הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כולנו מסכימים שמה שחשוב בתזונה זה הערכים בסוף היום. אבל כמה אפשר למתוח את זה?

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
כולנו מסכימים שמה שחשוב זה הערכים שאנחנו צורכים לאורך כל היום. לא נורא אם אצטרוך 100 גרם חלבון על הבוקר ועוד 100 לאורך כל היום, הרי מה שחשוב זה שאגיע ל200 שלי בסוף היום.

לצורך הדוגמאות בהמשך נשתמש בי, אדם שנמצא על 200 גרם חלבון ו4000 קלוריות ביום.
אבל בעצם למה אז אנחנו מגבילים את זה ליום אחד? למה לא לחשב את הערכים על פני כמה ימים? למה שלא אצרוך 400 גרם חלבון ו8000 קלוריות על פני יומיים? 300 גרם חלבון ו5000 קלוריות יום אחד ולמחרת 100 גרם חלבון ו3000 קלוריות? או אפילו להיות על 1400 גרם חלבון ו28000 קלוריות בשבוע.
למה קבענו שבמהלך היום איך חשיבות למתי אוכלים מה אבל בעצם בין הימים כן יש הבדל? השינה היא הגורם שמפריד?

זה גם דיון וגם שאלה, אם למישהו כמובן יש תשובה מבוססת לעניין.
כי לגבי עניין השינה למשל ביום רגיל אני קם ב8 והולך לישון ב12-2. הרבה פעמים יכול להיות לי שיום חמישי, אני קם בבסיס ב8 בבוקר, עובד עד 4 בלילה ולמחרת קם ב12. עכשיו ביום יום הארוחה האחרונה שלי היא באזור 11 בלילה. ביום כזה של משמרת אני יכול להגיע לכל הערכים שלי באמת עד 11 ולהגיע הביתה אחרי המשמרת רעב ואז אני אוכל ארוחה שאני כבר אספור אותה עבור היום שלמחרת, שהרי גם ככה אני קם בו בשעה שאני כבר אוכל את הארוחה השנייה.

בכל מקרה משהו שחשבתי עליו. מה דעתכם?

כולנו מסכימים שמה שחשוב זה הערכים שאנחנו צורכים לאורך כל היום.
כן, מה שעקרוני אלו הערכים בסופו של דבר. אבל אני אישית מפזר את החלבון שאני צורך ל4 ארוחות. בין 25-75 גרם חלבון לכול ארוחה. בערך אותה כמות פחמימה ושומן אני לא צורך בצורה מבוקרת.
אני לא מבסס את זה כל שום דבר, אבל זה מה שcommon sense שלי אומר לי.

• פותח/ת השרשור
כן, מה שעקרוני אלו הערכים בסופו של דבר. אבל אני אישית מפזר את החלבון שאני צורך ל4 ארוחות. בין 25-75 גרם חלבון לכול ארוחה. בערך אותה כמות פחמימה ושומן אני לא צורך בצורה מבוקרת.
אני לא מבסס את זה כל שום דבר, אבל זה מה שcommon sense שלי אומר לי.
ברור שההיגיון אומר שעדיף לפזר, ושעדיף לרכז פחמימה לפני ואחרי אימון. אבל כולנו מסכימים שבסופו של דבר מה שהכי חשוב זה הערכים סוף היום. אז אני שואל, למה לא מה שחשוב הזה הערכים בסוף היומיים לצורך העניין? נגיד לא היה לי בשר מספיק ביום אחד והגעתי ל150 גרם חלבון למה בעצם ש250 גרם חלבון למחרת לא יפצו על זה על אותו עיקרון שבעצם ארוחה אחת במהלך היום תפצה על השנייה?

ברור שההיגיון אומר שעדיף לפזר, ושעדיף לרכז פחמימה לפני ואחרי אימון. אבל כולנו מסכימים שבסופו של דבר מה שהכי חשוב זה הערכים סוף היום. אז אני שואל, למה לא מה שחשוב הזה הערכים בסוף היומיים לצורך העניין? נגיד לא היה לי בשר מספיק ביום אחד והגעתי ל150 גרם חלבון למה בעצם ש250 גרם חלבון למחרת לא יפצו על זה על אותו עיקרון שבעצם ארוחה אחת במהלך היום תפצה על השנייה?
כי גם ככה להגיד שמה שחשוב אלו הערכים באותו יום זה מעט מוגזם, אז יומיים?..

במידה ואתה מתאמן הגוף הוא מערכת של בניה מחדש, כן הבניה הזאת או מה שנקרא ׳התאוששות׳ תלוי בדלק (אוכל) ובשינה לאורך זמן מספיק.
אם אתה לא ישן ביום נתון כמו שצריך זה שאכלת מספיק לא תמיד יעזור ואם אתה ישן המון ולא אכלת מספיק זה גם לא יעזור הכל משלים את הכל.

כולנו מסכימים שמה שחשוב זה הערכים שאנחנו צורכים לאורך כל היום. לא נורא אם אצטרוך 100 גרם חלבון על הבוקר ועוד 100 לאורך כל היום, הרי מה שחשוב זה שאגיע ל200 שלי בסוף היום.

לצורך הדוגמאות בהמשך נשתמש בי, אדם שנמצא על 200 גרם חלבון ו4000 קלוריות ביום.
אבל בעצם למה אז אנחנו מגבילים את זה ליום אחד? למה לא לחשב את הערכים על פני כמה ימים? למה שלא אצרוך 400 גרם חלבון ו8000 קלוריות על פני יומיים? 300 גרם חלבון ו5000 קלוריות יום אחד ולמחרת 100 גרם חלבון ו3000 קלוריות? או אפילו להיות על 1400 גרם חלבון ו28000 קלוריות בשבוע.
למה קבענו שבמהלך היום איך חשיבות למתי אוכלים מה אבל בעצם בין הימים כן יש הבדל? השינה היא הגורם שמפריד?

זה גם דיון וגם שאלה, אם למישהו כמובן יש תשובה מבוססת לעניין.
כי לגבי עניין השינה למשל ביום רגיל אני קם ב8 והולך לישון ב12-2. הרבה פעמים יכול להיות לי שיום חמישי, אני קם בבסיס ב8 בבוקר, עובד עד 4 בלילה ולמחרת קם ב12. עכשיו ביום יום הארוחה האחרונה שלי היא באזור 11 בלילה. ביום כזה של משמרת אני יכול להגיע לכל הערכים שלי באמת עד 11 ולהגיע הביתה אחרי המשמרת רעב ואז אני אוכל ארוחה שאני כבר אספור אותה עבור היום שלמחרת, שהרי גם ככה אני קם בו בשעה שאני כבר אוכל את הארוחה השנייה.

בכל מקרה משהו שחשבתי עליו. מה דעתכם?
היה על זה דיון פעם.
בכל מקרה, הדעה היא לא שאין חשיבות בכלל לעיתוי הארוחות, זה פשוט זניח לעומת הפקטור של הערכים הסופיים (סוף יום). ברור שככל שתמשוך את הערכים הסופיים ליותר מיום, זה כבר לא יהיה זניח . בלי קשר שאם אתה לא אוכל במשך יותר מ-8 שעות, אתה כבר עשוי להיכנס לתהליך של פירוק שריר (במהלך אימון).

חלבון עדיף שתחלק לכמה ארוחות לאורך היום ,אם מסתכלים אובייקטיבית על העדויות אין שום דבר חותך כי זה לא נחקר מספיק אבל ממה שיש ,כנראה שזה כן משנה. מבחינת קלוריות זה לא משנה.

לגבי פחמימות לפני אימון זה לא משנה כי המאגרים שמשתמשים בהם באימון נמצאים בתוך השריר. אם תאכל את הפחמימה 5 שעות לפני היא פשוט תמלא את מאגרי הגליקוגן ואז השריר ישתמש בה באימון.

• פותח/ת השרשור
במידה ואתה מתאמן הגוף הוא מערכת של בניה מחדש, כן הבניה הזאת או מה שנקרא ׳התאוששות׳ תלוי בדלק (אוכל) ובשינה לאורך זמן מספיק.
אם אתה לא ישן ביום נתון כמו שצריך זה שאכלת מספיק לא תמיד יעזור ואם אתה ישן המון ולא אכלת מספיק זה גם לא יעזור הכל משלים את הכל.
כל קשר בין התגובה שלך לדיון היא מקרית בהחלט.
היה על זה דיון פעם.
בכל מקרה, הדעה היא לא שאין חשיבות בכלל לעיתוי הארוחות, זה פשוט זניח לעומת הפקטור של הערכים הסופיים (סוף יום). ברור שככל שתמשוך את הערכים הסופיים ליותר מיום, זה כבר לא יהיה זניח . בלי קשר שאם אתה לא אוכל במשך יותר מ-8 שעות, אתה כבר עשוי להיכנס לתהליך של פירוק שריר (במהלך אימון).
נכון, ובגלל זה אני אומר, אנחנו אומרים שעיתוי הארוחות לא חשוב, וגם לא חשוב החלוקה בין הארוחות, רק עדיף שלא יהיה עכשיו בערך הכל בארוחה אחת וכלום בשאר כל עוד אנחנו מגיעים באותה יממה לערכים. אני מסכים שבאיזשהו שלב זה כבר כן יהיה חשוב. אז אני שואל איפה השלב הזה? למה קבענו שדווקא ביום? למה לא יומיים או שלושה לצורך העניין? איפה אנחנו מציבים את הגבול הזה.

אני אבהיר פה, אני לא מדבר על צום וכו' אני מדבר על לצורך העניין בכל יום אדם עדיין אוכל 4-5 ארוחות ביום. פשוט נגיד שביום אחד הוא אכל 150 גרם חלבון וביום השני 250. חוץ מזה הוא פיזר את זה לאורך כל היום, אפילו בכמויות שוות. ביום א' הוא אכל 30 גרם חלבון בכל ארוחה מתוך ה5, וביום ב' הוא אכל 50 גרם חלבון בכל ארוחה. כי הרי אנחנו מסכימים שאין בעיה שב5 ארוחות הוא יאכל בראשונה 20, בשניה 30, בשלישית 80, ברביעית 50 ובחמישית 20, אז למה שלא נסתכל על זה כיומיים עם 10 ארוחות שבהן הוא אוכל 30 גרם חלבון ב5 הראשונות ו50 ב5 האחרונות וכך מגיע ל400 גרם חלבון על פני ה48 שעות האלה

אני אבהיר פה, אני לא מדבר על צום וכו' אני מדבר על לצורך העניין בכל יום אדם עדיין אוכל 4-5 ארוחות ביום. פשוט נגיד שביום אחד הוא אכל 150 גרם חלבון וביום השני 250. חוץ מזה הוא פיזר את זה לאורך כל היום, אפילו בכמויות שוות. ביום א' הוא אכל 30 גרם חלבון בכל ארוחה מתוך ה5, וביום ב' הוא אכל 50 גרם חלבון בכל ארוחה. כי הרי אנחנו מסכימים שאין בעיה שב5 ארוחות הוא יאכל בראשונה 20, בשניה 30, בשלישית 80, ברביעית 50 ובחמישית 20, אז למה שלא נסתכל על זה כיומיים עם 10 ארוחות שבהן הוא אוכל 30 גרם חלבון ב5 הראשונות ו50 ב5 האחרונות וכך מגיע ל400 גרם חלבון על פני ה48 שעות האלה
תאכל יותר ביום של האימון/יום אחריו, ותכניס יותר חלבון בבוקר.(כי זה יותר קרוב לאימון וזה בא אחריי צום של הלילה)

כל קשר בין התגובה שלך לדיון היא מקרית בהחלט.

נכון, ובגלל זה אני אומר, אנחנו אומרים שעיתוי הארוחות לא חשוב, וגם לא חשוב החלוקה בין הארוחות, רק עדיף שלא יהיה עכשיו בערך הכל בארוחה אחת וכלום בשאר כל עוד אנחנו מגיעים באותה יממה לערכים. אני מסכים שבאיזשהו שלב זה כבר כן יהיה חשוב. אז אני שואל איפה השלב הזה? למה קבענו שדווקא ביום? למה לא יומיים או שלושה לצורך העניין? איפה אנחנו מציבים את הגבול הזה.

אתה פשוט לא מבין מה אמרתי, אני אנסה להסביר בשפה שתבין.
לפי הדוגמא שלך, תלוי מה הגוף צריך באותם שעות שהגוף ער ומה נשאר לו באותם שעות שהגוף ישן כדי לבנות מחדש את התאים, אף פעם אין מספר מדוייק ב100%.
מה שניסיתי להגיד שהגוף יודע מתי הוא צריך להפעיל את השרירים ומתי הוא ישן כדי לבנות אותם מחדש ואי אפשר לדעת מספר מדוייק של חלבון שיספיק/לא יספיק לו, מחקרים הראו ש *2 חלבון זה אידיאלי לבניית התאים מחדש בזמן שבין שהתעוררת לבין שהלכת לישון, אם נגיד היית ער 48 שעות ואכלת בזמן הזה *4 חלבון זה לא אומר שהשריר שלך יבנה מחדש כי חסרה לך החשיבות של השינה בין לבין (התאוששות)
אם תאכל ביום אחד 10 גרם חלבון ותלך לישון ואז יום לאחריו 190 גרם חלבון משמע אכלת 200 ביומיים אז ביום של ה10 לגוף כנראה לא היה מספיק דלק וחומר לבנות אותך מחדש בזמן השינה וביום של ה190 סיפקת לגוף מה שהוא צריך עכשיו או שזה התעכל החוצה או שזה ישרף כאנרגיה. עכשיו הבנת?

אף אחד לא אמר שאי אפשר להסתכל על כיומיים שצריך להגיע ל-400, זה אפשרי.
אבל, מדד יומי הוא נוח יותר לרוב האנשים. בנוסף, כן יש משמעות לעיתוי הארוחות, פשוט בהסתכלות יומית זה זניח. אם אתה פורס את זה ליומיים החשיבות כבר עולה, ובאמת יכול לקרות מה שתיאר crossfiter .

• פותח/ת השרשור
תאכל יותר ביום של האימון/יום אחריו, ותכניס יותר חלבון בבוקר.(כי זה יותר קרוב לאימון וזה בא אחריי צום של הלילה)
אחי מה הקשר?
אתה פשוט לא מבין מה אמרתי, אני אנסה להסביר בשפה שתבין.
לפי הדוגמא שלך, תלוי מה הגוף צריך באותם שעות שהגוף ער ומה נשאר לו באותם שעות שהגוף ישן כדי לבנות מחדש את התאים, אף פעם אין מספר מדוייק ב100%.
מה שניסיתי להגיד שהגוף יודע מתי הוא צריך להפעיל את השרירים ומתי הוא ישן כדי לבנות אותם מחדש ואי אפשר לדעת מספר מדוייק של חלבון שיספיק/לא יספיק לו, מחקרים הראו ש *2 חלבון זה אידיאלי לבניית התאים מחדש בזמן שבין שהתעוררת לבין שהלכת לישון, אם נגיד היית ער 48 שעות ואכלת בזמן הזה *4 חלבון זה לא אומר שהשריר שלך יבנה מחדש כי חסרה לך החשיבות של השינה בין לבין (התאוששות)
אם תאכל ביום אחד 10 גרם חלבון ותלך לישון ואז יום לאחריו 190 גרם חלבון משמע אכלת 200 ביומיים אז ביום של ה10 לגוף כנראה לא היה מספיק דלק וחומר לבנות אותך מחדש בזמן השינה וביום של ה190 סיפקת לגוף מה שהוא צריך עכשיו או שזה התעכל החוצה או שזה ישרף כאנרגיה. עכשיו הבנת?
אתה עדיין לא מבין. בשום שלב לא דיברתי פה על חוסר שינה. הדבר היחיד שאני מדבר עליו פה זה שאנחנו הרי אומרים שהתזמון של הערכים במהלך היום הוא לא קריטי. העיקר שבסוף היום נגיע לערכים שלנו. נכון? אז עכשיו מגיעה השאלה, למה אנחנו עוצרים פה? אם התזמון לא קריטי למה קבענו שהתזמון על פני 24 שעות הוא הקריטי? הרי אני בטוח שאם ניקח את זה לקיצון של על פני שבוע שלם זה יהיה קריטי. אם נאכל 150 גרם חלבון במשך 6 ימים ואז ביום השביעי 500 גרם חלבון זה כנראה לא יפצה על זה. אז השאלה פה היא איפה בעצם נקבע הגבול? 24 שעות? 48 שעות? 36 שעות? הרי אני מניח שאנחנו קבענו את זה כיום פשוט מטעמי נוחות, כי כנראה יותר קל לנו להיות עקביים בזה שיהיה כל יום ארוחת בוקר דומה, צהריים דומה וכו'. אבל מה עם ביום אחד אני אוכל פעמיים את ארוחת הבוקר ופעמיים את ארוחת הערב ולמחרת פעמיים ארוחת צהריים והארוחה השלישית לצורך העניין (בדוגמא של 4 ארוחות ביום).
אף אחד לא אמר שאי אפשר להסתכל על כיומיים שצריך להגיע ל-400, זה אפשרי.
אבל, מדד יומי הוא נוח יותר לרוב האנשים. בנוסף, כן יש משמעות לעיתוי הארוחות, פשוט בהסתכלות יומית זה זניח. אם אתה פורס את זה ליומיים החשיבות כבר עולה, ובאמת יכול לקרות מה שתיאר crossfiter .
אז זה בדיוק מה שאני אומר. אני מניח שאת היום קבענו מטעמי נוחות. אז איפה בדיוק מונח הגבול הזה? בשלב מסויים זה כן יהיה כבר חשוב. איפה השלב הזה מגיע? ואני לא מדבר על דוגמאות קיצוניות, כמו שבארוחות לא כדאי שיהיה הבדלים קיצוניים, אני אתן דוגמא אפילו יותר עדינה, ביום א' הגעתי ל170 גרם חלבון וביום ב' ל230. אני כמובן לא אומר שאני רוצה לעשות דברים כאלה באופן קבוע, כמובן שיותר נוח לאכול את הערכים שלנו על בסיס יומי ולא דו יומי וכו' אבל למשל הגעת ליום שאתה תקוע על פחות חלבון, למשל 170 ביום. האם ביום הזה אתה תהיה פחות אפקטיבי או שלמעשה אם תאכל 230 למחרת הכל יהיה בסדר. איפה בדיוק אנחנו מניחים את הגבול הזה של תזמון הערכים שלנו בין זניח לקריטי?

השרירים לא נבנים כשאתה ישן. להפך ,בשינה בריאה הכבד והכליות מפרקים חלבון בקצב מוגבר מכל הגוף כדי להחזיר את המערכת לשיווי משקל אחרי הבנייה העודפת מהארוחות של היום ,זאת הסיבה שכשקמים משתינים.

השרירים וכל שאר הרקמות בגוף נבנים בעיקר בשעות שאחרי כל ארוחה שמכילה חלבון.

מה שכן אם אתה לא ישן כל המערכת ההורמונלית משתגעת ובין היתר השרירים מפסיקים להבנות אחרי הארוחות.

וכן יש עדויות לכך שתדירות אכילת החלבון כן משנה. אם תאכלו 80 גרם חלבון בארוחה ולא תאכלו ל8 שעות השרירים לא יצליחו להגיב אופטמלית וחלק גדול יותר מהחלבון יתפרק. אכילה של 4 ארוחות של 20 כל שעתיים או יותר למשל תאפשר לגוף לנצל יותר מהחלבון.

מבחינת קלוריות ,אני לא יודע היכן עובר הגבול אבל יש לגוף שעונים ביולוגיים בהיפותלמוס במוח שמתכווננים לפי הרמה של האור מהשמש ושאחראים לכוון את הרמות של ההורמונים ,הגוף יודע מתי הוא רגיל לאכול ארוחות בחלון של 24 שעות. אם המערכת רואה שפספסתם ארוחה או שאכלתם פחות היא כבר תתחיל להסתגל ואם בחלון של 24 שעות לא אכלתם את הארוחות הרגילות אז תתחיל להיות תגובה גדולה יותר של הגוף למחסור במזון. מחקרים על צום מחזורי הראו שצום של יום ואז יום אכילה כבר הצליחו לגרום להסתגלויות החיוביות של דיאטה רגילה (למשל עלייה ברגישות לאינסולין).

בכל מקרה יש הרבה הסתגלויות לדיאטה שלוקחות יותר זמן ,למשל ,תצטרכו לחכות עוד כמה ימים עד שתתחילו לאבד כוח באימונים בגלל ירידה ברמות ההורמונים או דיכוי של מערכת העצבים וכמה בדיוק ,זה כבר תלוי בגנטיקה האישית של האדם .

• פותח/ת השרשור
השרירים לא נבנים כשאתה ישן. להפך ,בשינה בריאה הכבד והכליות מפרקים חלבון בקצב מוגבר מכל הגוף כדי להחזיר את המערכת לשיווי משקל אחרי הבנייה העודפת מהארוחות של היום ,זאת הסיבה שכשקמים משתינים.

השרירים וכל שאר הרקמות בגוף נבנים בשעות שאחרי כל ארוחה שמכילה חלבון.

מה שכן אם אתה לא ישן כל המערכת ההורמונלית משתגעת ובין היתר השרירים מפסיקים להבנות אחרי הארוחות.

וכן יש עדויות לכך שתדירות אכילת החלבון כן משנה. אם תאכלו 80 גרם חלבון בארוחה ולא תאכלו ל8 שעות השרירים לא יצליחו להגיב אופטמלית וחלק גדול יותר מהחלבון יתפרק. אכילה של 4 ארוחות של 20 כל שעתיים או יותר למשל תאפשר לגוף לנצל יותר מהחלבון.

מבחינת קלוריות ,אני לא יודע היכן עובר הגבול אבל יש לגוף שעונים ביולוגיים בהיפותלמוס במוח שמתכווננים לפי הרמה של האור מהשמש ושאחראים לכוון את הרמות של ההורמונים ,הגוף יודע מתי הוא רגיל לאכול ארוחות בחלון של 24 שעות. אם המערכת רואה שפספסתם ארוחה או שאכלתם פחות היא כבר תתחיל להסתגל ואם בחלון של 24 שעות לא אכלתם את הארוחות הרגילות אז תתחיל להיות תגובה גדולה יותר של הגוף למחסור במזון. מחקרים על צום מחזורי הראו שצום של יום ואז יום אכילה כבר הצליחו לגרום לתופעות החיוביות של דיאטה רגילה.

בכל מקרה יש הרבה הסתגלויות לדיאטה שלוקחות יותר זמן ,למשל ,תצטרכו לחכות עוד כמה ימים עד שתתחילו לאבד כוח באימונים בגלל ירידה ברמות ההורמונים או דיכוי של מערכת העצבים וכמה בדיוק ,זה כבר תלוי בגנטיקה האישית של האדם.
שוב אחי אני לא מדבר על צום. אותה כמות ארוחות ולא מדבר על 0 חלבון בארוחות. פשוט כמו הדוגמא שאמרתי 5 ארוחות ביום אחד של 30 גרם חלבון וביום השני 5 ארוחות של 50. קח את זה אפילו יותר קרוב - ביום הראשון 35 ובשני 45.

מה שכן העלת נקודה יפה לגבי העניין של השעון הביולוגי. אולי באמת זה עניין שיכול לעשות את ההבדל שמצריך עקביות כל יממה

בוא נשווה 30 ל40:

ברמות האלו זה לא מי יודע מה ישנה מבחינת ההורמונים ,כי המערכת לא מאוד מדויקת לטווח הקצר ,מבחינת בניית חלבון בשרירים קשה לי לענות לך כי אין בעניין מחקרים וזה כנראה תלוי בכמה מסה רזה יש עליך.

לדעתי ,ממה שידוע עד עכשיו ,אם אין עליך הרבה שריר ו30 גרם חלבון מספיקים כדי לעורר את הבנייה בשרירים שלך למקסימום ההבדל לא יהיה גדול ואולי אפילו יסתכם בכך שביום שתאכל בו יותר חלבון הגוף שלך ישרוף קצת יותר שומן כי מבחינת הבנייה המערכת בשיא והחלבון בעיקר יעורר תהליכים שמבזבזים אנרגיה בכבד ובשרירים.

אם יש עליך הרבה מסת שריר ואתה צריך יותר חלבון ביום ממה שאכלת ביום הראשון אז אתה תבנה יותר חלבון בשרירים ביום השני. (כמובן שאם התאמנת באחד משני הימים הסיפור משתנה)

אתה מצחיק שאתה לא מצליח להבין שאתה לא יכול לדבר על יממות בלי השינה באמצע.
ואני אומר שוב, הכל תלוי באיזו פעילות עשית עד שהלכת לישון מהרגע שהגוף שלך התעורר וכמה אכלת בין לבין
איך אני אוכל להסביר לך את זה בשפה שתבין?

• פותח/ת השרשור
בוא נשווה 30 ל40:

ברמות האלו זה לא מי יודע מה ישנה מבחינת ההורמונים ,כי המערכת לא מאוד מדויקת לטווח הקצר ,מבחינת בניית חלבון בשרירים קשה לי לענות לך כי אין בעניין מחקרים וזה כנראה תלוי בכמה מסה רזה יש עליך.

לדעתי ,ממה שידוע עד עכשיו ,אם אין עליך הרבה שריר ו30 גרם חלבון מספיקים כדי לעורר את הבנייה בשרירים שלך למקסימום ההבדל לא יהיה גדול ואולי אפילו יסתכם בכך שביום שתאכל בו יותר חלבון הגוף שלך ישרוף קצת יותר שומן כי מבחינת הבנייה המערכת בשיא והחלבון בעיקר יעורר תהליכים שמבזבזים אנרגיה בכבד ובשרירים.

אם יש עליך הרבה מסת שריר ואתה צריך יותר חלבון ביום ממה שאכלת ביום הראשון אז אתה תבנה יותר חלבון בשרירים ביום השני. (כמובן שאם התאמנת באחד משני הימים הסיפור משתנה)
אל תיתפס למספרים. הפואנטה היא יום אחד אכלת קצת פחות ויום אחרי קצת יותר. האם ביום הראשון הפסדת ובשני לא הרווחת אקסטרה או שפשוט שניהם ביחד יתנו את המקסימום, בדיוק כמו שאנחנו טוענים את סה על הארוחות על פני יום אחד, האם זה גם ליותר מה24 שעות יכול לתפוס
אתה מצחיק שאתה לא מצליח להבין שאתה לא יכול לדבר על יממות בלי השינה באמצע.
ואני אומר שוב, הכל תלוי באיזו פעילות עשית עד שהלכת לישון מהרגע שהגוף שלך התעורר וכמה אכלת בין לבין
איך אני אוכל להסביר לך את זה בשפה שתבין?
כי אחי אתה מתחיל לדבר על מחסור בשינה וכאלה. תוציא את השינה מהמשוואה, כל יום הבן אדם ישן מ11 בלילה עד 7 בבוקר לצורך העניין.
בוא ננסה רגע להסביר לך על מה אני מדבר.
מסכים איתי שמה שהכי חשוב הוא שתגיע בסוף היום לערכים שלך ופחות חשוב כמה היה בכל ארוחה. רצוי שיהיה מפוזר הגיוני אבל לא כזה קריטי. עם זה אתה מסכים?
עכשיו בהנחה שאתה מסכים עם הטענה הזאת אני שואל למה לא להרחיב את זה? האם זה לא משנה כמה אכלת בכל ארוחה על פני יומיים כל עוד בסוף היומיים האלה הגעת לערכים? כלומר יכול להיות שהיום הראשון בארוחות שלו נגמר עם 4200 קלוריות ו180 חלבון וביום השני סך הארוחות היה 3800 קלוריות ו220 חלבון.

אל תיתפס למספרים. הפואנטה היא יום אחד אכלת קצת פחות ויום אחרי קצת יותר. האם ביום הראשון הפסדת ובשני לא הרווחת אקסטרה או שפשוט שניהם ביחד יתנו את המקסימום, בדיוק כמו שאנחנו טוענים את סה על הארוחות על פני יום אחד, האם זה גם ליותר מה24 שעות יכול לתפוס
אתה לא מבין שפה בדיוק הטעות שלך? גם ביום אחד זה לא "ייתן את המקסימום", כן יש משמעות לעיתוי הארוחות, זה פשוט יחסית זניח לעומת הערכים הסופיים אליהם הגעת. אם בן אדם מפספס ארוחה או שתיים במהלך היום ואחר כך משלים , אין שום בעיה. אבל אם בן אדם יגיד לי שהוא לא אוכל כלום כל היום ומשלים הכל בארוחה אחת, על בסיס קבוע, אז לא, זה לא מומלץ.

אם בן אדם מתנהל כחובבן, וזה רובנו, אז אין בעיה אם יאכל יום אחד 150 ויום אחרי 250 . אם מתאמן רוצה להתנהל כמקצוען, אז עדיף שיאכל 200 ו-200. שוב, ההבדלים יהיו זניחים, ככל שהמתאמן חובבן יותר - זה יהיה זניח יותר. ככל המתאמן מקצוען יותר - ההבדלים הזניחים האלה כבר לא כל כך זניחים.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מבין שפה בדיוק הטעות שלך? גם ביום אחד זה לא "ייתן את המקסימום", כן יש משמעות לעיתוי הארוחות, זה פשוט יחסית זניח לעומת הערכים הסופיים אליהם הגעת. אם בן אדם מפספס ארוחה או שתיים במהלך היום ואחר כך משלים , אין שום בעיה. אבל אם בן אדם יגיד לי שהוא לא אוכל כלום כל היום ומשלים הכל בארוחה אחת, על בסיס קבוע, אז לא, זה לא מומלץ.

אם בן אדם מתנהל כחובבן, וזה רובנו, אז אין בעיה אם יאכל יום אחד 150 ויום אחרי 250 . אם מתאמן רוצה להתנהל כמקצוען, אז עדיף שיאכל 200 ו-200. שוב, ההבדלים יהיו זניחים, ככל שהמתאמן חובבן יותר - זה יהיה זניח יותר. ככל המתאמן מקצוען יותר - ההבדלים הזניחים האלה כבר לא כל כך זניחים.
אני לא מדבר על בכלל לדלג על ארוחות. כמו שאמרתי פה מליון פעם. אני מדבר פשוט על לאכול קצת יותר או קצת פחות. כמו שאמרת במהלך יממה ההבדל יהיה זניח. האם יהיה זניח באמת גם על יומיים? ואם כן אז על שלושה? איפה אנחנו שמים את הגבול? זה בדיוק מה שאני שואל פה

אף אחד לא שם עדיין את האצבע על ה"גבול" המדויק, בין היתר כי הוא לא דיסקרטי.
גם הדעה הרווחת פה בפורום היא לא הדעה הרווחת בכל מקום אחר, אבל אני מקווה שאתה מבין שלא לאכול יומיים לא יהיה חכם, גם אם אכלת לפני כן 10,000 קלוריות. בסופו של דבר יש גבול לכמה שימוש הגוף יכול לעשות באבות המזון "בבת אחת", וזו הסיבה שכדאי לחלק את הצריכה לארוחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית