הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תחת עולה ראשון בדדליפט

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
יש לי בעיה שהתחילה כשהמשקל התחיל להיות מאתגר.
התחת התחיל לעלות ראשון ורק לאחר מכן שאר הגוף.
עשיתי חיפוש קצר בפורום וראיתי שהפתרון לזה זה לחשוב על ללחוץ עם הרגליים ולא להרים את המוט אבל אני עושה את זה וזה לא ממש עוזר לי.
מה אפשר לעשות?

ראיתי גם תגובות שזה לא נורא, סה״כ אתה בעצם ממקם את תנוחת המוצא בשניה האחרונה לפני ההרמה, מה זה משנה אם התחת למעלה 5 שניות לפני ההרמה או חצי שניה לפני ההרמה ?

• פותח/ת השרשור
ראיתי גם תגובות שזה לא נורא, סה״כ אתה בעצם ממקם את תנוחת המוצא בשניה האחרונה לפני ההרמה, מה זה משנה אם התחת למעלה 5 שניות לפני ההרמה או חצי שניה לפני ההרמה ?
אני חושב שזה גורם לגב להתמודד עם המשקל לבד כי כשעשיתי בפעם האחרונה אז ממש הרגשתי את הגב העליון ועד עכשיו כואב לי שם וקשה לי להתכופף ואני די בטוח שזה מזה.

אבל התחת עולה לפני ההרמה, משמע אתה מסדר את התנוחה ממש בשניה האחרונה לפני ההרמה.
אם תגיד לי שהמנח בזמן ההרמה לא טוב אז זה לא משנה אם התחת עולה בשניה האחרונה או שהתחת נמצא במנח הזה דקה לפני ההרמה

• פותח/ת השרשור
אבל התחת עולה לפני ההרמה, משמע אתה מסדר את התנוחה ממש בשניה האחרונה לפני ההרמה.
אם תגיד לי שהמנח בזמן ההרמה לא טוב אז זה לא משנה אם התחת עולה בשניה האחרונה או שהתחת נמצא במנח הזה דקה לפני ההרמה

כשאני מתחיל את ההרמה ולוחץ את הרצפה התחת עולה ואז המוט עולה. זה לא מסתדר שנייה לפני ההרמה

כל הבעיות האילו שאנשים כותבים בפורום נובעות ומתוקנות מהבנה של המצב הבא:הגוף ינוע במסלול הכי נוח לו מבחינה ביומכנית על מנת לחסוך באנרגיה.
זה אומר,שה"תוכנה" של תזוזת הגוף שלך מעריכה בכל רגע את השרירים המעורבים בתנועה,עושה תרחישים איזה שרירים עדיף להפעיל על מנת לעבוד כמה שפחות ,ונותנת את הפקודה לאותם שרירים לעבוד ברצף מסוים.

נחזור למצבנו: העיקרון שאמרתי והמקרה שלך:או שהתחת שלך גבוה מדי,ואז אתה פשוט עובר מרחק קצר יותר עם הרגליים לפני שהגב שלך מספיק להיפתח,או 'הרגליים שלך חזקות למשקל הזה אבל הגב לא,ככה שהגוף שלך מעדיף בשלב של העלייה שלא תשתמש בגב שלך אלא יותר ברגליים,מה שגורם עוד פעם 'הרגליים מתיישרות לפני הגב.

פתרון למצב הראשון הוא פשוט לבדוק אם התחת שלך באמת גבוה מדי ואז ללמוד את התנועה כשאתה מתחיל עם האגן נמוך יותר.פתרון למצב שני הוא לחזק את הגב בדרכים שתראה לנכון.

כי זה פשוט קל יותר למשוך משקל גבוה יותר עם תחת גבוה במצב התחלתי
כשהתחת נמוך יותר הקוואדס מעורבים יותר משמעותית

• פותח/ת השרשור
כי זה פשוט קל יותר למשוך משקל גבוה יותר עם תחת גבוה במצב התחלתי
כשהתחת נמוך יותר הקוואדס מעורבים יותר משמעותית
אז מה עושים כדי למנוע את זה?
כל הבעיות האילו שאנשים כותבים בפורום נובעות ומתוקנות מהבנה של המצב הבא:הגוף ינוע במסלול הכי נוח לו מבחינה ביומכנית על מנת לחסוך באנרגיה.
זה אומר,שה"תוכנה" של תזוזת הגוף שלך מעריכה בכל רגע את השרירים המעורבים בתנועה,עושה תרחישים איזה שרירים עדיף להפעיל על מנת לעבוד כמה שפחות ,ונותנת את הפקודה לאותם שרירים לעבוד ברצף מסוים.

נחזור למצבנו: העיקרון שאמרתי והמקרה שלך:או שהתחת שלך גבוה מדי,ואז אתה פשוט עובר מרחק קצר יותר עם הרגליים לפני שהגב שלך מספיק להיפתח,או 'הרגליים שלך חזקות למשקל הזה אבל הגב לא,ככה שהגוף שלך מעדיף בשלב של העלייה שלא תשתמש בגב שלך אלא יותר ברגליים,מה שגורם עוד פעם 'הרגליים מתיישרות לפני הגב.

פתרון למצב הראשון הוא פשוט לבדוק אם התחת שלך באמת גבוה מדי ואז ללמוד את התנועה כשאתה מתחיל עם האגן נמוך יותר.פתרון למצב שני הוא לחזק את הגב בדרכים שתראה לנכון.
התחת לא גבוה מידי... ואני תכף מתחיל ss אז איך אני אמור לחזק את הגב בדרכים אחרות? כי למשל פשיטות גו יכולות לעייף את הזוקפים ולהפריע לי בהתקדמות לא?

למה שתרצה למנוע מעצמך להרים יותר משקל
לפי מה שאני מבין זה לא שאתה מתחיל את התנועה ובאוויר התחת עולה למקסימום ומהברכיים אתה רק מיישר גב כמו גוד מורנינג
הגוף שלך פשוט מתמודד עם המשקל הפוזיציה הכי חזקה שלו
למה שתרצה לא להרים בצורה הכי חזקה שלך? כי זה מערב פחות קוואדס?

אז מה עושים כדי למנוע את זה?

התחת לא גבוה מידי... ואני תכף מתחיל ss אז איך אני אמור לחזק את הגב בדרכים אחרות? כי למשל פשיטות גו יכולות לעייף את הזוקפים ולהפריע לי בהתקדמות לא?

אם תתחיל SS ואתה בוחר ללכת בדרך שהפורום מיישר קו בו , פשוט תיקח משקל קצת יותר נמוך ותעבוד על הטכניקה של הדדליפט וזהו (תשאל אנשים , תצלם את עצמך,תחשוב מה אתה עושה בזמן שאתה מרים וכו וכו) . זה יהיה מספיק לגמרי לגמרי בשלב שלך להרבה מאוד זמן . רק תתחיל ממשקלים שאתה יכול לשלוט על הטכניקה שלך ותמשיך משמה .

כל זה נאמר אבל אין סרטון תכלס שאתה מראה על מה מדובר..יכול להיות כל הבעיה נולדה אצלך בראש (לא מעליב,אבל זאת הבעיה של כולנו בתור אנשים) וזה לא כזה נורא בכלל .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם תתחיל SS ואתה בוחר ללכת בדרך שהפורום מיישר קו בו , פשוט תיקח משקל קצת יותר נמוך ותעבוד על הטכניקה של הדדליפט וזהו (תשאל אנשים , תצלם את עצמך,תחשוב מה אתה עושה בזמן שאתה מרים וכו וכו) . זה יהיה מספיק לגמרי לגמרי בשלב שלך להרבה מאוד זמן . רק תתחיל ממשקלים שאתה יכול לשלוט על הטכניקה שלך ותמשיך משמה .

כל זה נאמר אבל אין סרטון תכלס שאתה מראה על מה מדובר..יכול להיות כל הבעיה נולדה אצלך בראש (לא מעליב,אבל זאת הבעיה של כולנו בתור אנשים) וזה לא כזה נורא בכלל .
מה הדעה שלך על ss?
ואני יעלה סרטון עוד שבוע-שבוע וחצי. כי יש לי שבוע עמוס.
למה שתרצה למנוע מעצמך להרים יותר משקל
לפי מה שאני מבין זה לא שאתה מתחיל את התנועה ובאוויר התחת עולה למקסימום ומהברכיים אתה רק מיישר גב כמו גוד מורנינג
הגוף שלך פשוט מתמודד עם המשקל הפוזיציה הכי חזקה שלו
למה שתרצה לא להרים בצורה הכי חזקה שלך? כי זה מערב פחות קוואדס?
הקטע שאני כן חושב שמדובר בגוד מורנינג.
כאילו הגב מרים לבד מהרצפה והרגליים ננעלות מהר מידי.
בכל מקרה אני יעלה סרטון ויפרסם פה.

מה הדעה שלך על ss?
ואני יעלה סרטון עוד שבוע-שבוע וחצי. כי יש לי שבוע עמוס.

הקטע שאני כן חושב שמדובר בגוד מורנינג.
כאילו הגב מרים לבד מהרצפה והרגליים ננעלות מהר מידי.
בכל מקרה אני יעלה סרטון ויפרסם פה.
אני בדדליפט התחת עולה בשניה שאני מפעיל כח על המוט ואז אני מעלה את המוט נועל רגליים וגב באותו זמן ומסיים חזרה
זה בסדר ואני מתחיל עם תחת ממש גבוה
אם מה שקורה לך זה שאתה מושך והרגליים ננעלות ורק אחרי זה הגב מיושר אז תוריד משקל

• פותח/ת השרשור
אני בדדליפט התחת עולה בשניה שאני מפעיל כח על המוט ואז אני מעלה את המוט נועל רגליים וגב באותו זמן ומסיים חזרה
זה בסדר ואני מתחיל עם תחת ממש גבוה
אם מה שקורה לך זה שאתה מושך והרגליים ננעלות ורק אחרי זה הגב מיושר אז תוריד משקל
כן זה מה שקורה..(לפחות ככה אני מרגיש כי לא ממש צילמתי וראיתי) וזה באמת קורה רק בסט של העבודה ובחימום הכל בסדר.
יכול להיות שהמשקל יותר מידי כבד בשבילי פשוט?

לרוב הבעיה נובעת מחוסר הבנה של ההרמה עצמה, ואז הגוף מנסה לפצות על מה שאתה עושה לא נכון
אם תנסה במקום להרים את המוט מהרצפה, לעמוד תוך כדי שאתה מנסה לדחוף את הרצפה למטה בעזרת הרגליים, הגוף שלך ינסה לעשות בידיוק את זה

• פותח/ת השרשור
לרוב הבעיה נובעת מחוסר הבנה של ההרמה עצמה, ואז הגוף מנסה לפצות על מה שאתה עושה לא נכון
אם תנסה במקום להרים את המוט מהרצפה, לעמוד תוך כדי שאתה מנסה לדחוף את הרצפה למטה בעזרת הרגליים, הגוף שלך ינסה לעשות בידיוק את זה
אבל אני כן חושב על לדחוף את הרצפה וזה עדיין קורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית