הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים כבדים והחלשות ריצפת האגן + בעיות במחזור

מצב
השרשור נעול

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
אהלן

יש לי חברה שמעוניינת להתחיל להתאמן כבד ברצינות (סקואטים, דדליפט וכו במסגרת של אימוני כח ) אבל ממה שקראתי והבנתי אימונים כבדים אצל נשים יכולים להחליש את שרירי ריצפת האגן ולגרום ל Uterine prolapse ובכלל ליצור שיבושים במחזור החודשי אז אני קצת עוצר אותה מלהמשיך מחשש שתפגע בעצמה

ניסיתי לחפש פה קצת תשובות עם סימוכין אבל כל מה שמצאתי זה בדיחות על הטענות האלה בלי יותר מדי הסברים

אני אשמח לשמוע קצת דברים שירגיעו אותי בעיניין כי יכול להיות מאד נחמד להתאמן יחד ובכלל להפוך אותה לחזקה ובריאה יותר

תודה רבה לעונים ולעונות

איפה קראת שאימונים יכולים להחליש את שרירי רצפת האגן?

ומשהו קצת יותר איכותי מאתרים אקראיים באינטרנט ללא גיבוי? שרירי רצפת האגן מיוחדים בדרך כלשהי? הם מגיבים בצורה הפוכה משאר השרירים בגוף לעומס?

• פותח/ת השרשור
ומשהו קצת יותר איכותי מאתרים אקראיים באינטרנט ללא גיבוי? שרירי רצפת האגן מיוחדים בדרך כלשהי? הם מגיבים בצורה הפוכה משאר השרירים בגוף לעומס?

אני כמובן מבין מאד את התגובה שלך, אבל צורת החשיבה הזו שמורה לך במקרה הזה ולוויכוחים אינטרנטים על אי אלו דברים כלליים, אבל כשמדובר ברחם שעתיד להביא את הילדים שלי אני נוטה להחמיר ולדאוג יותר, באופן טיבעי, גם אם הנורה האדומה נדלקה ממקור לא כל כך משכנע

אני כמובן מבין מאד את התגובה שלך, אבל צורת החשיבה הזו שמורה לך במקרה הזה ולוויכוחים אינטרנטים על אי אלו דברים כלליים, אבל כשמדובר ברחם שעתיד להביא את הילדים שלי אני נוטה להחמיר ולדאוג יותר, באופן טיבעי, גם אם הנורה האדומה נדלקה ממקור לא כל כך משכנע

צר לי לאכזב אותך, הכי טוב שתמצא זה שאין כרגע עדות לכך שזה מסוכן ושצריך עוד מחקרים (אתה יכול לחפש אשכול בו מרטין צירפה את המחקר). הבאת ילדים לעומת זאת, היא אחד מגורמי הסיכון למצבים שאתה מתאר. כרגיל, הכל שיקולים של עלות ותועלת.

• פותח/ת השרשור
צר לי לאכזב אותך, הכי טוב שתמצא זה שאין כרגע עדות לכך שזה מסוכן ושצריך עוד מחקרים (אתה יכול לחפש אשכול בו מרטין צירפה את המחקר). הבאת ילדים לעומת זאת, היא אחד מגורמי הסיכון למצבים שאתה מתאר. כרגיל, הכל שיקולים של עלות ותועלת.

אם כך באמת מצער, לא הצלחתי למצוא את המחקר שציינת אשמח אם תוכל לשלוח. ולגבי הבאת ילדים, כל עוד ילדים הם המטרה ואין דרך טובה יותר מהדרך הטבעית כרגע הסיכון כמובן משתלם, אבל בשביל ישבן קצת גדול יותר וסקואט כבד יותר אני עדיין נוטה לחשוש

ולגבי בעיות כאלו ואחרות עם מחזור החודשי אשמח לשמוע קצת מניסיון של מתאמנות כאן אם הן נתקלו בכאלה

אם כך באמת מצער, לא הצלחתי למצוא את המחקר שציינת אשמח אם תוכל לשלוח. ולגבי הבאת ילדים, כל עוד ילדים הם המטרה ואין דרך טובה יותר מהדרך הטבעית כרגע הסיכון כמובן משתלם, אבל בשביל ישבן קצת גדול יותר וסקואט כבד יותר אני עדיין נוטה לחשוש

ולגבי בעיות כאלו ואחרות עם מחזור החודשי אשמח לשמוע קצת מניסיון של מתאמנות כאן אם הן נתקלו בכאלה

ייעוץ - בת 18, חדשה בתחום, חייבת עזרה

לא מכיר אף אחת שזה השפיע לה על המחזור. אם כבר, המחזור משפיע על האימונים.

• פותח/ת השרשור
The aim of this study was to investigate the effects of strenuous physical activity on the development of prolapse. A narrative literature review was carried out to investigate the effects of occupation and recreational activity on the pathogenesis of pelvic organ prolapse. A marked paucity of literature relevant to the research question makes it difficult to draw firm conclusions. Further research is greatly needed to explore potentially preventable factors in this frequently occurring condition

לא כתוב שצריך עוד מחקרים לעדות שזה גורם לתופעה, אלא שצריך עוד מחקרים לבודד גורמים שיכולים למנוע את התופעה השכיחה (עכשיו השאלה אם השכיחה בכלליות או שכיחה בקרב נשים המבצעות מאמץ עצים, כי בעצם על זה דן המחקר)

בכל אופן, התמונה אינה כפי שהצגת אותה:שאין עדויות וצריך עוד מחקרים, אלא דווקא שיש אבל הן אינן עיקביות וצריך עוד מחקרים

ובכלל, מרטין בעצמה מציינת שהרמת משא כבד הוא באמת גורם סיכון ומסכמת ב"שורה תחתונה אי אפשר להגיד שאין כלל סיכון"

תודה על הקישור בכל אופן

נערך לאחרונה:
תפתח את המחקר.

באמת גורם סיכון ומסכמת ב"שורה תחתונה אי אפשר להגיד שאין כלל סיכון"
האם היית מפסיק להתאמן בגלל הסיכון לשבר? הרמת משקל יכולה לגרום נזק גם לגברים כשהיא נעשית בלי טכניקה ואם יש איזה רקע או פציעה קודמת.
בשם תקינות ההריון והלידה ממליצים לנשים להמנע ממשקולות למרות שההריון ולידה עצמם מוכחים כבעלי פוטנציאל גבוה יותר לגרום לצניחה רחם.
אם כבר אימוני כוח יכולים לחזק ליבה ולהקל על הלידה.

נערך לאחרונה:
ובכלל, מרטין בעצמה מציינת שהרמת משא כבד הוא באמת גורם סיכון ומסכמת ב"שורה תחתונה אי אפשר להגיד שאין כלל סיכון"
איפה האבל שלי????

הגישה הפטרונית הזו קצת מעצבנת..
אתה לא חושב שגם לה חשוב הבריאות והילדים העתידיים???

• פותח/ת השרשור
האם היית מפסיק להתאמן בגלל הסיכון לשבר? הרמת משאות יכולה לגרום נזק גם לגברים כשהיא נעשית בלי טכניקה ואם יש איזה רקע או פציעה קודמת.
בשם תקינות ההריון והלידה ממליצים לנשים להמנע ממשקולות למרות שההריון ולידה עצמם מוכחים כבעלי פוטנציאל גבוה יותר לגרום לצניחה רחם.
אם כבר אימוני כוח יכולים לחזק ליבה ולהקל על הלידה.

היי מרטין
"אם היית מפסיק להתאמן בגלל הסיכון לשבר? הרמת משאות יכולה לגרום נזק גם לגברים כשהיא נעשית בלי טכניקה ואם יש איזה רקע או פציעה קודמת."

כמו שאת רואה את כאן בודדת את גורם הסיכון לבעיה שיכולה להיווצר ממנה - טכניקה לקוייה ושבר/פציעה, ולא כך המצב בכל מה שקשור לצניחת רחם כי אכן יודעים שיש קשר בינו לבין הרמת משקל כבד אבל דרוש עוד מחקר כדי להבין באמת איך למה וכיצד ניתן למנוע

"למרות שההריון ולידה עצמם מוכחים כבעלי פוטנציאל גבוה יותר לגרום לצניחה רחם."
זה באמת קצת מטופש, המטרה והייעוד של רחם הוא לידה אז כל בעיה שיכול להיגרם לו כחלק ממימוש הייעוד שלו הוא סיכון שכמובן אין ברירה אלא לקחת בניגוד לסיכון שלוקחים בשביל, לצורך העיניין, להגדיל תחת

זה כמו שאני אגיד לך לא לנסות פרום קשרי חוט עם השיניים כי הן עלולות להיפגע ואת תעני לי שבכלל הסיכון לשבור שן גבוה יותר בלעיסת מזון
איפה האבל שלי????

הגישה הפטרונית הזו קצת מעצבנת..
אתה לא חושב שגם לה חשוב הבריאות והילדים העתידיים
???

לא התכוונתי לענות על זה כי לא ראיתי את הקשר של זה לדיון אבל אענה בכל זאת
אין פה פטרוניות, אלא שיתוף פעולה של שנינו לקבל החלטה חכמה וזהירה לגבי האימונים שאני והיא מאד רוצים שהיא תקח בהם חלק אבל כשבסדר העדיפויות הזוגי שלנו בריאות הרחם שלה הוא מעל הכל והדבר השני ברשימה רחוק מאד

נערך לאחרונה:
כי אכן יודעים שיש קשר בינו לבין הרמת משקל כבד אבל דרוש
בשום אופן לא יודעים דבר כזה!
מה שאנחנו כן יודעים זה שאתה חושב שאשתך לעתיד לא צריכה להרים משקל כי זה עלול לפגוע בוולדנות שלה.
מעניין מה היא חושבת על זה, אני מקווה שזה גם שיקול בדיון.

דרך אגב אני לא מרימה משקולות כדי שיהיה לי תחת גדול - וגם אין לי תחת גדול - וגם לא בשביל הקוביות -שגם אין לי - אלא פשוט בגלל שאני אוהבת להיות חזקה.
לפעמים זה גם שימושי, כמו למשל כשמגיע איזה ג'נטלמן שמציע להקל עלי את הטרחה שבחשיבה...
אני מסתדרת עם 100 קג אני יכולה להסתדר גם עם כובד החשיבה.
🫤

• פותח/ת השרשור
דרך אגב אני לא מרימה משקולות כדי שיהיה לי תחת גדול - וגם אין לי תחת גדול - וגם לא בשביל הקוביות -שגם אין לי - אלא פשוט בגלל שאני אוהבת להיות חזקה.
לפעמים זה גם שימושי, כמו למשל כשמגיע איזה ג'נטלמן שמציע להקל עלי את הטרחה שבחשיבה...
אני מסתדרת עם 100 קג אני יכולה להסתדר גם עם כובד החשיבה.
🫤

רק לוודא שאני עוקב
את נהנת להיות חזקה גם כי ככה גברים לא יחסכו ממך את הצורך בחשיבה כי לחשוב זה יותר קל מ100 ק''ג שאת מרימה?
פמיניזם במיטבו 😛
בשום אופן לא יודעים דבר כזה!
מה שאנחנו כן יודעים זה שאתה חושב שאשתך לעתיד לא צריכה להרים משקל כי זה עלול לפגוע בוולדנות שלה.
מעניין מה היא חושבת על זה, אני מקווה שזה גם שיקול בדיון.

בכל זאת באתר Myoclinic מצוין שהדרך למנוע Uterine prolapse היא המנעות מהרמת משקלים כבדים, אני לא במקום שאני צריך להוכיח שהאתר צודק אלא באתי לכאן כי הנחתי שלכם יש את ההוכחות שמוכיחות שהוא טועה

רק שלא כך עובד המדע. חשבתי שבפקולטה לרפואה כבר הבינו את זה.

• פותח/ת השרשור
רק שלא כך עובד המדע. חשבתי שבפקולטה לרפואה כבר הבינו את זה.

"...אבל צורת החשיבה הזו שמורה לך במקרה הזה ולוויכוחים אינטרנטים על אי אלו דברים כלליים, אבל כשמדובר ברחם שעתיד להביא את הילדים שלי אני נוטה להחמיר ולדאוג יותר, באופן טיבעי, גם אם הנורה האדומה נדלקה ממקור לא כל כך משכנע"

אני לא כאן לעשות מדע, להוכיח טענה או לנסות לסתור אחת, אלא לקבל הוכחה (שלא ניתנה לי) שהרמת משקל כבד לא יפגע ברחם/פוריות של בת הזוג שלי

מסתבר שזה איזור אפור עדיין והוכחות אני לא אמצא.

לגבי הפקולטה לרפואה, מצטער אבל לנו יש דברים קצת יותר חשובים לעשות בשלב הזה, מבטיח אבל שאם אפול בקליניקה אלך למחקר, אשרוץ בפורומים ואעקוץ סטודנטים לרפואה 😃

אז אתה אומר בעצם שאתה מבצע החלטות בחיים לא על פי מה שהמדע יודע, אלא על פי הרגשה שלך ואתרים אקראיים באינטרנט? נשמע הגיוני, אבל אולי כדאי שחברה שלך תבצע אותן לבד.

אולי לפחות תקרא את המחקר עצמו ולא רק את המסקנות שהתחשק להם לכתוב?

דיון - פאורליפטינג והבריאות שלכם

מעניין שכאן אחרי שאתה מפרט על הסיכון הבריאותי - שאני מודה שאין לי מושג לגביו - המסקנה שלך היא לא להפסיק להרים אלא להיות מודע.
פמיניזם במיטבו בעיני זה אומר שמה שטוב עבורך טוב גם עבור אשתך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית