לאחר כמה דיונים בנושא לאחרונה ,בין היתר עם @Daniel Barack אני מבין שכאשר רוצים לרדת מ10% אז יש צורך לשמור על גירעון סביר(300-500)ולשמור תפריט של דלפחמימה, האם בהינתן העמסה שבועית יש הבדל בין נגיד כמות של 30ג' פחמימה לבין 70-100?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא, כל עוד הגוף נמצא במצב קיטוזיס ממושך.לאחר כמה דיונים בנושא לאחרונה ,בין היתר עם @Daniel Barack אני מבין שכאשר רוצים לרדת מ10% אז יש צורך לשמור על גירעון סביר(300-500)ולשמור תפריט של דלפחמימה, האם בהינתן העמסה שבועית יש הבדל בין נגיד כמות של 30ג' פחמימה לבין 70-100?
לא נכון. למה סתם לומר?כדי להגיע לקטוזיס צריך לצרוך פחות מ-50 גרם פחמימה פחות או יותר
מסכים איתך , אך אני באופן אישי מרגיש הרבה יותר טוב שאני על 30-40 גרם פחממה ובשאר הקלוריות מכניס שומן..מרגיש יותר ערני וחזק אבל זה משתנה מאדם לאדם כנראה..לא, כל עוד הגוף נמצא במצב קיטוזיס ממושך.
יש רמות שונות לקיטוזיס, זה ידוע (יכולות להיקבע לפי בדיקת דם או בדיקת גופי קטון בשתן), אך במצב שהגליקוגן ממש מרוקן - זה זניח.
בפועל ההבדל הפיזיולוגי בין 30 ל-70 גרם פחמימה הופך לשולי, כך שאין טעם להתחבט כמה פחמימה לאכול.
אני הייתי הולך אפילו על הרף הגבוה, ומפצל את כמות הפחמימה לצריכה שבארוחה לפני ואחרי האימון (לחלק באופן שווה את ה-70 גרם הללו, זה כל הסיפור).
העמסה היא כלי חשוב באחוז שומן נמוך בכלל, ובפרט במצב קיטוזיס.
יש לבצעה "לפי הספר" על כל המשתמע (כמויות של אבות המזון, חלוקתם, מקורם, זמני ההעמסה וכד') כדי להרוויח את המקסימום מהתהליך.
כמו שציינת לאחר הבנתך את העניין, הגרעון הכללי יהיה יחסית קטן למול המאזן הנייטרלי (300 קלוריות מתחת זה די מספיק), לצד התמקדות בתרגילי בסיס בעצימות גבוהה (בטעם טוב, כדי לא להיפצע) ושילוב אירובי באופן קל עד בינוני.
זה בסדר מחקרית ויש גם מחקרים שהראו שעל 100-120 האדם הגיע לקיטוזיסכמעט כל המחקרים שנתקלתי בהם שחקרו קטוזיס השתמשו בתפריט שכלל 50 גר' פחמימה לכל היותר. אני לא שולל שאין אפשרות להגיע לקטוזיס גם עם מעט יותר פחמימות, אך הסיכוי לכך נמוך למדי (וגם אז ייקח לזה הרבה יותר זמן)
זה משתנה מאדם לאדם אך הבעיה היא שאין דרך מדעית נגישה לבדוק קטונים, הסטיקים פשוט יקרים מדיי...
לכן כשאני רוצה להיכנס לקטו אני פשוט הולך לקיצון ולא אוכל מקור פחמימה כלל, כך שיוצא שמטחינה גולמית ושאר הדברים אני לא עובר את ה50.
אך לאחרונה גיליתי דיונים שצריכה של ממתיקים יכולה להוציא מקטו, דבר מאוד בעייתי שכן אני צורך בקבוק של ליטר וחצי ביום כשאני בקטו...
יש בעיתיות מסוימת עם הנושא הזה, ולאחר חודש וחצי על דל פחמימה קיצוני אני מעלה לניטרלי ונשאר לכמה שבועות וחוזר חלילה.
יציאה מקיטוזיס היא לא רגעית, לוקח זמן (יותר נכון זמן עם כמות פחמימה גבוהה ממה שמוביל לקיטוזיס) עד שיוצאים מהמצב הזהאז אתה בעצם אומר שאם הגוף שלי כרגע במצב של קיטוזיס ושתיתי עכשיו שייק חלבון עם ממתיקים אני כבר לא בקיטוזיס?
אתה בטוח בזה או שרק עלו דיונים בלי שום ביסוס ?
אז אם אני אוכל בשר דגים וירקות עם מעט מאוד פחמימות כמו מלפפון עגבניה וכו..יציאה מקיטוזיס היא לא רגעית, לוקח זמן (יותר נכון זמן עם כמות פחמימה גבוהה ממה שמוביל לקיטוזיס) עד שיוצאים מהמצב הזה
תעשה חיפוש קצתאז אם אני אוכל בשר דגים וירקות עם מעט מאוד פחמימות כמו מלפפון עגבניה וכו..
שייק חלבון יכול להוציא אותי מקיטוזיס?
תוכל להרחיב קצת על נושא היציאה מקיטוזיס עד היום הייתי בטוח שברגע שמכניסים סוכר לגוף(כמובן שאני מדבר על יותר מכפית מכפית) באותו רגע יוצאים מקיטוזיס.
ואיך אפשר לדעת אם אני בקיטוזיס?
עשיתי חיפוש ענה לי על כל השאלות חוץ מאלה, האם ממתיקים מוציאים אותי ממצב של קיטוזיס ומה הכמות פחמימה שיכולה להוציא אותי מהמצב ביום אחד?תעשה חיפוש קצת
מדוע מצב הקיטוזיס חשוב לאנשים כאשר בתפריט בו יש יותר פחמימה עדין אפשר לרדת במשקל?יציאה מקיטוזיס היא לא רגעית, לוקח זמן (יותר נכון זמן עם כמות פחמימה גבוהה ממה שמוביל לקיטוזיס) עד שיוצאים מהמצב הזה
יש כאלו שמאמינים שבמצב זה יש שריפת שומן איכותית יותר; בפועל זה לא בהכרח נכוןמדוע מצב הקיטוזיס חשוב לאנשים כאשר בתפריט בו יש יותר פחמימה עדין אפשר לרדת במשקל?
אם בתזונה דלת פחמימה כחלק מהתזונה יש צורך בהעמסה של פחמימה אחת ל..יש כאלו שמאמינים שבמצב זה יש שריפת שומן איכותית יותר; בפועל זה לא בהכרח נכון
מה שכן, הגוף אכן משתמש בגופי קטון להפקת אנרגייה, אבל מה בפועל יקבע את שיעור הירידה בשומן הוא הגרעון הקלורי
כשאתה בתזונת דלת פחמימה ובגרעון אז יש צורך להעמיס פחמימות, אחרת לא (ע"ע פליאו)אם בתזונה דלת פחמימה כחלק מהתזונה יש צורך בהעמסה של פחמימה אחת ל..
האם בצירוף לדל פחמימה מוסיפים קלן האם יכולה להווצר בעיה מתקופה כה ארוכה ללא פחמימה ואם לא מה ההבדל (הכוונה חוץ מזה שמאגרי הגליקוגן בזמן הקלן מרוקנים ולא מתמלאים האם אפשרי גם ללא הקלן לעבור חיטוב דל פחמימה ללא העמסה?)