הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לא רואה תוצאות...

vladiii02

משתמש מתחיל
12
1
נק' מוניטין:
1
12
1
שלום, התחלתי להתאמן עם שילוב בתזונה עשירה בחלבונים, ולמרות הכל עברו כבר 4 חודשים מאז, מישהו בא אלי ביציאה:"איך זה שאתה מתאמן כל כך הרבה ולא קורה שום דבר" והוא אומר שמהצד הכל נראה תקין, שאני משקיע והכל, אבל עדיין לא רואים תוצאות. האמת, גם אני שמתי לב לזה. וזה מאוד מאכזב אותי עד כדי תסכול.
התזונה שלי: 1800 קלוריות ביום. 120-150 חלבון.
משתמש גם באפקת חלבון: bpi whey hd.
הגובה שלי - (1.78)
המשקל שלי - (77)
הגיל שלי - (21)
באמת לא יודע מה הבעיה שלי.
אני מתאמן כל יום! ,יום אחד מנוחה בשבוע.

זה בערך האימון שאני מבצע רוב הזמן:

לפעמים אני עושה ריצה של 30 דקות - 6 קילומטר לפני האימון כוח.

4x -10 pull up
5x - 20 push ups
4x - 20 bench press
4x - 20 upright rows
Leg raises 4x - 12
Plank 4x - 3:00

נערך לאחרונה:
ירדת במשקל גוף? עם כן כמה? מה הBMR שלך? כמה זמן אתה לא יורד במשקל? ירדת לפני במשקל? מה התפריט שלך?
אתה כותב 1600-1800 קלוריות אני בסיום חיטוב על משקל 61 וגובה 165 אכלתי 1600 קלוריות אתה שותה משקאות מתוקים? נשנושים בין לבין? אולי גם ספירה לא נכונה

בחיטוב אתה לא תתפתח. (לפחות ברוב המקרים-יש יוצאי דופן)
אם המטרה זה חיטוב אז תדע בדיוק כמה קלוריות אתה אוכל ולא 1600-1800 ותדע בדיוק כמה חלבון אתה אוכל ולא 120-150.
ריצות של 30 דקות לא ישרוף שומן-מאזן קלורי שלילי ישרוף שומן.
תקרא את המאמר הזה ותחזור אם יש לך שאלות.
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

• פותח/ת השרשור
אני כן יורד במשקל, ואני אכן סופר כל דבר שאוכל ולכן גם רשמתי בין 1600 - 1800.
אבל זאת לא הבעיה, עד עכשיו ירדתי במשקל, שקלתי 82 כרגע אני 77. אבל המטרה שלי היא גוף חטוב ועדיין לא כל כך רואים, ובכלל שחבר באלך ביציאה "איך זה שאתה מתאמן ולא רואים תוצאות" זה פשוט שובר, ותכלס הוא צודק... אבל אני באמת נותן את הכל ומשקיע. אני רוצה שיראו מעט שרירים לפחות. לפחות קצת, הורדתי את האירובי שלי ל3 פעמים בשבוע וגג עד 30 דקות כל אימון אירובי כדי לא לשרוף ריקמת שריר אבל עדיין לא יודע למה השרירים לא כל כך מתפתחים. קצב ירידה במשקל שלי הוא 0.5 קילו השבוע...

תחליט,אתה רוצה לחטב או שאתה רוצה לעלות במסת שריר?האירובי לא ישרוף שריר(אם כבר מאזן שלילי)
מציע לך לקרוא טיפה בקילוגרם על מסה וחיטוב

• פותח/ת השרשור
מה זה חיטוב? שיראו את השרירים בולטים ותוך כדי גם הרזיה? הלא כך?

מה זה חיטוב? שיראו את השרירים בולטים ותוך כדי גם הרזיה? הלא כך?
בחיטוב אתה יורד באחוז שומן במסה אתה עולה בשריר וקצת שומן אתה לדעתי צא לשבוע שבועיים גרעון נטרלי ותחזור לחטב או שתעבור למסה ההחלתה פה בידייך לגדול או לרדת בשומןאלה אם אתה ממש שמן ואתה חייב חיטוב ואל תחשב בערך תחשב מדוייק כמה אתה אוכל כולל משקאות

• פותח/ת השרשור
כן, אני יודע שהגוף צריך גם יומי מנוחה כדי להתעושש, אבל אני לא חושב שהאימון שאני עושה הוא בעצימות גבוה מידי בשביל לנוח ככה, רוב היום אני לא עושה כלום, רק בלילה אימון

בשביל גוף חטוב, צריך שתהיה לך מספיק מסת שריר, לא מספיק רק לרדת במשקל.

קודם כל אני ממליץ לך לעלות תמונות שלך לכאן, ננסה לייעץ לך אם עדיף לך להתחיל תהליך של עליה במסת שריר או להמשיך את החיטוב. זה די מנוגד כי בשביל לעלות במסה צריך לאכול במאזן קלורי חיוב ובשביל חיטוב (הורדת שומן) צריך מאזן קלורי שלילי.
דבר שני אתה מתאמן בבית או בחדר כושר? אם בחדר כושר אז ממליץ בחום ללמוד את תרגילי הבסיס ולהתחיל תכנית אימונים נורמלית. אם בית אז ממליץ בחום להירשם לחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
העלתי תמונות לפני כחודש, והמליצו לי ללכת קודם על חיטוב, אבל הבנתי שחיטוב זה לא רק לרדת במשקל, אלה גם לגרום לשרירים לבלוט

העלתי תמונות לפני כחודש, והמליצו לי ללכת קודם על חיטוב, אבל הבנתי שחיטוב זה לא רק לרדת במשקל, אלה גם לגרום לשרירים לבלוט
חיטוב זה הורדת שומן. כשמורידים שומן אז השרירים שנמצאים מתחת לשומן אמורים להיראות בולט יותר.
זה בהנחה שהחיטוב הולך טוב ואתה מורי שומן ושומר על רוב או כל מסת השריר.

• פותח/ת השרשור
אני מצליח להרזות, הכל הולך יפה מבחינת המשקל בנתיים, אני מוריד 0.5 קילו בשבוע, ועד עכשיו הצלחתי לרדת 5 קילו, מקווה להגיע בסוף לפחות ל75-70, אבל אני גם עובד קשה על הכוח, למה לא רואים כלום? אני מבין שצריך לעבוד על מסה בשביל לראות שרירים אבל בכל זאת לפחות משהו,
אז מה שאתה אומר בעצם שחיטוב זה ירידה באחוזי שומן ורק שימור המסה הקיימת מבלי התפתחות?

כי אתה לא עובד על הכוח. אתה אולי חושב ככה אבל לזה:
4x -10 pull up
5x - 20 push ups
4x - 20 bench press
4x - 20 upright rows
אי אפשר לקרוא תכנית אימונים טובה.
בטן:
Simple crunches 4x - 50
bicycle 4x - 30
Leg raises 4x - 12
Plank 4x - 3:00
ולעשות 16 סטים לבטן זה לא מה שיתן לך בטן חטובה.
בגלל זה כתבתי לך:
ממליץ בחום ללמוד את תרגילי הבסיס ולהתחיל תכנית אימונים נורמלית.
אז מה שאתה אומר בעצם שחיטוב זה ירידה באחוזי שומן ורק שימור המסה הקיימת מבלי התפתחות?
כן. במקרים מסוימים אפשר לעלות מסת שריר מסוימת בחיטוב אבל בגדול המטרה היא לשמר כמה שאפשר.

• פותח/ת השרשור
לגבי החיטוב הבנתי ותודה רבה על ההסבר, אבל לא הבנתי מה אמשרת לגבי האימון עצמו

לגבי החיטוב הבנתי ותודה רבה על ההסבר, אבל לא הבנתי מה אמשרת לגבי האימון עצמו
תלמד את תרגילי הבסיס, שהם: סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, פרס (לחיצה בעמידה) ותתחיל תכנית FBW (כל הגוף עובד באותו אימון) שמבוססת על תרגילים אלה.

בעקרון מה שהוא התכוון זה שתחליף תוכנית, יש תוכניות פה באתר
כי מה שכרגע אתה עושה דיי בזבוז זמן לעומת תוכנית טובה
אלא אם כן אתה מתאמן בבית? ולזה צריך לבנות תוכנית גם אחרת שתעזור לך ותתאים לציוד בבית

איזה שינוי אתה רוצה לראות? אתה במסה או בחיטוב?
תפריט של 1800 ק.לוריות הוא של חיטוב/נייטרלי ז"א שתרד באחוזי שומן ובמידה מסוימת גם במסת שריר או שתשמור על מה שיש לך,לא תעלה ולא תרד.
חיטוב לא יעלה אותך במסת השריר לא משנה כמה קשה תתאמן וכמה תישן אתה במאזן קלורי שלילי,לא תאכל-לא תגדל.
"השרירים הבולטים" שהזכרת נראים כך בגלל שירידה באחוזי שומן גורמים לשריר להיראות מסיבי יותר כי השומן/נוזלים לא יכסו אותם אבל זה לא אומר שהמסה שלך תעלה..
בקיצור אם אתה על אחוז שומן גבוה תבנה תוכנית דלת קלוריות בשילוב תוכנית אימון לחיטוב,אם אתה על אחוז שומן נמוך יחסית תבנה תוכנית תזונה מסודרת תתאמן כמו שצריך,תכלול תרגילים מורכבים תישן ותראה את השינוי.
בהצלחה בהמשך.

Back
למעלה תחתית