הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינה בחיטוב

עדן12

משתמש מתחיל
169
5
נק' מוניטין:
5
169
5
אני כבר ישן כמה לילות ברצף בסביבות ה5 ומשהו שעות בלילה.
השאלה שלי היא האם ה3-4 לילות האחרונים שישנתי 5 שעות ומשהו יכולים לפגוע לי בחיטוב ובירידה או ששינה של פחות מ6 שעות פוגעת רק בהתאוששות?
וחשוב לציין שאני בד"כ משלים כמה שעות שינה בצהריים

נערך לאחרונה:
אני כבר ישן כמה לילות ברצף בסביבות ה5 ומשהו שעות בלילה.
השאלה שלי היא האם ה3-4 לילות האחרונים שישנתי 5 שעות ומשהו יכולים לפגוע לי בחיטוב ובירידה או ששינה של פחות מ6 שעות פוגעת רק בהתאוששות?
וחשוב לציין שאני בד"כ משלים כמה שעות שינה בצהריים
עד כמה שאני יודע, מחסור בשינה גורם לאיבוד של מסת השריר והאטה של המטבוליזם מה שיכול לפגוע בחיטוב, אבל אם אתה משלים את ה7 שעות ביממה לדעתי יהיה בסדר פחות או יותר. כמובן שעדיף לישון 8.

על פי הספרות, שינה צריכה להיות מינימום 6 שעות. הצרכים משתנים עבור כל בן-אדם, ולכן השאלה שלי היא איך אתה מרגיש כשאתה קם?

על פי הספרות, שינה צריכה להיות מינימום 6 שעות. הצרכים משתנים עבור כל בן-אדם, ולכן השאלה שלי היא איך אתה מרגיש כשאתה קם?
אני לא חושב שהשאלה של איך אתה מרגיש כשאתה קם קשורה כ"כ לכמה הוא ישן.
כן, אולי זה קצת קשור, אבל אם התכוונת באיך הוא מרגיש מבחינת "עייף" / "לא עייף", אז זה לא קשור לדעתי.
אם אני לא טועה יש CYCLEים של שינה, כאשר שיש שינה עמוקה-שינה לא עמוקה משהו כזה שחוזר על עצמו במהלך השינה,
וכשאתה קם באמצע השינה העמוקה, אתה ממש עייף, וכשאתה קם באמצע השינה הרגילה, אתה פחות עייף ומרגיש "FRESH".
אז אתה יכול לישון 3 שעות ולהרגיש פרש או לישון 15 שעות ולהרגיש עייף.
תראה, מה שאמרתי כעיקרון זה נכון, אבל לא דייקתי בפרטים וכו', אם אתה רוצה לדעת עוד תנסה לחפש בגוגל Stages of Sleep או משהו בסגנון 😃

עריכה:
תקרא פה Stages of Sleep

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהשאלה של איך אתה מרגיש כשאתה קם קשורה כ"כ לכמה הוא ישן.
כן, אולי זה קצת קשור, אבל אם התכוונת באיך הוא מרגיש מבחינת "עייף" / "לא עייף", אז זה לא קשור לדעתי.
אם אני לא טועה יש CYCLEים של שינה, כאשר שיש שינה עמוקה-שינה לא עמוקה משהו כזה שחוזר על עצמו במהלך השינה,
וכשאתה קם באמצע השינה העמוקה, אתה ממש עייף, וכשאתה קם באמצע השינה הרגילה, אתה פחות עייף ומרגיש "FRESH".
אז אתה יכול לישון 3 שעות ולהרגיש פרש או לישון 15 שעות ולהרגיש עייף.
תראה, מה שאמרתי כעיקרון זה נכון, אבל לא דייקתי בפרטים וכו', אם אתה רוצה לדעת עוד תנסה לחפש בגוגל Stages of Sleep או משהו בסגנון 😃

עריכה:
תקרא פה Stages of Sleep
תודה רבה ! אבל התחלתי לקרוא ורפרפתי בהמשך.. זה לא נראה לי כ"כ עונה לי על השאלה ששאלתי

תודה רבה ! אבל התחלתי לקרוא ורפרפתי בהמשך.. זה לא נראה לי כ"כ עונה לי על השאלה ששאלתי
גם לא התכוונתי שזה יענה לך על השאלה, פשוט רציתי להסביר לו (ממה שאני יודע) שהשאלה שהוא לא שאל לא קובעת אם אתה יושן מספיק או לא.

כמו שאמרתי, האופטימלי זה בין 6-8 שעות שינה. חלק מהאנשים חורגים קצת מטווח זה. גם חריגה גדולה כלפי מעלה (מעל 9 שעות לגילאי 18+) נחשבת כחריגה מהנורמה ודורשת בדיקת רופא. אני יוצא מנקודת הנחה שהבחור הנ"ל מתעורר יקיצה טבעית. אם יש משהו שגורם לו להתעורר באמצע שינה עמוקה גם זה דורש בירור.

כמו שאמרתי, האופטימלי זה בין 6-8 שעות שינה. חלק מהאנשים חורגים קצת מטווח זה. גם חריגה גדולה כלפי מעלה (מעל 9 שעות לגילאי 18+) נחשבת כחריגה מהנורמה ודורשת בדיקת רופא. אני יוצא מנקודת הנחה שהבחור הנ"ל מתעורר יקיצה טבעית. אם יש משהו שגורם לו להתעורר באמצע שינה עמוקה גם זה דורש בירור.
חשבת על זה שהוא אולי עובד או משהו בסגנון? ושהוא צריך לקום בשעה מסויימת. אז השעון מעורר או משהו אחר מעיר אותו.

את השעון המעורר רצוי לכוון קרוב לשעה שבה אתה מתעורר באופן טבעי. בכל מקרה, רוב האנשים שישנו מספיק שעות בלילה יתגברו על האפקט הזה של השעון המעורר וירגישו עירניים לאחר כמה שעות (לעומת מספר שעות שינה מועט).
אני בכול אופן לא חסיד של שעונים מעוררים ומעדיף שבן אדם ישן בשעות קבועות

את השעון המעורר רצוי לכוון קרוב לשעה שבה אתה מתעורר באופן טבעי. בכל מקרה, רוב האנשים שישנו מספיק שעות בלילה יתגברו על האפקט הזה של השעון המעורר וירגישו עירניים לאחר כמה שעות (לעומת מספר שעות שינה מועט).
אני בכול אופן לא חסיד של שעונים מעוררים ומעדיף שבן אדם ישן בשעות קבועות
כן, הם יתגברו על זה, אבל הם יהיו יותר עייפים כשהם התעוררו. סביר להניח גם שהם ישתו קפה/משהו אחר בעל קפיאין שכביכול יעיר אותם, אז גם את זה צריך להכניס למשוואה
בכ"מ אני מסכים עם מה שאמרת מקודם לגביי השעות שינה האופטימליות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית