הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעשות ss?

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
אני מתאמן 10 חודשים.
התחלתי לעשות דדליפט סקוואט ופרס רק בחודש האחרון פחות או יותר- לפני זה לא הייתי עושה כי אמרו לי שאסור לי בגלל עקמת.
החלטתי לנסות לעשות את התרגילים הנ''ל ולא כאב לי במהלך הביצוע.
התחלתי לפני שלוש שבועות את התוכנית fbw המפוצלת של @Tank (אם צריך אני ירשום את התוכנית)
בגלל שב10 חודשים שאני מתאמן עשיתי בנץ פרס אז אני מתקדם בו יחסית לאט.
לגבי הסקוואט והפרס נתקעתי די מהר על משקלים די מגוחכים. (בסקוואט אני עדיין עובד על טכניקה אבל בכל זאת אני לא ממש רואה שאני מתקדם)
המטרה שלי בעיקרון זה לפתח מסת שריר כמה שיותר ב5 חודשים שהקצבתי לעצמי למסה (אני עכשיו פחות או יותר 15-16% שומן אז אני רוצה לסיים את המסה על 20% פחות או יותר ולאחר מכן לעשות חיטוב של 3-4 חודשים)
המשקלי עבודה כרגע הם:
סקוואט 50 קילו HB (כמו שהזכרתי משקל מגוחך)
פרס 40 קילו
בנץ 72.5
דדליפט 80 (בדדליפט אני מרגיש ממש טוב ועולה בו יפה מאוד- אימון הבא אני די בטוח שאני יעשה 90 בלי בעיה)
לדעתכם בהתאם למטרות ולאחוז שומן הנוכחי כדאי לי להתחיל ss?
תוך כמה זמן ממצים את התוכנית בדרך כלל?

SS אכן תתאים לך
מיצוי התוכנית הוא נגזרת של איכות ההתקדמות - יש כאלו שיוכלו לדבוק בה לאורך זמן ארוך יותר, יש שפחות
אם כלל הפרמטרים נשמרים בצורה אידיאלית, אני מאמין שבתוך 4 חודשים אתה תעלה משמעותית במשקלי העבודה (בעיקר בסקוואט ופרס) לצד עליה במאסת השריר
לאחר סיום SS יהיה נכון לשקול את המשך צעדייך מבחינת הרכב הגוף, ואף לצאת לנייטרלי לתקופה מסויימת ולאחריה לחיטוב. בחיטוב SS לא תתאים, עקב מטרותיה המנוגדות, לכן יהיה אפשר לדבוק ב-FBW כלשהי במתכונת עם נפח משלים

• פותח/ת השרשור
SS אכן תתאים לך
מיצוי התוכנית הוא נגזרת של איכות ההתקדמות - יש כאלו שיוכלו לדבוק בה לאורך זמן ארוך יותר, יש שפחות
אם כלל הפרמטרים נשמרים בצורה אידיאלית, אני מאמין שבתוך 4 חודשים אתה תעלה משמעותית במשקלי העבודה (בעיקר בסקוואט ופרס) לצד עליה במאסת השריר
לאחר סיום SS יהיה נכון לשקול את המשך צעדייך מבחינת הרכב הגוף, ואף לצאת לנייטרלי לתקופה מסויימת ולאחריה לחיטוב. בחיטוב SS לא תתאים, עקב מטרותיה המנוגדות, לכן יהיה אפשר לדבוק ב-FBW כלשהי במתכונת עם נפח משלים
אוקיי תודה אני יתחיל את התוכנית היום ויעשה אותה ארבע חודשים ואם אני ימצא אותה אני יעבור לab לעוד חודש ולאחר מכן יעשה חיטוב.
כמה שאלות על התוכנית:
1) הבנתי שהסקוואט הוא lb בתוכנית אפשר לעשות hb במקום? זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח לי מבחינת טכניקה.
2) אפשר להחליף את הפוואר קלין בצין אפס? כי כתוב במאמר על התוכנית שמוסיפים מתח רק אם אתה בתהליכי למידה של הטכניקה של PC ומשם הנחתי שזה חובה בתוכנית ולכן אני שואל
3) פלוס קלורי של 500 קלוריות יספיק ל4 חודשים בתוכנית? אני לא מתכוון לאכול עכשיו בפלוס של 1000 כי גם ככה כבר עכשיו חטוב אני לא ואני לא רוצה לסיים על אחוז שומן גבוה מידי.
4) אני מתכוון להוסיף פלאנק לתוכנית. כדאי לדעתך?
5) אני לא יתקע מהר מידי בבנץ פרס? כי כבר עכשיו המשקל מרגיש די כבד אז אני לא חושב שאני יתקדם ככה כמו שצריך
סליחה על החפירה.

אוקיי תודה אני יתחיל את התוכנית היום ויעשה אותה ארבע חודשים ואם אני ימצא אותה אני יעבור לab לעוד חודש ולאחר מכן יעשה חיטוב.
כמה שאלות על התוכנית:
1) הבנתי שהסקוואט הוא lb בתוכנית אפשר לעשות hb במקום? זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח לי מבחינת טכניקה.
2) אפשר להחליף את הפוואר קלין בצין אפס? כי כתוב במאמר על התוכנית שמוסיפים מתח רק אם אתה בתהליכי למידה של הטכניקה של PC ומשם הנחתי שזה חובה בתוכנית ולכן אני שואל
3) פלוס קלורי של 500 קלוריות יספיק ל4 חודשים בתוכנית? אני לא מתכוון לאכול עכשיו בפלוס של 1000 כי גם ככה כבר עכשיו חטוב אני לא ואני לא רוצה לסיים על אחוז שומן גבוה מידי.
4) אני מתכוון להוסיף פלאנק לתוכנית. כדאי לדעתך?
5) אני לא יתקע מהר מידי בבנץ פרס? כי כבר עכשיו המשקל מרגיש די כבד אז אני לא חושב שאני יתקדם ככה כמו שצריך
סליחה על החפירה.
1. כן.
2. כן.
3. כן, לעולם גם לא אמליץ על פלוס כה גדול, חרף התובענית שבתוכנית. פשוט ההתקדמות לא תהיה כמו שמצופה, וזה לא רע, אפילו טוב. מי צריך לצבור סתם שומן עודף בשם ההתחזקות? זו מעולם לא הייתה גישתי.
4. כן. תתחיל מ3 סטים של דקה פעמיים בשבוע. לדעתי זה יספיק גם לאורך כל התוכנית.
5. אי אפשר לדעת. תתחיל ותראה לאן ואיך מתקדם. יכול מאוד להיות ששיעור ההתקדמות יהיה איטי יותר, אך תהיה התקדמות. במקרה הכי קיצוני תבצע דילואד או ריסט.

• פותח/ת השרשור
1. כן.
2. כן.
3. כן, לעולם גם לא אמליץ על פלוס כה גדול, חרף התובענית שבתוכנית. פשוט ההתקדמות לא תהיה כמו שמצופה, וזה לא רע, אפילו טוב. מי צריך לצבור סתם שומן עודף בשם ההתחזקות? זו מעולם לא הייתה גישתי.
5. אי אפשר לדעת. תתחיל ותראה לאן ואיך מתקדם. יכול מאוד להיות ששיעור ההתקדמות יהיה איטי יותר, אך תהיה התקדמות. במקרה הכי קיצוני תבצע דילואד או ריסט.
יש לי עוד שאלה אחת:
ראיתי במאמר על השאלות והתשובות בתוכנית שיש שני ''דרכים'' לעשות את התוכנית.
זה משנה במה אני יבחר? (ה''אופציות'' למטה)
התוכנית מ-SS:

אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5

אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3

התוכנית מ-PPST:

אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל

אימון B:
סקוואט 3*5
דדליפט 1*5

יש לי עוד שאלה אחת:
ראיתי במאמר על השאלות והתשובות בתוכנית שיש שני ''דרכים'' לעשות את התוכנית.
זה משנה במה אני יבחר? (ה''אופציות'' למטה)
התוכנית מ-SS:

אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5

אימון B:
סקוואט 3*5
פאוורקלין 5*3

התוכנית מ-PPST:

אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל

אימון B:
סקוואט 3*5
דדליפט 1*5
פאוורקלין קשה יותר טכנית לביצוע נכון, לכן נכנסת ה"גרסא" עם המתח
אני אישית אעדיף אותה, ולא רק מפאת המורכבות שבפאוורקלין

• פותח/ת השרשור
פאוורקלין קשה יותר טכנית לביצוע נכון, לכן נכנסת ה"גרסא" עם המתח
אני אישית אעדיף אותה, ולא רק מפאת המורכבות שבפאוורקלין
אני בכל מקרה יעשה צין אפס במקום בPC אבל התכוונתי באיזה סדר של תרגילים לבחור.
כי בין שניהם החליפו את הסדר של המתח והדדליפט. אז רציתי לשאול איזה סדר של תרגילים עדיף. (אם זה משנה בכלל)

אני בכל מקרה יעשה צין אפס במקום בPC אבל התכוונתי באיזה סדר של תרגילים לבחור.
כי בין שניהם החליפו את הסדר של המתח והדדליפט. אז רציתי לשאול איזה סדר של תרגילים עדיף. (אם זה משנה בכלל)
לא משנה
נסה את שתי האפשרויות מבחינת הסדר - ראה מה עדיך ונוח לך - ודבוק בכך

• פותח/ת השרשור
לא משנה
נסה את שתי האפשרויות מבחינת הסדר - ראה מה עדיך ונוח לך - ודבוק בכך
היום עשיתי כבר את התוכנית בסדר הראשון אז אני כבר ישאר איתו.
תודה רבה על העזרה.

1. כן.
2. כן.
SS תתאים לו, אין ספק. אבל מפאת הבנצ' הגבוה, אתה לא חושב שעדיף לו לעשות משהו אחר (רק בלחיצת החזה, בשאר התכנית שלא יגע)?
זה פשוט לא סביר שהוא יצליח להתקדם ב10-15 קילו בחודש במשקלים האלו, נכון?
בכל מקרה, אני מניח שאפשר לגלות רק מניסיון, אבל מקדים תרופה למכה.

SS תתאים לו, אין ספק. אבל מפאת הבנצ' הגבוה, אתה לא חושב שעדיף לו לעשות משהו אחר (רק בלחיצת החזה, בשאר התכנית שלא יגע)?
אף אחד לא מתחיל תוכנית בסיסית עם יחסים (רטיו) אידיאלים בין תרגילי הבסיס.
אף אחד לא יעשה בדיוק בנץ' במשקל גוף, סקוואט פי 1.5, דדליפט פי 2 וכיוצ"ב.
אז יש לו בנץ' חזק, כך גם לרוב האוכלוסייה לעומת השאר (לא רע, לא טוב - פשוט עובדה)
זה לא סותר או מהווה סיבה מספיק טובה לזנוח מתכונת בסיסית כמו SS
יתר המשקלים יעלו בהתאמה ובשיעור רב יותר למול הבנץ', וזה יתאזן

אז יש לו בנץ' חזק, כך גם לרוב האוכלוסייה לעומת השאר (לא רע, לא טוב - פשוט עובדה)
SS זה אכן בסיסי, אבל הוא לוחץ כבר עשרה חודשים, אז אני לא חושב שאפשר להגיד שזו פשוט נקודת המוצא שלו.
אני לא מאמין בלזנוח SS, אבל אני גם לא מאמין שההתקדמות תהיה אימונית ולכן לא הייתי שולל התקדמות ליניארית באיזושהי צורה.
עריכה: ד"א, אני מסכים שעדיף לו לנסות ולהתחיל בצורה הזו, אבל לתכנן כבר עכשיו את העתיד כי כנראה שיהיה לו קשה לסחוב ככה.,

SS זה אכן בסיסי, אבל הוא לוחץ כבר עשרה חודשים, אז אני לא חושב שאפשר להגיד שזו פשוט נקודת המוצא שלו.
אני לא מאמין בלזנוח SS, אבל אני גם לא מאמין שההתקדמות תהיה אימונית ולכן לא הייתי שולל התקדמות ליניארית באיזושהי צורה.
אז שלא תהיה אימונית, אין בעיה
תראה לזה "SS מותאמת למי שיש בנץ' חזק שכבר לוחץ 10 חודשים והוא לא יתקדם מאימון לאימון", מספיק טוב?
החשוב הוא העלייה ביתר התרגילים, וכן, גם בבנץ'. אז לא בדיוק "לפי הספר" אבל גם סוג של עלייה.
כך או כך, תרגיל או תנועה שיש בה פוטנציאל להתחזק, תמיד צריך לנצל את העניין

• פותח/ת השרשור
יש לי בנץ חזק? הייתי בטוח שאני בין החלש לממוצע.
ודרך אגב יש לי משקל גוף כי מאז שרשמתי את האשכול עליתי קצת בבנץ והגעתי למשק גוף (דרך אגב גם הדדליפט עלה ל100. עדיין לא התחלתי ss אבל אני יתחיל אחרי הצום של תשעה באב)

יש לי בנץ חזק? הייתי בטוח שאני בין החלש לממוצע.
ודרך אגב יש לי משקל גוף כי מאז שרשמתי את האשכול עליתי קצת בבנץ והגעתי למשק גוף (דרך אגב גם הדדליפט עלה ל100. עדיין לא התחלתי ss אבל אני יתחיל אחרי הצום של תשעה באב)
הבנץ' שלך, יחסית מול יתר התרגילים, חזק.
בכללי הוא לא (No offense)

• פותח/ת השרשור
הבנץ' שלך, יחסית מול יתר התרגילים, חזק.
בכללי הוא לא (No offense)
חחח אל תדאג אני לא נפגע.
אני מתאמן בין היתר כדי לשפר את המשקלים ואני יודע שלא משנה כמה זמן זה ייקח לי בסופו של דבר אני יגיע למשקלים מכובדים+

חחח אל תדאג אני לא נפגע.
אני מתאמן בין היתר כדי לשפר את המשקלים ואני יודע שלא משנה כמה זמן זה ייקח לי בסופו של דבר אני יגיע למשקלים מכובדים+
זו הגישה. עם ידע ופרקטיקה הדרך תהיה נכונה. בהצלחה

לי היה בנץ' 90 כשהתחלתי ss והגעתי ל 117.5 בסוף התכנית (הכל לחמישיות). אז היו לי כמה פעמים שנתקעתי על אותו משקל שניים-שלושה אימונים, היו גם ריסטים נראה לי, אבל עדיין אפשר להתקדם גם במתכונת ss.

Back
למעלה תחתית