הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ על מה להתאמן בחדר כושר? ואיך אני ידע עם התוכנית אימונים שלי מספיק טובה?

אריאל דהן

משתמש מתחיל
35
2
נק' מוניטין:
2
35
2
GoldGym צפת
שלום לכולם !
החלטתי שאני רוצה ללכת לחדר כושר אחרי תקופה שאני מתאמן בבית , אני בן 14 וחצי ואני שוקל 50 קילו , אחוז שומן אני עדיין לא יודע אבל אחי הגדול אמר לי בין 8% ל12% , אני בערך בגובה מטר 67 (ביום ראשון יש לי תור לרופא ואז אני יערוך וייתן פרטים במדויק יותר).
אני אתחיל ללכת לחדר כושר ב1.8 אבל אין לי עדיין תוכנית אימונים , אבל תפריט יש לי ( תפריטי תזונה לגברים למטרת העלאה במסת השריר לבעלי משקל: 50 - 65 - 80 - 100 ק"ג - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף ) ובתפריט כמו שאתם יכולים לראות שאתם נכנסים ללינק יש כ2400 קלוריות שאני אצרוך ביום , ויש עוד דבר שמטריד אותי שגם עם תהייה לי תוכנית אימונים היא לא תהייה מספיק טובה או כזאת שתאמץ את השרירים ברמה שאני צריך לתפריט הזה , אז מה לעשות ? מצד אחד אני רוצה להתחיל ללכת לחדר כושר אבל מצד שני אני אולי יהיה סתם שמן בגלל התוכנית אימונים שלי לא תהייה מספיק טובה.

תודה לעוזרים!😉

אהלן אריאל ברוך הבא

קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף חפש כאן תכנית שנקראת SS - זאת תכנית העלאת מסת שריר למתחילים, חושב שהיא תתאים לך מאוד.

ממליץ לך מאוד לקרוא כאן
בנוסף, תתחיל לראות סרטוני טכניקה על איך לבצע סקוואט, בנץ פרס, דדליפט, אוברהד פרס.

אהלן אריאל ברוך הבא

קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף חפש כאן תכנית שנקראת SS - זאת תכנית העלאת מסת שריר למתחילים, חושב שהיא תתאים לך מאוד.

בהנחה ותחליט ללכת על התוכנית הזאת, אני ממליץ לך להוציא כסף וללכת למישהו שילמד אותך את הטכניקה.
הטכניקה בתרגילי הבסיס תיהיה קריטית מאוד להתקדמות שלך לאורך זמן והקטנת הסיכוי לפציעות.

בהנחה ותחליט ללכת על התוכנית הזאת, אני ממליץ לך להוציא כסף וללכת למישהו שילמד אותך את הטכניקה.
לא ממש מסכים:
א. טכניקה טובה היא חשובה בכל תכנית אימונים, לא רק ב SS, להתקדמות ושמירה על גוף בריא.
ב. יש מספיק אנשים שלמדו לבצע את תרגילי הבסיס בלי מאמן אישי. כמובן שאם יש אפשרות אז זה יהיה עדיף לקחת מישהו שמבין עניין.

לא ממש מסכים:
א. טכניקה טובה היא חשובה בכל תכנית אימונים, לא רק ב SS, להתקדמות ושמירה על גוף בריא.
ב. יש מספיק אנשים שלמדו לבצע את תרגילי הבסיס בלי מאמן אישי. כמובן שאם יש אפשרות אז זה יהיה עדיף לקחת מישהו שמבין עניין.

א. מסכים, אני אחד שלמד המון ממאמנים דרך הרשת. אני מציין SS, כי קרוב לודאי שבנאדם שיתמקד בתרגילי הבסיס יבחר בתוכנית זאת.
ב. בהחלט יש אפשרות כזאת, אך הדרך ארוכה ומפוטלת במקרה הטוב. ומלווה בפציעות במקרה הרע.

• פותח/ת השרשור
חברים אני לא אלך על הSS הרבה אנשים אומרים שזה יכול לפצוע אותי למשך זמן רב ואומרים שאני צריך לעבוד רק עם מכונות אז למישהו יש תוכנית אחרת ? או שהמאמן בחדר כושר יתן לי תוכנית שלא נראלי שהיא תעבוד טוב 🫤

מי אלו ה"הרבה האנשים" שאומרים לך שטויות כאלו ?

כמו בכל תרגיל שבו הטכניקה לא נעשית נכון - כן אפשר להיפצע, בגלל זה לומדים טכניקה ועולים בעומסים לאט לאט - ככה עובדים נכון.

יש כאן מספיק חבר'ה בפורום הזה שעשו ועושים את התכנית הזאת ולא קרה להם כלום. הם גם העלו במשקלי עבודה וגם במשקל הגוף.

בקיצור תפסיק להקשיב לאנשים שאין להם מושג בגלל שהם לא יודעים איך לעשות את התרגילים הללו אז הם מנסים למנוע ממך מללמוד ולעשות אותם.

• פותח/ת השרשור
מי אלו ה"הרבה האנשים" שאומרים לך שטויות כאלו ?

כמו בכל תרגיל שבו הטכניקה לא נעשית נכון - כן אפשר להיפצע, בגלל זה לומדים טכניקה ועולים בעומסים לאט לאט - ככה עובדים נכון.

יש כאן מספיק חבר'ה בפורום הזה שעשו ועושים את התכנית הזאת ולא קרה להם כלום. הם גם העלו במשקלי עבודה וגם במשקל הגוף.

בקיצור תפסיק להקשיב לאנשים שאין להם מושג בגלל שהם לא יודעים איך לעשות את התרגילים הללו אז הם מנסים למנוע ממך מללמוד ולעשות אותם.

אחי הגדול עשה לא מזמן את התוכנית הזאת והלך לו טוב אבל גם יש לציין שבחדר כושר שלי המאמן לא יאמר לי עם אני עושה את זה נכון או לא ואני התחלתי לראות כבר סרטונים אבל אני מפחד לעשות את התרגילים לא נכון

נערך לאחרונה:
עכשיו אני רואה יותר סרטונים על כל מה שצריך לעשות בSS וגם קראתי את - תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף ואני רואה שכל התרגילים פועלים עם הידיים ואני רוצה לפתח את כל הגוף
התרגילים עובדים על כל הגוף.

מה הכוונה "פועלים עם הידיים"? כלומר אם אתה רוצה לעבוד על החזה לדוגמה אתה מצפה לשים משקולות על החזה ואיכשהו להרים עם החזה בלי שימוש בידיים?

עכשיו אני רואה יותר סרטונים על כל מה שצריך לעשות בSS וגם קראתי את - תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף ואני רואה שכל התרגילים פועלים עם הידיים ואני רוצה לפתח את כל הגוף

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בזה ש"כל התרגילים פועלים עם הידיים" ?

התכנית הזאת שמה פחות דגש על ידיים ואת הדגש הגדול ביותר על הרגליים. כמובן שהיא עובדת על כל הגוף.

אני אישית עשיתי אותה - העליתי את משקל הגוף שלי ב-16KG וגם הסקוואט,דדליפט לחיצת החזה ולחיצת הכתפיים עלו משמעותית.

גם מתח ומקבילים עם משקל עליי עלו משמעותית.

• פותח/ת השרשור
אף פעם לא הייתי בחדר כושר אז אני לא כלכך מבין ותודה על העזרה

אף פעם לא הייתי בחדר כושר אז אני לא כלכך מבין ותודה על העזרה

אז בוא תעשה לעצמך ותפסיק לחפור לעצמך וגם לנו ותתחיל אותה.

יש לך תכנית תזונה ואם תצטרך עזרה בנוגע לתכנית אימון בשביל זה אנחנו כאן.

Back
למעלה תחתית