הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי סרטון שראיתי(Alan thrall)

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
יוצא לי לראות הרבה סרטונים של אלן טוורל, למי שלא מכיר ממליץ לראות הבנאדם גאון.
בכל מקרה ראיתי את הסרטון הבא שלו: לחץ כאן

האנגלית שלי לא משהו אז לא הבנתי את כל הדברים שהוא אמר אבל הבנתי פחות או יותר, הוא מדבר על תוכניות כמו ss ותוכניות כוח אחרות (3X5) ו -(5X5), מסביר שאלה תוכניות מצוינות למתחילים, ואומר שמתי שנתקעים, צריך לעלות את הווליום(מס' החזרות) כדי להגדיל את השרירים, שרירים גדולים עושים אותך חזק יותר.
ואז הוא נותן כל מיני דוגמאות כמו לעשות 50 חזרות של סקוואט עם מנוחות קלות בין לבין, ועוד דוגמאות להרבה חזרות.

משהו יכול להסביר לי מה בעצם הוא מסביר בסרטון הזה? האם אחרי SS צריך לשלב חזרות ברמה כזאת?

תודה למי שיעזור !

ככל שתשים יותר משקל על המוט ככה השריר יקבל יותר גירוי.
כמה כבר אפשר לשים ל50 סקוואט?

ככל שאתה מתקדם יותר באימונים, דרוש יותר נפח אימון (ווליום) כדי לייצר התקדמות.

זה למה אחרי SS שעושים 3x5 אנשים עוברים לתכנונים אחרים כמו טקסס לצורך הדוגמא שבה עושים 5x5 אקרוס, אחרי זמן מה בתכניות כאלו, שוב ידרש יותר נפח.

זה למה אחרי SS שעושים 3x5 אנשים עוברים לתכנונים אחרים כמו טקסס לצורך הדוגמא שבה עושים 5x5 אקרוס, אחרי זמן מה בתכניות כאלו, שוב ידרש יותר נפח.

אני מסכימה עם כל זה אבל אתה בטח מסכים שתוכנית של 5×5 שונה לחלוטין מ10×5

אני מסכימה עם כל זה אבל אתה בטח מסכים שתוכנית של 5×5 שונה לחלוטין מ10×5
לא על זה הדיון, אף אחד לא דיבר על 5x10
בסרטון הוא נתן דוגמא לתכנית עם ווליום גבוה יותר, שבה מבצעים 50 חזרות עם משקל מסוים (בלי קשר לכמות הסטים שזה לוקח)

זו עדיין דוגמא, לא משהו שהוא רוצה שכולם יעשו או טוען שזו הדרך הכי טובה.

• פותח/ת השרשור

לא הבנתי למה בטקסס זה נקרא אימון ווליום? זה עדיין רק 5 חזרות הכי הרבה לאורך כל התוכנית..
לגבי המשפט הראשון שאמרת, בעצם אז שעושים אימון כוח כמו SS נגיד ומגיעים למצב שנתקעים(בלי קשר לטכניקה, תזונה וכו'), צריך לעבור לתוכנית עם הרבה חזרות כדי לייצר התקדמות ואז לחזור שוב לאימון כוח?

לא הבנתי למה בטקסס זה נקרא אימון ווליום? זה עדיין רק 5 חזרות הכי הרבה לאורך כל התוכנית..
לגבי המשפט הראשון שאמרת, בעצם אז שעושים אימון כוח כמו SS נגיד ומגיעים למצב שנתקעים(בלי קשר לטכניקה, תזונה וכו'), צריך לעבור לתוכנית עם הרבה חזרות כדי לייצר התקדמות ואז לחזור שוב לאימון כוח?
לא אמרתי שצריך יותר חזרות, אמרתי שצריך יותר ווליום, למשל 10 סטים של 3 חזרות זה ווליום גבוה יותר מ-5 סטים של 5 חזרות.

לכן אם 3x5 זה לא מספיק, אתה לא תקפוץ ל- 10x10 פתאום, 5x5 זוהי קפיצה הדרגתית בווליום.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שצריך יותר חזרות, אמרתי שצריך יותר ווליום, למשל 10 סטים של 3 חזרות זה ווליום גבוה יותר מ-5 סטים של 5 חזרות.

לכן אם 3x5 זה לא מספיק, אתה לא תקפוץ ל- 10x10 פתאום, 5x5 זוהי קפיצה הדרגתית בווליום.
תודה רבה

• פותח/ת השרשור

רציתי לשאול עוד כמה שאלות שעלו לי, תודה מראש:
1. למה הוא מתכוון שהוא אומר ש5X5 זה תוכניות למתחילים? הרי תוכניות כמו ביל סטאר/טקסס הם תוכניות למתאמנים בינוניים/מתקדמים אז מה הכוונה?
2. אמרת ש10 סטים של 3 חזרות זה ווליום גבוה יותר מ5X5, העלאת הווליום זה גם לגבי הסטים? כי הוא אמר שלעלות ווליום זה יותר חזרות, לא יותר סטים.
3. מה שניסיתי להבין מהסרטון, זה האם הדוגמאות שהוא נתן שם כדי לעלות את הווליום אחרי שנתקעים(בלי קשר לתזונה וכו'), הוא התכוון לעשות את זה עם שילוב תוכנית הSS או לעבור לתוכנית אחרת לגמרי?

1. למה הוא מתכוון שהוא אומר ש5X5 זה תוכניות למתחילים? הרי תוכניות כמו ביל סטאר/טקסס הם תוכניות למתאמנים בינוניים/מתקדמים אז מה הכוונה?
אני לא חושב שהוא דיבר רק על מתחילים אלא גם על בינוניים, הסרטון מיועד למתאמנים שנתקעים כבר בתכניות כמו טקסס וליניארית.

2. אמרת ש10 סטים של 3 חזרות זה ווליום גבוה יותר מ5X5, העלאת הווליום זה גם לגבי הסטים? כי הוא אמר שלעלות ווליום זה יותר חזרות, לא יותר סטים.
הנפח אימון (ווליום) זה סך המשקל שהרמת, לצורך העיניין אם תעשה 5x5 סקוואט עם 100 קילו אז סך הנפח הוא 2500 ק"ג, לעומת זאת אם תעשה 10 סטים של 3 חזרות עם 105 קילו, אז סך הנפח הוא 3150 ק"ג.
(סתם זרקתי מספרים שרירותיים בשביל הדוגמא)
3. מה שניסיתי להבין מהסרטון, זה האם הדוגמאות שהוא נתן שם כדי לעלות את הווליום אחרי שנתקעים(בלי קשר לתזונה וכו'), הוא התכוון לעשות את זה עם שילוב תוכנית הSS או לעבור לתוכנית אחרת לגמרי
לעבור לתכנית אחרת, אבל עיקר הסרטון הוא להעביר את חשיבות נפח האימון, ולא לתת לך תכנית ספציפית שמתאימה לכולם.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהוא דיבר רק על מתחילים אלא גם על בינוניים, הסרטון מיועד למתאמנים שנתקעים כבר בתכניות כמו טקסס וליניארית.

הנפח אימון (ווליום) זה סך המשקל שהרמת, לצורך העיניין אם תעשה 5x5 סקוואט עם 100 קילו אז סך הנפח הוא 2500 ק"ג, לעומת זאת אם תעשה 10 סטים של 3 חזרות עם 105 קילו, אז סך הנפח הוא 3150 ק"ג.
(סתם זרקתי מספרים שרירותיים בשביל הדוגמא)

לעבור לתכנית אחרת, אבל עיקר הסרטון הוא להעביר את חשיבות נפח האימון, ולא לתת לך תכנית ספציפית שמתאימה לכולם.
תודה אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית