הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בפציעה-להמשיך לאכול או להתחיל חיטוב?

• פותח/ת השרשור NiMo
  • פורסם בתאריך

NiMo

משתמש מתחיל
83
1
נק' מוניטין:
4
83
1
היי,

התחילו לי כאבים ביד שמאל לאחרונה באימונים. עוד שבוע יש לי תור לרופא, עד אז אני לא מתכנן לעבוד בכלל על פלג גוף עליון בשביל לא להחמיר את המצב.
השאלה האם במידה והרופא יגיד שאני לא יכול להתאמן תקופה ארוכה (חודש+), כדאי להתחיל כבר חיטוב או להמשיך לאכול כרגיל?
אני מפחד שאם אני גם לא אתאמן וגם אתחיל לאכול פחות אני ארד במסת שריר. מצד שני, האם יש טעם להמשיך להשמין אם אני לא מתאמן? גם ככה אני כבר באחוז שומן גבוה יחסית, למרות שהתכנון שלי היה להתחיל חיטוב רק עוד חודשיים.

תודה.

לפני שבוע הייתי במצב דומה עם הברך
כרגע לא עובד על רגליים והברך מחלימה לאט לאט משתמש גם בטראומיל פעמיים ביום
כל התרגילים שהעמיסו קצת על הרגלים החלפתי בתרגילים שאפשר לבצע בשכיבה או ישיבה
כמה שפחות עומס על הרגליים רק כדי להיות בטוח לפני אולטרהסאונד שהרופא יגיד כמה זמן אני אצטרך להימנע
מאימון רגליים בכדי לאפשר החלמה אם בכלל.
במצב שלך זאת היד אני הייתי אומר בכדי להיות בטוח לא להעמיס על הידיים ולאפשר מנוחה עד שהרופא יגיד לך מה לעשות
ואם אתה מתכנן תהליך של חיטוב אחרי ההחלמה אז לפי דעתי מאזן נטרלי יהיה אופטימלי בשבילך כרגע

כן
לא להעמיס ולא להחסיר עד שתברר הכל עם הרופא
אף אחד גם רופא לא יכול לאבחן את עומק הבעיה מבלי לבחון אותך
ואת ממצאי הבדיקה עד אז מציע לך להיות בנטרלי ועם מנוחה כך תוכל
להחלים מהר יותר.
עדיף החלמה מלאה מחזרה פזיזה.

• פותח/ת השרשור
בנוגע לאימונים ברור שאלך ע"פ מה השרופא יאמר. השאלה שלי הייתה על מה לעשות עם התזונה במידה והרופא אכן יגיד שאני צריך לקחת הפסקה מאימונים.
תודה.

כמו שאמרתי בנוגע לתזונה נטרלי
אין טעם למהר עוד לא התחלת חיטוב
ובחיטוב הגוף יותר רגיש לפציעות עקב מאזן קלורי שלילי (תדאג להחלמה מלאה לפני שאתה מתחיל)
וחבל שתפסיק את החיטוב בגלל פציעה שתעכב ותמשוך את תקופת החיטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית