הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשבור צום ?

Shmuel1122

משתמש מתחיל
81
7
נק' מוניטין:
7
81
7
שלום, רציתי לדעת איך אני אמור לשבור צום לאחר 24 שעות ללא מים ואוכל.
אני יכול ישר לשבור את הצום ב 300 גרם חזה עוף אורז תפוחי אדמה וכו׳?
או שצריך לשבור אותו אם ארוחה קטנה ואז ארוחה גדולה.
חשוב לציין שאני לא אוכל שטויות כגון עוגות, קפה, וממתקים ועוגיות למיניהם למרות שאני במסה (כי אני מעדיף לעלות פחות שומן בזמן הזה).

פשוט זה פעם ראשונה מאז שהתחלתי להתאמן שאני צם רוצה לדעת מה הכי כדי לאכול כדי להתאושש.
מצטער על החפירה ותודה על העזרה.

תתחיל בשתייה חמה (תה עדיף)
המשך במזון רך וקל לעיכול (פרי כמו בננה, קצת לחם אפילו) והימנע משומנים וסיבים
לאחר כשעתיים מפתיחת הצום תאכל ארוחה מלאה רגילה

• פותח/ת השרשור
תתחיל בשתייה חמה (תה עדיף)
המשך במזון רך וקל לעיכול (פרי כמו בננה, קצת לחם אפילו) והימנע משומנים וסיבים
לאחר כשעתיים מפתיחת הצום תאכל ארוחה מלאה רגילה
רציתי לדעת למה מחייב לשתות שתיה חמה אחרי אני יודע שזה מקובל אבל מעניין אותי באמת למה( בגלל שאני לא חובב שתיה חמה במיוחד)

זה נוח לקיבה
מה באמת חשוב זו ההדרגתיות בצריכת המזון - מעט בהתחלה וממקורות קלים לעיכול. לאחר מכן ניתן לאכול ארוחה רגילה ומוצקה לפי התפריט

• פותח/ת השרשור
זה נוח לקיבה
מה באמת חשוב זו ההדרגתיות בצריכת המזון - מעט בהתחלה וממקורות קלים לעיכול. לאחר מכן ניתן לאכול ארוחה רגילה ומוצקה לפי התפריט
זאת אומרת שאפשר לפתוח בפרי ותה ירוק, לאחר חצי שעה אפשר כבר לאכול כרגיל ? ( ארוחה הכוללת חלבונים,פחמימות, בכמות כזו שאני אוכל להחזיר לפחות חצי מהערכים של התפריט במסה?)

זאת אומרת שאפשר לפתוח בפרי ותה ירוק, לאחר חצי שעה אפשר כבר לאכול כרגיל ? ( ארוחה הכוללת חלבונים,פחמימות, בכמות כזו שאני אוכל להחזיר לפחות חצי מהערכים של התפריט במסה?)
לא אחרי חצי שעה, אלא יותר.
לדעתי ב-3 שלבים:
1. כמו שאמרת - תה ופרי
2. לאחר חצי שעה +- ניתן לאכול פחמימה זמינה וקלה לעיכול כמו לחם לבן או פריכיות עם ממרח כמו סילאן או דבש ואף סקופ חלבון
3. לאחר שעה-שעתיים מסעיף 2 - ארוחה רגילה המכילה את כל אבות המזון, לפי התפריט והנוחיות

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות , בכל זאת אכלתי לאחר חצי שעה 300 גרם אורז 350 גרם חזה עוף 100 גרם אפונה ו 100 גרם תפו״א, אבל בטוח לא מספיק חלבון ו פחמימה ליום שלם, ממחר אני המשיך כרגיל תודה.

זה נוח לקיבה
פרי נחשב קל לעיכול ? ,חשבתי שבגלל הסיבים הוא מתעכל לאט יותר
אין בעיה לשים סוכר בתה נכון ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית