתרים בחו"ל. לא שמות של אתרים, לא מחירים ולא קופונים.
הרץ חיפוש בפורום כי דובר על זה המון.

איזו שטויות נאמרים פה , הזוי כמה שאתם מדברים שטויות.

לאחר חודשיים , בצע הפסקה של חודשיים.

ההפסקה הזו נועדה כדי להוריד עומס רב שמצטבר על הכבד בזמן העמסת הקריאטין.

וכדי למנוע התייבשות , תשתה לא פחות מ-3 ליטר מים בכל יום
חבר יקר,
מי שמדבר כאן שטויות זה אותו אחד שזורק דעות ללא ביסוס כלשהו.
אין צורך להפסיק עם הקריאטין, אין הצטברות על הכבד מכיוון שהקריאטין נספח אל השריר ממקור חיצוני ויוצא בשתן ולכן הכליות אלה שעובדות ולא הכבד. (לא מדובר ברעל כלשהו שהכבד צריך לסנן)
הכבד אומנם מייצר קריאטין אך אתה מקבל את זה ממקור חיצוני, ומחקרים בנושא הראו שאין סיכון לכבד בשימוש בקריאטין.

כמו כן, לשתות 3 ליטר מים זה מבורך אבל אין שום צורך לחלק את השתייה ובטח שב 2 ליטר או 2 וחצי ליטר לא תתייבש.

אתה מוזמן להיכנס לאתר הבא, שמבצע בדיקה מעמיקה על כל תוסף תזונה ביניהם גם קריאטין ולקרוא עוד.

Creatine - Scientific Review on Usage, Dosage, Side Effects | Examine.com

Do you need to cycle creatine? - Nutrition FAQ | Examine.com

והנה רפרנסים לכל מה שכתבתי, אם יש לך רפרנסים למה שאתה כתבת אתה מוזמן להשכיל אותנו.

"No known influence on circulating liver enzymes, suggesting no liver toxicity in humans."

Effects of long-term creatine supplementation on liver and kidney functions in American college football players. - PubMed - NCBI

Effects of high-dose creatine supplementation on kidney and liver responses in sedentary and exercised rats. - PubMed - NCBI

תיקנתי את הטעות , רשמתי כבד במקום כליות.
בכל אופן , אכן יש עומס על הכליות , מדבר מניסיון עצמי עם הקריאטין.
לאחר שימוש ארוך ובדיקות דם מקיפות , יצא שהכליות אינם תקינות. לאחר חודש הפסקה הם חזרו למצב נורמלי.
ולפרוטוקול ,
שימוש ארוך ומתמיד בקריאטין אינו מומלץ. זו עובדה , שחוויתי על עצמי , עם כל ה"כבוד" לרפרנסים שפירסמת.
מלבד כך ,
אין שום פסול בלקחת הפסקה של חודש וחצי-חודשיים מהשימוש בקריאטין, מלבד ירידת נוזלים , תהיה ירידה מזערית ואולי בכלל לא של כוח.

זה לא מדד סטטיסטי לכלום, מצטער.
לי היו אבנים בכליות בעבר ואני כבר זמן ממושך על קריאטין + 2 ליטר מים ביום אולי טיפה יותר. והכל תקין. (טפו טפו טפו)

אולי יש אצלך בעיה אינדיבידואלית, כמו שאנשים מסויימים לא מגיבים לקריאטין כלל והוא יוצא כולו דרך השתן.

זה ועוד איך מדד סטטיסטי. מלבד קריאטין מאוד גבוה שנמצא אצלי , לא נמצאו שום בעיות אחרות.
אינדיבידואל או לא , המקרה לצערי קרה. תוקן בסופו של דבר.
לכן דעתי והמלצתי היא לקחת הפסקה בטווחים שווים.
כמו שכבר ציינתי , אין הדבר יגרע. להפך , ישפר.

לכן דעתי והמלצתי היא לקחת הפסקה בטווחים שווים.
אתה יכול להמליץ על סמך הניסיון שלך, ולציין זאת. אין בעיה עם זה.
אבל זה לא מדד סטטיסטי ולא נעליים.

חחח..מצחיק אותי קצת הגישה שלך , בתור מנהל חדש , שבעבר אני אישית עזרתי לו עם תוכנית האימון ,
מגיע בגישה מתנשאת ושואל שאלות לא רלוונטיות.
לקחת קריאטין במשך כל השנה והכל מתפקד אצלך? קבל שאפו. לא אצל כולם זה יעבוד ככה.
כדי להוריד עומס מהגוף ,מומלץ לקחת הפסקות בצריכה.

בתור מנהל חדש , שבעבר אני אישית עזרתי לו עם תוכנית האימון ,
מגיע בגישה מתנשאת ושואל שאלות לא רלוונטיות.
נראה לי שאתה קצת מבולבל, וזה בסדר.
אני מנהל בפורום כמעט שנה וחצי, ולא זכור לי אי פעם שעזרת לי עם תוכנית כלשהי אבל אם מתישהו עזרת אז כל הכבוד.
אני לא מתנשא על אף אחד, אתה זורק כאן "עובדות" ומבסס אותן על כלום. על הניסיון המר שלך וטוען שאתה מדד סטטיסטי.

מביך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית