הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כמה לשאוף לעלות בשבוע?

aminoacid

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
היי, מה קורה?
אני כרגע על איזור 14~ א''ש לפי מה שידוע לי, קוביות קצת בולטות ברפוי, בלחיצה אפשר לראות,
בכל אופן - אני עדיין עם מבנה גוף קטן ואני מתחיל מסה לעניין, השאלה היא בעצם כמה כדאי לי לשאוף לעלות
כי אם אני ידפוק עכשיו מסה מלוכלכת אני גם ישמין וגם עוד חודשיים אני מעריך שאני לא יוכל להמשיך, אני בונה על לעשות מסה עכשיו כמה שאפשר מבלי לפגוע בהתקדמות עד הקיץ ככה של 2017, עלייה של איזור חצי קילו ז''א נקייה נקייה אני חושב שזה לא יעיל ולא כדאי לי, ללכת לכיוון של +400~ קל' במטרה להעלות 300 גרם בשבוע?

תודה רבה בכל אופן.

אי אפשר לענות על זה במדויק ,בעקרון זה תלוי בהמון גורמים ובעיקר בכמה חלבון יש לך בתפריט ,בכמה מסת שריר כבר יש עליך ,אם אתה מתאמן כמו שצריך ובגנטיקה שלך.

עקרונית ,400 קלוריות עודפות ביום אמורות לתת עליה של יותר מ300 גרם לשבוע אם אתה עולה שריר בלבד ,אבל זו עדיין נקודת התחלה טובה כי בפועל כל החישובים הללו לא מדוייקים ,אם תעלה מהר מידי לטעמך תוריד...

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לענות על זה במדויק ,בעקרון זה תלוי בהמון גורמים ובעיקר בכמה חלבון יש לך בתפריט ,בכמה מסת שריר כבר יש עליך ,אם אתה מתאמן כמו שצריך ובגנטיקה שלך.

עקרונית ,400 קלוריות עודפות ביום אמורות לתת עליה של יותר מ300 גרם לשבוע אם אתה עולה שריר בלבד ,אבל זו עדיין נקודת התחלה טובה כי בפועל כל החישובים הללו לא מדוייקים ,אם תעלה מהר מידי לטעמך תוריד...
אין לי ספק - אבל לכמה לדעתך כדאי לשאוף אם אני בתכנון עושה מסה עד הקיץ? אני רוצה כבר להעלות, אני פשוט שנה וקצת מתאמן ולא עליתי כמעט בכלום.. במשקלים כן התקדמתי אבל ההתקדמות שלי זה כמו מישהו ממוצע שיבוא להתאמן חודשיים שלוש - הפכתי משחיף מת לשחיפון וזה לא מספיק לי ברמה שאם לא הייתי עושה חיטוב הייתי מעלה עכשיו שומן כדי העיקר להיראות גדול (לא היה ריבועים להיפרד מהם - למרות שלא התלהבתי מהם אף פעם אבל זה היה הדבר היחיד שבאמת היה נראה אתלטי אצלי אחרי כל האימונים)

אין לי ספק - אבל לכמה לדעתך כדאי לשאוף אם אני בתכנון עושה מסה עד הקיץ? אני רוצה כבר להעלות, אני פשוט שנה וקצת מתאמן ולא עליתי כמעט בכלום.. במשקלים כן התקדמתי אבל ההתקדמות שלי זה כמו מישהו ממוצע שיבוא להתאמן חודשיים שלוש - הפכתי משחיף מת לשחיפון וזה לא מספיק לי ברמה שאם לא הייתי עושה חיטוב הייתי מעלה עכשיו שומן כדי העיקר להיראות גדול (לא היה ריבועים להיפרד מהם - למרות שלא התלהבתי מהם אף פעם אבל זה היה הדבר היחיד שבאמת היה נראה אתלטי אצלי אחרי כל האימונים)
נתחיל בכמה עובדות מעבר לנאמר (מחזקות את דברי ברק):
1. עלייה היא לא ליניארית. הווה אומר, לא בכל שבוע תעלה באותו המשקל (ערך מוחלט). ככל שמדידת העלייה היא לטווח ארוך יותר (כמה עלית, נאמר, בחודש בחודשו או בחודשיים) היא תהיה עם פחות סטיות. מדוע זה חשוב? כי לעיתים עלולים לתרגם לא נכון את קצב ההתקדמות (מהר מידי; לאט מידי), ובכך לשנות באופן חריג את כמות הקלוריות בתפריט.
2. עליה מתונה, נקייה ונשלטת, היא בדרך כל לעליה שהפלוס הקלורי בה הוא אחוז יחסית קטן מהנייטרלי. עודף קלורי של 300-400 קלוריות יהיה נכון להתחלה. עקוב אחת ההתקדמות השבועית וגם מעבר. רק לאחר שאתה די נתקבע בעליה לאורך זמן (נאמר שבוע שלם שלא עלית במשקל), הוסף קלוריות. משתנים מסויימים, נשלטים ולא נשלטים (כמו שברק אמר), משפיעים על כך.
3. מעבר לתזונה, התאם תוכנית אימונים ושמור על מנוחה הולמת. זה לא פחות חשוב לאיכות ההתקדמות הכוללת, ונמצא בקשר ישיר וסינרגי אליה

בהצלחה

אם זה יעזור לך ,בהרבה מקומות אוהבים בצורה גסה לטעון שמתחיל ממוצע ברמה מאוד נמוכה ללא תוספים יכול לעלות כ8-12 קילו שריר בשנה. בשנה השנייה זה יורד ל6.

אם אתה שחיף אז זה בערך כמה שאתה צריך לשאוף לעלות כשכמובן בחודשים הראשונים אתה יכול לעלות יותר מקילו בחודש כי העלייה מהירה יותר ויש נוזלים.

זה מאוד אישי ואתה תצטרך לעלות בזהירות ולראות איך הגוף מגיב. ככה תמנע מהשמנה מוגזמת.

• פותח/ת השרשור
אם זה יעזור לך ,בהרבה מקומות אוהבים בצורה גסה לטעון שמתחיל ממוצע ברמה מאוד נמוכה ללא תוספים יכול לעלות כ8-12 קילו שריר בשנה. בשנה השנייה זה יורד ל6.

אם אתה שחיף אז זה בערך כמה שאתה צריך לשאוף לעלות כשכמובן בחודשים הראשונים אתה יכול לעלות יותר מקילו בחודש כי העלייה מהירה יותר ויש נוזלים.

זה מאוד אישי ואתה תצטרך לעלות בזהירות ולראות איך הגוף מגיב. ככה תמנע מהשמנה מוגזמת.
בעצם אז לקחת את הזמן ולא להסתכל לפי שבוע אחד ואז להתאים את הכמות קלוריות? & תודה רבה

הייתי שחיף מת לפני שנה שנה וחצי, אחוז שומן נמוך (דיאטנית שלא בדקה אמרה שאני 7 אבל לא יודע כמה היא מבינה משהו עם התואר הנכבד), בכל אופן היום אני נראה ממוצע היום, על איזור 13-14 א''ש & תודה רבה

אני היחיד ששם לב שהוא "שחיפון" שעושה חיטוב?
למה??
התכוונתי למבנה גוף קטן - אבל עם אחוז שומן, אף פעם לא הייתי רזה / עם קוביות בטבעי - זה היה בהמלצה של 'יועץ ספורט' שהמליץ לי לפני מסה כדי שאני לא יסיים שמן

בעקרון הייתי מחכה שבועיים ומכוון לפי השבוע השני. כי לרוב בשבוע הראשון במסה רוב העליה היא מנוזלים שנספחים למאגרי הסוכר בכבד.

בכל מקרה אם אתה עולה לאט אז זה ייקח זמן.

לאחר השבועיים הראשונים מתחילת המסה, עלייה ב 200-700 גרם בשבוע ייחשב לעלייה "נקייה" יחסית
מאיפה המספר הזה? בהסתמך על מה? ועוד בהפרש כה גדול (500 גרם).

אם אין משהו מוכח להגיד - עדיף לא לרשום סתם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית