הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקועה בתהליך

• פותח/ת השרשור atal
  • פורסם בתאריך

atal

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי לכולם 😃

שמתי לב שבתקופה האחרונה אני תקועה ומתקשה להתמיד בנושא התזונה..
קצת על עצמי..
בת 26, גובה 1.63, שוקלת 54
אני כבר שלוש שנים בשומרי משקל, ירדתי 12 קילו (בלי לעשת כלל ספורט) ואני כבר למעלה משנה שומרת על המשקל הנוכחי (54) ..
כבר שנה מתאמנת בחדר כושר ועם כנסתי לחדר כושר התחלתי מפגשים אחת לחודש עם תזונאי ספורט במקום.
מתאמנת אחת לשובע עם מאמן אישי ובנוסף אליו עושה עוד 3 אימונים.. אירובי לסירוגין (יש תקופות שמתמידה יותר ויש תקופות שפחות)

מן הסתם בתחילת התהליך ( גם בשומרי משקל וגם עם התזונאי) המסירות, ההתמדה והאדיקות בשמירה על תזונה היו הרבה יותר קלים.
כיום אני גאה שהצלחתי ליצור אורח חיים בריא מבחינת התזונה אבל אני מרגישה כבר שחוקה, שהגוף התרגל לתזונה, שזה לא מאתגר אותו כמו בעבר וגורם לשינוי ושאולי אני מעכבת את עצמי בתהליך..
באופן גס יכולה לומר שמרגיש כאילו אני בתקופת חיטוב שנמשכת לנצח מבלי לראות או להנות מהתוצאות

מה אני יכולה לעשות כדי להחיות שוב את עניין התזונה ולהמשיך להתמיד בנושא בצורה שתקדם את המטרות שלי?
פרט חשוב- אני צמחונית ..

היי לכולם 😃

שמתי לב שבתקופה האחרונה אני תקועה ומתקשה להתמיד בנושא התזונה..
קצת על עצמי..
בת 26, גובה 1.63, שוקלת 54
אני כבר שלוש שנים בשומרי משקל, ירדתי 12 קילו (בלי לעשת כלל ספורט) ואני כבר למעלה משנה שומרת על המשקל הנוכחי (54) ..
כבר שנה מתאמנת בחדר כושר ועם כנסתי לחדר כושר התחלתי מפגשים אחת לחודש עם תזונאי ספורט במקום.
מתאמנת אחת לשובע עם מאמן אישי ובנוסף אליו עושה עוד 3 אימונים.. אירובי לסירוגין (יש תקופות שמתמידה יותר ויש תקופות שפחות)

מן הסתם בתחילת התהליך ( גם בשומרי משקל וגם עם התזונאי) המסירות, ההתמדה והאדיקות בשמירה על תזונה היו הרבה יותר קלים.
כיום אני גאה שהצלחתי ליצור אורח חיים בריא מבחינת התזונה אבל אני מרגישה כבר שחוקה, שהגוף התרגל לתזונה, שזה לא מאתגר אותו כמו בעבר וגורם לשינוי ושאולי אני מעכבת את עצמי בתהליך..
באופן גס יכולה לומר שמרגיש כאילו אני בתקופת חיטוב שנמשכת לנצח מבלי לראות או להנות מהתוצאות

מה אני יכולה לעשות כדי להחיות שוב את עניין התזונה ולהמשיך להתמיד בנושא בצורה שתקדם את המטרות שלי?
פרט חשוב- אני צמחונית ..

בדיוק בשביל זה את משלמת לתזונאי. הוא צריך להמשיך ולהתאים את התפריט לצרכים שלך.

בכל מקרה, יכול להיות שכבר הגיע הזמן לסיים את החיטוב ולהתחיל לעבוד קצת על כוח, להוסיף מסת שריר. זה יעזור לחילוף החומרים (בהינתן תזונה תואמת) ועצם השינוי יכול לעזור להחזיר את המוטיבציה, שבאופן מובן, נעלמה לה.

בהצלחה.

1- אם עובדים על אותה מטרה להרבה זמן זה הופך להיות משעמם ושגרתי מדי ,צריך באמת לשנות כיוון ולגוון תרגילי כוח ופיתוח גוף במלים אחרות להתגרות בגוף כדי שיתפתח עוד,וכמובן התמדה זה המפתח להצלחה ובהצלחה.
2- בקשר לתפריט אותו דבר התזונאי אמור לעשות את הגיוון הזה ואם ניתן לגוון כמה שיותר שלא יהיה משעמם שגרתי ובהצלחה

בשורה התחתונה מי שמקפיד על תזונה תמיד ירגיש כאילו הוא מחטב כל החיים אבל את בהחלט יכולה לגוון בתפריט או בתזונאי.
אני מגוונת מידי פעם בתפריטים לפעמים דל פחמימה, לפעמים פליאו, הכי עובד אצלי זה IIFYM אבל ניסיתי גם intermittent fasting וללא סוכר.
בקיצור סוג של חיית מעבדה עצמית אבל זה בהחלט מגוון 😆

מי שמקפיד על תזונה תמיד ירגיש כאילו הוא מחטב כל החיים
נכון לאכול כל הזמן תזונה נכונה זה כמו חיטוב וזה מלווה בעייפות גם, מה עם ימי העמסה מתי כדאי לעשות אותם(חיטוב,מסה) וכל כמה זמן ?

• פותח/ת השרשור
בשורה התחתונה מי שמקפיד על תזונה תמיד ירגיש כאילו הוא מחטב כל החיים אבל את בהחלט יכולה לגוון בתפריט או בתזונאי.
אני מגוונת מידי פעם בתפריטים לפעמים דל פחמימה, לפעמים פליאו, הכי עובד אצלי זה IIFYM אבל ניסיתי גם intermittent fasting וללא סוכר.
בקיצור סוג של חיית מעבדה עצמית אבל זה בהחלט מגוון 😆

האמת שזה גאוני !! איך לא חשבתי על זה קודם... מאיפה אני יכולה להשיג מידע מהימן על עקרונות של פליאו ,IIFYM , intermittent fasting וללא סוכר?

מה עם ימי העמסה מתי כדאי לעשות אותם(חיטוב,מסה) וכל כמה זמן ?
בלי קשר לחיטוב אני עושה יום צ'יט בשבוע.יותר קל לי להתנהג "יפה" כשיש למה לחכות...

מאיפה אני יכולה להשיג מידע מהימן על עקרונות של פליאו ,IIFYM , intermittent fasting וללא סוכר?
באינטרנט...😆
מצרפת לך גם קישור לפורום מחקרים אצלנו:
מחקרים בתזונה ואימונים

• פותח/ת השרשור
לאחר התייעצות עם התזונאי הוא דווקא המליץ להפסיק לתקופה ארוכה עם המאזן השלילי ולחזור למאזן נייטרלי.. מה שיוביל גם לעלייה במשקל- ההפך הגמור ממה שאני מנסה להשיג..
אני לא בטוחה שזה הכיוון שאני רוצה ללכת אליו והייתי שמחה לשמוע קצת מחוכמתכם ונסיונכם בנושא.. האם זה באמת כדאי?

למה מאזן נייטרלי יוביל לעלייה במשקל?

יציאה לנייטרלי תעזור לך לסדר את קצב חילוף החומרים ובהמשך יהיה לך קל יותר לחזור לחיטוב.
אדרבה תנצלי את הנייטרלי לעבוד חזק יותר באימונים. גם אם תעלי קצת במשקל לא קרה כלום. תני לגוף ולנפש להתאושש.

למה מאזן נייטרלי יוביל לעלייה במשקל?

יציאה לנייטרלי תעזור לך לסדר את קצב חילוף החומרים ובהמשך יהיה לך קל יותר לחזור לחיטוב.
אדרבה תנצלי את הנייטרלי לעבוד חזק יותר באימונים. גם אם תעלי קצת במשקל לא קרה כלום. תני לגוף ולנפש להתאושש.
ואם היא תעבוד על שלילי למשל, היא תהיה בניטרלי והשלילי זה יחשב מהחלק שהיא שורפת באימונים?!!! או שהיא תהיה על שלילי מראש ומה שהיא שורפת באימונים זה מתווסף לתוצאות?? הרי גם אם היא תהיה על ניטרלי היא גם ככה שורפת כל יום קלוריות באימונים

Back
למעלה תחתית