הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים כבדים והחלשות ריצפת האגן + בעיות במחזור

מצב
השרשור נעול
פחד זה רגש. מה זה פאקינג "אינסטינקט הישרדותי"?
פחד שנובע לדוגמא מזה שמצמידים לך אקדח לראש או מכניסים אותך לתוך כלוב עם אריה רעב הוא לא אותו הפחד שאתה מרגיש אם לא התעוררת עם שעון מעורר ופוחד לאחר לעבודה. הפחד כאן הוא "אינסטינקט הישרדותי" שאומר "הדרך הכי טובה שלך לשרוד במקרה הזה היא לברוח כמה שיותר רחוק".
כשבעל חיים מרגיש סכנה על החיים שלו ככה בדיוק זה מתבטא.
לכן, אני לא מחשיב את רגש הפחד שאתה מרגיש באיום ודאי על החיים שלך ביחד עם אותם הרגשות שאתה עלול להרגיש אם יקראו לאמא שלך זונה.

ולכן, הנקודה שלי היא שבמקום לסנן מילים במקומות ציבוריים וליצור "מילות גנאי" ולהאשים אנשים שמעליבים מילולית צריך במקום זאת ללמד אנשים לסנן את מה שאומרים להם ולא להפגע ממילים, כי למילה אין כוח, לאגרוף בפנים יש.
מה שכתבת שגוי מבחינת תיאוריות פסיכולוגיות ואפילו מבחינת חקיקה משפטית.
אם בא לך לקרוא, מצאתי את המאמר הזה:
http://www.macom.org.il/definitions/topic_emotional_abuse/emotional_abuse/

מה שכתבת שגוי מבחינת תיאוריות פסיכולוגיות ואפילו מבחינת חקיקה משפטית.
אם בא לך לקרוא, מצאתי את המאמר הזה:
http://www.macom.org.il/definitions/topic_emotional_abuse/emotional_abuse/
אשמח אם תמקד אותי קצת יותר. אני אומנם מתעניין בנושא ומעוניין להמשיך בויכוח אבל לא מספיק כדי לקרוא את כל המאמר הזה.
הטענה שלי היא כזאת : כל דבר שיגידו לך יהווה רצף של צלילים, בין אם זה "בוקר טוב" או "תתאבד". בניגוד לאלימות פיזית, ביכולתך לשלוט בתגובה שלך לצלילים שאתה שומע. לכן אני טוען שפגיעה מילולית היא פגיעה שניתן לבטל לגמרי על ידי סינון הנאמר, ולכן היא "בסדר", כי בעצם יש לך את היכולת לאפס את הנזק הזה.

אשמח אם תצטט לי את המקום במאמר שבו רשום שאין לי את היכולת לאפס נזק שנגרם לי כתוצאה מאלימות מילולית.

@Tank תפריד בין תקרית חד פעמית לדפוס התנהגות של התעללות.
האם אתה מסכים כי הורים שיקראו לילד שלהם "אפס" מדי יום יגרמו לו לפגיעה בבטחון העצמי ויכולת התפקוד?

תפריד בין תקרית חד פעמית לדפוס התנהגות של התעללות.
כמו שאתה יכול לסנן פעם אחת שקוראים לך "אפס" אתה יכול לסנן גם אלף פעמים שקוראים לך אפס. זה לא משנה מבחינתי אם מדובר בבן אדם מבוגר.
האם אתה מסכים כי הורים שיקראו לילד שלהם "אפס" מדי יום יגרמו לו לפגיעה בבטחון העצמי ויכולת התפקוד?
ההפרדה שאני כן מוכן לעשות היא הפרדה בין ילד למבוגר. ילד הוא יצור לא מפותח שעוד לא למד לשלוט על עצמו כמו שצריך. לכן, לדעתי האישית מה שאמרתי קודם לא רלוונטי לילדים עד גיל מסוים. אני חושב שיש מקום גם להפריד אלימות מילולית לשטיפת מוח בגיל צעיר. אלה דברים שונים מבחינתי.

ילד הוא יצור לא מפותח שעוד לא למד לשלוט על עצמו כמו שצריך.
תן לי לעזור לך- גם מבוגרים.
ואם אתה כבר נכנס לילדים ומבוגרים, איפה שמים את הקו? שאני אדע מתי אני יכול לקרוא לילד שלי אפס ומתי לא.

תן לי לעזור לך- גם מבוגרים.
למבוגרים יש את היכולת לשלוט בעצמם בצורה מלאה. זה שהם לא עושים את זה מסיבות כאלה ואחרות לא אומר שהם לא מסוגלים. זה נוח להפגע. זה נוח להיות קורבן. זה נוח להיות "קשוח" כי אחד הקריטריונים שעלפיהם נמדד "קשיחות" של בנאדם היא הצורה שבה מדברים לידו כי וואלה אם תגיד לידו משהו לא בסדר תחטוף מכות. גם קריטריון שטיפת המוח מגיל צעיר משחק פה תפקיד לצערי. אם חינכו ילד מגיל צעיר להפגע מדברים מסוימים שאומרים לו, כנהוג בעיקר בדתות הגדולות, יהיה קשה מאוד לשנות את זה.
זה לא אומר שמדובר באנשים שבצורה מולדת אין ביכולתם להגן על עצמם מאלימות מילולית.
איפה שמים את הקו?
כמו שאמרתי לך כבר קודם בווטסאפ, אין קו שיהיה נכון לכולם. אפשר ממחקרים למצוא גיל צעיר ביותר שבו האחוז הגבוה ביותר של הילדים כבר "מפותחים שכלית" ולשים שם את הקו.

יופי, הגענו לנקודה המרכזית של העולם הנאור. אנשים מבוגרים לא אחראיים למעשים שלהם יותר. הם פשוט לא שולטים בעצמם המסכנים.

יופי, הגענו לנקודה המרכזית של העולם הנאור. אנשים מבוגרים לא אחראיים למעשים שלהם יותר. הם פשוט לא שולטים בעצמם המסכנים.
זה לא מה שאני טוען, אני טוען שלא כל המבוגרים יכולים לשלוט על עצמם ולא כולם חסונים וקשוחים לא להיפגע מאלימות מילולית.

טוב אלכס, כי ביקשתי את האמפתיה שלך.

הדבר היחידי הטוב שתכפה על האנושות.

כמו שאתה יכול לסנן פעם אחת שקוראים לך "אפס" אתה יכול לסנן גם אלף פעמים שקוראים לך אפס. זה לא משנה מבחינתי אם מדובר בבן אדם מבוגר.
אני מנסה להבין כמה ראית בחייך הבוגרים אם אתה מוציא משפט כזה מהמקלדת שלך.
למשל אם פעם ראית עובד שבוס מתעלל בו מילולית וגורם לו להרגיש כמו כלום ושום דבר.
מעניין אם אז גם היית אומר שרק אלימות פיזית יכולה לפגוע.

אני מנסה להבין כמה ראית בחייך הבוגרים אם אתה מוציא משפט כזה מהמקלדת שלך.
למשל אם פעם ראית עובד שבוס מתעלל בו מילולית וגורם לו להרגיש כמו כלום ושום דבר.
מעניין אם אז גם היית אומר שרק אלימות פיזית יכולה לפגוע.
אני מאתגר אותך למצוא מישהו שיצליח לפגוע ברגשות של אלכס. אני בטוח שלא תצליח, כי לאלכס יש אופי חזק ומילים לא יפגעו בו. עכשיו למה שעובד שמתעללים בו מילולית ירגיש כמו כלום ואלכס לא? כי כנראה העובד הזה באמת אפס, כי במקום לסנן את המילים שאומרים לו ולא להתייחס אליהם הוא לוקח אותם ללב ונותן לרגשות שלו להפגע.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית