הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי סיום SS ושאלה כללית

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם, אני מתאמן בתוכנית SS כבר הרבה זמן ובקרוב מסיים אותה ורוצה להחליף לתוכנית מסה כמו AB/ABC.
אני זוכר שהתאמנתי בתוכנית מסה בסיסית (AB) לפני הSS ורוב החזרות היו בין 8-12 חזרות, ולא כמו בSS שזה 5 חזרות.
השאלה שלי היא שבעצם שאני יסיים SS ויעבור למסה AB אז בעצם כל משקלי העבודה יירדו, אם ואני מסיים סקוואט 120 ק"ג בSS אז בAB הסקוואט יירד בהרבה כי זה ל8-12 חזרות, וככה גם בבנץ' וכו..
אז אני הולך לעבוד עם משקלי עבודה די נמוכים.. איך זה מסתדר בעצם היא כל גדילת הגוף וההיפוטרפיה?

תודה !

לא הבנתי מדוע ממליצים לו לעבור לתכנית 5:3:1 או טקסס שידועות כתוכניות למתאמנים המתקדמים.
אם כבר הוא מסיים את SS אז רצוי שיעבור לתכנית כמו הלינארית או HST.
אבל גם הבחור לא רשם מה משקלי העבודה שלו ולפי ההרגשה שלי משקלים מאוד נמוכים והוא בכלל לא צריך לעבור תכנית.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מדוע ממליצים לו לעבור לתכנית 5:3:1 או טקסס שידועות כתוכניות למתאמנים המתקדמים.
אבל גם הבחור לא רשם מה משקלי העבודה שלו ולפי ההרגשה שלי משקלים מאוד נמוכים והוא בכלל לא צריך לעבור תכנית.
אכן משקלי העבודה שלי כרגע לא הכי גבוהים, סקוואט ודדליפט 110 ק"ג, בנץ' 70 ופרס 50.
הסיבה שאני רוצה לסיים את התוכנית הזאת ולעבור לתוכנית אחרת, היא שאני באמת עושה כל מה שצריך, ישן אוכל וטכניקה טובה, ולא מצליח להתקדם. וזה כבר תקופה ארוכה ככה, יכול להיות שפשוט התוכנית הזאת גדולה עליי עם הדרישות שלה ואני יצליח להתקדם יותר בתוכנית אחרת.
משהו שאני חייב להבין, לפי מה קובעים שתוכנית היא למתחילים או מתקדמים?
סתומרת אם אני בתוכנית SS, ואני ממצא אותה ברמה שאני מגיע דוג' לסקוואט 200 ק"ג ובנץ' גבוה וכו', אז הגעתי להישגים מרשימים.. איך זה בדיוק הופך אותי למתחיל או את התוכנית לתוכנית למתחילים?

הגדרת משקלי עבודה היא לא המדד הבלעדי למיצוי תוכנית. היא אולי די העיקר, אך לא תמיד.
אפשר לצאת לתוכנית אחרת מ-SS חרף משקלי העבודה הבינוניים, ולחזור למתכונת אחרת בפלטפורמת FBW.
התקיעה היא אולי לא רק פיזית, אלא מנטאלית וסביבתית.
איך שלא נתסכל על זה, טכניקה טובה והתמדה קשים ליישום בתוכנית כמו SS לאורך זמן.
רבות רואה חבר'ה שמתחילים SS, מתקדמים יפה, ונתקעים מהר או שמעלים לאט משקלים עבודה פתאום, למרות ביצוע יתר המרכיבים נכונה.
ההתרגלות של ה-CNS הופך למהיר יותר, וכנגזרת מכך חוסר הפרופורציה והמשך ההתחזקות/גדילה.

אופצייה נוספת אחרת היא המשך SS לאורך זמן ארוך יותר, אבל במתכונת מותאמת, כזו שלא תדרוש עליה קבועה וגבוה במשקלי עבודה, ותהיה יוצר" פשרנית" (קצת מאבד מהמהות של SS).

אכן משקלי העבודה שלי כרגע לא הכי גבוהים, סקוואט ודדליפט 110 ק"ג, בנץ' 70 ופרס 50.
הסיבה שאני רוצה לסיים את התוכנית הזאת ולעבור לתוכנית אחרת, היא שאני באמת עושה כל מה שצריך, ישן אוכל וטכניקה טובה, ולא מצליח להתקדם. וזה כבר תקופה ארוכה ככה, יכול להיות שפשוט התוכנית הזאת גדולה עליי עם הדרישות שלה ואני יצליח להתקדם יותר בתוכנית אחרת.
משהו שאני חייב להבין, לפי מה קובעים שתוכנית היא למתחילים או מתקדמים?
סתומרת אם אני בתוכנית SS, ואני ממצא אותה ברמה שאני מגיע דוג' לסקוואט 200 ק"ג ובנץ' גבוה וכו', אז הגעתי להישגים מרשימים.. איך זה בדיוק הופך אותי למתחיל או את התוכנית לתוכנית למתחילים?
אתה נח 6 דקות בין סט לסט?
כמה משקף גוף אתה מעלה בחודש/שבוע?
כמה קילו אתה מעלה כל אימון בתרגילים?

לגבי השאלה השניה לגבי רמת מתאמן :
כל עוד אתה אוכל,נח עושה טכניקה כמו שצריך ומצליח להתקדם במשקלי עבודה מאימון לאימון(סקוואט ודדליפט 2.5 מאימון לאימון , בנץ ופרס 1.25 מאימון לאימון) אתה נחשב למתאמן מתחיל. אם אתה מצליח לעלות משקל באימון השני או השלישי של השבוע זה אומר שאתה כבר מתאמן בינוני.

הגדרת משקלי עבודה היא לא המדד הבלעדי למיצוי תוכנית. היא אולי די העיקר, אך לא תמיד.
אפשר לצאת לתוכנית אחרת מ-SS חרף משקלי העבודה הבינוניים, ולחזור למתכונת אחרת בפלטפורמת FBW.
התקיעה היא אולי לא רק פיזית, אלא מנטאלית וסביבתית.
איך שלא נתסכל על זה, טכניקה טובה והתמדה קשים ליישום בתוכנית כמו SS לאורך זמן.
רבות רואה חבר'ה שמתחילים SS, מתקדמים יפה, ונתקעים מהר או שמעלים לאט משקלים עבודה פתאום, למרות ביצוע יתר המרכיבים נכונה.
ההתרגלות של ה-CNS הופך למהיר יותר, וכנגזרת מכך חוסר הפרופורציה והמשך ההתחזקות/גדילה.

אופצייה נוספת אחרת היא המשך SS לאורך זמן ארוך יותר, אבל במתכונת מותאמת, כזו שלא תדרוש עליה קבועה וגבוה במשקלי עבודה, ותהיה יוצר" פשרנית" (קצת מאבד מהמהות של SS).
לעבור לתכנית FBW אחרי SS זאת גם אפשרות, אמנם פחות אפקטיבית אבל גם אפשרות סבירה.
העניין הוא שטקסס פשוט לא מתאים למתאמנים ברמה הזאת, ו @moo (מאמן שעבד עם עשרות מתאמנים) יכול להעיד שברמה הזאת עם הלינארית או המשך SS הוא יפיק יותר תועלת, ובשביל טקסס הוא צריך לעבור כיברת דרך

• פותח/ת השרשור
אפילו 10 דקות, משקל גוף בחודש בערך קילו אולי קצת פחות, כל אימון מעלה 2.5 קילו.
לגבי הבנץ', צריך לעלות 1.25? איך עושים את זה הצלחת הכי קלה שלי היא 1.25.

אפילו 10 דקות, משקל גוף בחודש בערך קילו אולי קצת פחות, כל אימון מעלה 2.5 קילו.
לגבי הבנץ', צריך לעלות 1.25? איך עושים את זה הצלחת הכי קלה שלי היא 1.25.
בנץ 1.25 לפחות
כנל פרס ומתח
דד וסקוואט 5 או ואף אם מרגיש שיכול אז יותר מ5

• פותח/ת השרשור
בנץ 1.25 לפחות
כנל פרס ומתח
דד וסקוואט 5 או ואף אם מרגיש שיכול אז יותר מ5
תודה על העזרה.
שאלה אחרונה שאני רוצה לדעת לגבי עניין המשקלים. אני בן 25, גובה 1.71, משקל 82 בערך.
הייתי משקל 70 שהתחלתי להתאמן, עליתי ל82, אך עם זאת כפי שרשמתי משקלי העבודה נמוכים(סקוואט ודדליפט 110 ק"ג, בנץ' 70 ופרס 50).
השאלה שלי היא כזאת, אני לא יודע לאיזה משקלים אני אמור להגיע בשביל לדעת שמיציתי את היכולות שלי, כי נגיד בנאדם בגובה 1.90 ומשקל גבוה יותר מן הסתם שיכול להגיע למשקלים גבוהים יותר, ויכול להיות שלנתונים שלי דווקא 110 סקוואט נגיד זה מצויין. איך בעצם אני יכול לדעת שאני מגיע למיצוי היכולות שלי ביחס לנתונים שלי?

תודה על העזרה.
שאלה אחרונה שאני רוצה לדעת לגבי עניין המשקלים. אני בן 25, גובה 1.71, משקל 82 בערך.
הייתי משקל 70 שהתחלתי להתאמן, עליתי ל82, אך עם זאת כפי שרשמתי משקלי העבודה נמוכים(סקוואט ודדליפט 110 ק"ג, בנץ' 70 ופרס 50).
השאלה שלי היא כזאת, אני לא יודע לאיזה משקלים אני אמור להגיע בשביל לדעת שמיציתי את היכולות שלי, כי נגיד בנאדם בגובה 1.90 ומשקל גבוה יותר מן הסתם שיכול להגיע למשקלים גבוהים יותר, ויכול להיות שלנתונים שלי דווקא 110 סקוואט נגיד זה מצויין. איך בעצם אני יכול לדעת שאני מגיע למיצוי היכולות שלי ביחס לנתונים שלי?
מיצוי יכולת לא מגיע לאחר סבב אחד או כמה. זה זמן רב עד לניצול מוגבר, בוא נאמר, אבל בהתחלה הפוטנציאל להתקדמות עודף ויש לנצלו בתוכנית כמו SS.

אני לא אוהב ורוצה להיות נביא, אבל על הנייר אתה יכול לשפר סקוואט ודדליפט ב-30 ג"ע לערך; בנץ 20; פרס 15. זו הערכה גסה. פשוט תתחיל לרוץ עם התוכנית ותעקוב. התקדמות

תודה על העזרה.
לגבי השאלה הראשונה.
מעלים 1.25 משקל כללי, כלומר 3 סוגרים כל צד במוט, ואימון אחריו 1.25 כל צד.
ועניתי לך כבר על השאלה שלך. אני יחזור שוב.
ברגע שאתה מגיע למצב שעשית למשל 100 קילו בסקוואט באימון ראשון אימון שני אימון התאוששות ואימון שלישי 102.5 קילו ולא הצלחת לסגור 5 סטים בכל החזרות(4 בסט האחרון לא נחשב) אם אכלת ,נחת וטכניקה נכונה, אז כבר אפשר להגיע שהגעת לשלב של תאמן בינוני.
כמובן שאם אתה לא מצליח לסגור 102.5 וסוגר רק 3-4 ואז אימון אחר כך אתה מצליח לסגור 5 אז זה נחשב שאתה עדיין מתאמן מתחיל, לכן לא הייתי ממליץ לעבור.
לגבי לחיצת חזה ופרס אתה תתקע בהם כנראה מוקדם לכן תצטרך לעשות בהם כמה ריסטים בגלל זה מומלץ גם שתעשה קפיצות קטנות כמו שאמרתי לך או שתשנה מתכונת.

• פותח/ת השרשור
לגבי השאלה הראשונה.
מעלים 1.25 משקל כללי, כלומר 3 סוגרים כל צד במוט, ואימון אחריו 1.25 כל צד.
ועניתי לך כבר על השאלה שלך. אני יחזור שוב.
ברגע שאתה מגיע למצב שעשית למשל 100 קילו בסקוואט באימון ראשון אימון שני אימון התאוששות ואימון שלישי 102.5 קילו ולא הצלחת לסגור 5 סטים בכל החזרות(4 בסט האחרון לא נחשב) אם אכלת ,נחת וטכניקה נכונה, אז כבר אפשר להגיע שהגעת לשלב של תאמן בינוני.
כמובן שאם אתה לא מצליח לסגור 102.5 וסוגר רק 3-4 ואז אימון אחר כך אתה מצליח לסגור 5 אז זה נחשב שאתה עדיין מתאמן מתחיל, לכן לא הייתי ממליץ לעבור.
לגבי לחיצת חזה ופרס אתה תתקע בהם כנראה מוקדם לכן תצטרך לעשות בהם כמה ריסטים בגלל זה מומלץ גם שתעשה קפיצות קטנות כמו שאמרתי לך או שתשנה מתכונת.
תודה רבה 😃
מיצוי יכולת לא מגיע לאחר סבב אחד או כמה. זה זמן רב עד לניצול מוגבר, בוא נאמר, אבל בהתחלה הפוטנציאל להתקדמות עודף ויש לנצלו בתוכנית כמו SS.

אני לא אוהב ורוצה להיות נביא, אבל על הנייר אתה יכול לשפר סקוואט ודדליפט ב-30 ג"ע לערך; בנץ 20; פרס 15. זו הערכה גסה. פשוט תתחיל לרוץ עם התוכנית ותעקוב. התקדמות
תודה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית