הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם באיה נאפה זורמות יותר מאשר ב- פולין, הונגריה, סלובקיה, ואוסטריה

• פותח/ת השרשור Roie S
  • פורסם בתאריך
לפי מה שאני ראיתי בחיים -התנגדים הנחרצים ביותר לקניית שעון ב 30 אלף , יהיו אנשים שלא יכולים להרשות זאת לעצמם. גם ללא קשר לשעון.

ברור, אין לי שום דבר נגד הרעיון שאנשים יוציאו 30K על מוצר מסויים, מספיק שהם יהנו ממנו וזה כבר שווה את זה.

אני סתם מנסה להבין למה זה בראש סדר העדיפויות של אנשים מסויימים.

אתה לא מבין את זה כי זה לא בסדר עדיפויות שלך, דיי בטוח שאתה מוכן להשקיעה כסף במשהו שאנשים אחרים יגידו לך שהם לא מבינים למה אתה משקיעה כל כך הרבה כסף בזה כי יש תחליף לזה/זה לא נחוץ ובלה בלה.

דבר אחד אני לא יבין זה בן אדם שהמשכורת שלו זה 6 והוא קונה כזה שעון.

אם תבין את זה אתה תוכל להיות מאוד עשיר.
אנשים עושים בשביל ה"רושם" טעויות כלכליות הרבה יותר גדולות. לרוב הכי גדולה זה לקחת משכנתא ענקית בשביל להיות בעלים של דירה

אני לא חושב שזה בר השוואה כי אני יוצא מנקודת הנחה שמי שיוציא 30K על שעון יהיה במעמד כלכלי מספיק גבוה שהרכישה לא תכאיב לו.

אבל בכל זאת מסכים לגבי המשכנתא.

אם תבין את זה אתה תוכל להיות מאוד עשיר.
אנשים עושים בשביל ה"רושם" טעויות כלכליות הרבה יותר גדולות. לרוב הכי גדולה זה לקחת משכנתא ענקית בשביל להיות בעלים של דירה
מה הסיבה שאתה חושב שלקחת משכנתא זה טעות קדולה ?

מה הסיבה שאתה חושב שלקחת משכנתא זה טעות קדולה ?
לקיחת משכנתא היא החלטה כלכלית וצריכה להבחן בכלים כלכליים.
עלויות הריבית של לקחת משכנתא של מעל מיליון שקל ל 30 שנה הן אסטרונומיות ולכן זאת החלטה כלכלית גרועה בהשוואה לדוגמא לשכור דירה בסכום דומה למשכנתא.

אני אוהב אותך
שכחת לצרף תמונה שלך
images

לקיחת משכנתא היא החלטה כלכלית וצריכה להבחן בכלים כלכליים.
עלויות הריבית של לקחת משכנתא של מעל מיליון שקל ל 30 שנה הן אסטרונומיות ולכן זאת החלטה כלכלית גרועה בהשוואה לדוגמא לשכור דירה בסכום דומה למשכנתא.

הריבית כיום בשוק היא בערך גג 3 אחוז (אני לקחתי משכנתא לפני שבוע בערך).
שזה דיי נמוך. במיוחד ששליש מזה הם 0.8. התכנון שלי זה להזרים כמה שיותר כסף לאחד המסלולים (איפה שהריבית תיהיה יותר גבוהה לאותה נקודת זמן). כדאי לשלם כמה שפחות ריבית.

אני מסתכל על ההורים שלי שקנו דירה, אם הם לא היו קונים אותה לפני 10 שנים. בגיל הפנסיה הם לא היו יכולים להרשות לעצמם לחיות בדירה נורמלית.
הם היו משכירים דירה לפני זה, ועכשיו מבינים שמכל הדברים זה היה המהלך הכי חכם שלהם.

אני כמובן מתעלם מהעבודה שמחירי הדירות עלו בצורה מטורפת, שגם אם הם לא היו עולים עדיין המהלך הזה שלהם היה מאוד חכם.

לקנות דירה זאת ההשקעה הבטוחה ביותר,אלוהים לא מייצר עוד אדמה.

לקנות דירה זאת ההשקעה הבטוחה ביותר,אלוהים לא מייצר עוד אדמה.
1. דירת המגורים שלך היא לא השקעה.
2. כמו שהמחירים עלו הם גם יכולים לרדת או סתם תרחיש כמו עליית מדד / עליית ריבית שייקרו את המשכנתאות
3. אם אתה ממונף 80% על דירה זה הרבה יותר התחייבות מנכס.

למרות כל זאת מי שלא קנה דירה ב 10 שנים הוא אכן בסוג של בעיה.

1. דירת המגורים שלך היא לא השקעה.
2. כמו שהמחירים עלו הם גם יכולים לרדת או סתם תרחיש כמו עליית מדד / עליית ריבית שייקרו את המשכנתאות
3. אם אתה ממונף 80% על דירה זה הרבה יותר התחייבות מנכס.

למרות כל זאת מי שלא קנה דירה ב 10 שנים הוא אכן בסוג של בעיה.
1.דירה שקנית היא נכס אחרי שסיימת לשלם עליה ולא מחוייבות,לאומת דירה שאתה שוכר שנשארת מחוייבות תמיד.
2.ממבט קצר על שוק הנדלן הישראלי אפשר להבין שמחיר הדירות לא יירד בזמן הקרוב אם בכלל. ישראל היא מדינה קטנה,ואף אחד לא רוצה ליישב את הנגב.
3.לא כל מי שקונה דירה לוקח משכנתא בסך 80%,אתה סתם מכליל.
אפשר לקנות במחיר של דירה אחת באשדוד ,3 דירות בבאר שבע,באחת מהן תגור,בשתיים האחרות תשכיר לסטודנטים,והנה אתה כבר לא צריך לשלם שום משכנתא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית