הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה ההבדל בין נפח 5X5 לנפח 3X8 ?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ניקח לדוגמא משקל של בנץ' 95 קילו שאיתו המתאמן יבצע 5X5 ומנגד 90 קילו שאיתו המתאמן יבצע 3X8, (כמובן שמדובר פה על אימון נפח ואין קשר לאימון העצים שבו המתאמן יבצע שלישייה, רביעייה או חמישייה עם 100% משקל.)

השאלה הגדולה היא האם שני המקרים יענו על מטרת אימון הנפח ? ,אני מניח שבמקרה של 3X8 עידוד ההפירטרופיה גדול יותר אבל מצד שני ב 5X5 המשקל גבוה יותר ולכן ייתכן שהשריר יתאמץ יותר, מה הסיבות לבחור באופציה הראשונה או השניה ?

השאלה הגדולה היא האם שני המקרים יענו על מטרת אימון הנפח ? ,אני מניח שבמקרה של 3X8 עידוד ההפירטרופיה גדול יותר אבל מצד שני ב 5X5 המשקל גבוה יותר ולכן ייתכן שהשריר יתאמץ יותר, מה הסיבות לבחור באופציה הראשונה או השניה ?
ב 5x5 הנפח מעט גבוה יותר, אך הסיבה העיקרית היא שיותר קל להתקדם בטווחי חזרות נמוכים בתרגילי הבסיס לאורך זמן.
כמובן שהמשקל יהיה גבוה יותר עקב העצימות הגבוהה יותר + יותר דגש על טכניקה.
אני לא חושב שיש כאן עניין של מה יותר טוב, אלא מה ישרת את המטרות שלך\של התוכנית שאתה עושה בצורה טובה יותר.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש כאן עניין של מה יותר טוב, אלא מה ישרת את המטרות שלך\של התוכנית שאתה עושה בצורה טובה יותר.
אני מניח שבמקרה שלי שהמטרה היא יותר היפרטרופיה\אסתטיקה אז הבחירה של טווחים גבוהים (8-10) בנפח היא הנכונה.
ההתקדמות תהיה בסטים העצימים של החמישיות

אני מניח שבמקרה שלי שהמטרה היא יותר היפרטרופיה\אסתטיקה אז הבחירה של טווחים גבוהים (8-10) בנפח היא הנכונה.
לא בהכרח.
תעבוד עצים יותר = תרים יותר משקל.
יש לזה יתרון משמעותי.. בתרגילי העזר תעבוד בנפחים האלה.

• פותח/ת השרשור
אבל זה ההבדל
אתה מתכוון שההבדל הוא בעצימות של אימוני הנפח... הבנתי אותך.
אחדד את הכיוון שאליו משכתי בשאלה , האם ב 3X8 תהיה יותר היפרטרופיה מאשר ב 5X5 ? ,אני לא מתכוון לפתוח פה את שאלת מיליון הדולר שעולה כאן מדי כמה שבועות , הכוונה היא האם שילוב הנפח שציינתי (3X8) פלוס אימון עצימות (שלישייה\חמישייה כבדה שתהיה בעצם המדד להתקדמות תוך שאיפה על עליית משקלית כל שבוע) יעודד היפרטרופיה יותר מאשר 5X5 ?
בתרגילי העזר תעבוד בנפחים האלה.
כמובן שהכוונה הייתה לתרגילי העזר אבל באימון נפח אפשר לעשות בנץ' 3X8 במקום לעשות דאמבלים בשיפוע (כתרגיל עזר)

אתה מתכוון שההבדל הוא בעצימות של אימוני הנפח... הבנתי אותך.
אחדד את הכיוון שאליו משכתי בשאלה , האם ב 3X8 תהיה יותר היפרטרופיה מאשר ב 5X5 ? ,אני לא מתכוון לפתוח פה את שאלת מיליון הדולר שעולה כאן מדי כמה שבועות , הכוונה היא האם שילוב הנפח שציינתי (3X8) פלוס אימון עצימות (שלישייה\חמישייה כבדה שתהיה בעצם המדד להתקדמות תוך שאיפה על עליית משקלית כל שבוע) יעודד היפרטרופיה יותר מאשר 5X5 ?

כמובן שהכוונה הייתה לתרגילי העזר אבל באימון נפח אפשר לעשות בנץ' 3X8 במקום לעשות דאמבלים בשיפוע (כתרגיל עזר)

אי אפשר לדעת באמת מה יעודד יותר היפרטרופיה, העלאה פרוגרסיבית במשקלי עבודה תגרום להיפרטרופיה (בעיקר במורכבים).
יש מתאמנים שמשלבים 5X3 בתוכנית AB שלהם ויש מתאמנים שעושים תקופה של נפח ותקופה של עצימות, כל אחד ומה שעובד יותר טוב בשבילו.

כמו שענו לך - חמישיות יתבצעו באחוז גבוה יותר בסופו של בלוק,
ולכן ישרתו יותר התקדמות בכוח מאשר שמיניות.

• פותח/ת השרשור
כל תוכנית כוח תשפר אותך.
זה בדיוק העניין, לא רוצה תכנית כוח כי פחות מעניין אותי להרים 200 קילו דדליפט, המטרה שלי היא בילדינג / אסתטיקה , ברור לי שהבסיס הוא תרגילי עצימות ואם ארצה או לא אז בכדיי להתקדם אצטרך להרים כבד ולהתקדם כל שבוע או שבועיים.
הסיבה ששאלתי לגבי 3x8 היא כמענה עבור היפרטרופיה אופטימלית בשילוב עצימות.

עוד אציין שאני לא מתאמן מתחיל , יש לי המון לאן להתקדם בתרגילים מסוימים וקצת פחות בתרגילים אחרים.
כן, בצורה יעילה יותר מ-3X8
ומה יעודד יותר היפרטרטפיה ?

הרי בדדליפט נניח אין אימוני נפח וההתקדמות היא בדרך כלל שבועית (לפחות עד שמגיעים לסביבות פי 2 משקל גוף שאז אני מניח מתקדמים לאט יותר)

זה בדיוק העניין, לא רוצה תכנית כוח כי פחות מעניין אותי להרים 200 קילו דדליפט, המטרה שלי היא בילדינג / אסתטיקה , ברור לי שהבסיס הוא תרגילי עצימות ואם ארצה או לא אז בכדיי להתקדם אצטרך להרים כבד ולהתקדם כל שבוע או שבועיים.
הסיבה ששאלתי לגבי 3x8 היא כמענה עבור היפרטרופיה אופטימלית בשילוב עצימות.

עוד אציין שאני לא מתאמן מתחיל , יש לי המון לאן להתקדם בתרגילים מסוימים וקצת פחות בתרגילים אחרים.

ומה יעודד יותר היפרטרטפיה ?

הרי בדדליפט נניח אין אימוני נפח וההתקדמות היא בדרך כלל שבועית (לפחות עד שמגיעים לסביבות פי 2 משקל גוף שאז אני מניח מתקדמים לאט יותר)
שניהם אבל בהתמקדות ב-5x5 ונפח משלים או BBB נמוך יותר, רק במידה ואתה בנוי ויכול

מצטער אבל לא הבנתי לעומק את התשובה , תוכל לפרט קצת בבקשה?
התקדמות עדיפה במשקלי עבודה תגיע מכיוון 5x5 יותר מאשר 3x8
מכאן נובע שיש לשים את הדגש בתוכנית על 5x5
במידה ואתה רוצה לבצע נפח משלים או מידי פעם רוטציה/התאוששות, אפשר לבצע 3x8 במקום 5x5
דרך נוספת היא (למתקדמים, לא ומלץ למתחילים בכלל!) היא ביצוע 5x5 ואז BBB (Big But Boring) - של 2-3x8-10 מאותו התרגיל

• פותח/ת השרשור
דרך נוספת היא (למתקדמים, לא ומלץ למתחילים בכלל!) היא ביצוע 5x5 ואז BBB (Big But Boring) - של 2-3x8-10 מאותו התרגיל
אני מניח שהכוונה היא לא באותו אימון אלא ביום עצימות להשלים נפח עם 2-3X8-10 וביום נפח לעשות 5X5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית