הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פחמימה פשוטה או מורכבת?

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
הבנתי שבורגול ואורז וגריסים ועוד כל מיני מהסוג הזה הם פחמימות שמומלץ לאכול והן נחשבות למלאות או מורכבות לא זוכרת בדיוק
אבל אני מדברת על הצורה הרגילה לא על נגיד בורגול מלא או אורז מלא, אז לא הבנתי איך זה כן טוב לאכילה ונחשב לפחמימה מורכבת אם זה עשוי מחיטה לא מלאה?

זה מחולק לשני סוגים
מורכבת שזה אורז לחם וכדומה שלוקח לה זמן יותר להתפרק בגוף ומספקת לו יותר אנרגיה במשך כמה שעות
פשוטה שזה פירות דבש ומתוקים שזה מתפרק באופן מידי ומספק אנרגיה לגוף באופן מידי
בבוקר למשל מומלץ לאכול פשוטה כי הגוף אחרי שינה(צום) ,וגם אחרי אימון מומלץ פשוטות לפי דעתי כדי לספק אנרגיה לגוף כי הגוף נמצא בתהליך התאוששות
ובתור המלצה תמיד עדיף ללכת על מוצרים מלאים למשל אורז מלא פירכיות שעשויות מאורז מלא לחם מחיטה מלאה וכדומה..

• פותח/ת השרשור
זה מחולק לשני סוגים
מורכבת שזה אורז לחם וכדומה שלוקח לה זמן יותר להתפרק בגוף ומספקת לו יותר אנרגיה במשך כמה שעות
פשוטה שזה פירות דבש ומתוקים שזה מתפרק באופן מידי ומספק אנרגיה לגוף באופן מידי
בבוקר למשל מומלץ לאכול פשוטה כי הגוף אחרי שינה(צום) ,וגם אחרי אימון מומלץ פשוטות לפי דעתי כדי לספק אנרגיה לגוף כי הגוף נמצא בתהליך התאוששות
ובתור המלצה תמיד עדיף ללכת על מוצרים מלאים למשל אורז מלא פירכיות שעשויות מאורז מלא לחם מחיטה מלאה וכדומה..
אז למה נגיד אורז ולחם לבן , שניהם הרי עשויים מחיטה רגילה לא מלאה, אז למה דווקא האורז כן מומלץ לאכול והלחם הלבן לא? זה הרי אותו הדבר

כי בלחם יש נתרן מה שאוגר נוזלים זה אחד ושתיים לחם משתייך לסוגייה של הפחמימה ריקה שזה אומר אורז מלא ופחמימות אחרות כמו בטטה וכדומה עשירות בסיבים תזונתיים שזה גורם מאוד נחוץ בתפריט ולרוב זה מונע גם עצירות ותורם המון להתפתחות הגוף, סיבים תזונתיים הם חלק בלתי נפרד מכל תפריט תזונה שנבנה,וההמלצה לגברים היא 38 גרם סיבים ביום ולנשים 25 גרם

• פותח/ת השרשור
כי בלחם יש נתרן מה שאוגר נוזלים זה אחד ושתיים לחם משתייך לסוגייה של הפחמימה ריקה שזה אומר אורז מלא ופחמימות אחרות כמו בטטה וכדומה עשירות בסיבים תזונתיים שזה גורם מאוד נחוץ בתפריט ולרוב זה מונע גם עצירות ותורם המון להתפתחות הגוף, סיבים תזונתיים הם חלק בלתי נפרד מכל תפריט תזונה שנבנה,וההמלצה לגברים היא 38 גרם סיבים ביום ולנשים 25 גרם
כן אבל אני דיברתי על אורז לא מלא, אורז רגיל מחיטה לא מלאה

כן אבל אני דיברתי על אורז לא מלא, אורז רגיל מחיטה לא מלאה
אז שוב אני אסביר לך אורז לבן יש בו סיבים מה שאין בלחם זה אחד, שתיים ההמלצה על האורז ולא הלחם כי בלחם אי אפשר לדעת מה המרכיבים של הלחם שזה מלח סוכר וכדומה ושורה תחתונה זה נחשב כפחמימה ריקה,אז למה לאכול פחמימה ריקה אם ניתן לאכול פחמימה יותר איכותית עם דברים חיוניים לגוף, האורז לעומת הלחם ניתן להכין בבית וניתן לדעת מזה מכיל.

• פותח/ת השרשור
מה ריק בפחמימות שבלחם לבן לעומת מלא? כל ההבדל הוא בסיבים...
אז שוב אני אסביר לך אורז לבן יש בו סיבים מה שאין בלחם זה אחד, שתיים ההמלצה על האורז ולא הלחם כי בלחם אי אפשר לדעת מה המרכיבים של הלחם שזה מלח סוכר וכדומה ושורה תחתונה זה נחשב כפחמימה ריקה,אז למה לאכול פחמימה ריקה אם ניתן לאכול פחמימה יותר איכותית עם דברים חיוניים לגוף, האורז לעומת הלחם ניתן להכין בבית וניתן לדעת מזה מכיל.
אז נגיד בחיטוב אפשר לאכול גם לחם לבן ופחמימות ריקות כל עוד יש מספיק סיבים בתפריט?

אז נגיד בחיטוב אפשר לאכול גם לחם לבן ופחמימות ריקות כל עוד יש מספיק סיבים בתפריט?
כן. כל עוד זה משביע אותך מתאים לערכים ואת מקפידה על ירקות כדי לקבל את הויטמינים שהגוף זקוק לו

מה ריק בפחמימות שבלחם לבן לעומת מלא? כל ההבדל הוא בסיבים...
כי צריך לציין שאורז ובטטה וכדומה מאופיינים בעיכול קל ונוח(אין גלוטן) וזה לא פחות חשוב לכן זה מועדף על לחם
אני לא ממליץ לך לגעת בלחם לבן בחיטוב, עדיף לחם מחיטה מלאה או פריכיות מאורז מלא או בטטה... שוב אני אסביר בלחם לבן וזה בדוק יש מלח, ויש לי חבר שיש לו מאפיה ואני קונה קבוע ממנו ,והוא הסביר לי שהם שמים מלח בלחם לבן

• פותח/ת השרשור
כי צריך לציין שאורז ובטטה וכדומה מאופיינים בעיכול קל ונוח(אין גלוטן) וזה לא פחות חשוב לכן זה מועדף על לחם

אני לא ממליץ לך לגעת בלחם לבן בחיטוב, עדיף לחם מחיטה מלאה או פריכיות מאורז מלא או בטטה... שוב אני אסביר בלחם לבן וזה בדוק יש מלח, ויש לי חבר שיש לו מאפיה ואני קונה קבוע ממנו ,והוא הסביר לי שהם שמים מלח בלחם לבן
אני לא אוכלת לחם לבן, אני בכלל לא אוכלת לחם לרוב רק ממש לעיתים רחוקות
אבל ממה שראיתי גם ברכיבים של לחם מלא יש מלח לא מעט בכלל

אני לא אוכלת לחם לבן, אני בכלל לא אוכלת לחם לרוב רק ממש לעיתים רחוקות
אבל ממה שראיתי גם ברכיבים של לחם מלא יש מלח לא מעט בכלל
בגלל זה אמרתי אורז תמיד מועדף על לחם, אפשר לקבל פחמימה מהדברים שציינתי למעלה, אם תצליחי לא לגעת בלחם בכלל זה מעולה.
היא או אתה רגישים לגלוטן? אם לא אין סיבה להמנע.
בחיטוב משתדלים להמנע מכל רכיב שמכיל מלח ונתרן וזה ידוע,לא מזמן העליתי תתפריט שלי בפורום ומנהל ענה לי בדיוק על השאלה הזאת,ואמר את מה שציינתי למעלה, בהצלחה אני סיימתי פה.

בגלל זה אמרתי אורז תמיד מועדף על לחם, אפשר לקבל פחמימה מהדברים שציינתי למעלה, אם תצליחי לא לגעת בלחם בכלל זה מעולה.

בחיטוב משתדלים להמנע מכל רכיב שמכיל מלח ונתרן וזה ידוע,לא מזמן העליתי תתפריט שלי בפורום ומנהל ענה לי בדיוק על השאלה הזאת,ואמר את מה שציינתי למעלה, בהצלחה אני סיימתי פה.
התפריט שאתה העלת והתייעצת לגביו הוא תפריט מסה ולא חיטוב...

התפריט שאתה העלת והתייעצת לגביו הוא תפריט מסה ולא חיטוב...
אני יודע , פה מדובר על חיטוב אז מה הקשר לא הבנתי, היא שאלה שאלה ואני עניתי לה על השאלה ואתה מנסה למרוח את זה עוד יותר, אורז עדיף על לחם כי ידוע מה המרכיבים שלו אני לא מבין מה כלכך מסובך להבין כאן, ואגב בחיים לא שמעתי מבנאדם שמשתמש בלחם לבן בתור פחמימה בתפריט לחיטוב.

שהנתרן לא כזה קריטי בטח לא בחיטוב. אתה יורד בשומן זה לא משנה אם אתה אוגר קצת נוזלים בגלל נתרן זה לא משפיע על החיטוב..
אתה מחדש לי שאתה אומר שהנתרן לא קריטי בחיטוב, ואני יכול להגיד לך שכן הנתרן משפיע בכמות מופרזת זה נותן מראה נוזלי לגוף ומעלים את החיטובים, ואם אתה ממליץ על אורז לבן בחיטוב אז מי שרוצה שינסה בהצלחה

אתה מחדש לי שאתה אומר שהנתרן לא קריטי בחיטוב, ואני יכול להגיד לך שכן הנתרן משפיע בכמות מופרזת זה נותן מראה נוזלי לגוף ומעלים את החיטובים, ואם אתה ממליץ על אורז לבן בחיטוב אז מי שרוצה שינסה בהצלחה
נסכים שלא להסכים אתה מוזמן לקרוא כאן ולראות אם איזה תפריטים אנשים כאן מחטבים.

כל עוד לא עוברים את ה-1.5-2 גרם ליום, זה לא קריטי
מה שבאמת משפיע על ספיחת הנוזלים הוא גודל מאגר הגליקוגן. בחיטוב הוא נוטה להידלדל כך או כך, ולכן הנתרן מאבד את ה"חשיבות" הממשית בעד כמה הוא נותן מראה נוזלי (שוב, כל עוד צורכים בכמות סבירה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית