הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

חיים ממסה לחיטוב

התכוונתי מה המטרה לאירובי,סיבולת לב ריאה?
בין היתר סיבולת לב ריאה , אני מקפיד על אירובי כל השנה (במסה ובחיטוב), בתקופת מסה אני רץ סביבות 70-75 דקות שבועיות ובתקופת חיטוב סביבות 90-100 דקות שבועיות.

amir610 עדכן/ה את הלוג ״חיים ממסה לחיטוב״:

עדכון לוג: 16/02/17

לאחרונה לא עדכנתי את הלוג כי הייתי בנסיעות עבודה בחו"ל והאימונים היו די מאולצים ומאולתרים (אבל היו 😃 ), לפני שבוע עברתי לניטרלי ואני מתחיל את התקופה האהובה עליי - חיטוב.
לא חושב שאפרט בכל שבוע את האימונים כי יהיו אימונים די משעממים וקבועים אבל אעדכן משקל גוף (ואולי פירוט לגבי האירובי).

חמישי שעבר נשקלתי 83.7 והיום נשקלתי 83.5 , נראה שאני די קרוב לאיזור הניטרלי וזה טוב, עוד שבוע כזה ואתחיל חיטוב .
בדר"כ החיטוב שלי מחולק ל-3 מקטעים:

המקטע הראשון הוא מעבר לתפריט חיטוב סביר והעמסה כל שבועיים ,את המקטע הזה אני מבצע פעמיים\שלוש (חודש-חודש וחצי), מגיע איתו לסביבות תחילת אפריל.

המקטע השני הוא קיצוץ בפחמימה והעמסה כל 10 ימים, איתו אני ממשיך עד ליוני\יולי (בהתאם לתוצאות) והוא בעצם מביא אותי ל-80\90 אחוז מהמטרה.

המקטע השלישי
הוא קיצוץ נוסף בפחמימה , עלייה קלה בצריכת החלבון\שומן והעמסה אחת לשבוע, פה המטרה היא להישאר חטוב במשך הקיץ ואפילו להתחטב בצורה מתונה מאוד (~200 גרם בשבוע) עד לשיא החיטוב באוגוסט.

מניח שבסביבות יולי\אוגוסט אהיה 76-77 קילו (סביבות 9 אחוז שומן), מקווה שהכל יילך כמו בקיץ שעבר...

קרא את שאר עדכון הלוג...

מה התפריטים שאתה עובד איתם בחיטוב,איזה גירעון אתה מתחיל,איזה ארובי משלב-אינטרוולים?
האמת שאני לא סופר ומחשב את הערכים בתפריט בדקדקנות, אני פשוט מכיר את התפריט ואת הכמויות משנים שעברו.
מתחיל עם תפריט מסוים ומוריד ממנו פחמימות במשך החיטוב (תהיינה 2-3 הורדות).

לצורך העניין מבחינת פחמימה אני מתחיל עם:
4 פריכיות אורז
2 פרוסות לחם קל
150 גרם אורז מבושל
70 גרם בטטה

אחרי חודש מוריד את הבטטה בערב

אחרי חודש נוסף מוריד 30-50 גרם אורז בצהריים ומוריד פריכית או שניים בבוקר.

מבחינת אירובי תמיד הייתי עושה 3 פעמים 30 דקות ריצה בקצב בינוני אבל השנה אני אעשה פעמיים ריצה של 30 דקות (מתחיל 25 ועולה) ופעם אחת מטקון של 15-20 דקות ובסיומו 10-15 דקות הליכה בקצב נמוך-בינוני .

בהמשך החיטוב אוסיף גם 15 דקות קפיצה בחבל.

עדכון לוג: 02/03/17

שקילה שבועית: 82.3 , ירידה של 800 גרם משבוע שעבר.
שבוע ראשון לחיטוב אחרי שבועיים נייטרלי (שבהם ירדתי 700 גרם), אני מניח שרוב המשקל שירד ב-3 השבועות זה נוזלים..... נמשיך הלאה, אין כמו חיטוב 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 16/03/17

שקילה שבועית: 80.8 ,ירידה של 700 גרם מיום שלישי (לפני 10 ימים) שבו עשיתי העמסה.
יומיים לאחר העמסה (חמישי לפני שבוע) הייתי 82.4 (עלייה של סביבות קילו בהעמסה).

סה"כ ירידה של בערך חצי קילו בשבוע, ירידה טובה ואולי אפילו קצת גדולה מדי אבל אני בחודש הראשון של החיטוב אז הגיוני שבהתחלה הירידה תהיה יותר גדולה מאשר בהמשך.

בגדול אני שוקל לעבור להעמסה של פעם בשבוע, יש לי עוד מספיק זמן עד תחילת הקיץ והירידה בקצב טוב, מה שהכי חשוב - מחר העמסה !

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 23/03/17

שקילה שבועית: 80.1 ,ירידה של 700 גרם מחמישי שעבר , יש מצב שירידה מהירה מדי למרות שבאימונים מרגיש טוב, בכל מקרה אעבור להעמסה אחת לשבוע (מוקדם מהצפוי) עקב ההצלחה "המסחררת" בחיטוב (בינתיים).

לא פרסמתי את תכנית האימונים שאני עושה מתחילת החיטוב, אפרסם עכשיו:

A1
סקוואט (3X8X105 (ATG
צ'ין אפס (מיד פוזישן) 3X6-8XBWX20
סטיף דדליפט 2X12X80
בנט אובר 3X10-12X65 (סטים יירדו בהמשך החיטוב)
פשיטת רגליים במכונה 3X12X67.5 (סטים יירדו בהמשך החיטוב)
כפיפת מרפקים עם מוט ישר 2X12X25

B1
בנץ' 3X6X100
פייס פולס ?2X12X
לחיצת דאמבלים בשיפוע 2X12X30
לחיצת דאמבלים בישיבה (מיד פוזישן) 2X12X17.5 - משקל קל-בינוני
פשיטת פולי ישר ?2X12X

A2
דדליפט 1X5X130
פרונט סקוואט 3X6X80
צ'ין אפס (סופינציה) ללא משקל 3X8-12
פשיטת רגליים במכונה 3X12X67.5 (סטים יירדו בהמשך החיטוב)
כפיפת רגליים במכונה 2X12X55
חתירה בספסל עם דאמבל 3X10-12X32.5 (סטים יירדו בהמשך החיטוב)
כפיפת מרפקים עם מוט ישר 2X10-12X25

B2
פרס 3X8X50
בנץ' 3X8X90
מקבילים רחב 2X12XBWX25 - האמת די קליל אבל מפחד לעלות משקל כדיי להמנע מעומס על הכתף.
הרחקת כתפיים 2X12X9
פשיטת חבל ?2X12X

אירובי - 3X30 ריצה (מהירות 10 קמ"ש) , אולי אכניס קצת קפיצה בחבל בהמשך, מעדיף להמנע מעוד עומס.

*תרגילי הבסיס מנוחה של 2-3 דקות, שאר התרגילים 1-2 דקות מנוחה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 20/04/17

שקילה שבועית: ...79.4,עלייה של 400 גרם מחמישי שעבר (מניח שמדובר בנוזלים), די הגיוני וצפוי כי ביום שני בערב דפקתי 6 מופלטות ועוד כמה ספינג'ים, מימונה זה פעם בשנה ומכיוון שהחיטוב הולך מעולה חשבתי שלא יהיה נורא להתעכב בשבוע... סה"כ היה שווה.

מחר העמסה בכל מקרה 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 04/05/17

שקילה שבועית: 78.2,ירידה של 200 גרם משישי שעבר, היום בערב מסעדה ומחר העמסה..

הירידה השבועית לא גבוהה אולי כי בחמישי שעבר (ערב לפני העמסה) עשינו על האש ואכלתי כאילו אין מחר ושלשום שוב עשינו על האש אבל הפעם אכלתי כאילו אין מחר (קרוב לקילו בשר) רק בלי פחמימות (רק בשר, מעט חומוס ומעט טחינה 😃 )...

לא יאמן כמה הגוף סלחן כשהוא במאזן קלורי שלילי...

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית