הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Ss או fbw מפוצלת של טנק

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
טוב בזמן האחרון יש לי לבט גדול איזה תוכנית לבחור.
אני מתאמן 10 חודשים ומתוכם רק חודש עושה את תרגילי הבסיס (חוץ מבנץ שאותו אני עושה בכל ה10 חודשים)
המטרה העיקרית שלי זה עלייה במסת שריר בכל חלקי הגוף.
הבנתי שב ss עולים במסה אבל פחות. קראתי דעות של אנשים על התוכנית והם אמרו שהם בקושי גדלו. (למרות שהמשקלי עבודה גדלו בצורה משמעותית)
גם קראתי שבסוף ss נוצרת חוסר פרופורציה כי למשל הרגליים והתחת עובדים 3 פעמים בשבוע והחזה לדוגמא עובד יום או יומיים בשבוע. אותו דבר הגב ואז נוצרת חוסר פרופורציה בין פלג גוף עליון ותחתון.
מצד שני יש את התוכנית fbw של טנק. (תבקשו אם אתם רוצים שאני יכתוב אותה)
איזה תוכנית תביא לי יותר מסת שריר? (יש לי 5-6 חודשים לעלות כמה שיותר במסת שריר ואחרי זה אני עושה חיטוב ארוך אז אני לא רוצה לבזבז את הזמן בתוכנית שלא תועיל לי)
המשקלים עבודה כרגע הם:
דדליפט 100 קילו
בנץ 72.5
סקוואט 50 (אני מאוד חלש בסקוואט ובנוסף אני עדיין עובד על טכניקה)
פרס 42.5

נערך לאחרונה:
גם קראתי שבסוף ss נוצרת חוסר פרופורציה כי למשל הרגליים והתחת עובדים 3 פעמים בשבוע והחזה לדוגמא עובד יום או יומיים בשבוע. אותו דבר הגב ואז נוצרת חוסר פרופורציה בין פלג גוף עליון ותחתון.
אם אתה מוסיף מקבילים ביום של פרס וצ'ין אפס ביום של בנץ' (שאתה אמור להוסיף אחרי כמה שבועות בתכנית) אז אין את מה שאתה מתאר.

בכל אופן שתי התכניות יביאו לך עליה במסת שריר, אם תאכל בפלוס קלורי ומספיק חלבון כמובן, אני מעדיף את ss

• פותח/ת השרשור
אם אתה מוסיף מקבילים ביום של פרס וצ'ין אפס ביום של בנץ' (שאתה אמור להוסיף אחרי כמה שבועות בתכנית) אז אין את מה שאתה מתאר.

בכל אופן שתי התכניות יביאו לך עליה במסת שריר, אם תאכל בפלוס קלורי ומספיק חלבון כמובן, אני מעדיף את ss
לדעתך כדאי להוסיף מקבילים מתחילת ה ss?
ולגבי הצין אפס- אם אני יעשה ss אז אני יחליף את ה PC בצין אפס כתרגיל בתוכנית ולא כעזר אז יש אולי עוד תרגיל להוסיף אחרי הצין אפס? או אולי לעשות bor במקום PC ואז לעשות צין אפס (?)

לדעתך כדאי להוסיף מקבילים מתחילת ה ss?
אפשר.
לגבי הצין אפס- אם אני יעשה ss אז אני יחליף את ה PC בצין אפס כתרגיל בתוכנית ולא כעזר אז יש אולי עוד תרגיל להוסיף אחרי הצין אפס? או אולי לעשות bor במקום PC ואז לעשות צין אפס (?)
כשעשיתי SS הייתי עושה אימון אחד מתח רגיל ואימון אחד צ'ין אפס וזה עבד סבבה.

זאת אומרת לעשות באימון b במקום pc פעם אחת צין אפס ופעם אחת מתח רגיל בלי תרגיל עזר?
לא בטוח מה הכי טוב לעשות, אני עשיתי באימון B במקום PC מתח רגיל 3X5 ואז מקבילים 2X8-10 ובאימון A צ'ין אפס 2X8.

• פותח/ת השרשור
לא בטוח מה הכי טוב לעשות, אני עשיתי באימון B במקום PC מתח רגיל 3X5 ואז מקבילים 2X8-10 ובאימון A צ'ין אפס 2X8.
התחלת את התוכנית בצורה הזאת או שהוספת את המקבילים והצין אפס אחרי כמה זמן בתוכנית? אם התחלת ככה אז גדלת בצורה הזאת? ובכללי בתוכנית גדלת בצורה משמעותית (מבחינת מסת שריר)
דרך אגב תודה רבה על העזרה

התחלת את התוכנית בצורה הזאת או שהוספת את המקבילים והצין אפס אחרי כמה זמן בתוכנית? אם התחלת ככה אז גדלת בצורה הזאת? ובכללי בתוכנית גדלת בצורה משמעותית (מבחינת מסת שריר)
דרך אגב תודה רבה על העזרה
התחלתי ככה. אבל כשהתחלתי SS היה לי בנץ' קצת יותר גבוה מבנץ' של מתחילים (אזור 85-90 קילו). גדלתי בצורה משמעותית בתכנית בכל הגוף. אמנם עליתי גם לא מעט שומן (אכלתי הכל מהכל) אבל גם הרבה מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
התחלתי ככה. אבל כשהתחלתי SS היה לי בנץ' קצת יותר גבוה מבנץ' של מתחילים (אזור 85-90 קילו). גדלתי בצורה משמעותית בתכנית בכל הגוף. אמנם עליתי גם לא מעט שומן (אכלתי הכל מהכל) אבל גם הרבה מסת שריר.
אוקיי תודה רבה אני חושב שאני יילך על ss (אני יצטרך בסוף לדחות אותה קצת כי עוד מעט תשעה באב ואסור לי לאכול בשר שבוע ועוד יש צום אבל אחרי תשעה באב אני יתחיל אותה)
ויש לי עוד שאלה אחרונה:
פלוס קלורי של 500 מספיק בתוכנית? כי הבנתי שאנשים אוכל 3000-4000 קלוריות בתוכנית וזה נראה לי יוצר עלייה מיותרת של שומן וגם ככה כבר עכשיו אני באזור ה 16-17% שומן

אוקיי תודה רבה אני חושב שאני יילך על ss (אני יצטרך בסוף לדחות אותה קצת כי עוד מעט תשעה באב ואסור לי לאכול בשר שבוע ועוד יש צום אבל אחרי תשעה באב אני יתחיל אותה)
אתה יכול לאכול דברים אחרים בלי בשר בשבוע הזה.
פלוס קלורי של 500 מספיק בתוכנית? כי הבנתי שאנשים אוכל 3000-4000 קלוריות בתוכנית וזה נראה לי יוצר עלייה מיותרת של שומן וגם ככה כבר עכשיו אני באזור ה 16-17% שומן
לדעתי מספיק בהתחלה. קח בחשבון שבהמשך אתה לא תעלה משקל גוף באותו קצב כמו בהתחלה אז כן תצטרך להגדיל את כמות הקלוריות.

כשעשיתי SS הייתי עושה אימון אחד מתח רגיל ואימון אחד צ'ין אפס וזה עבד סבבה.
האמת שזאת התלבטות שלי, אני עושה צין אפס פעמיים בשבוע 3x5 עם משקל עליי וחשבתי לעשות פעם מתח רחב ופעם צין אפס , לוטם לפני כמה חודשים אמר משהו נכון לגבי זה שאם עושים פעם פעם אז ההתקדמות בתרגיל יכולה להיפגע, מצד שני מתח רחב קצת יותר ״מבודד״ את הלטיסימוס ואולי גיוון שכזה יכול להיות נחמד.

דרך אגב , למה רק ב SS עשית את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית