הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם באיה נאפה זורמות יותר מאשר ב- פולין, הונגריה, סלובקיה, ואוסטריה

• פותח/ת השרשור Roie S
  • פורסם בתאריך
1. דירת המגורים שלך היא לא השקעה.
2. כמו שהמחירים עלו הם גם יכולים לרדת או סתם תרחיש כמו עליית מדד / עליית ריבית שייקרו את המשכנתאות
3. אם אתה ממונף 80% על דירה זה הרבה יותר התחייבות מנכס.

למרות כל זאת מי שלא קנה דירה ב 10 שנים הוא אכן בסוג של בעיה.
1. היא אולי לא נחשבת השקעה (כי היא לא מניבה רווח) אבל בכללי אם לא יהיו שינויים דרסטים במדינה לדעתי כדאי מאוד לקנות דירה בארץ.
2. אם המחירים ירדו היום למחיר שלהם לפני 10 שנים כנראה הדאגה האחרונה שלך תיהיה הדירה כי רוב הסיכויים הכלכה בארץ תקרוס. ויהיה פה השד יודע מה.
3. החוק קובע 75%. שמסכים הריבית והסכום הכולל הם מאוד גבוהים. הצלחתי להיכנס ב 60% משכנתא שאני מאוד שמח על זה.

לא חושב שהמחירים יחזרו למצב של פעם. זה לא משתלם לממשלה ולבנקים ולקבלנים וקיצור לכולם פרט לאזרח שקונה. כל מה שהפוליטיקאים עושים זה דברים מפגרים כמו מחיר למשתכן. אם היו באמת רוצים להוריד מחיר היו עושים כמו בארה"ב בונים שכונה שלמה אם מחירי יעד לדירות + אחוז מסויים של דירות להשכרה.

מצב רבית אפסי לא ישאר לעוד המון זמן.
אם ארה''ב יעלו את הרבית אחריה גם ישראל תעלה,ואנשים יתקשו להחזיר את המשכנתא,ימכרות את הדירות,ההיצא יעלה ומחירים הדירות ירדו.
עניין של זמן.
מנגד,אם יהיו כמה אנשים עם הרבה כסף נזיל שישלטו בשוק,הם לא יתנו למחירים לרדת.

לקיחת משכנתא היא החלטה כלכלית וצריכה להבחן בכלים כלכליים.
עלויות הריבית של לקחת משכנתא של מעל מיליון שקל ל 30 שנה הן אסטרונומיות ולכן זאת החלטה כלכלית גרועה בהשוואה לדוגמא לשכור דירה בסכום דומה למשכנתא.

גם אם בכלים כלכליים (כי כן, כמובן שהחלטה כזו הרבה פעמים לא נבחנת רק כלכלית), מה שכתבת פה למעלה פשוט לא נכון כיום.
אני מניח שכל עוד משכנתאות נמכרות בפחות מ ~ 3.5% עדיפה אלטרנטיבת הקנייה.

וואו, אתה מניח. אם כך, זה משנה את כל התמונה.
אז דובון מה אתה חושב על השאלה של הפותח אשכול מה התשובה שלך

שאתה לא מרים, ומקומך מחוץ לפורום. ואם הייתי מנהל היית בבאן לנצח.

גם אם בכלים כלכליים (כי כן, כמובן שהחלטה כזו הרבה פעמים לא נבחנת רק כלכלית), מה שכתבת פה למעלה פשוט לא נכון כיום.
אני מניח שכל עוד משכנתאות נמכרות בפחות מ ~ 3.5% עדיפה אלטרנטיבת הקנייה.
הריבית אכן אטרקטיבית. הפקטורים בעיניי הם אחוז המימון, אחוז התשלום החודשי מההכנסה נטו ואטרקטיביות הנכס.
צריך להפריד בין נדלן כהשקעה לבין מגורים.
אם אתה מאמין ששוק הנדלן יעלה אז אפשר לקנות דירה כהשקעה זה לא אומר שצריך להשתעבד למשכנתא עבור דירת המגורים שלך.

הריבית אכן אטרקטיבית. הפקטורים בעיניי הם אחוז המימון, אחוז התשלום החודשי מההכנסה נטו ואטרקטיביות הנכס.
צריך להפריד בין נדלן כהשקעה לבין מגורים.
אם אתה מאמין ששוק הנדלן יעלה אז אפשר לקנות דירה כהשקעה זה לא אומר שצריך להשתעבד למשכנתא עבור דירת המגורים שלך.

שיעור התשלום מההכנסה פחות משמעותי משום שגם שכירות צריך לשלם מהכנסה..
כמובן שהדיון פה הוא ככל שמדובר על מגורים, וכן, להשתעבד למשכנתא זה לא מומלץ : )

שיעור התשלום מההכנסה פחות משמעותי משום שגם שכירות צריך לשלם מהכנסה..
כמובן שהדיון פה הוא ככל שמדובר על מגורים, וכן, להשתעבד למשכנתא זה לא מומלץ : )
אתה צודק.
אבל הגמישות בלחסוך בעלות השכירות גדולה בהרבה לעומת תמרון של משכנתא חונקת

לקנות שעון ב30K זה מפגר וזהו.
אין לזה שום ערך מוסף מעבר לשעון שלי בטלפון.
וכן, זה מטומטם כי ככה אני קובע.

1188.jpg

ב30K אתה בונה חד"כ בבית, מביא מנקה שתנקה את המגנזיום שהשארת בכל החדר, וקונה מחשב ברמה שתוכל לאונן עליו כאוות נפשך.
עדיף שעון?
לא, ועל כן האווטר שלי לא רלוונטי פה.

אה, ואתה גם משלם איזה חודש וחצי של משכנתא, אם אנחנו כבר שם.

אם להתייחס לשאלה של פותח האשכול, ולתהייה בדבר הערך המוסף של השעון.. אז סמל סטטוס יכול לעזור לך לזיין. זה כבר משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית