הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פידבק על סקוואט

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3

זה הסט השני, יונתן אמר שהוא קצת יותר טוב מהשאר.

סט ראשון.

סט שלישי

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1. המוט נראה גבוה יחסית. תנסה להוריד אותו.
2. הגב שלך מתעגל. תוציא את החזה יותר.
3. אתה נופל קדימה. תשמור על המתח בהאמסטרינג (יש לך שם נעלי ספורט לא? תנסה להשיג נעליים עם סוליה שטוחה).
4. תנסה לשמור יותר על היפ דרייב.

כל זה כמובן במידה והמטרה היא LOW BAR

• פותח/ת השרשור
אני מנסה low bar.
אבל נניח וזה היה high bar, זה יותר טוב?
מה שכן, הבנצ' עליון פה על הפנים, אני לא חושב שאני יכול לעשות לואו באר.
אני יכול לעשות Starting Strength עם היי באר?

והסקוואט סביר? יעני סביר? על הפנים?, או סבבה ונתון לשיפור.

• פותח/ת השרשור
תשמעו חשבתי על זה ועליתי על משהו, הרי בגלל שאני לוקח את המוט מבנצ' עליון, לשים אותו במצב לואו באר, זה בגבול הבלתי אפשרי.
ולמה כל זה קורה? כי אני שם את המוט גבוה, ולוקח את הגב קדימה בכוונה כאילו אני עושה לואו בר, ובגלל שהמוט גבוה מידי, ובגלל שאני בכוונה מוריד את הגב קדימה, זה מעגל לי אותו, וגורם לתחושת הנפילה, איבוד מומנטום וכנראה גם הופך את העסק לקשה יותר.

הבעיה היחידה ששמתי לב אליה היא שאתה לא מוציא חזה בכלל ובגלל זה המוט מתגלגל לך מהטרפזים לצוואר וכולך מתעקם.
תחזיק את המוט יציב, תוציא חזה.
בגלל כל הבלאגן הזה הברכיים שלך גולשות קדימה, ואתה לא מצליח לשבור מקביל.

• פותח/ת השרשור
הבעיה היחידה ששמתי לב אליה היא שאתה לא מוציא חזה בכלל ובגלל זה המוט מתגלגל לך מהטרפזים לצוואר וכולך מתעקם.
תחזיק את המוט יציב, תוציא חזה.
בגלל כל הבלאגן הזה הברכיים שלך גולשות קדימה, ואתה לא מצליח לשבור מקביל.
אני אצלם היי באר פעם הבאה, איכשהו חח.
הבעיה היא בעיקרון שאני לא מוציא חזה, ושאני מנסה לעשות טכניקה של לואו באר שהמוט במצב של היי באר.
אני פשוט לא יכול לעשות לואו באר על הסטנד הזה, אז אני אעשה היי באר קלאסי ונראה כבר.

מה הקשר למיקום המוט על הגב לגובה הראק/סטנד של הבנץ'? אתה בסה"כ צריך להיכנס עוד קצת מתחתיו, הגב שלך מתעגל בתחתית, תסדר את שני אלה קודם כל, אחר כך תשלוט בירידה ותשמור על מתח בהמסטרינגס ותחשוב על עלייה מהאגן.

• פותח/ת השרשור
מה הקשר למיקום המוט על הגב לגובה הראק/סטנד של הבנץ'? אתה בסה"כ צריך להיכנס עוד קצת מתחתיו, הגב שלך מתעגל בתחתית, תסדר את שני אלה קודם כל, אחר כך תשלוט בירידה ותשמור על מתח בהמסטרינגס ותחשוב על עלייה מהאגן.
קל להגיד, ניסיתי לבוא טיפה יותר מתחת למוט, תבין, כדי לקחת את המוט בצורה של לואו באר אתה צריך לבוא ממש ממש בצורה עקומה ולא נוחה, והמשקל קופץ לך ישר על הידיים.

אם אני אעשה high bar ב Starting Strength, זה לא יהיה כזה נורא?

למה בצורה עקומה? אתה תיכנס בדיוק באותו צורה כמו שאתה נכנס בהיי באר, והמשקל לא אמור להיות על הידיים שלך הוא אמור להיות על הדלתא האחורית כשכל השרירים מכווצים מסביב ככה שלואו באר זאת האחיזה הכי יציבה. אם תעשה היי באר בSS זה לא יהיה SS.

• פותח/ת השרשור
למה בצורה עקומה? אתה תיכנס בדיוק באותו צורה כמו שאתה נכנס בהיי באר, והמשקל לא אמור להיות על הידיים שלך הוא אמור להיות על הדלתא האחורית כשכל השרירים מכווצים מסביב ככה שלואו באר זאת האחיזה הכי יציבה. אם תעשה היי באר בSS זה לא יהיה SS.
ופה המוט גבוה מידי?
(יעני בסרטון).

המוט על הטרפזים עד כמה שאני רואה = high bar, בלואו באר הוא על הדלתא האחורית = יותר נמוך.

• פותח/ת השרשור
המוט על הטרפזים עד כמה שאני רואה = high bar, בלואו באר הוא על הדלתא האחורית = יותר נמוך.
אוקיי, מה אתה אומר בנתיים להישאר על אותו משקל ולנסות לשפר טכניקה?
ומה אתה אומר, הנעליים משחקות פה חלק ממש רציני, או שזה לא נורא?
זה נעלי ספורט שטוחות יחסית.

אני אצלם היי באר פעם הבאה, איכשהו חח.
הבעיה היא בעיקרון שאני לא מוציא חזה, ושאני מנסה לעשות טכניקה של לואו באר שהמוט במצב של היי באר.
אני פשוט לא יכול לעשות לואו באר על הסטנד הזה, אז אני אעשה היי באר קלאסי ונראה כבר.
ההערות שנתתי לך היו לגבי HIGH BAR.

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
בכל מקרה אני אנסה שוב לעשות low bar על אותו משקל.
ונראה איך אני אביא מישהו שיצלם, אלא אם יונתן יהיה במכון ביום ראשון חח.
ותגיד, גם לדדליפט עדיף אולסטאר?, או שאני צריך להחליף נעליים באמצע אימון חח.

• פותח/ת השרשור
תמיד עדיף נעל עם סולייה קשיחה.
קיצקצ נראה לי אני אקנה אולסטאר.
תגיד, יכול להיות שהטכניקה הלקויה גם קצת מפריעה לי בעליית משקלים בסקוואט?
אגב, להוציא חזה זה סוג של כיווץ שכמות גם לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית